Šta je novo?

Windows (phone) 10

Android je sasvim dobar i stabilan sistem sada, ne važi ono što se pričalo do cirka KitKat. Ono što je slomljeno je update sistem.
Što se tiče desetke, ni Lumia 950 ne radi kako treba, jer ga nisu dovoljno dovršili i ispolirali. iOS portovi su užas što se tiče uniformnosti. UWP nisu zrele. A stare Silverlight aplikacije su prešle rok trajanja.
Sve se to naravno menja, ti portovi će valjda prerasti u nativne u jednom trenutku. UWP će da sazre i Silverlight će da nestanu. Ali treba vremena za to. Nije se Android radio s toliko aplikacija, niti su bile tog kvaliteta kao danas (uglavnom).

redder5 kako ti radi 10ka na 930, i na kojem si buildu?

Jedino da sam mogao da iskeširam za 950ku pa bi valjda radilo kako treba. :d

Sent from HUAWEI P9 lite using Tapatalk
Mozda je bolje sto nisi,s obzirom na tvoj tempo ,verovatno bi se razocarao.Meni je 640 xl odlicno radila na redstone ali sam sa 950 xl bas imao problema na istom ,dva puta sam morao da je vracam preko wdrt na zvanicni win,poludeo sam ali se sve zavrsilo dobro.Ne znam u cemu je bio problem ,mozda na insajderu bolje rade osmice nego desetke,ko ce ga znati.Vise ne cackam mecku ;)

Sigurno ima veze i sa time koliko čačkaš podešavanja i slično.

Pa sto onda vise cackaju kad znaju da nece na dobro da izadje, i posle ovde pisu kako im nista ne radi kako valja i kako su tresnuli L550 o beton...

Evo ja ne čačkam ništa pa nemam zvuk za sms.

Nego, danas primetim da mi na Viberu nekad piše korisnik kuca ... a nekad ne piše,
dešava li se to vama ili ne?

Evo ja ne čačkam ništa pa nemam zvuk za sms.

Nego, danas primetim da mi na Viberu nekad piše korisnik kuca ... a nekad ne piše,
dešava li se to vama ili ne?

Kako nemaš zvuk, daj slikaj podešavanja ,settings-notification-messaging i da li ti radi u pozadini messaging u battery saver ?

Da ne bude zabune,uopste se ne zalim jer sam upoznat da na insideru moze da bude problema.

Prestao da radi zvuk obavestenja poruka ,probao da upalim ugasim telefon ali neradi zvuk ,sve ukljuceno pojacano sistem je win 10 imali resenja.

Nasao resenje poruke nisu radile u pozadini iskljucile se same od sebe posle ukljucivanja sve radi dobro.

Uradiću hr večeras, nisam radio posle updatea na .420, pa će valjda proraditi sms.
Javim šta sam uradio.

Uradiću hr večeras, nisam radio posle updatea na .420, pa će valjda proraditi sms.
Javim šta sam uradio.

Daj nemoj da radite za svaku sitnicu hard reset. Rekoh ti već okači ss kako ti izgleda podešavanje,da li su sva podešavanja uključena,da li radi u pozadini. Probaj da izbrišeš konverzacije,pa istestiraj,pošalji sam sebi poruku. E ako ne radi onda uradi hard.

Sent from mTalk

Sve namešteno kako treba, po preporuci Psiha ili kako mu je nick obrisao sve poruke i neće.

Je li ovo šta treba da uradim ili ima još nešto?

Poslednja izmena:
Mislim da je to do same aplikacije. Kad sam nabacio insajder pre ovog .420 što je izašao, dobio sam apdejt aplikacije za poruke i nisam imao nikakve notifikacije na istoj. Nema zvuka, nema banera... ništa. Samo otključam telefon i dočekaju me poruke. Pisao sam bio već o tome.

Ne bi me čudilo da su pustili takvu nadogradnju i na zvaničan bild.

Sve namešteno kako treba, po preporuci Psiha ili kako mu je nick obrisao sve poruke i neće.

Je li ovo šta treba da uradim ili ima još nešto?

A u settings-notification ukljucena obaveštenja ?

Nije mi se to nikad dešavalo ni na Th2 a ni sada na Redstone.

Sent from mTalk

A u settings-notification ukljucena obaveštenja ?

Nije mi se to nikad dešavalo ni na Th2 a ni sada na Redstone.

Sent from mTalk

Baš sam pomenuo pre manje od nedelju dana kako sam prebacio da mi podrazumevana aplikacija za skajp bude skype video sa messages + skype, sve bilo namešteno kako treba, i nije radilo. Da vratim ponovo da običan skype, i nije htelo opet da radi. Reinstalacija aplikacije pomogla. Gledao sam sva moguća podešavanja, ništa nije pomoglo. Dakle, zabagovao sistem. Zato i rade neki ljudi hard reset - pokušaš da podesiš nešto po PS-u kako bi trebalo, a ono zabagovano, i nema druge nego da vratiš stara podešavanja reinstalacijom aplikacije ili hard resetom... Naravno, uvek treba probati bez hard reseta, može biti i nešto jednostavno.

Pa ja lepo rekoh, a on meni facepalm. Drndroid ******, prenatrpan opcijama, jos ima 3rd party app za snimanje. Ne znam koj ce im andrak. #luminanocallrecordingftw2016

Salu na stranu, Gabe je bar odgovarao na poruke i pitanja, od kada dosla ova manekenka samo twittovi macaka i sent from iPhone.

Uradio hr proradio zvuk za sms i tile takođe.
Da nije tužno bilo bi smešno.

Naišao sam na novi problemčić, koji se javlja sporadično, nema pravila.
Naime, tastatura se zaglupi i postane preosetljiva i ne mogu da kucam naša slova,
pipnem jednom on otkuca 7 istih karaktera, recimo kliknem da otkucam ž on mi otkuca 7 ili više zzzzzzzzzzzzzzz.
Evo sad mi je neupotrebljiva tastatura već 20 minuta, restartovao mob i ništa, preosetljiva i dalje.
Dešava li se još nekome?

Evo sad radi normalno :) .

Poslednja izmena:
Hmmm. Htedoh ženi da zamenim L530 za L550 ali vidim da padaju lomljavine pa nešto se dvoumim :D ... Šala na stranu, vredi li ili ne zamena L530 za L550?

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Naravno da vredi. :)

..bem li ga. Neki je hvale, neki kažu : e moj brale :)
Nisam pametan.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Ja sam mislio isto kevi da kupim, kao prvi smart telefon. Imao sam dugo win. 8.1 je radio super, destka vec pocela da zeza. Ne znam...u dilemi sam. Zate i sami kakvi su matorci...ionako pogubljeni sa tehnikom...jos ako krene da baguje nastace haos. :)

Naišao sam na novi problemčić, koji se javlja sporadično, nema pravila.
Naime, tastatura se zaglupi i postane preosetljiva i ne mogu da kucam naša slova,
pipnem jednom on otkuca 7 istih karaktera, recimo kliknem da otkucam ž on mi otkuca 7 ili više zzzzzzzzzzzzzzz.
Evo sad mi je neupotrebljiva tastatura već 20 minuta, restartovao mob i ništa, preosetljiva i dalje.
Dešava li se još nekome?

Evo sad radi normalno :) .

Meni se predikcija stalno zaglupljuje... Simptomi različiti, ako jednako neuspešno se leči...

Vrh Dno