Šta je novo?

LG G4

Drugari, raspitivao sam se ovde za serijske brojeve koji nisu dobri i u subotu dobio ponudu da zamenim moj S5 (u mint stanju, garancija do decembra) za G4 nov (6 meseci pune garancije) i 130 evra doplatim.

Jel ima neko da je napravio promenu sa S5 na G4 i kakvi su mu utisci?

Dobar je i S5 telefon osim što nije najlepši, ja sam jednog trenutka menjao S5 za G3 i bio zadovoljan osim nešto tamnijeg ekrana na G3 što je kod G4 ispravljeno što znači da nemaš greške osim da pokušaš da mu skineš cenu još koji desetak evra.

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

Drugari, raspitivao sam se ovde za serijske brojeve koji nisu dobri i u subotu dobio ponudu da zamenim moj S5 (u mint stanju, garancija do decembra) za G4 nov (6 meseci pune garancije) i 130 evra doplatim.

Jel ima neko da je napravio promenu sa S5 na G4 i kakvi su mu utisci?
Nigde logike da mu toliko doplatis
Jesi ti siguran da ti treba njemu da doplatis?
Uporedi telefone

LG V10

Poslednja izmena:
Jok lud je neko da da g4 i 130e za s5.

Terza,mnogo ti trazi, prodaj sam telefon i kupi g4.

Koliko vama izdrzi bat. Ja sam razocaran ako ga slabije korostim izvucem dan . A kada mi data radi 12h cak i sa osbetljenjem na 50 posto jedva izvucem od 6 ujutro do 5po podne. Androi 5.1 je na njemu i dual sim je verzija ali samo sa jednom karticom ga koristim

Ja sam juče imao SOT 1h i 35 min a ukupno 12-13h na dobrom 3g signalu. Katastrofa :D

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Strasno lose ima li pomoci u nekim romovima. Sividja mi se na njemu samo baterija je katastrofa

eto sam ja pisao o SoTu uz root i sl prije samo jedne stranice :trust:

Ja sam juče imao SOT 1h i 35 min a ukupno 12-13h na dobrom 3g signalu. Katastrofa :D

Već neko vreme čekam da nadjem u blizini neki G4 da ga kupim. Po svemu odličan telefon i znam da mu je baterija slabija strana, ali ovo je za ne vjerovati. Da u 2016 moraš gasiti data promet da bi baterija izdržala do večeri, pa ja nikad i ne palim Wi-Fi non stop mi je na data, onda bolje da zaobidjem G4.

Ma nije to normalno, u pitanju je softverski problem mislim da će morati to da reše. Telefon mi je pedeset posto vremena budan dok ga ne koristim što nije normalno.

Jeste loša baterija, ali ne toliko. Uz prosečno korišćenje (bez forsiranja neke app ili igre) na 3g se izvlači oko 3h sot. Naravno, može manje a može i više.

ac16796281fe7d9fc7ccd556555d993f.jpg

Ovo je baterija kada sam kući. Pun wireless signal i pun signal mreže. Bez gps, bt ili bilo čega sličnog. Osvetljenje je automatsko i pošto sam bio kući obično je oko 30%.

Po mom mišljenju sve ispod 5h je loše. Ali i kad bih menjao telefon ne znam šta uzeti a da nije ogromna doplata. Stiže mi stiker za wireless punjenje pa mi možda zbog toga bude malo lakše ali sve je ovo bezveze.

awake ti je katastrofa. da nije google backup kao svima?
mada vidim i ovaj logd je tu :)

Poslednja izmena:
Gasio sam potpuno Google backup i ipak imao awake. Logd dođe pa nestane. Bez obzira šta je - katastrofa.

Stvarno havijer, awake ti je propast. Ovaj logd je za stock uobičajen, tako je i kod mene.

Telefon mi je dosao sa 6.0. Da li mogu redovno da uradim downgrade na 5.1 ovom metodom:
http://www.droidopinions.com/how-to-downgrade-lg-g4-h815-to-5-1-1-lollipop/
i sa li tada gubim garanciju?

Jeste loša baterija, ali ne toliko. Uz prosečno korišćenje (bez forsiranja neke app ili igre) na 3g se izvlači oko 3h sot. Naravno, može manje a može i više.

