Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Taman da se vidi ko kosi a ko vodu nosi. I ko ce to da plati :D.

Jos oko sat ipo - dva do isteka NDA, ocekujem review-ove ko pecurke posle kise...

Dok one stignu eto ga polako i GTX 1060 mozda i tad pocnemo po KP da dobijamo normalnije cene, a ne gorepomenutih 330e+ :d

meni ce sa intel integruse rx 480 biti vrh update, sobzirom da pikam dotu uglavnom, i postoji par naslova koje bih odigrao a nisu witcher 3 , shadow of mordor i gta i ostali vanzemaljci i nema par meseci kako sam uzeo dell p2414h (1080p) ovo je vrh, ne vredi uzimati ni polovne gtx970/980 kad se prelazi na dx12

Bas je dosta nahajpovano za ovu kartu. Ovo nije ni blizu GTX 980 i tesko da ce je sa drajverima ikad dostici.
Kartica je negde na nivou R9 290x reklo bi se sveukupno sporija i od nje a od GTX 970 definitivno sporija.
Ovo ce mozda u buducnosti da se priblizi GTX 970 ali GTX 980 ne verujem da moze da dostigne.

Overklok je veoma los i kartica se penje na 90c+ :mad: temperatura.jpg

Par novih igara gde su razlike bas velike. Ovde jedino cena igra presudnu ulogu mada treba izbeci ove referentne jer se greju dosta.
To je to za sada dok se ne pojave ostali testovi. Mozda se konacni rezultat malo ublazi :p

RX 480 Fallout 4.jpg RX 480 Dying Lite.jpg RX 480 DOOM.jpg

Poslednja izmena:
Bitnije od 970/980 su 290/390 i karta se nalazi tu negde, kao sto je i predvidjeno. Obrati paznju da na tim slajdovima nije sporija samo 480 vec i ove. Daj testove gde AMD karte rade dobro i onda je i 480 dobar. Inace to je sa TechOfTomorrow video-recenzije.

Nista mi nije jasno izgleda slabo ali koliko vidim 390 je slabija od 970 sto bas i nije tako.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Za vodenicare ove referentne i nisu los izbor, da ne placaju aftermarket kuler. Mada kad se uzme u obzir da trotluje I na difoltu, a ima samo 6-pin jedino sto moze da se kaze je "meh"...

Bas je dosta nahajpovano za ovu kartu. Ovo nije ni blizu GTX 980 i tesko da ce je sa drajverima ikad dostici.
Kartica je negde na nivou R9 290x reklo bi se sveukupno sporija i od nje a od GTX 970 definitivno sporija.
Ovo ce mozda u buducnosti da se priblizi GTX 970 ali GTX 980 ne verujem da moze da dostigne.

Overklok je veoma los i kartica se penje na 90c+ :mad: Pogledajte prilog 203451

Par novih igara gde su razlike bas velike. Ovde jedino cena igra presudnu ulogu mada treba izbeci ove referentne jer se greju dosta.
To je to za sada dok se ne pojave ostali testovi. Mozda se konacni rezultat malo ublazi :p

Pogledajte prilog 203448 Pogledajte prilog 203449 Pogledajte prilog 203450

U pitanju je karta za dx12, pa je sve ovo okačeno čista podvala. Nisam fan ni jednih ni drugih, ali Envidija je baš đonom krenula u kampanju protiv ove karte.

@Nevis

Te karte su sada nebitne jer se radi o novoj seriji kapiras? Poenta je da se mnogo hajpovalo i da se pricalo da ce ova karta biti na nivou GTX 980 cak i nesto brza.
Ovo sto je ovde predstavljeno je daleko od te cele price. Videcemo kakvi su ostali testovi pa i konacan rezultat.
Valjda ce Rivjuver do tada da izracuna procente :D

Nisam fan ni jednih ni drugih, ali Envidija je baš đonom krenula u kampanju protiv ove karte.

Ocekivano, tuce ih AMD u segment gde nemaju isplativog predstavnika. Vidis kako su se uspalili da 1060 sto pre izadje, I to izgleda da su prekomandovali Ti u obican (192bit, 3/6GB), posto se neko vreme pricalo o 128bit.
Po kupce super stvar, tuci ce se cenama.

Poslednja izmena:
Ovaj lik mi vise deluje kao neki MMA borac nego kao reviewer.

Poslednja izmena:
mene zanima da li je ovaj celavac koristio rezultate za 290x koje je dobio pre godinu dan sa starim drajverima ili sta .... pa nije 290x sporija od 390 kao na grafikonima ... ili nisam upucen u nova dostignuca 3xx serije :)

original.jpg

Ovo se ceka, a za perfromanse vidicemo sta kaze cika Wizard! ti rezultati celavca u najmanju ruku sumnjivi.

Ocekivano, tuce ih AMD u segment gde nemaju isplativog predstavnika. Vidis kako su se uspalili da 1060 sto pre izadje, I to izgleda da su prekomandovali Ti u obican (192bit, 3/6GB), posto se neko vreme pricalo o 128bit.
Po kupce super stvar, tuci ce se cenama.

Ako je GP106, nije sigurno Ti. Za sada im je ovaj segment prazan i AMD bi mogao da napravi neki rezultat ukoliko GTX 1060 ne izadje ubrzo.
U ovoj prici je vise bitnije da se sazna kakva je RX 480 kartica definitivno, potrosnja, grejanje, rezultati i konacno koja je cena za Evropu.
Sta ce se dalje desiti to treba ostaviti za sada po strani.

Overklok je veoma los i kartica se penje na 90c+ :mad:
A ti si baš izabrao igre koje ne idu AMD-u na ruku. Pri tom su rezultati u najmanju ruku čudni, u odnosu 970/390. Što nisi postavio slike gde se vidi da je RX 480 ipred GTX 980 (Hitman, AotS...) :d

A što se kloka tiče, ja ne znam da li je ikada postojala karta sa referentnim hlađenjem koja je bila dobra za OC, hladna i tiha. I kod zelenih i kod crvenih.

TechPowerup je nesto pozeleneo u poslednje vreme ili mi se cini?

@Space Beer
Ma ova nece ni na default da radi :D

Poslednja izmena:
Ako je celavac rekao da u DX 12 naslovima kida GTX 980 "mos" mislit sta joj radi uzivo :p

referentne svakako treba preskociti u tome ce se i cjene stabilizovati i onda nakrcat Polarisa u sobu i spremit se za zimu :)

Plus sto jos uvek ne postoji krsten drajver za RX-a...

original.jpg

Ovo se ceka, a za perfromanse vidicemo sta kaze cika Wizard! ti rezultati celavca u najmanju ruku sumnjivi.
Lepa je i sigurno ima odlicne preformanse.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

A ti si baš izabrao igre koje ne idu AMD-u na ruku. Pri tom su rezultati u najmanju ruku čudni, u odnosu 970/390. Što nisi postavio slike gde se vidi da je RX 480 ipred GTX 980 (Hitman, AotS...) :d

A što se kloka tiče, ja ne znam da li je ikada postojala karta sa referentnim hlađenjem koja je bila dobra za OC, hladna i tiha. I kod zelenih i kod crvenih.

Izabrao sam aktuelne i popularne igre. GTA V? Imas video, svi testovi su tu, i bolji i losiji. Za sve ostalo zalite se celavcu :D

Poslednja izmena:
@filipfg
To bi bilo to 270e kao sto su i pricali a ne Nvidia bajke o cenam a u relanosti x2 zbog pojacene potraznje :p

Poslednja izmena:
Dobar sistem i dobra Evropa, sad nesto gledam ako se budu drzali najavljenih za 4GB modela, kao sto se drze za 8GB modele, u US kad se prebaci po danasnjem kursu dolar u ovu nasu "valutu" : 4GB 22 500 dinara, 8GB 26 500. Pa dobro nije neka razlika samo 7500 dinara ili ti 27%....

Poslednja izmena:
Koliko vidim onaj Kyle Bennett sve ubo. Karta na silu spustena ispod planirane cene. Kakvih crnih 110W, ovi nisu obezbedili dovoljno struje pa karta trotluje. Performanse ni blizu hajpu sto je sirio Muhamed Kalid. S obzirom da je karta nedonosce cenim da ce i ona prica sa odvajanjem Radeon grupe uskoro obistiniti. Lepo je bilo druziti se s tobom AMD, sve ove godine.

Vrh Dno