Šta je novo?

Upgrade konfiguracije, ima li smisla?

Recoba20

Znamenit
Učlanjen(a)
13.12.2004
Poena
1,085
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-11500 & ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Red
Matična ploča
Asus TUF GAMING H570-PRO WIFI
RAM
Kingston HyperX Fury Black 4x8GB
GPU
Sapphire Pulse RX 6700 XT
Storage
Kingston KC3000 1TB; Seagate Baracuda 4TB, WD Red Plus 4TB
Zvuk
Topping E30, Eris PreSonus E3.5
PSU
EVGA SuperNOVA 650 G6
Kućište
PHANTEKS Eclipse P600S
Monitor
Dell U2312HM
Miš & tastatura
Microsoft Wireless Comfort Desktop 5050
Laptop
Huawei D15
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s
Pristup internetu
  1. Wireless provajder
Obzirom da sam poslednji upgrade uradio pre 4-5 godina, razmisljam se da odradim jedan mali upgrade postojece konfiguracije. Za sada bih upgrade-ovao plocu, procesor, a kasnije i grafiku za par meseci (konfa iz potpisa). Uzeo bih Intel i5-4670 ili 4690 i neku plocu tipa Asus B85-PRO GAMER i to bi me izaslo nekih 300€. Super mi je sto sa intelom dobijam i integrisanu grafiku jer bi mi vecinu vremena ista zavrsavala posao.
Koliko ima smisla upgrade na duze staze, ako uzmemo u obzir da odigram 4-5 naslova godisnje a u medjuvremenu kompjuter koristim za uobicajene stvari (internet, office, muzika, filmovi)? Gledano na duze staze, isplati li se sada dati 300€ za ovaj upgrade?

te ploce sto imaju gamer trte mrte u naslovu, samo to gamer placas nekoliko desetina evra :D

b85 ti ne treba,osim ako ti ne treba neki poseban konektor?

uzmi neku jeftinu h81 plocu sa HDMI konektorom, kao i i5 4460, nema potrebe doplacivati za te skuplje, mizerna je razlika, a svi su zakljucani.

i5 4460 + h81 ce te izaci oko 200-210e
uzmi jos i ssd od 240gb, i to ti je ultra upgrade\

ahaaa tek sad vidim da imas ssd... onda uzmi 90e za nesto drugo xD

Poslednja izmena:
brza memara npr.moze i 4690 na h81,nece nista da mu fali.u paketu sa lepim 2x4gb 2400mhz cl11 ramom lepo ce i ta integrusa da potera malo starije naslove.

A sta mislite o kombinaciji i5-6600 i neka H170 ploca? Ne odskace puno u ceni od onoga sto sam prvobitno zamislio.

Izvinjavam se sto upadam pitanjem, ali verujem da i njega zanima. Sta dobija tom z170 plocom ? Vidim da se cesto pominje, a u odnosu na onu prethodnu pominjanu je dosta skuplja.

dobija otkljucan ram,i klokovanje i zakljucanih proceva.sam klok nije toliko bitan,ali brz ram jeste,jer je jedini realni benefit skajlejka.bez njega radi manje vise isto kao i hasvel,a kosta vise.

dobija otkljucan ram,i klokovanje i zakljucanih proceva.sam klok nije toliko bitan,ali brz ram jeste,jer je jedini realni benefit skajlejka.bez njega radi manje vise isto kao i hasvel,a kosta vise.

Hvala na odgovoru :)
Imam jos milion pitanja, ali necu coveku da spamujem thread. Kad budem odlucio da radim upgrade, tada cu tek da smaram :D

te ploce sto imaju gamer trte mrte u naslovu, samo to gamer placas nekoliko desetina evra :D

b85 ti ne treba,osim ako ti ne treba neki poseban konektor?

uzmi neku jeftinu h81 plocu sa HDMI konektorom, kao i i5 4460, nema potrebe doplacivati za te skuplje, mizerna je razlika, a svi su zakljucani.

i5 4460 + h81 ce te izaci oko 200-210e
uzmi jos i ssd od 240gb, i to ti je ultra upgrade\

ahaaa tek sad vidim da imas ssd... onda uzmi 90e za nesto drugo xD

Sto vise analiziram ovu pricu oko upgrade-a, sve vise uvidjam koliko si u pravu.
U svakom slucaju, odlucio sam se za i5-4460 i neku (ipak malo bolju) plocu. Razmisljam se izmedju
ASROCK H97M Pro4
ASROCK H97 Pro4
Gigabyte GA-H97M-D3H
Gigabyte GA-H97-HD3
Koliko vidim, cene su im tu negde oko 80€. Odgovarale bi mi µATX ploce jer i onako ne planiram nista drugo osim graficke karte da ubodem kasnije. Koju plocu odabrati?

@DeLarge
Samo pitaj, ne smeta ni najmanje. :) Verujem da ima stvari koje i mene zanimaju.

Poslednja izmena:
Zaboravih da pitam, koji kuler predlazete uz ovaj procesor? Akcenat je na tisini.

Zaboravih da pitam, koji kuler predlazete uz ovaj procesor? Akcenat je na tisini.
Stock Intel je veoma tih, i odlično hladi 4460, čuje se samo kad se procesor optereti igrama i sl.
Za početak probaj da ga ostaviš, sasvim moguće da će ti odgovarati.

Komponente su uzete i stavljene u pogon. :) Oseti se ubrzanje, ne drasticno, ali se oseti. Ja sam zadovoljan.
Hvala svima na pomoci. Jos samo neku grafiku da vidim za 200€ da uzmem i to je to.

Vrh Dno