Šta je novo?

LG Nexus 5X

Koliko ambient display utice na bateriju i je l' ga inace koristite?

Sto se telefona tice, na prvi pogled, meni je izrada sasvim ok s' obzirom da sam presao sa nexus 5 i svidja mi se plastika nazad, ne prlja se puno i lako se brise od otisaka. Zvucnik nesto glasniji, fingerprint mi je zanimljiva opcija. Nesto je veci i to mi je taman, ne verujem da bih isao preko 5.2. Jedino ostaje da vidim kakav je u radu i sto pre da ubacim custom rom/kernel, a sto se baterije tice, neka mi drzi duze od n5 i ja zadovoljan (n5 je gurao po 3ipo, 4h sot mojim koriscenjem). Kamera manje vise, ne koristim je cesto, a znam da je dobra, mada je i n5 kamera radila posao.

d4c73042b6e2437e1428f38656dd9e42.jpg

Stiglo za 24 dana, cena 2 dolara.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Meni ambijent displej nisam primetio da ista dodatno trosi. I generalno sam zadovoljan baterijom. U početku sam imao problema dok se nisam navikao jer sam prešao za Z2. Kamera je stvarno odlična, ljudi kad im pokazujem slike na telefonu se odma raspituju koji je telefon i koliko kosta jedan takav xD

Ambient display ocajno radi,tako da ga i ne koristim..kad radi,super fora.
Ja sam narucio ovo,2.88$ dolara. I narucio sam kopiju onog original casea,tepih ilu sta vec,11 dolara,valjda nije ****** [emoji23] [emoji23]

4e7e477de20feb53fc571f714dfafb4e.jpg

Poslednja izmena:
Koja je fora sa dialerom jel svima baguje ili ? Vidim ljudi se zale da im sporo ulazi u dialer..

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ljudi, stigao mi je kabl. Sada bih da se poigram sa flesovanjem, a malo sam ispao iz stosa.
Za N4 i N5 sam se lako snasao koji tool da koristim za igranje.
E sad za 5x sam nasoa 3 tooklita:
Lx multiu toolkit, Wug i skipsoft toolkit. Ima li iskustava koji je najpouzdaniji, da ne kazem najbolji?

1) Je l znate za neki kvalitetan auto punjac koji isporucuje tacno 3A tj. podrzava quickcharge? Gde to kupiti a da salju u Srbiju?

(To izgleda mora da bude usbC na oba kraja, a 99% car chargera koristi A na strani punjaca, svejedno sta je na drugoj, C ili ->C adapter.. Za USB A je valjda 2.4A max po pojedinacnom USB A portu, u tim auto punjacima)

2) Racunar ne moze da isporuci vise od 0.9A (USB 3) tj. 0.5A (USB 2) -- true/false? Tu pomoci nema?

3) Ako je nemoguce staviti vecu bateriju (znam da je non removable al mozda je neko smislio nesto te proizveo nesto sto ima vise od 2700Mah), koji PowerBank bi preporucili, iz inozemstva?

Sta je danas max. PB-ova, 20000Mah? Amazon.com ima takve, ali dzaba kad ne salju ovamo bez posrednika.

Baterija, najgori/najslabiji deo Nexusa 5x. Jedan od najgorih SoCova koje sam video na smartphoneovima, i slabiji modeli su pouzdaniji tu.

***, ekran i SoC su prejaki. Jos vremenom.. Pa to ce morati da se puni 3x dnevno.

4) je l crna pozadina i Dark teme u aplikacijama stede bateriju na tipu monitora koji ima 5x? Ili je to relikt prošlosti, Amoleda?

5) koji drzac za kola imate? (URL)
Tu kinezi haraju verovatno, pa kolko traje da traje..

Valjda je safe odatle uzimati i kablove/adaptere i sl., vidim da Ameri naglasavaju da su bitni neki rezistori koji se stavljaju (mereni u W)

Jel ima jos neko ovolike lens flareove kad slika nocu? Znam da mora malo ali ovo mi je preterano..

1f39fcfb5503ef2bfaf0471b758bd13c.jpg

Očisti kameru pre slikanja... Masna je... [emoji4]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Probacu sl. put,daj Boze da je do toga :D

@Keops

2) imaš adapter 2 usb u 1 pa možda tako da povučeš više iz računara :)
4) ne štedi, to je samo za amoled (nema veze sa prošlošću)

@axel
Jok

Prilozi

• uploadfromtaptalk1465655047048.jpg
    uploadfromtaptalk1465655047048.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 181
Da li se vama desava da se u uglovima slik, fotografija pa kao savija tj deformise?