I ja bih se složio sa ovom konstatacijom. Kod mene obično radi danas od 6 ujutro, do sutra naveče pred spavanje, u principu punim svaki drugi dan. Gotovo nikad nemam više od 3h SoT-a, net uključen sve vreme (auto) wifi ili data (auto mreža), ali nisam heavy user, jedino dok spavam tel. u flight režimu.. E sad, oni što se hvale kako sve ispod 5 ili 6h SoT i sl. je neki problem ili ne valja baterija, ne valja sistem, itd... SoT je toliko relativna stvar, do te mere da ni ne može da se uporedi, niti vredi pominjati, jel uslovi korišćenja sigurno nisu isti. Malo sam se igrao i napravio experiment, koliko max. SoT-a može da se izvuče iz jednog punjenja baterije, gotovo ništa nisam čačkao ceo dan na tel. osvetljenje na 0, znači vidljivo samo u zatvorenom prostoru.

http://postimage.org/

Naravno, ovo je samo sintetika i po njoj ispada da, aktivnim korišćenjem uz uključen ekran, sistem kod mene (koji ne igram igrice) oko 7x brže potroši bateriju. Naravno smešno je bilo šta menjati/isključiti u načinu korišćenja, čemu onda smartphone. Zamislite da neko napravi komercijalnu bateriju od mesec, 6 meseci, ili godinu dana, koja se posle pražnjenja baca/reciklira, ko bi onda pričao o SoT-u, hehe.

Poslednja izmena:
Ma nije to normalno, u pitanju je softverski problem mislim da će morati to da reše. Telefon mi je pedeset posto vremena budan dok ga ne koristim što nije normalno.

mislim da ces morati to sam da rijesis, a ne LG da cekas :d

Pa naravno zato sam i pitao da predložite drugi telefon.

havijer vrati se na logd imacrs bolje rezultate baterije. Logd ti ubija bateriju...

1fe306cac4f7792f4efc441d47bd26cf.jpg

Uspeo sam da ubijem logd. Naime potrebno je posle svakog restarta ući u sakriveni meni, aktivirati logovanje a zatim isključiti logovanje. Za sada radi videćemo ubuduće.

Vidim da se dosta prica o bateriji, jel to nesto sto se pokvarilo sa MM ili je oduvek tako? Mozda u prvo vreme necu da root-ujem, pa me zanima battery life. Nisam heavy user (nemam FB, ni messenger , samo viber) ali me je S5 navikao na dobru bateriju.

Vidim da se dosta prica o bateriji, jel to nesto sto se pokvarilo sa MM ili je oduvek tako? Mozda u prvo vreme necu da root-ujem, pa me zanima battery life. Nisam heavy user (nemam FB, ni messenger , samo viber) ali me je S5 navikao na dobru bateriju.

Batery life na MM je katastrofa , ukljucis ekran i gledas kako ti curi baterija ,ja nisam mogao da izbacim vise od 2h SOT,uz sve greenify ,iskljucivanje lokacija i 300. cuda. :mad:
Sinoc sam odlepio, uradio downgrade na 5.1.1 pomocu LGUP Tool,pustio update na V10d ,pa cemo videti... Nisam hteo da ga rutujem zbog garancije.
Gore nece biti sigurno !!!

Poslednja izmena:
Vidim da se dosta prica o bateriji, jel to nesto sto se pokvarilo sa MM ili je oduvek tako?
Ja od kada imam MM nemam problema sa tim logd, bar zasad, ali ono što mi se dešava, a nije se dešavalo na Lolipopu, je što mi Android system zna da vuče dosta tj. ima veliki Keep awake. Tada moram da resetujem telefon i onda bude u redu par dana pa se opet desi i opet moram da resetujem. Na Lolipopu nikad nisam morao da resetujem, baterija se uvijek konstantno trošila a sad nikad ne znam kad će nešto da podivlja i vuče bateriju, čim vidim da je nešto troši znam da moram da resetujem.

Pa naravno zato sam i pitao da predložite drugi telefon.

sta drugi telefon? Rijesis sam! Eto si nasao nacin da gasis logd, dobio 5 SoT, al svakako meni se ispostavilo da je jedino pravo rjesenje root+kernel, hvala Bogu da sam se vise nakanio da to odradim! Mislim da ima nedjelja dana, do sad ni jednom nije bio manji SoT od 4h, ni jednom nisam morao da pripunjavam telefon preko dana (a zbog tog problema sam porucio 2 externe baterije, od 10.000 i 16.000 mAh, QC 2 punjac za kola i 2 QC 2.0 punjaca za kucu, i opet sam se natezao sa baterijom u nekim situacijama!).
Sto bi mi u CG rekli: починуо сам! :D
Batery life na MM je katastrofa , ukljucis ekran i gledas kako ti curi baterija ,ja nisam mogao da izbacim vise od 2h SOT,uz sve greenify ,iskljucivanje lokacija i 300. cuda. :mad:
Sinoc sam odlepio, uradio downgrade na 5.1.1 pomocu LGUP Tool,pustio update na V10d ,pa cemo videti... Nisam hteo da ga rutujem zbog garancije.
Gore nece biti sigurno !!!
opet, ne govori generalno, to je tvoje iskustvo. I Greenify bez roota nije to to, al bukvalno, radi kao task killer, bolje da ga NE instaliras onda... Rekao bih da su ti sve te optimizacije napravile vise stete, nego koristi, jer ja sam i prije roota imao average SoT 3 sata i nesto preko (po podacima sa Gsama 3h 34min)...

Nazad
Vrh Dno