Šta je novo?

iGo - Android

3. Kojima je uopste potrebam igo pored odlicnih google mapa.

Google mape traže vezu sa netom, dobre su za lokal, ja ih često koristim, ali nisu za duža putovanja po inostranstvu.

Here mi je bila br.1 navigacija poslednjih dve-tri godine od kad me je mrzelo da se mlatim sa jurenjem mapa i različitih iGO verzija. Međutim, funkcionalno daleko ispod iGO.
Sad se konačno pojavila mogučnost da se legalno skine program, kupe mape i za male pare ima najbolja navigacija.

Ima li neko informacije kako funkcionišu kupljene licence za mape? Jesu li lifetime ili vremenski ograničene?

Na Google mapama već neko vreme mogu da se skinu offline lokacije, odnosno delovi mape. Nije praktično za nekoga ko često putuje na različite duže lokacije, ali ovako su odlične. Nijedne mape nemaju detaljnost i preciznost kao Google mape.

Ima li neko informacije kako funkcionišu kupljene licence za mape? Jesu li lifetime ili vremenski ograničene?

Nisu vremenski ograničene. Juče sam malo testirao po Pretoriji i nemam zamerki.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Na Google mapama već neko vreme mogu da se skinu offline lokacije, odnosno delovi mape. Nije praktično za nekoga ko često putuje na različite duže lokacije, ali ovako su odlične. Nijedne mape nemaju detaljnost i preciznost kao Google mape.
Google mape daju netačne informacije za brojeve zgrada. Po NBG možeš da se gubiš u nedogled dok ne uzmeš igo, here ili sygic. Probao sto puta...

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

1.Kasno za original (barem u Srbiji)

2.Siguran sam da neće moći krekovane mape na original softver

3. Gde god putujem kupim lokalnu karticu za net i cepam Google Maps
iGO (narodna verzija) je tu naravno za tranzit i za zemlje sa sumanutim cenama (narodna verzija).

A Srbija je inace jako trziste za aplikacije? :D Pricam o normalnim drzavama, gde to ljudi mogu da priuste bez razmisljanja. Ovde su ljudi navikli da se "snalaze", cak i kad bude bolji standard (za nekih 30-50 godina) ostace te navike.

Може се и овде организовати заједничка куповина као и на јабукафоруму где су људи куповали навигацију за ајфон.

To ne bi bilo loše...podržavam i učestvovao bih u toj kupovini.

Daj za nas koji nismo u toku, šta i kako ide ta zajednička? Verujem da ima ljudi koje interesuje

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Setili se konačno da promene politiku poslovanja :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Bolje ikad nego nikad. Za 30-ak evra se sklopi paket karta Evrope, 3D paket, i kamere. Odlična cena za najbolju navigaciju na tržištu.

Sacekajte posle prvog da mi stigne s7 pa da kupujemo grupno :)

Bolje ikad nego nikad. Za 30-ak evra se sklopi paket karta Evrope, 3D paket, i kamere. Odlična cena za najbolju navigaciju na tržištu.

+1
Nešto nema onih koji su se godinama kleli da bi kupili da postoji legalna verzija na Google Play Store-u i mazali sve zbog "piraterije" :D

[YOUTUBE]3l-hXmiOJbo[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]ZNXDi8nMwoM[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]pDgKR-5dA2A[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]P-E835C0Vmg[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Taj proizvod (skoro) nikoga sa ovog foruma ne zanima. Svi su već na narodnoj verziji. 30 jura nije dovoljno mala cifra da bi se sad posle 6, 7 godina prelazilo. Možda ranije dok je bila komplikovana instalacija, pa svaka rezolucija svoju verziju... sada sa univerzalnom narodnom verzijom i ovom cenom, kasno + koliko sam shvatio ni mape nisu najnovije.
Možda da sam profesionalni vozač i to samo ako ima neke dodatne opcije/prednosti u odnosu na narodnu (mada i u toj varijanti prednost bih dao novijim mapama).
Druga stvar, vidim da nikako da uvedu via opciju u rutiranju. Jedino što mi fali sa Garmina.

Poslednja izmena:
@Danilo Pantelić
Pošto si ti najupućeniji, šta misliš o kupovini podrške za TMC Live Traffic? Kako to funkcioniše u praksi?

@milkobgd
Meni je više čudno da se neko ko kupuje ajfone i nove galaksije ganja po forumima i juri narodne/grupne (šta god ovo značilo) verzije programa koji košta samo 20ak evra u osnovnoj verziji. Navigon, koji meni deluje kao najbliži konkurent po mogućnostima košta oko 70 EUR, a to je poprilična razlika.

Poslednja izmena:
@milkobgd

Jesi li sig da igo nema via tj medjutacke? Jer ja kao i ostali imamo narodnu verziju i od kad znam za igo ima medjutacke. To mi je osnova za navigaciju

Sada kad ne trebaju posebne verzije za rezoluciju, nove mape je najmanji problem skinuti i ubaciti. Ali svakako ako je ova placena verzija ista kao krekovana i ako bi se mape same azurirale, 20e je stv povoljno

Sent from my D6503 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Danilo Pantelić
Pošto si ti najupućeniji, šta misliš o kupovini podrške za TMC Live Traffic? Kako to funkcioniše u praksi?

