Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko može da okači šta trebam da ukucam u IPv4 posto sam nešto zeznuo u windows-u 7 pa mi se sve izbrisalo iz IPv4?

Znam da dole ostaje 8888 i 8844 za google samo me zanima šta gore da kucam da bih mogao da pristupim netu?

Sent from my iPad using Tapatalk

Zovem trenutno SBB ali se još uvek ne javljaju...

Ostavi automatski IP i DNS, ako ne radi, onda nije do tih parametara.

Kada ostavim automatski kaže mi windows has detected an ip address conflict.

Pa stavi za IP npr. 192.168.0.88 (ili umesto 88 bilo koji drugi u rasponu 2-254, ali ja bih izbegao sve ispod 10, vidis da su se neke "rezervisale"), subnet mask 255.255.255.0 i gateway 192.168.0.1

jutros je brat zvao i nešto su rešili. ja sam zvao noćas i dečko koji se javio na 19900 rekao je da ne može da mi pomogne već da mmoram da zovem od 8h.

hvala u svakom slučaju ;)

Jel ima neko u NS problema s internetom,konkretno je Detelinara u pitanju?
Nema sanse da preskoci 10mbps a paket je 50/3.
Ne vidim da su najavljeni neki radovi ovde pa mi je zato i cudno. . .

Isti problem i kod mene zadnja tri dana!!!! Izludeo sam od korisnicke podrske, a i oni od mene :) Imam paket 70/4, a ne mogu da prebacim 10mbit. Posedujem kablovski modem CISCO 3208 i ruter TP Link Archer C8 (AC1750). Danas sam "izvalio" da ako nakacim stari NETGEAR imam 70mbit-a i sa njegovog LAN porta nakacim na TPLINK isto imam punih 70mbit-a. TPLink nema sanse da radi vise od 10mbit-a. Vratili su mi staru verziju firmvera modema na moje insistiranje i nista nije pomoglo. MODEM-racunar radi kako treba dok sa TP LINK-om nema sanse da prebaci 10mbit-a (ni preko LAN kabla sa rutera). Pokusao sam dva puta da resetujem na fabricke postavke ruter (i modem pozadi na reset taster), nista ne pomaze. Ako skinem kabal sa TP-LINK-a dok je 10mbit-a i nakacim na komp onda i tamo radi samo 10mbit-a. Resetujem modem, Internet na kompu radi normalno (70mbit-a), vratim na ruter opet 10mbit-a. Problem je "resen" sa dva rutera :( :( Da sam takav setup hteo uzeo bih je*eni home gateway... Svaka cast Marku iz SBB-a koji se izlomio da mi pomogne, ali za sada bezuspesno..

Poslednja izmena:

Ili je TP Link kreuo na put,ili SBB hoće da izbaci modeme (UNIFI),ili je možda problem do SBB-a? Isti setup samo sa 1043 V2,a evo i verzija modema.

Untitled.png
?

Poslednja izmena:
Nije krenuo na put jer radi sa NETGEAR-om na 70mbit-a preko WAN-a...

Ja imam ovu verziju:

Model: EPC3208
Hardware Revision: 1.0
Bootloader Revision: 2.3.1_R3
Current Software Revision: e3200-ES-16-c1000r5593-160215c
Firmware Name: e3200-ES-16-c1000r5593-160215c.bin
Firmware Build Time: Feb 15 14:44:45 2016
Cable Modem Status: Operational

Poslednja izmena:

Ja imam ovu verziju:

Model:EPC3208
Hardware Revision:1.0
Bootloader Revision:2.3.1_R3
Current Software Revision:e3200-ES-16-c1000r5593-160215c
Firmware Name:e3200-ES-16-c1000r5593-160215c.bin
Firmware Build Time:Feb 15 14:44:45 2016
Cable Modem Status:Operational
Promena wan mac adresu na tplinku.

Sent from my HTC E9 using Tapatalk

probao sam upravo i tu opciju da kloniram PC MAC adresu i opet je brzina "zakucana" na 10Mpbs (resetovao sam i modem nakon promene MAC adrese)

In telecommunications, data transfer rate is the average number of bits (bitrate), characters or ... megabit per second (symbol Mbit/s or Mb/s, often abbreviated "Mbps") is a unit of data transfer rate

Ja imam ovu verziju:

Model: EPC3208
Hardware Revision: 1.0
Bootloader Revision: 2.3.1_R3
Current Software Revision: e3200-ES-16-c1000r5593-160215c
Firmware Name: e3200-ES-16-c1000r5593-160215c.bin
Firmware Build Time: Feb 15 14:44:45 2016
Cable Modem Status: Operational

Otkud ti taj firmware? Kod mene je na istom EMTA uređaju:

Kod:
Firmware Name: 	e3200-ESIP-16-v302r125533-110811c.bin
Firmware Build Time: 	Aug 11 18:29:43 2011

od kako sam ga dobio. Ništa novo nisu stavljali.

