Šta je novo?

LG G4

Da. Na kraju postupka ti na mail pošalju fajl unlock.bin, odradiš resto u terminalu i to je to.
Posle instaliraš twrp i custom kernel (preporuka za SimpleGX-1.35, najbolji kernel što se tiče odnosa performanse/baterija), i ne treba ti nikakav poseban rom da ti drlja po telefonu. Pobrišeš/zamrzneš ono što ne koristiš, instaliraš AdAway zbog reklama, i to bi bilo to. Ja sam samo još ubacio fiks za kameru da može da snima FHD 60fps i ništa više.

P.S. Jednom kad se utključa telefon nema više vraćanja nazad. Dobijaš još i porukicu koja se pojavljuje pri podizanju sistema u vrhu ekrana.:D

Poslednja izmena:
Ja bih voleo mini view, je l moguće to ubaciti?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Vidim da Imperium Rom G4 v2.0 ima portovan LG V10 Mini View, tako da jedino njega instaliraš. Ovako ne vidim da ima neki fiks za to.
Nego evo skidam Imperium Rom pa ću videti da li može nekako da se ručno to odradi!? Mislim da je tu u pitanju Onehandcontroller.apk, ali da li će to da radi, ko zna!?

Vidim da ima za V20E nešto, ali pošto sam ja na V20F, mrzi me da se zezam, pa da posle moram da vraćam backup.

Play Services - 8.7.03
Nisi odgovorio, da li ti je tel na L? Posto si bio samo na wifi i sa slabim osvetljenjem, nisi jos dobio nesto znacajno na sot, mozda minimalno - sa 3g i napolju bi bio ispod 4h, sto je vec neka klasika.
ja na apkmirror nadjoh verziju 9.***, instalirao, radi sve OK. Mozda je i to jedan od razloga sto mi baterija osjetno duze traje.
evo danas drugi dan mjerenja, da prepricam podatke sa gsama :D
baterija mi je sad na 11%, skinut sa punjaca u 7 ujutro, dakle 15 i po sati, od toga samo 6 sati wifi, ostalo 4G. Awake samo 1h 3min (znao je da bude i 95%!), i uz sve to SoT 3h 39min. Pride, svo vrijeme BT on, jer koristim Moto 360!
Prije bih rekao da sam vec dobio mozda i +1h SoTa... Juce na wifi skoro 5h SoT (tacnije 4h 52min, na 4g 2 i po sata samo, ostalo wifi), sto je vrlo blizu maximalnom SoTu koji sam ikad imao - 4h 57min, a ostalo je jos 3% baterije, mogao sam na prvo mjerenje da oborim rekord :eyebrows: ). Ne bih rekao da su ovo minorna poboljsanja...
Dečko ja ne znam ko tebe bije po ušima pa da me ovde prozivaš i da mi podmećeš reči koje ja nisam rekao!?
Lepo, razumeš se u Linux; super, ja se sa njim zezam nekih 15-16 godina, pa šta!?
Ko te tera da rutuješ telefon? Ja sigurno ne. Baš me briga šta ćeš ti da radiš sa njim. Što se mene tiče možeš i komarce da rasteruješ po sobi.

Otključavanje bootloadera, instalacija twrp-a, i custom kernela, je posao od 15-20 min, sa sve vremenom potrebnim da se downloaduju i instaliraju adb drajveri i prateći softver!

A benificije...

2g; 40% osvetljenje, sve vreme wifi; sinhrinizaciha dva mail naloga, lokacija on/gpa...

3g/2g auto; mobile data sve vreme; 40% osvetljenje; sinhr. dva mail naloga; 40-tak minuta razgovora; lokacija uključena; dosta neta...

