Šta je novo?

iGo - Android

iGO, i to sa TomTom izdanjem Grčke. A do Soluna ti uglavnom navigacija ni ne treba.

Od Niša do npr Tasosa i ne treba navigacija...

Nego jel si probao ovu TTS MARU ? :)
Vidim da je Laura iz Slovačke (https://vocalizer-nvda.com/downloads) promenila ime i zemlju pa me zanima kako radi ?

ps. Neko me je pitao nešto u vezi igo nextgen navigacije, ali sam obrisao poruke juče ...
Slobodno neka pošalje ponovo :)

Poslednja izmena:
Obišao sam skoro celu Grčku i bez mape, a kamo li navigacije. Meni ne treba, ali mnogima je očigledno neophodna.
Mara, o da. Dobio sam je od koautora i prosledio gde treba. Citiram:

"Srpski TTS - Mara je napravljen od najnovijeg, slovackog "engine" (dri80_1175mrf22), sto je najpribliznije nasem jeziku, ali sa dosta ispravljanja, modifikovanja, promenama standardnih GPS termina sa dosta unosenja nebuloznog teksta, da bi izgovor bio tacniji:
skrrényté blá go lévo na dru gom semaforru

Mara je napravljena od originalnog (Pioneer) android iGO TTS. Drugi (strani) TTS, za koje ste culi ili citali, su od iGO WinCE, koji je losiji i sa mnogo manje manevara.
iGO je po default podesen za TTS. Zasto je to vazno:
* Cita sav iGO tekst: manevre, ulice i brojeve - (izgovor ulica i brojeva puta ne treba koristiti sa Marom).
* Sva upozorenja na tacke i prekrsajne kamere rade bez ikakvih podesavanja (ne treba nista upisivati u sys.txt, ne trebaju vam skinovi, ne trebaju vam preradjeni UX da bi radili sa snimljenim glasovima).

Kraj citata

Radi, sasvim korektno po mišljenju većine. Nekome se bolje ponaša v.1.4 od poslednjeg izdanja (1.8)

Poslednja izmena:
Srpski TTS - Mara -
Uskoro ce biti nova verzija 1.9 sa poboljsanim akcentom i otklonjenim greskama.

Pozdrav,imam NOTE 3 i hocu ovo da instaliram,instalirao sam 2x do sada i cackao gledao trazio i sad pise kao nema jezika itd...nesto sam obrisao.
Ono sto me zanima je da li sa skinutim mapama moze da radi OFFLINE??

Poslednja izmena od urednika:
Naravno da moze offline. Samo ukljucis lokacije i pici.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Instaliraj igo nextgen, nema potrebe da cackas oko rezulicije sve on to sam automatski podesi.

Ono što je meni jako bitno, NextGen u toku navođenja,a u trenutku prijema poziva izbacuje mali tollbar u vezi poziva(prihvati - odbaci)Samo navođenje traje za to vreme,što je po meni ogroman +.Ja sam prezadovoljan sa Nextgen verzijom.

U uputstvu za instalaciju iGO NG piše i ovo:
"Instalirajte vocalizer_e.tts_1.0.2.3r.apk..."

Da li to mora da se instalira? Šta ako se ne instalira?

Ne radi text to speech, verujem da moze i bez toga da radi (navigacija, ne tts)

Trial traje 168 sati, tj. 7 dana za regiju koju ste odabrali. Ja sam uzeo Severnu Afriku (25MB samo) i Evropa onda kosta 27USD. Mape su 2015.Q3.
Mislim da se kupuje set mapa, a onda apdejti posebno, ali nisam siguran - valja proveriti

Pitanje: Da li mogu da instaliram iGO na SD karticu?
You cannot install iGO Navigation on an SD card but you can always take it along with you: in the memory of your phone.

Pitanje: I have new tablet/phone. How can I use previously purchased iGO nav app on the new device?
Android: Sign in the Google Play Store through the Google account you used with your previous device, and go to “All” in the “My Apps” menu to download iGO Navigation again. Enjoy your trip and take care!

iOS: In the App Store, go to “Purchased” menu and select “Restore Purchases” to download the previously purchased iGO Navigation again. The subscription services, such as live traffic information, can only be restored if you are signed into your iCloud account at the time of purchase and use the same user account (Apple ID) to restore all your previous purchases. Enjoy your trip and take care!

The name and place of the “Purchased” menu option may vary by iOS version.

2b9f3f8b3d2953541eab14fb20e69517.jpg

Ok, znači sama App se sada updateuje preko Play store, a mape ko ne kupi i dalje na divlje kao do sada?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Cini ti se, cinjenica je da je milioni ljudi vec uveliko koriste, ali ce bez sumnje vec do kraja godine NNG poceti ozbiljno da zaradjuje. Prilicno je mali broj ljudi (globalno) koji 1. ume da instalira Igo i 2. zeli da instalira krekovanu aplikaciju.

znači sama App se sada updateuje preko Play store, a mape ko ne kupi i dalje na divlje kao do sada?
Misliš da će legalna app dozvoliti da se ubace nelegalne mape? Ako da, to će biti super, ali sumnjam u takvu mogućnost.

Ne znam, pitam sta i kako...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Kako kome. Meni je Igo nezamjenjiv. Ima here da pije jos mlijeka da stigne igo.

Imam ja na tel i here i igo.. Here koristim po gradu, ali za ozb putovanje (600km i vise) igo mi je nezamjenjiv. Samo sto ima medjutacke mi je dovoljno da bude bolji

Poslednja izmena:
Cini ti se, cinjenica je da je milioni ljudi vec uveliko koriste, ali ce bez sumnje vec do kraja godine NNG poceti ozbiljno da zaradjuje. Prilicno je mali broj ljudi (globalno) koji 1. ume da instalira Igo i 2. zeli da instalira krekovanu aplikaciju.
3. Kojima je uopste potrebam igo pored odlicnih google mapa.

Nazad
Vrh Dno