...a što se tiče TP-Linka - Da nisi flešovao firmver skoro?

dobio ga od SBB-a :(

Sto se tice firmvera na ruteru, stavio sam poslednju verziju pre 3-4 meseca... Danas sam probao sve verzije sa TP Link sajta i nista ne pomaze, vratio sam na kraju poslednju verziju i nakacio TP LINK na NETGEAR, a njega na CISCO 3208 modem kako bih imao 70/4 umesto "bednih" 10/4. Tehnicar iz SBB me posavetovao da probam moj ruter kod nekog ko ima modem da vidimo da li ce tamo da se nakaci na vecu brzinu. Na zalost nemam nikog sa modemom u blizini (sve komsije imaju home gateway)

Glupo pitanje (nisam pročitao istoriju problema od početaka), ali, da li si probao da resetuješ oba uređaja jedan za drugim? Prvo TP-Link pa Cisko i onda da poteraš speedtest?

bez preterivanja jedno 20x najmanje (plus fabricki reset rutera, reset modema, menjanje firmvera rutera 3x i svaki put se resetuju postavke rutera...)

@playerPA

Probaj da isključiš AC i vidi kako se ruter ponaša kad je samo Wireless N uključen. Probaj da isključiš WMM. Ima tu dosta mogućeg prčkanja...

Been there, done that. Iskljucen wifi skroz, laptop na kabal i ne prelazi 10mbit download. Kao da se je*eni WAN port zakuca na 10mbit kada je nakačen direktno na modem. Iz tehnicke podrske mi kazu da ne postoji mogućnost da se forsira brzina LAN porta na modemu (oni vide 300mbit konekciju sa njihove strane)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Najgore od svega je to sto je sve radilo "normalno" proteklih 6 meseci od kako sam kupio ruter uz povremeno "blokiranje" modema. Zadnjih nedelju dana "pucanje" neta je bilo učestalije pa sam zvao teh. podršku da prijavim reklamaciju. Dosla dva lika i rekla da mi je odličan signal u stanu i od tada ja imam ovaj problem... Danas sam 3 sata proveo na vezi sa tehnickom podrskom i nije im jasno sta se dešava jer niko do sada nije imao taj problem. Po njima modem radi normalno kada se ubode direktno na racunar (mora da se resetuje prvo inače zapamti 10mbit-a). Čim ga vratim u ruter i uspostavi konekciju opet obori brzinu...

Najgore od svega je to sto je sve radilo "normalno" proteklih 6 meseci od kako sam kupio ruter uz povremeno "blokiranje" modema. Zadnjih nedelju dana "pucanje" neta je bilo učestalije pa sam zvao teh. podršku da prijavim reklamaciju. Dosla dva lika i rekla da mi je odličan signal u stanu i od tada ja imam ovaj problem... Danas sam 3 sata proveo na vezi sa tehnickom podrskom i nije im jasno sta se dešava jer niko do sada nije imao taj problem. Po njima modem radi normalno kada se ubode direktno na racunar (mora da se resetuje prvo inače zapamti 10mbit-a). Čim ga vratim u ruter i uspostavi konekciju opet obori brzinu...

Na tplinku disejbluj dhcp. modem povezi na tpink lan1, racunar povezi na tplik lan2. Samo radi testa koliki ces onda imati protok.

Ako je i preko kabla na TP-Linovim LAN portovima ista situacija onda tu nešto gadno ne valja na relaciji TP-Link, Cisko. Možda je onda ipak najbolje da pronađes nekoga sa istim EMTA uređajem (Cisco EPC3208) i da tako nastaviš dijagnostiku...

Na tplinku disejbluj dhcp. modem povezi na tpink lan1, racunar povezi na tplik lan2. Samo radi testa koliki ces onda imati protok.

Probao i ovo jutros, ista prica 10mbit zakucana brzina. Ne znam sta se to desilo u zadnja tri-cetiri dana da TP-Link ne moze da prebaci 10mbit-a kada je direktno nakacen na EPC3208 modem :( Otvorio sam i ticket sa TP-Linkom (ne ocekujem da ce mi brzo odgovoriti)

Kod mene je zakucano na 54mbit sta god radio. Signal je IDEALAN, brzina od SBB-a ka meni IDEALNA, jednostavno iz nekog razloga rutere je "odlucio" da zakuca sve na 54mbit (G standard) cak i na 5Ghz. Fabricki reset, reset iz SBB-a, isprobavanje svih opcija na modemu, zakljucavanje na 40mhz i N standard... menjanje USB dongleova za wifi - nista nije pomoglo. Jedino da nadjem neki Wifi adapter od 5Ghz na pozajmicu, sa eksternom antenom, da prikacim na komp i da probam. Ispade CISCO ruter u tom delu bolji. Ovaj UBEE ruter je mnogo bolji po ostaliim pitanjima (nema restartovanja, nema pucanja veze, stabilno je sve, bolji domet, sve mnogo bolje, osim sto je zakljucao protok na G standard.

Na kablu radi sve ok, ali takav mi je raspored u stanu da moram na wifi.

Poslednja izmena:
Pa nov je. Sve radi, osim toga sto je izgleda zakljucan na G standard WIFI konekcije. Tu mozda pomogne kad bude novi firmware, ali probacu da vidim i sa zamenom. Prvo moram da isprobam jos neki wifi adapter, cisto da budem 100 posto siguran da je do rutera.

Portal Moj SBB izbacuje:

Serverska greška
Izvinjavamo se, došlo je do greške na serveru. Problem će uskoro biti rešen.

Jel to uobičajeno ili trenutno? rade samo istorija poziva i napredne funkcije za telefon.

Da. Portal za*ebava od kako su ga "renovirali". Ne vidim šta je falilo starom. Ovaj novi nema neke korisne stvari koje je stari imao. Sad mesečni protok gledam preko ruterovog firmvera, dok sam pre to mogao da vidim preko portala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno