Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Manje od minut posla je da se upari naziv uređaja sa mac adresom. Jeste da su mogli da ostave stare nazive, ali je dobro što su omogućili sopstvene nazive. Ako postoje 2 ista modela telefona ili tableta na unifi nalogu, lako ih je sada razlikovati.

Tebi i meni jeste, i svakako jeste pohvalno to sto korisnik moze da menja ime uredjaja, ali sta cemo sa pocetnicima?

Kad bolje razmislim, u pravu si. Nažalost, poznato mi je koliko najobičnija promena u radu, pa bila ona i nabolje, može da zada glavobolje većini ljudi.

Novi portal im ne radi uopste. Kad se ulogujem stoji natpis doslo je do greske na serveru. Iznad imam opcije sve ali uvek prijavi tu gresku. Stvarno su napredni nema sta :D

Sent from my m2 note using Tapatalk

Novi portal im ne radi uopste. Kad se ulogujem stoji natpis doslo je do greske na serveru. Iznad imam opcije sve ali uvek prijavi tu gresku. Stvarno su napredni nema sta :D

Tako je i danas meni bilo prvi put,pa posle 2 min usao,verovatno jos to nije ispeglano. I meni sad opet nece.

Ma radi normalno, nije to Sceka botovao, pa da moras da proveravas.

Ne radi i dalje.

Meni ne radi na IE (od W8 pa na dalje nikada nije radilo na IE) ali na svim drugim brauzerima radi bez problema, cak mozda najbolje/najbrze na Edge.

Pozdrav!

Tek sad proradilo. Inace nije radilo ni na jednom browseru (probao cak i na Safariju na iMac). Naravno nije frka sto nije radilo, ali nekad treba imati dostupan pregled stanja...

Ja sad probao i radi normalno i nije loše :)

Definitivno, mislim da nema ništa od "uticaja na provajdere" dok ne budemo imali opciju da odaberemo između 3-4 provajdera bez moljakanja da dođu ili da im platimo prodajom bubrega.
Ovako podelili su između sebe i ne mešaju se jedni drugima u teritorije preterano...

....shit has hit the fan...

Ne moras, i kod mene su se prikljucili na postojecu instalaciju jer je bila u redu, po njihovim merenjima, i sve sljaka bez ikakvih problema. Najveci paket.

Moram da pohvalim brzinu instalacije na SBB. Prošle subote sam potpisao ugovor, u sredu su majstori već bušili u hodniku, a danas su me i prikačili na mrežu. Na moju sreću, kućna instalacija je prošla test, zamenjen je jedan matori spliter i svi konektori. Dosta sam se premišljao da li da uzmem risiver ili CAM, kod poštara sam koristio CAM, али ipak sam se odlučio za risiver, 3121 model, rekoh ajde da probam to 72 unazad, a i sam EPG je lepši nego na Philips TV-u. Za sada mi sve deluje OK, dobio sam sve kanale mesec dana gratis :) TEL takođe radi bez problema, dobio neki bežični na poklon, jedino što ćekam da se izvrši prebacivanje broja sa Telekoma. E sad, da li je trebalo da uzmem CAM, ne znam, na onaj D3 daljinac je žena već počela da gunđa :) Pošto imam DUO GOLD paket pretpostavljam da je usluga 72 unazad uključena u cenu.

Stigao SBB fiksni/bezicni telefon. Sta znam, nema neke bitne razlike u kvalitetu razgovora ili ja jednostavno ne obracam paznju na to. Gratis bezicni telefon sam dobio ali ko da nisam. U pitanju je neki Vtech, kvalitet samog uredjaja podseca na nesto sto je Delboy dobio u trampi od nekog Rumuna sa Pekamske pijace. Izgleda kao telefon, na prvi pogled radi kao telefon. Mane su sto baterije koje sam dobio uz njega, NiMh punjive traju jedva jedan dan iako se uredjaj ne koristi iako sam pravilno formirao bateriju i jos uvek se toga pridrzavam. Veca mana od toga, iako je mnogima nezamislivo da ima gore od uredjaja kojem ne rade baterije kako treba, jesu melodije zvona koje su toliko grozne da izazivaju salve smeha. Da mi je samo biti u tom momentu kada je random Kinez unistio ceo kontigent uredjaja tako sto je u ROM ucitao ove melodije zvona... bukvalno nema nista iole normalno.

Suma sumarum, usluga telefonije je onako. Smara sto prikljucak baze ide u Cisco ruter jer volim da ga gasim nocu. Bonus uredjaj koji sam dobio ocenjujem sa ocenom jedan od pet. Uzasno los uredjaj.

Primetio sam da kanal Nat Geo Wild ima dosta slabiji kvalitet slike nego pre. Slika je nekako puna kockica u pozadini, kao da je vrlo slaba rezolucija. Da li neko zna o čemu se radi?

Suma sumarum, usluga telefonije je onako. Smara sto prikljucak baze ide u Cisco ruter jer volim da ga gasim nocu. Bonus uredjaj koji sam dobio ocenjujem sa ocenom jedan od pet. Uzasno los uredjaj.

To je valjda razlog vise da ga gasis, nema teleprodaje i drugih smaraca koji zovu pre podne. Kome trebas, naci ce te na drugom broju.

Sofke, mislim da ste dobro odabrali digitalni prijemnik. D3 CAM imam već 6 meseci, kao dodatni prijemnik uz PDS3121.Nikome ne bih preporučila da uzme samo CAM modul, ne samo zato što nema 72h unazad. Taj modul koji daju je iz 2009. godine, često se dešava da izađe pogrešna poruka ''kodiran signal'', tada mora da se vadi modul, isključi tv itd. Neki korisnici hvale CAM modul, ali treba sačekati par meseci pa tek onda ocenjivati. Ako se poredi brzina prebacivanja kanala, PDS3121 menja kanale 2-3 puta brže. Preporučujem da uskoro promenite baterije u daljinskom za kvalitetne alkalne, radiće mnogo bolje. Kad se u ponudi pojavi novi kanal, na d.prijemniku koji ste uzeli imaćete ga odmah, ali kod modula morate sami da skenirate sve kanale. Ništa od opreme koju daje SBB ne radi savršeno, ali po mom iskustvu PDS3121 radi bolje nego D3 CAM.

Kvalitetan telemarketing radi u 2 smjene. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

:laugh:
Mislim da u ugovoru ima stavka gde te pitaju da li hoćeš da tvoj broj bude upisan u SBB imenik, mislim da ako odbiješ to, da ćeš izbeći pitanja "kakvu vodu pijete", "koji usisivač imate", "koji krem jedete"... (ne šalim se, stvarno su me sve ovo pitali) :)

Sofke, mislim da ste dobro odabrali digitalni prijemnik. D3 CAM imam već 6 meseci, kao dodatni prijemnik uz PDS3121.Nikome ne bih preporučila da uzme samo CAM modul, ne samo zato što nema 72h unazad. Taj modul koji daju je iz 2009. godine, često se dešava da izađe pogrešna poruka ''kodiran signal'', tada mora da se vadi modul, isključi tv itd. Neki korisnici hvale CAM modul, ali treba sačekati par meseci pa tek onda ocenjivati. Ako se poredi brzina prebacivanja kanala, PDS3121 menja kanale 2-3 puta brže. Preporučujem da uskoro promenite baterije u daljinskom za kvalitetne alkalne, radiće mnogo bolje. Kad se u ponudi pojavi novi kanal, na d.prijemniku koji ste uzeli imaćete ga odmah, ali kod modula morate sami da skenirate sve kanale. Ništa od opreme koju daje SBB ne radi savršeno, ali po mom iskustvu PDS3121 radi bolje nego D3 CAM.

Hvala na odgovoru, eto probaću sa risiverom pa videćemo.

Jedno pitanjce u vezi risivera, kod drugih korisnika SBB-a sam primetio da kada se otvori lista kanala vide se sličice za emisije, filmove, itd. kod mene toga nema. Jel to nešto sa podešavanjima ili toga više nema?

Nešto sam gledao u podešavanjima za risiver, deo za signal... očitavanja su u proseku za sve kanale ovakva:

S/N ratio = 34
BER = 0.00E+00
Kvalitet signala = 50&
Jačina signala = -6dBmV
Prekid u prenosu = 0

Jel to OK?

Hvala na odgovoru, eto probaću sa risiverom pa videćemo.

Jedno pitanjce u vezi risivera, kod drugih korisnika SBB-a sam primetio da kada se otvori lista kanala vide se sličice za emisije, filmove, itd. kod mene toga nema. Jel to nešto sa podešavanjima ili toga više nema?

Ako ti se posle restarta ne pojave slicice (sacekaj 5-10 minuta od ukljucenja), zovi call centar i prijavi problem, desava se.

Ako ti se posle restarta ne pojave slicice (sacekaj 5-10 minuta od ukljucenja), zovi call centar i prijavi problem, desava se.

Rešen problem. Monteri nisu dobro zašrafili glavni kabl pa je dolazilo do gubitaka u signalu. A baš sam se pitao zašto blinka zelena lampica na risiveru, sad je stalno upaljena.

Stigao SBB fiksni/bezicni telefon. Sta znam, nema neke bitne razlike u kvalitetu razgovora ili ja jednostavno ne obracam paznju na to. Gratis bezicni telefon sam dobio ali ko da nisam. U pitanju je neki Vtech, kvalitet samog uredjaja podseca na nesto sto je Delboy dobio u trampi od nekog Rumuna sa Pekamske pijace. Izgleda kao telefon, na prvi pogled radi kao telefon. Mane su sto baterije koje sam dobio uz njega, NiMh punjive traju jedva jedan dan iako se uredjaj ne koristi iako sam pravilno formirao bateriju i jos uvek se toga pridrzavam. Veca mana od toga, iako je mnogima nezamislivo da ima gore od uredjaja kojem ne rade baterije kako treba, jesu melodije zvona koje su toliko grozne da izazivaju salve smeha. Da mi je samo biti u tom momentu kada je random Kinez unistio ceo kontigent uredjaja tako sto je u ROM ucitao ove melodije zvona... bukvalno nema nista iole normalno.

Naveo si sve razloge zašto sam nakon 5-6 dana od uzimanja paketa sa tel. otkazao ugovor i vratio opremu. Nakon nekog vremena sam potpisao ugovor digitalna+internet i to mi je i više nego dovoljno. SBB fiksni je lošijeg kvaliteta od mts.

Ja imam suprotno iskustvo. Meni je fiksn bolji nego na Telekomu. Kvalitet zvuka, cistoca veze... Cak i sa SBBovim Simens aparatom.

Jel ima neko u NS problema s internetom,konkretno je Detelinara u pitanju?
Nema sanse da preskoci 10mbps a paket je 50/3.
Ne vidim da su najavljeni neki radovi ovde pa mi je zato i cudno. . .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno