Šta je novo?

Pomoc oko rama

Zdrave83

Cenjen
Učlanjen(a)
21.02.2014
Poena
154
Pomagajte. Evo vec trecu memoriju uzimam iz win win-a , sillicon power od 4gb ddr3, i nece da rade. Vracao sam svaki put uz objasnjenje da mi maticna pisti, da mi je ekran crn i da ne radi memorija kako u paru ( imam kingston od 4gb + sillicon power od 2g gb i te dve u paru odlicno rade ) tako i kada je solo ubacim. Hteo sam da imam 8 gb rama posto mi ploca max toliko podrzava i da sam miran . Kupio sam preko web-a i pitao preko weba da li ce ova od 4 gb raditi sa kingstonovom od 4g , slao sam im i link od moje graficke, i rekli su da hoce bez problema. Evo vec sa 3 razlicite se j***m. Sutra treba da idem opet do njih da im vratim uz isto objasnjenje - crn ekran , pistanje. Sve sam probao , i flash biosa, i ciscenje slotova i nece . Sta sam primetio kada je ta memorija ubacena sistem se ne dize - crn ekran. Kada je ubacim na silu u slot dok je sistem podignut u device manageru pise da imam 4gb memorije umesto 8 gb , a u programmima kao sto su speccy cpu-z pise 8gb !?!?!?!??! Kako sad to? Ovo je moja ploca, nije neka ali radi posao : http://www.expertreviews.co.uk/pcs/motherboards/49405/asus-p5g41t-m-lx2-review , a ovo je memorija koja pravi problem ( napominjem da sam od servisa dobio 3 razlicite ) http://www.winwin.rs/racunari-i-kom...icon-power-cl11-sp004gbltu160n02-1176416.html . STa da radim? Imate neki predlog ? Ili da vratim sutra i da trazim povracaj novca.

sacekaj da neko potvrdi,ali mislim da tvoja ploca ne podrzava dvostrane module od 4gb,a tesko ces po shopovima naci single-sided od 4gb te procackaj po oglasima.i ne ubacaj vise na silu ram u plocu,ili ubacaj,ali se ne cudi sto nece da radi.

Hot plugging kao na serverima? to je na obicnim plocama opasna rabota...moze da prodje.
Mozda ti je slot u kvaru?

Modul nije bio ispravan, vratio sam ga i trazio povracaj novca !

To je moguće kao otići biciklom na mesec bez stajanja za pišanje. Nema teoretske šanse da od 3 modula 3 budu neispravna, pa čak ni sa najjeftinijom i najšugavijom silicon power memorijom.

2 su bile neispravne, sto je i servis njihov potvrdio . ne pravi se pametan !

Ploce sa G41 cipsetom su mnogo izbirljive. Jel si na kraju uspeo da nadjes neku od 4GB iz radnje koja radi?

Vrlo lako da su sve tri neispatavne posle hot plugging-a. Spaljuje ih kao vestice.:d

Nasao sam Kingstonovu . ne bre , gde da ubacujem na silu .

Ako provereno radi 4GB na G41, moze tacan model, oznaku, radnju? Jel dvostrana, ima cipove sa obe strane?

Ok, znaci na nekim G41, ipak mogu da rade jednostrani moduli.

Nazad
Vrh Dno