Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daredevil

Ko god da je voleo Breaking Bad a voli i superheroje ova serija je idealni mix. Tek sam na 4 epizodi prve sezone i odmah sam primetio fantasticnu reziju i scenario

Serija je daleko od toga "super heroj tepa ljude". Serija ima isti onaj osecaj koji je Breaking Bad budio u gledaocu po pitanju razvoja price negativaca, raznolike likove sa druge strane a cak i neke paralele sa Breaking Bad (Gus i njegovi henchmeni i organizacija nasuprot Fisk-u i njegovim ljudima) i zbog toga je vise nego fantasticna.

Mrak u seriji samo dodaje na cinjenicu da je ovo najmanje fikcija od svih serija gde je najveci SF faktor sam Daredevil zbog svoje super-sensor mogucnosti, odnosno povecanih cula do maksimuma dok je sve ostalo veoma realno i na nivou obicnog coveka.

Gledaj i Dzesiku Dzons. DD nesto najjace sto se pojavilo posle BB, uz Narcos mozda..

Ufff.... "Outcast" obećava. Prva epizoda extra.
Gledao i nove serije druge sezone "Wayward Pines", sviđa mi se što se odma nastavlja radnja iz prve sezone i kreće akcija ...
Gledam i ja ovih par Wayward Pines S2 epizoda i uopste ne vidim zasto su nastavljali tu seriju. Kao da ne znaju šta žele da kažu i poruče. Svi likovi su sporedni ***, a priča ko onaj rupičasti sir :D.

Btw. Priča se ne nastavlja odmah, 3 godine je tu prošlo, koje scenaristi kao da su zaboravili, ili razvlače "priču" na što više epizoda.

Prosto se začudim kad vidim da je i Firefly FOX serija, mislim kakav krš inače prave ...

Poslednja izmena:
I prva sezona je bila totalno s.anje. Kad se samo setim koliko sam je čekao posle prvog trejlera... samo osnovna ideja je ok, realizacija nula.

Gledaj i Dzesiku Dzons. DD nesto najjace sto se pojavilo posle BB, uz Narcos mozda..

Neopisivo dobra serija, navukao sam se skroz. Citam sad da DD, odnosno glumac Charlie Cox ima ugovor sa Marvel Cinematic-om, da je u obavezi da se po potrebi shalta u ostale franshize. Kapiram da ce ovaj deo Marvel-a da bude vise "prizeman" gde se Avengersi bore protiv globalnih nevolja dok ce Defenders da se bore protiv prizemnijih realnijih stvari.

U svakom slucaju ovo je prvi put da za nekog Marvel heroja ne bih voleo da se pomesa sa ostatkom, DD nije trebao da ima Marvel tie-ins sa ostalima, jer ovako solo je fenomenalan zbog rezije i scenarija a sve se plasim da ce neki drugi pisac da osakati kvalitet Daredevil-a.

EDIT: Weslijeva faca kad posle 8 epizoda skapira da Madam Gao prica engleski, a Fisk prica kineski > priceless :d

4ce_1.gif

Poslednja izmena:
Game of Silence - preporucujem da se pogleda. Ne deluje toliko neuverljivo, ali sama prica prilicno drzi! Uopste ne podseca na NBC produkciju (shajt drame) vec se vidi da je neko bolji pisao. Radjena po turskoj seriji sa istom temom (i imenom). Ima malo stvari koje izgledaju neuverljivo, ali predje se preko njih, nije "now I will let you die, Mr. Bond" i pobegne tipa :D

A.D. The Bible Contiues - kao da je neki ateista pisao... previse mi tako deluje, neuverljivo prilicno. Neki likovi su stvarno OK uradjeni, ali nesto sto bi se ocekivalo da je osnova je toliko lose :( Jedino mi Saul/Paul deluje OK uradjen lik.
-1 od mene

meni se francuska serija jako svidela,scenarij tu i tamo,ali ostalo je na izuzetnom nivou.americku doduse nisam gled'o.

Kakva je serija Banshee i vredi li je gledati? Vidim da se ovde često pominje.

Da li gledati:
http://www.imdb.com/title/tt2521668/
ili
http://www.imdb.com/title/tt3230780/
The returned u oba slučaja :) Francuski film nešto ne mirišem, da idem o'ma na US verziju?

Francusku prvu sezonu bih stavio u top pet sezona ikada. Ima onu tipičnu njihovu atmosferu, sporija je i utoliko jezivija. Tačno osetiš tu jezu i hladnoću. Ima sjajnu priču, fantastičnu muziku i fotografiju. Gluma isto besprekorna. Prva sezona odlična, druga isto dobra. Važno je da se nađe dobro preveden titl, preporučujem engleski.
ALI, ako nisi ljubitelj francuskog i evropskog filma i ako ti ovo gore nabrojano ne znači mnogo, možda ti se i ne dopadne. Pogledaj prvu epizodu, pa odluči.
Plus, američka je otkazana, neće biti druge sezone.

Sada znam na šta će se trošiti slobodno vreme [emoji14]

Kakva je serija Banshee i vredi li je gledati? Vidim da se ovde često pominje.
Po meni sjajna serija, slažem se sa ostalim komentarima kolega iznad, dodao bih i odličan izbor lokacije dešavanja kao i veoma dobre glumce koji su bili na visini zadatka.
Jel gleda neko možda Cleverman? Australijska produkcija sa Aboridzinima kao centralnom temom uz primese SF, videh trejler pa rekoh ima li neko da je preporuči ili ne?