Sent from my LG-H815
meni je oduzelo "malo" vise od 15-20 min, zaglavio sam do pola 6 ujutro, prije svega zbog bekap and restore, a onda i problema sa drajverom za fastboot i prije toga "service unavailable" za otkljucavanje bootloadera. Ko sto neko rece, i u ovim korak po korak uputstvima uvijek bude neka *******cija, zbog ovog ili onog razloga. Nego, ovi rezultati, nisi nista podesavao mimo ovoga doljenavedenog? Nisi jedan od onih koji ne koriste FB i nikakve messengere, da bi im baterija trajala 2 dana? :D
ja sam prije samo par stranica postovao detaljno uputstvo:
http://forum.xda-developers.com/g4/general/howto-complete-guide-to-unlock-twrp-t3370003
Da. Na kraju postupka ti na mail pošalju fajl unlock.bin, odradiš resto u terminalu i to je to.
Posle instaliraš twrp i custom kernel (preporuka za SimpleGX-1.35, najbolji kernel što se tiče odnosa performanse/baterija), i ne treba ti nikakav poseban rom da ti drlja po telefonu. Pobrišeš/zamrzneš ono što ne koristiš, instaliraš AdAway zbog reklama, i to bi bilo to. Ja sam samo još ubacio fiks za kameru da može da snima FHD 60fps i ništa više.

P.S. Jednom kad se utključa telefon nema više vraćanja nazad. Dobijaš još i porukicu koja se pojavljuje pri podizanju sistema u vrhu ekrana.:D
moze link za taj fix? I jesi probao vise kernela, ili odmah simplegx?
PS Moze li da se vrati na stock kernel, a da se ne flashuje cio rom (znam da je to bila jedina varijanta na HTC One M7)?

Poslednja izmena:
Ne znam gde bih mogao da postavim ovo pitanje, ako nije za ovde neka ga izmeste moderatori. Ispod kaljenog stakla mi se pojavile neke bele tackice pa kontam da se zavuklo nesto. Verovatno bih trebao ili da ga promenim, sto ne bih jer je staro mozda mesec-dva, ili da ga skinem pa ponovo. E sad ne znam moze li kaljeno staklo da se tako skida i lepi ponovo vise puta i kakva je procedura onda? Hvala na odgovoru.

Послато са LG-H955 уз помоћ Тапатока

joriq, ma mator sam ja konj da bih se zezao sa nabijanjem SOT-a i stvarao ljudima zazubice. :D

Facebook i na kompu slabo koristim, a na mobu NIKAD. Ako mi nešto baš zatreba fejs, idem preko Firefox-a.

Probao sam sve što ima od kernela na xda! Lupus i SimpleGX, po mom mišljenju definitivno najbolji, s tim da je Lupus mrtav projekat.

Camera mod tema na xda - link

Što se tiče kernela, nisam siguran, ali mislim da ide fleš celog roma.

joriq, ma mator sam ja konj da bih se zezao sa nabijanjem SOT-a i stvarao ljudima zazubice. :D

Facebook i na kompu slabo koristim, a na mobu NIKAD. Ako mi nešto baš zatreba fejs, idem preko Firefox-a.

Probao sam sve što ima od kernela na xda! Lupus i SimpleGX, po mom mišljenju definitivno najbolji, s tim da je Lupus mrtav projekat.

Camera mod tema na xda - link

Što se tiče kernela, nisam siguran, ali mislim da ide fleš celog roma.

pa eto jedne od tajni tvog extremnog SoT-a :) Svi znamo koliko FB i Messenger znaju da posrchu baterije :)
Inace, nisam mogao da izdrzim da sacekam odgovor, ubacio sam SimpleGX, jer sam i inace mislio njega da stavim. Za camera mod, malo sam iscitao, ovaj iz linka je mod kamere sa LP, za MM ide drugi (istina sa manje opcija, ali novo je novo :) http://forum.xda-developers.com/g4/themes-apps/root-marshmallow-6-0-60fps-camera-mod-t3271174 )...
Mozda se nakanim sjutra da ubacim.... Steta sto ne dize bitrate za video, ali makar ostaje slo-mo sa MM kamere...

Neko vreme razmišljam šta bih mogao da navedem kao manu ovom telefonu (ako izuzezmemo one falične 505-508 serije:S:), i ne znam šta bih naveo.
Neko se žali na bateriju, ali je meni ona sasvim OK. Sa mojim načinom korišćenja, na bateriji oko 48-60h, SOT ide od 4.30 do 6.30h (Iste rezultate sam imao i sa Note 4).
Zvuk pri razgovoru i na zvučniku, kamera, gps, ekran - perfektno...
Jedino što bih mogao da navedem kao maljecnu "zamerku" je to da se, u poređenju sa ostalim mojim uređajima, sporije povezuje na wi-fi ruter.

Meni je deal breaker nepostojanje QI wireless standarda. kod V10 postoji opcija.

Sent from my iPad using Tapatalk

Brate vrlo lako može da se reši to, malo Google koristi :) baš sam danas poručio taj deo koji je potreban za QI punjenje i košta čitavih 5 evra :)

Poslednja izmena:
Sa SimpleGX-1.35 kernelom spava kao beba.

tmp_10744-Screenshot_2016-05-14-09-03-33-2000523.png

Poslednja izmena:
U pravu si. Evo sad sam upravo uporedio fhd i fhd60 pod max zumom. Nebo i zemlja; fhd60 odvrato izgleda.
Nego kako ti se čini SimpleGX!?

Sent from my LG-H815

Brate vrlo lako može da se reši to, malo Google koristi :) baš sam danas poručio taj deo koji je potreban za QI punjenje i košta čitavih 5 evra :)

Znam za V10 ali za G4 nisam video da je QI enabled... u svakom slucaju smara me da molim i trazim nekoga da mi to porucuje iz inistranstva..Nije mi jasno zasto nisu to stavili u fon. Ne kosta vise od 4 eu sigurno na veliko.

Poslednja izmena:
Zato što imaju dodatnu masku koju prodaju sa tom funkcijom.

Nemam pojma... To po imei broju vidiš?

U pravu si. Evo sad sam upravo uporedio fhd i fhd60 pod max zumom. Nebo i zemlja; fhd60 odvrato izgleda.
Nego kako ti se čini SimpleGX!?

Sent from my LG-H815
malo mi onda 60p gubi poentu... Mozda ipak probati ovu app sa LP-a, ima mnooogo vise opcija, a vidim portovali su i kameru sa V10, koliko sam skontao moze i bez roota da se ubaci... Samo ne znam da li mijenja postojecu ili ide kao jos jedna zasebna kamera app...

Za kernel, s obzirom da je baziran na stocku, ne mogu da znam, koliko ja znam sav rad je ispod haube, tako da se rezultati bolje vide dugorocno... A napomenuto je i ono da treba da se "slegne" sve, znaci par ciklusa punjenja i praznjenja...
Ovako na prvu ruku, uz root, adaway, malo podesavanja i kernel, misli da sam dobio duze trajanje baterije za oko 1/3, sto mu dodje + sat do sad i po SoTa B-) Malo li je??
Znam za V10 ali za G4 nisam video da je QI enabled... u svakom slucaju smara me da molim i trazim nekoga da mi to porucuje iz inistranstva..Nije mi jasno zasto nisu to stavili u fon. Ne kosta vise od 4 eu sigurno na veliko.

poruci sam sa Alija, kao da je filosofija neka... A ne kosta ni na malo vise od 2€ :)

Od nedavno sam skoro konstantno imao Android System na vrhu potrošnje baterije koji je non stop keep awake, onda je fon ponekad imao restarte u toku noći. Poludim, uradim factory reset i evo posle nedelju dana počinje sve isto da se dešava. Ima li iko neku ideju zašto?

Iskljuci backup u settings/backup&reset ako vec nisi.

Sent from my Nexus 5X

Nazad
Vrh Dno