Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
ako kopas nocu kad je jeftina struja racunaj 0.5$ dnevno otprilike, za ceo dan 2$

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Trenutno po calculatoru,za 24h dodje oko 75$...oduzmi jedno 15-20% od te cifre i prepolovi ako kopas 12h dnevno i eto ti matematike danasnje...sutra ce vec biti drugacije...

Znači tu je negde, na "mojoj" donjoj granici... probaću, pa javljam rezultate...

Ne jede hljeba ako radi i 3 sata dnevno. Pošto si karticu već kupio i ulaganja su 0. U svakom slučaju će nakopati više nego što će potrošiti. Kada ne bude tako onda je ugasiš.

E sada je drugo pitanje što je ovaj posao prilično "stresan" za karticu pa se postavlja pitanje koliku štetu ti izaziva otkazivanje iste i čekanje na garanciju...

...
E sada je drugo pitanje što je ovaj posao prilično "stresan" za karticu pa se postavlja pitanje koliku štetu ti izaziva otkazivanje iste i čekanje na garanciju...
To sam zaboravio da pitam. Video sam da se u CL može zadati procenat opterećenja, a razmišljao sam i da u MSI overdrive blago spustim klok i napon kada kopa...

Jel ima neko možda da kopa solo? Vidim da od 500Mh/s ima smisla solo kopanje, od 1Gh/s već je i faktor sreće 'prevaziđen'.

Ma gde...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

pa po onome što sam čitao između ostalog i na ethereum forumu tako ispadne. Sa mojim hashrate-om dobijam u proseku 2,6 novčića dnevno osim kada se menjaju dagovi pa popucaju mineri ljudima i tada skoči na oko 2,8 pošto sam na claymore-u. Prostom računicom kada se pogledaju dobici top minera u prethodna 24 sata dolazim do zaključka da bi proporcionalno sam dobacivao do 3. Naravno kada se posmatra prinos na nedeljnom ili mesečnom nivou.
Cimanje je najveće održavanje ethereum noda u životu i oni koji su odustali od solo mininga to im je glavni razlog. Pitanje je što se mene tiče da li se isplati cimanja za tih 5-15 posto.

Solo mining ne moze da donese toliku razliku, a da ne pricamo koliko je ethereum wallet problamtican za sync, pogotovo sto nemas pregled da li radi ok, veliki poolovi non stop nalaze blokove i njima je lako da znaju da je sve u redu... a tebi jok

Za Solo mining je minimum potrebno 5,6gh pa i onda se dobije vise na poolu
Jedino ima smisla napraviti nas pool pa.svi na njega da kopamo ali to je malo teze napraviti

Ja sam noćas testirao, radi sve OK, negde oko 19MH/s (toliko svuda i piše da 380-ka može). Temperature sa 50% venta idu do 75-76 stepeni bez obzira što je undervolt -100mV, ali to je zbog loše ventilacije kućišta, tu ću malo poraditi. Otvorio sam i nalog na cex.io (to je OK?) i sada sam u nedoumici da li da ethere šaljem direktno na taj njihov wallet koji mi daje kada odaberem deposit (tj. da li to da stavim u CL), ili na svoj pa onda prosledim tamo.

Ja sam noćas testirao, radi sve OK, negde oko 19MH/s (toliko svuda i piše da 380-ka može). Temperature sa 50% venta idu do 75-76 stepeni bez obzira što je undervolt -100mV, ali to je zbog loše ventilacije kućišta, tu ću malo poraditi. Otvorio sam i nalog na cex.io (to je OK?) i sada sam u nedoumici da li da ethere šaljem direktno na taj njihov wallet koji mi daje kada odaberem deposit (tj. da li to da stavim u CL), ili na svoj pa onda prosledim tamo.

to je visoka temperatura za 50 posto venta i -100mv. Skini stranicu kucista, trebala bi da bude oko 60 stepeni na 35-40 posto. Pricam o MSI, ne znam koju imas.

Sapphire R9 380 Nitro 4GD5 256bit x6 (komada) baca hash 127.8-9 (u proseku 21.3 po kartici) sa klokom u Trixx-u: GPU 1005/Mem 1500/Napon -100mV
Temperature oko 65-66c fan oko 40-46 % (u sobi 8 m2)

Poslednja izmena:
Jasno, za sada sam isprobavao, smisliću neku varijantu za provetravanje. Problem je što ovo nije namenska mašina za mining, nego desktop koji sam rešio da uposlim da radi i nešto korisno...
Probao sam i underclock GPU, ali to neće, šta god da stavim manje u MSI AB kartica radi na default, a kada idem u OC to radi, ali samo povećava tempraturu bez vidljivog uticaja na performanse. Klok memorije na 1500 daje oko 1Mh više od 1450 koji je default, tako da mi je HR sada blizu 21.
Memorije koristi svega 1600-1700 MB, a imam 4GB, ali HR je svakako blizu maksimalnog, ne znam da li se vredi maltretirati zbog toga...

Za underclock moras stavit u MSI afterburneru opciju without powerplay.

Jasno, za sada sam isprobavao, smisliću neku varijantu za provetravanje. Problem je što ovo nije namenska mašina za mining, nego desktop koji sam rešio da uposlim da radi i nešto korisno...
Probao sam i underclock GPU, ali to neće, šta god da stavim manje u MSI AB kartica radi na default, a kada idem u OC to radi, ali samo povećava tempraturu bez vidljivog uticaja na performanse. Klok memorije na 1500 daje oko 1Mh više od 1450 koji je default, tako da mi je HR sada blizu 21.
Memorije koristi svega 1600-1700 MB, a imam 4GB, ali HR je svakako blizu maksimalnog, ne znam da li se vredi maltretirati zbog toga...

Kako su ti rasporedjeni ventovi na kucistu? Ja imam fractal design r4 sa dva prednja usisna ventilatora 14cm i jednim zadnjim izduvnim ventilatorom 14cm i temperatura je ista kao kada je kuciste otvoreno.

Na otvorenim rigovima smo pravili veliko spremanje u pripremi za leto uradili smo dve kartice i skinuli oko 2 stepena izduvavanjem prasine i menjanjem termalne paste. Ono sto je interesantno je da sto je ambientalna temperatura veca arctic termalna pasta daje bolje rezultate u odnosu na kartice kojima nije zamenjena pasta.

DSC_0008.JPG

DSC_0009.JPG

Za underclock moras stavit u MSI afterburneru opciju without powerplay.

Da li zbog toga ja ne mogu da underclockujem memoriju na 1250? Cuo sam da smanjuje malo potrosnju i da kartice rade za nijansu hladnije a da hash ostaje isti na 290/390 karticama?

Uspeo sam da nadjem i da spustim takt memorije na 1250 na mineru nema promene sto se tice hasha, videcemo na pulu posle par dana. Temperatura je pala za jedan stepen. Mislim da je ovo moguce na ovim karticama posto je memorijski bus 512 dok bi na 280/380 opao hash rate.

Poslednja izmena:
Da da drago mi je da si uspio, to je opcija u afterburneru kojom se radi underclock ;)

Sapphire R9 380 Nitro 4GD5 256bit x6 (komada) baca hash 127.8-9 (u proseku 21.3 po kartici) sa klokom u Trixx-u: GPU 1005/Mem 1500/Napon -100mV
Temperature oko 65-66c fan oko 40-46 % (u sobi 8 m2)

Odekle ti to daj neki Link ? Drugo zašto je GPU na 1005 mhz kad je Def 1266 znači 5-6 H/s manje ?

Vrh Dno