Meni da,pogotovo vidim kad slikam grupe ljudi.

Nemoguce da bas ovoliko rasipa svetlost, nije to normalno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Je l' 1-100% za 80 minuta ok? Nisam imao prilike da koristim rapid charging ranije. I jos jedno pitanje, naime mozda je glupo, uzeo sam comicell case i bas lepo izgleda, tanak je, dobar osecaj u ruci, al' rupa za punjac je malo uza, pa nece da udje do kraja. Hoce mu nesto biti ako ne udje do kraja punjac? Puni on ovako bez problema. (nisam nameravao da bude dvosmisleno :d)

Poslednja izmena:
Je l' 1-100% za 80 minuta ok? Nisam imao prilike da koristim rapid charging ranije. I jos jedno pitanje, naime mozda je glupo, uzeo sam comicell case i bas lepo izgleda, tanak je, dobar osecaj u ruci, al' rupa za punjac je malo uza, pa nece da udje do kraja. Hoce mu nesto biti ako ne udje do kraja punjac, puni on ovako bez problema. (nisam nameravao da bude dvosmisleno :d)
Toliko otprilike. Krene dosta brzo, oko 1.5%/min ali se na kraju razvlači.

Drugar uzeo danas 5x i ima problem sa svojom WiFi mrežom. Naime vidi sve ostale mreže osim svoje. Otvorena mreža,nikakva zaštita. Jel imao još ko isti problem?

Poslato sa Xperia Z3 pomoću Tapatalk-a

Probacu veceras sa nekim svetlom,bas mi je bezveze ovo.

S obzirom da je telefon uzet u USA a ruter stajao na 13. kanalu došlo je do problema. Vratio sad nazad. Rešeno

Poslato sa Xperia Z3 pomoću Tapatalk-a

To nije do kamere. Dobro obrisite staklo. Gomila xda [emoji60] popljuvase tako kameru na HTC 10.

Ako moze neko odgovor na drugo prethodno pitanje u vezi maske i punjaca, da ne pisem opet, hvala :)

Je li presao neko odavde sa LG G3 (2 GB ili 3 GB varijanta, svejedno) na 5X i sta su prednosti i mane? Konkretno me interesuje fluidnost posto su sa MM stvarno fino sredili LG G3, prilicno fluidno radi.

Presao bih dok G3 jos uvek vredi nesto.

Ma mnogo bolje radi 5x, nema tu nekog poređenja. Prednosti G3 dijagonala (ne i kvalitet) ekrana, sd slot, zvučnik. Ostalo sve manje ili više bolje na nexusu.

Baterija? Na G3 imam ravno 3h i 30 min screen on time i to me najvise nervira, jos mi se cini da mi nesto drainuje bateriju ovih dana ali me mrzi da se bakcem time sad. Inace sto se tice podesavanja sve je pogaseno preko Greenify i osvetljenje stoji na 30%, ako je i ovo bolje onda da trazi G3 novi dom polako... Isao sam iz krajnosti u krajnost po tom pitanju jer sam pre G3 imao SOT i po 9h i 30m na Huawei G7, doduse na WiFi povezan tad, ali opet je to prilicno bolji rezultat i to skoro 3 puta...

Inace sto se tice upotrebe, recimo da mi treba za neki mid use. Igre ne igram na telefonu, koristim povremeno kamericu za fotkanje tekstova iz knjiga pa mi znaci da bude bar kvaliteta G3 po tom pitanju jer mi on to odradjuje perfektno, defakto kao skener uz malo obrade i upscalinga, citam dosta tekstove preko Opere Mobile i da naglasim da ogranicavam pozadinske podatke na svakom telefonu iako imam oko 7.5 GB neta u paketu jer Telenor Play Duo sve zivo prenosi u naredni mesec :p S vremena na vreme upali se Ymail, Skype (retko) i Viber (povremeno) i jednom dnevno se radi auto backup svih poruka, poziva i logova na sd karticu preko Super Backup aplikacije, to je otprilike to, dakle manje vise Business fazon.

Imao sam Nexus 4 16 GB pre G7 pa mi je poznat teren a i prilicno je jeftin 5X, zato bih da se preselim nazad na Nexus.

Nazad
Vrh Dno