Nisam nešto mnogo zagledao ...
Kupiću aplikaciju kada naprave neku akciju, a i moram prvo da vidim kako će biti sa mapama :)
Trenutno piratske 2016.Q1, a u aplikaciji 2015.Q3.

Sada kad ne trebaju posebne verzije za rezoluciju, nove mape je najmanji problem skinuti i ubaciti. Ali svakako ako je ova placena verzija ista kao krekovana i ako bi se mape same azurirale, 20e je stv povoljno

Ova klot sa play store-a je sigurno bolja, a i update aplikacija/mapa se vrši automatski, što je sigurno bolje, ma koliko instalacija piratske verzije bila laka :)

Poslednja izmena:
@milkobgd

Jesi li sig da igo nema via tj medjutacke? Jer ja kao i ostali imamo narodnu verziju i od kad znam za igo ima medjutacke. To mi je osnova za navigaciju

Nema, ako ideš npr za Vukovar regularna putanja je autoput, međutim leti zbog gužvi mnogo bolje je preko Šida. Ako ukucaš Šid kao međutačku (ne via point) iGO te navodi u centar grada. Tebi to naravno ne odgovara ali iGO ne odustaje, navodi na centar i ne postoji način da shvati da si krenuo u VK preko Šida a ne prvo u centar (Šida). Situacija je prilično česta, Banja Luka (ko neće preko hrvatske u problemu je sa iGO), Minhen (Mađarska, Slovenija?), Cirih (Austrija, Italija, Nemačka?), Bazel...
I još jedna stvar, vreme im je da uvedu kao GMaps da prilikom izračunavanja rute odmah na ekranu prilikom pregleda cele rute da izbor od više alternativnih trasa. To su sve razlozi zbog kojih radije koristim GMaps kadgod imam mogućnosti. Čak i kad nemam net ostavim rutu u kešu u telefonu, na šajbni je naravno iGO (Kinez, 7" od 32$, radi ko Doha).

^Slazem se da je to jedini problem sto navodi u centar, ali dodam jos jednu ili dvije medjutacke i navedem ga dje ja ocu. Mislim da Here to radi bolje jer izbjegava centar ali nema te medjutacke koje su itekako bitne. Ovo za alternativne rute bi bio plus, mada i ovo rjesenje koje je sada nije lose. Koji je to kinez od 32$? Jer se razm da li da uzem neki malo bolji tablet ili za navigaciju samo, da se ne mucim sa tel

Evo ga, ali sad je 47. Treba naći na akciji, ima ih svuda.
0dd7ae15acb6215238faa5b880a4e140.jpg

Ekran je naravno krš ali za ove pare ekstra je. Nema zjbavanja da krekovanjem, samo ubacuješ mape i vozi :)

Poslednja izmena:
Nema, ako ideš npr za Vukovar regularna putanja je autoput, međutim leti zbog gužvi mnogo bolje je preko Šida. Ako ukucaš Šid kao međutačku (ne via point) iGO te navodi u centar grada. Tebi to naravno ne odgovara ali iGO ne odustaje, navodi na centar i ne postoji način da shvati da si krenuo u VK preko Šida a ne prvo u centar (Šida). Situacija je prilično česta, Banja Luka (ko neće preko hrvatske u problemu je sa iGO), Minhen (Mađarska, Slovenija?), Cirih (Austrija, Italija, Nemačka?), Bazel...
I još jedna stvar, vreme im je da uvedu kao GMaps da prilikom izračunavanja rute odmah na ekranu prilikom pregleda cele rute da izbor od više alternativnih trasa. To su sve razlozi zbog kojih radije koristim GMaps kadgod imam mogućnosti. Čak i kad nemam net ostavim rutu u kešu u telefonu, na šajbni je naravno iGO (Kinez, 7" od 32$, radi ko Doha).

Taj problem sam rešavao tako što sam kao međutačku dodavao neko manje mesto kroz koje prolaziš, u tvom slučaju npr. Tovarnik ili Ilača.

Poslednja izmena:
Najlakše je da radiš etapno, dresove na putanji pa kad mu priđeš ukucaš sledeći kao novu rutu. Sve je to snalaženje...

Trial traje 168 sati, tj. 7 dana za regiju koju ste odabrali. Ja sam uzeo Severnu Afriku (25MB samo) i Evropa onda kosta 27USD. Mape su 2015.Q3.
Mislim da se kupuje set mapa, a onda apdejti posebno, ali nisam siguran - valja proveriti

Pitanje: Da li mogu da instaliram iGO na SD karticu?

Pitanje: I have new tablet/phone. How can I use previously purchased iGO nav app on the new device?
Sa Link2SD se bez problema content prebacuje na karticu.

Stigle su Q1.2016, Here.

Nešto nema onih koji su se godinama kleli da bi kupili da postoji legalna verzija na Google Play Store-u i mazali sve zbog "piraterije"
Ja bih kupio, da nisam već kupio Sygic. Sad čekam da vidim kakva će biti situacija sa mapama na legalnom iGO, kao i šta se dešava sa licencama (Sygic može legalno da se koristi na tri uređaja, ne znam da li će tako nešto biti i sa iGO-om).

Za Srbiju izgleda i dalje bugic neki kao i na q4 2015 :)

Probao sam da nadjem Kikindu konkretno, nema sanse :D

Vrh Dno