Šta je novo?

Meizu m2 note

Mislio sam da imas flyme tools, posto preko njega moze da se iskljuci to dugme (cini mi se), pa da nisi cakcao nesto (ili neko pre tebe).
Ali nemas ga,tako da,trazi dalje dok ne resis problem :D

Probao obrisati i opet instalirati, opet isto.... Moze i bez te app...

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Onda definitivno nešto nije u redu sa softverom, najverovatnije, tako da cu ga nositi na osvežavanje, tj reklamaciju. Jer kod mnogih sam pročitao da im ovaj telefon radi kao sat. Kod mene nije tako, ne bar stalno, a sve češće zakucava, čak i kada obrišem svo smeće, sve silne megabajte smeća i pogasim sve aplikacije. Jer kada su mi sve aplikacije popaljene, a imam ih redovnih desetak, ne više od toga, krene da zakucava da to nije normalno, tako da ne znam sta sve nisam pokušao da ga dovedem u red, ma jok, nema šanse, nešto mu fali definitivno. Jedino od igara što imam je 8 pool, onaj bilijar, a tek on što zakucava kao da je ne znam kako zahtevna igrica, toliko da me izluđuje. Imam utisak da mi je onaj Alcatel idol X radio mnogo bolje, mada je on znao da koči, ali čini mi se dosta manje.... Ne znam sta da mislim, ali nosiću ga na reklamaciju, to je sigurno

Sto bi ga reklamirao,samo azuriraj softver.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Pa ja već 6 godina uzimam dve bolje o bolje telefone, verujući da ću imati brz telefon bez stucanja i kočenja, a ono uvek slično, uzmem telefon kojeg hvale, a nije skup, a bude na početku, a posle krenu da prave gluposti.... Zato bolje dati malo više para o biti miran i zadovoljan sa fonom u radu :) Zar nije tako?

Ako verujes da je uzrok tome samo (ne)kvalitet telefona onda ne znam sta bih ti rekao. 99% svih problema na Androidu je softverske prirode. Tj. ko je i kako pravio distribuciju od vanilla verzije (ukljucuje i drajvere). Najveca dilema je kako su kinezi to odradili kod Flyme-a. Ocigledno vise nego solidno. Idealno ne postoji.
Dodatno, svi uredjaji od 5.0 Androida imaju nenormalne probleme zbog usranog JVM-a zvanog ART. Dalvik je bio mnogo vise lightweight.
Evo npr. tako je moj Nexus 7 original od Google-ta osakacen do neupotrebljivosti zvanicnim prelaskom sa Dalvik-a na ART.

u najnovijoj verziji fw imam i quick share, sad se više ne sećam da li je od početka bila na telefonu? svejedno, s kojim uređajima i šta mogu da šerujem na taj način?

Da to nije slucajno za NFC modul, mislim sa sam negde procitao da moze da se montira na m2 note?

Imam telefon vec neko vreme, brz je , super radi, nista ne zvecka ili pucketa, multitasking odlican. Ali imam jedan problem,koji me vise iritira nego sto mi stvarno pravi problem. Zvuk tokom razgovora je mnogo tih, tacnije sagovornika bas slabo cujem, mene cuju odlicno. Telefon je iz telenora ali koristim 2 mts kartice, jedna za net druga sa pozive i sms. Probao sam da podignem zvuk kroz mtk engineering mod ali nista se ne menja. Softver je 4.5.4.2l . Bio je prvo prethodna verzija softvera, kad sam kontaktirao meizu rekli su mi da fleshujem novi rom da moze da bude to toga, ubacio sam ovaj 4.5.4.2l i isto je, sad mi kazu da ubrzo izlazi nov flyme i da bi trebalo da to popravi problem,ako ne da ih opet kontaktiram... da li je neko imao slican problem?

Ne. Meni se toliko jako zvucnik cuje da me cuje cela kancelarija tj. sagovornika, pa pitaju jel to na spikerfon :) Tel isto iz Telenora. BTW imam i drugi kupljen u radnji - isto je odlican zvuk iz slusalice.

I kod mene je bio strašno tih tokom razgovora. Flešovanje novog riješilo problem..

i na slusalicama se slabo cuje bas sam se razocarao
Kod tebe vrlo moguće da nije softverski problem.

Pored toga:

Mene nervira što pojačam do kraja na slušalicama i čujem normalno jako. Međutim, ako smanjim za jedan pa onda pojačam tada se zvuk još pojača u odnosu na prošlu najveću jačinu.

Isto tako ako pojačam do kraja dok mi je u normalnom modu čujem normalno, ali ako prebacim na silent odjednom se zvuk na slušalicama još pojača. Čudno, ali mi ne smeta.

Poslednja izmena:
Kod tebe vrlo moguće da nije softverski problem.

Pored toga:

Mene nervira što pojačam do kraja na slušalicama i čujem normalno jako. Međutim, ako smanjim za jedan pa onda pojačam tada se zvuk još pojača u odnosu na prošlu najveću jačinu.

Isto tako ako pojačam do kraja dok mi je u normalnom modu čujem normalno, ali ako prebacim na silent odjednom se zvuk na slušalicama još pojača. Čudno, ali mi ne smeta.

Potpuno ista stvar se dogadja i kod mene xD.Zvucnik je generalno tih i to sam znao jos pre nego sto sam kupio fon,ali na slusalicama bas smeta s obzirom da se na mojoj nokiji cuje mnogo jace,iste sluske pojacano do kraja na nokiji se cuje i jace i kao da je malo bogatiji zvuk ili se ja tripujem.

Cemu nervoza, do kraja aprila ce izaci, rekli su tako....

[emoji14]

Nemojte tako. Kina je u drugoj vremenskoj zoni, mozda je jos april tamo. Nemojte odmah osudjivati.

Meni sve radi kako treba sve poslednje bete i poslednji A Stable tako da ne znam čemu čekanje :)

Sent from my m2 note

Jedino sto mi pada na pamet je da ljudi ne znaju engleski, pa cekaju zbog srpskog jezika.

Ja iskreno nikad telefon na srpskom nisam koristio, tako da meni to ne igra ulogu, a i ne mogu da se snadjem. Cudno, ali tako je :d

Poslednja izmena:
Jel probao neko ovu globalnu. Meni ne radi messenger, tj. ne loaduje poruke a ni slike kao iskoci chathead.

Aj probaj messenger ako ti nije frka. Sad vidim da nece da ukljuci sinhronizaciju za njega, pa verovatno ne radi zbog toga.

Edit: potrebno je uci jednom iz facebook aplikacije u messenger i onda odradi sync. Ne znam da li je do mog telefona ili cega vec ali sada radi.

Poslednja izmena:
Sad ga skinuo i instalirao i radi normalno. Ne znam do cega ti je to..

Kako da ugasim pop up za whats app? U podesavanjima aplikacije je ugasen, u security nema uopste pop up za wa...

Instalirao flyme 5 stable i opet mi se ne svidja sto nije resen problem sa aplikacijom za poruke koja odvaja poruke od istog kontakta. Ne znam zasto to radi...

Meni ova notifikaciona lampica ne gori.

Poslednja izmena:
Upravo instalirao 5.1.5.0g i posle inicijalnih podesavanja sve radi super, jedna od najkrupniji razlika koje sam primetio je sledeca: na kartici sam imao go pro m4 video 1080p 60fps koji prethodna verzija nije mogla da pusti glatko ni sa class 10 transcend kartice ni iz interne memorije telefona, sada snimak ide apsolutno glatko, neznam u cemu je fazon, na staroj verziji sam probao sve, 4,6,8 jezgara, sve plejere koji su mi pali na pamet, kodeke, sada samo play i uzivaj....

Nazad
Vrh Dno