Sent from my SM-N9006 using Tapatalk

Cleverman, odgledao prve dve epizode. SF je serija, o diskriminaciji, ali mi se ne sviđa nešto. Nelogična i dosadna za sada.

Neopisivo dobra serija, navukao sam se skroz. Citam sad da DD, odnosno glumac Charlie Cox ima ugovor sa Marvel Cinematic-om, da je u obavezi da se po potrebi shalta u ostale franshize. Kapiram da ce ovaj deo Marvel-a da bude vise "prizeman" gde se Avengersi bore protiv globalnih nevolja dok ce Defenders da se bore protiv prizemnijih realnijih stvari.

U svakom slucaju ovo je prvi put da za nekog Marvel heroja ne bih voleo da se pomesa sa ostatkom, DD nije trebao da ima Marvel tie-ins sa ostalima, jer ovako solo je fenomenalan zbog rezije i scenarija a sve se plasim da ce neki drugi pisac da osakati kvalitet Daredevil-a.

EDIT: Weslijeva faca kad posle 8 epizoda skapira da Madam Gao prica engleski, a Fisk prica kineski > priceless :d

4ce_1.gif
Tja, sećam se prvo stripova koji su bili sjajni, zatim film koji je po meni loše odradjen a sada serija koja je stvarno vrhunska. Slažem se da DD treba da bude solo junak i da nema potrebe mešati bilo kakve SF elemente jer nema potrebe. On je jednostavno lik koji je oslepeo i iz tog razloga ima izostrena čula do maksimuma, pri tom je istreniran odlicno za borbu prsa u prsa i svidja mi se sto ga malo-malo isprebijaju, tj nije nedodirljiv poput nekih drugih heroja. Sve u svemu, jedna od najboljih serija u zadnje vreme.

Peaky foking Blinders zadnja epizoda razbila sve prethodne. Ehh sad do sledeće godine pauza

Gotham 2 sezona koliko je prva polovina bila dobra, toliko se lose zavrsava. Od kada su ostali bez dzokera serija se polako sve vise i vise raspada. Ove dve poslednje epizode su kriminalno lose.
Ali
nuklearna bomba koja se demontira tako sto prospes vodu na nju i ona se pokvari
Mislim da za svojih 27 godina vecu glupost nisam video.

Pravili su toliku misteriju cele sezone, predstavili negativce sa dosta potencijala i na kraju nista od toga, kao da su svi postali blago retardirani.
Bataljujem ja ovo da gledam.
3/10 samo zbog dzokera, inace finale nije ni za 1.

Poslednja izmena:
ovo iz spojlera je najgluplja stvar u zivotu za koju sam cuo.

Penny Dreadful mi se iz sezone u sezonu sve vise svidja.
Fantastican spoj gotske i viktorijanske scenografije uparen sa horor elementima...

Cak je i podela uloga odlicno uradjena.
Svakog lika su odlicno predstavili i tacno odavrali glumca/glumicu za odredjenu ulogu.

Beyond Genius Lies Insanity

Tja, sećam se prvo stripova koji su bili sjajni, zatim film koji je po meni loše odradjen a sada serija koja je stvarno vrhunska. Slažem se da DD treba da bude solo junak i da nema potrebe mešati bilo kakve SF elemente jer nema potrebe. On je jednostavno lik koji je oslepeo i iz tog razloga ima izostrena čula do maksimuma, pri tom je istreniran odlicno za borbu prsa u prsa i svidja mi se sto ga malo-malo isprebijaju, tj nije nedodirljiv poput nekih drugih heroja. Sve u svemu, jedna od najboljih serija u zadnje vreme.

Kada je Frank Miller 80ih preuzeo Daredevil-a podosta mu je smanjio radar sense i ujedno veoma puno doprineo popularnosti lika pa je eventualno i sam imao problem oko toga kako ce slepi ljudi da reaguju na Daredevil-a i ispostavilo se da nemaju nista protiv i da u stvari veoma vole da im se cita.

Da su uveli malo SF elemenata, jesu ali bas na kasicicu, kao prva sezona Arrow-a (gde je posle prve sve otislo do vraga )

- usporeni lik koji je neka reetard verzija toni stark-a i pravi odela
- madam gao koja ima chi udarac
- Stick i insinuacije da Chaste postoji odnosno ljudi sa veoma unapredjenim mogucnostima
- Kingpin pomalo natrprirodno jak

to je bar sto sam odgledao iz prve sezone, upravo gledam finale

Slažem se, ima toga u manjoj meri ali više i ne treba jer bi pokvarilo utisak. Drago mi je da glavni junak nema neke super moći već je običan čovek. Uzivaces i u drugoj sezoni sigurno.

Ono kad ocekujes da ce nesto interesantno biti u ovoj epizodi gota i onda MEH. Ostale su 2 epizode sto znaci da necemo videti vecinu onoga sto smo bili sigurni da ce biti prikazano u ovoj sezoni.

Peaky foking Blinders zadnja epizoda razbila sve prethodne. Ehh sad do sledeće godine pauza

Stvarno gre'ota da sezona traje samo 6 epizoda. Kratko, ali eksplozivno i kvalitetno, iako je početak delovao kao otaljavanje posla. Na kraju se sve namestilo kako treba. Čekajući S04...

Kazite dve tri reci o preacheru,da vidim vredi li gledati

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока

Ako si gledao npr Ash vs Evil Dead, i to ti se svidelo, svideće ti se i Preacher. Meni su se ove dve epizode svidele. Miks brutalnosti, crnog humora i akcije.

Preacher je pravo osveženje. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno