Šta je novo?

nVidia Pascal

Jeste malo mator ali je zilav taj cpu bar ja tako mislim.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ma videcu sta cu da li cu ovu ili r9 390 x. Mislim da cena za 390 ima da pada videcu ne zurim nigde. Zasada ova zavrsava posao.

@Aleksandar@1389
Ako ne bude primetno jaca od GTX980Ti, onda nemas brige.

@voki88
i7 2600 bez problema gura svaku single gpu kartu.
U svakom slucaju, sada se nikako ne isplati davati vise od 240 evra na graficku. (R9 380X ili polovna R9 290)
Tako da sacekaj nove cene i mozda nove AMD karte.

Poslednja izmena:
Nikako te stare AMD karte, proslo je njihovo. Strpi se 6 meseci, bice to mnogo jasnije. Pascal je buducnost.

Ja sam mislio bas konkretno na njegov primer jer sam se igrao na toj rezoluciji, jeste da je karta bila overklokovana ali sam postigao 60 frejmova i preko na maksimalnim detaljima recimo u Far Cry 4 itd.
GTX 1070 ce biti znatno jaca karta. Ako je isti odnos kao sa onog grafikona onda bi i GTX 1070 trebala da bude jaca nekih 60-70% od GTX 970 sto zapravo dolazimo na ono sto sam rekao da ta razlika od 30% o kojoj se prica izmedju GTX 1080 i GTX 1070 nece biti vec ce biti znatno manja. Licno smatram da ce biti brza od GTX 980 Ti a verovatno i od GTX Titan X. Drajverima ce ta prednost tek da se utemelji i zato je GTX 1070 idealna karta za buducnost.

Nikako te stare AMD karte, proslo je njihovo. Strpi se 6 meseci, bice to mnogo jasnije. Pascal je buducnost.

Da, ali ne znamo koliko dugo je covek spreman da ceka. :D Ali stoji da se danas ne isplati kupovati nista jace od onih sto sam naveo.
Dobro, i ako polovna GTX970 nekim cudom zaluta za 250 ili manje evra.

Poslednja izmena:
Pa razlika u SPFP jeste skoro 40%. Ne mislim da ce biti toliko sporija, ali mislim da je u proseku 30% na defaultu prilicno realno ocekivanje. Razlika ce biti nesto veca u ultra visokim rezolucijama kada ce daleko veci bandwidth doci do izrazaja. Meni licno ce biti interesantno da li ce i ovoga puta imati "problem" sa memorijom, kao i kakav ce biti overkloker (da li ce je "vestacki" ograniciti da ne parira 1080).

OK, da sacekamo jos koji dan (nadam se) pa cemo videti performanse ;)

Aj ne zezaj ja igram sve na max i sve odlicno radi sem ona dva detelja sto mi nedaje na max zbog graficke posto trazi min 5gb vram.

Poslednja izmena:
Tebi nesto zezaju drajveri, prvi put da cujem da Doom ne radi dobro na 970 ili jacim kartama.

Edit: Cak bre, kako snimas Doom sa Shadowplay? Doom koristi OpenGL API a koliko znam samo DirectX igre se mogu snimati sa nVidia Shadowplay.

Poslednja izmena:
@ErikBg, preso na 'zelenu' stranu sile, :happy:, najzad, :D sad mogu da se narokam....:bottle: :guitar:

Jos @Goldi da se izvrbuje i to je to, kraj sveta....:smoke:

Poslednja izmena:
haha @goldi je odvojio 5000€ za Polaris nazalost Nvidia komicno lose kopa ETh (mislim na GTX 1080) :smash:

Nvidia je najavila da ce GTX 1070 biti brza od Titana-x, nek bude kao GTX 980TI bice odlicno ( mala je razlika izmedju Titana-x i GTX 980Ti), mozda ce bas biti tu na granici izmedju GTX 980Ti i Titana-x meni tako djeluje s obzirom na specifikacije. Uz OC svako ce biti dobra za 1440p.

Samo da se prasina slegne pa u kupovinu ;) Ovde se svi nesto razbacuju sa rezolucijom meni bi trebala grafa za 1080p tako da kontam idealna bi bila jedna gtx1070 :)

Pa, cak i 980Ti dobro overklokovana tesko se izbori sa odredjenim igrama na 1080p, :crash: na maximum postavke, a kamoli da ce da izgura kako treba 2K na 60fps lock , licno probo, tako da to je zaista realno stanje, ko hoce nek dodje da proveri...:type:

Au,ccc.... imao sam jedno vreme gtx970 ali odredjene igre na max podesavanja nije bilo sanse za konstantnih 60fps.karta je prodata u nadi da ce je pascal razbiti u 2k (naslednik gtx970) a ono kande bice trt :(
Ako gtx1070 bude u rangu ili tu negde kao 980Ti a muci se u 2k onda mi bas i ne deluje kao dobra kupovina. Nisam nesto prezahtevan ali od karte u 2016g koju planiraju da prodaju za 400e ocekujem da 2k@60 tera a da ne stucne i to sa maximum podesavanjima a ne seci ono seci ovo...
Jedino da uleti nekakav gtx1070 titanium pa i da razmislim ovako caos ;)

Pa, cak i 980Ti dobro overklokovana tesko se izbori sa odredjenim igrama na 1080p, :crash: na maximum postavke, a kamoli da ce da izgura kako treba 2K na 60fps lock , licno probo, tako da to je zaista realno stanje, ko hoce nek dodje da proveri...:type:

Poslednja izmena:
Evo mali primeri,
ja igram 2K i 4K preko NV DSR-a, ali to su perfomanse iste kao i u native ( 2K i 4K). Alien Isolation, odlicno optimizovana igra, moze da se potera na 4K sa grafika na maximum, lock 60fps., ali mora dobro da se overklokuje 980Ti. RAGE 2011, ne mere na 4K i sve na maximum, cak i na extra kloku za 980Ti, sigurno joj fali nekih minimum 20-30 posto snage da bi drzala na 60fps., na 2K sljaka odlicno,.....itd. ima razni primeri, Witcher 3, Assanin Creed Unity, Far Cry 4, recimo, se nekako odrzavaju na 60lock, na full HD i sve na maximum, Crysis 3, moze na full HD skoro na 8XMSAA, ali, na 2K i 4XMSAA nece da moze itd....

Napredni AA su realno bespotrebni na 1440p i visim rezolucijama, pogotovo ako se ne igra na velikim ekranima (od 30ak+ inca).

Pa ja imam ovaj tv od 32inca.
Samo da me pogresno ne razumedu neki,;) ali, znas lis kako dobro deluje i izgleda igrica kada je poteras na 2K li cak 4K ( na DSR, na native je sigurno jos bolje), sa detalji i AA opcije na maximum, pa neki lik puca na tebe iz daljine, a ta slika je toliko ostra i jasna, da mu vidis bukvalno trepavice na ocima:zgran: i lepo ga natenane eliminises:smack: i slicne stvari...

Poslednja izmena:
Skontao sam da koristis tv, nego sam govorio generalno.

Jeste, ali bih svakako stavio neki obicni AA ili iskljucio AA zarad viseg fps-a. :d

AA je uvek potreban nezavisno od rezolucije ako igra proizvodi aliasing, pogotovo je zeznut shader aliasing kojeg recimo Alien Isolation ima u izobilju i gde samo brutalan downsampling, plus poneki post process filter AA pomazu da se igra kompletno ispegla od krzavih ivica i izbegne soft look koji bi igra imala samo sa tim post process AA.

Nazad
Vrh Dno