Šta je novo?

Microsoft Lumia 550

Људи ако може без препуцавања и пљувања.. :) Такви коментари једноставно нису никоме корисни, поготово људима који се делом ослањају на ваше мишљење приликом куповине новог телефона (ја сам један од тих :) ). Једно је аргументовано изнети своје мишљење и чињенице о телефону а друго је то безукусно пљување уређаја/система.. Увек ће се наћи неко ко ће можда имати више проблема са одређеним моделом итд, али опет се мане могу конструктивније и боље навести.

Ako neko tvrdi da L550 može da zameni Note 3 taj je verovatno pao na glavu pa ne zna šta priča. Najbliža zamena za Note 3 je Lumia 950.

Ako L520 radi fluidnije od L550 to je zato što L520 koristi WP 8.1, dosta jednostavniji i lakši sistem. Stavi na L520 W10M pa onda kaži da fluidnije radi od L550. Ne znam zašto vam je toliko teško da shvatite da su sam W10M i njegove sistemske aplikacije kompleksnije i zahtevnije od WP 8.1 i da zahtevaju jači hardver da bi isto radile.

Da napravim analogiju sa računarima. 2004. godine sam na računaru sa 256 MB RAM-a i single core Celeronom pod XP mogao da igram video igru Generals i Warcraft 3 bez problema. Danas mi treba 512MB RAM-a da uopšte instaliram i pokrenem Windows 7 a da bi igrao neku od ove dve igre treba mi bar 2GB RAM-a.

Mogao sam i da surfujem netom bez problema na tih 256MB RAMA. Sad sam Firefox zauzme 220MB kad se pokrene a da ne pričam kad krene da učitava stranice.

Da li to znači da su sadanji OS i programi postali neoptimizovana sr**a ili da je sve jednostavno postalo kompleksnije? Da li vam je toliko teško da to shvatite? Da W10M nikada neće biti fluidan i brz kao WP 8.1 na istom hardveru.

Znam, bilo je priče da jeftine lumije rade isto tako brzo kao i flagship modeli. I sad se priča svašta. To ni tada nije bilo tačno kao što nije ni sada. Doduše, jeftine lumije jesu radile brže od android modela iz istog ili malo višeg cenovnog ranga ali samo kada gledamo rad OS-a i sistemskih aplikacija. Kod igara i zahtevnijih 3rd-party aplikacija to nije baš uvek bio slučaj. Ali, uvek će biti preterivanja kada krenu rasprave i prepucavanja dva tabora, što u hvaljenju a što u kritikovanju i svašta će se pisati. Teško je naći i pročitati objektivno mišljenje jer se retko ko trudi da bude objektivan i nepristrasan.

@ Illidan

Vidi, ja to znam od pocetka nego mi je smesno kada citam nove izgovore :)
Pre nekoliko godina kada su vazile te price ''Lumia 520 radi brzo kao flagship android'' to je bila stavka broj 1 za hajp Lumia po forumu iako svako ko prati smartfon trziste zna da je to bilo zbog toga sto je WP prilicno jednostavan, ogoljen a brz OS dok je android na non-nexus telefonima zatrpan fabrickim bloatom i nepotrebnim modifikacijama pa je prosto logicno da ce raditi sporije, lagovitije, nestabilnije od Lumia iz iste klase sa spartanski opremljenim a stabilnim, fluidnim OS-om. I naravno da su jeftine Lumie bile brze, fluidnije, stabilnije od najjeftinijih androida sto je posledica ''djubriva'' u vidu bloat-a koji proizvodjaci bespotrebno trpaju na cist android ali dobro, tako je bilo i tu polemike nema.

Naravno da net sadrzaj, aplikacije, igre postaju sve zahtevnije pa je danas za maks. performanse potreban soc iz iphone 6s, najnoviji exynos ili snapdragon u kombinaciji sa sto vise rama. To je i logicno mada i telefoni iz 2014. sa krstenim UI rade odlicno i dalje.

Ali i pored toga od L550 sam ocekivao da radi barem kao L520 - ok jeste W10m zahtevniji ali isto tako 550 ima 4 jezgra i generalno brzi soc, 512Mb rama vise, slozices se da je logicno sto sam ocekivao da radi bolje od matore L520.

Isto tako sam ispao glup i oslonio se na informisanje o 550 samo na osnovu ovog foruma i 2-3 W10m/550 teme. Da sam malo vise pretrazio po netu video bih da svi kazu da su pocetni w10m buildovi katastrofalno losi, cak i za L950 i da tek od .71 pocinju da lice na nesto s tim sto ja ocigledno nemam srece i svaki build posle .71 mi se pokazao losije u smislu bagova/stabilnosti i jedino sto je bolje to je fluidnost koja nije konstantno dobra ali je kakav-takav pomak u odnosu na stare verzije. A sto je najsmesnije niko od korisnika ovog telefona se nije zalio na te krs pocetne buildove, svima je sve radilo ''ok, super, savrseno'' a tek kada je nekoliko nas osulo paljbu e onda su usledili komentari o problemima i kojekakva opravdanja MS-a.

Nemam nameru da lazem i izmisljam, nikada to ne radim. Jednostavno L550 je gotivan fon za ovu klasu u smislu dizajna i hardvera ali sam se softverom razocarao i naravno da cu pljuvati MS zbog toga, mnogo su neodgovorni i nesposobni i uopste me ne cudi sto ima prodaja znacajno opada i to u vreme kada su sa krstenim W10m i premium serijom Lumia imali sansu da se izbore za veci udeo na trzistu a umesto toga su se sami ''osudili'' na fail-ovanja na svim poljima.

@ Enemoon

Mogu da zamislim sta radite i kako drndate te telefone prilikom vasih "testiranja".ne verujem ni da bi superkompjuter Tianhe-2 izdrzao takvu torturu

Telefon koristi otac, covek star 58 leta, mozes da zamislis koji je to hardkor korisnik, taj bi ''u silnom visku slobodnog vremena'' sprzio i najskuplji ajfon koliko zahtevan korisnik :)

Nisam nikad ni poredio po specifikacijama, gledao sam cenovno :) Uglavnom princip kupovine IMHO je pogledas cene i ako je nesto iste ili slicne cene uzmes bolje po specifikacijama. Posto sam cuo da win 8 radi lepo sa slabijim hardverom pozurim pa uzmem win 10 sa na papiru pristojnim specifikacijama a gadjam neki rang godina i ne preteranu upotrebu, rekoh za devojcicu od 9 godina ovo mora da radi :)
Medjutim, deci za razliku od nas treba brz odziv i ako ne klikce kako oni hoce odmah ga zafrljace

L550 je OK telefon ali i ja sa ovako minimalnim potrebama ne bih mogao da ga drzim kao " main " telefon je je sam OS dosta trom ... Android jeste zahtevniji ali je vremenom ispeglan a sa dolaskom kineza na nase trziste mislim da suludo davati 150 eura i ne uzeti nesto tipa Meizu, Xiaomi ili slicno + root + recovery + ...

Upravo tako.

Poslednja izmena:
Nemam nameru da lazem i izmisljam, nikada to ne radim. Jednostavno L550 je gotivan fon za ovu klasu u smislu dizajna i hardvera ali sam se softverom razocarao i naravno da cu pljuvati MS zbog toga, mnogo su neodgovorni i nesposobni i uopste me ne cudi sto ima prodaja znacajno opada i to u vreme kada su sa krstenim W10m i premium serijom Lumia imali sansu da se izbore za veci udeo na trzistu a umesto toga su se sami ''osudili'' na fail-ovanja na svim poljima.

Gde si pročitao da im je prodaja opala ZBOG NEODGOVORNOSTI I NESPOSOBNOSTI ??? Razumem tvoj bes ali čemu ovo naklapanje, tj. tvoja pretpostavka, ostali deo teksta je prihvatljiv :)

Poslednja izmena:
Nego zbog cega im je opala prodaja? Zato sto je sve vrh i super?

Ljudi posete sajt kao sto je pocketnow npr, cekaju najavljenu premium Lumiu 950 sa odlicnom kamerom i dobro poznatim prednostima WP8.1 (stabilnost fluidnost) u kombinaciji sa hajpovanim prednostima W10m. To su bukvalno svi ocekivali a i ja sam napisao vise puta da bih mogao da predjem na takav win telefon.

I sta smo dobili na kraju? Samo odlicnu kameru a 99% flagship konkurencije ima vec odlicnu kameru tako da ni to vise nije neka posebna prednost.
Microsoft Lumia 950 Review: the phone for Windows fans (and no one else) [UPDATE: Now with more XL!]

Flagship koji vise nije izradjen kao tenk (cim su raskrstili sa Nokiom batalili su premium materijale sto je samo dokaz MS pohlepe i neodgovornosti) a softver se u pocetku raspadao na dugo ocekivanim, navodno najboljim win telefonima ikada.

Prezentacija im je bila odlicna i prilicno profesionalno realizovana (nisam gledao uzivo vec snimak i iznenadio sam se) pa sam bio ubedjen da ce pokidati sa L950/XL i W10m kad na kraju klasicna MS prevara.

I sta mislis na kraju, da taj drastican pad ionako slabe prodaje nije posledica MS nedogovorsnosti, nesposobnosti? Da li stvarno verujes da nije to u pitanju?

Pa od tih 2.x miliona prodatih telefona u poslednjem kvartalu ogromnu vecinu cine najjeftinije Lumie koje se uzimaju na poklon kod operatera i prodaju se na tone na nerazvijenim trzistima.
Desavalo se da neki do juce nebitni i nepoznati kineski proizvodjaci prodaju po 2-3m telefona nedeljno a MS nije u stanju da izbaci vrhunski premium flagship sa 100% stabilnim softverom i da bar pokusaju da prebace 5% globalno na smartfon trzistu, to ako nije nesposobnost i neodgovornost onda ne znam sta jeste.

Poslednja izmena:
Nego zbog cega im je opala prodaja? Zato sto je sve vrh i super?

Ljudi posete sajt kao sto je pocketnow npr, cekaju najavljenu premium Lumiu 950 sa odlicnom kamerom i dobro poznatim prednostima WP8.1 (stabilnost fluidnost) u kombinaciji sa hajpovanim prednostima W10m. To su bukvalno svi ocekivali a i ja sam napisao vise puta da bih mogao da predjem na takav win telefon.

I sta smo dobili na kraju? Samo odlicnu kameru a 99% flagship konkurencije ima vec odlicnu kameru tako da ni to vise nije neka posebna prednost.
Microsoft Lumia 950 Review: the phone for Windows fans (and no one else) [UPDATE: Now with more XL!]

Flagship koji vise nije izradjen kao tenk (cim su raskrstili sa Nokiom batalili su premium materijale sto je samo dokaz MS pohlepe i neodgovornosti) a softver se u pocetku raspadao na dugo ocekivanim, navodno najboljim win telefonima ikada.

Prezentacija im je bila odlicna i prilicno profesionalno realizovana (nisam gledao uzivo vec snimak i iznenadio sam se) pa sam bio ubedjen da ce pokidati sa L950/XL i W10m kad na kraju klasicna MS prevara.

I sta mislis na kraju, da taj drastican pad ionako slabe prodaje nije posledica MS nedogovorsnosti, nesposobnosti? Da li stvarno verujes da nije to u pitanju?

Pa od tih 2.x miliona prodatih telefona u poslednjem kvartalu ogromnu vecinu cine najjeftinije Lumie koje se uzimaju na poklon kod operatera i prodaju se na tone na nerazvijenim trzistima.
Desavalo se da neki do juce nebitni i nepoznati kineski proizvodjaci prodaju po 2-3m telefona nedeljno a MS nije u stanju da izbaci vrhunski premium flagship sa 100% stabilnim softverom i da bar pokusaju da prebace 5% globalno na smartfon trzistu, to ako nije nesposobnost i ne odgovornost onda ne znam sta jeste.

Niđe veze o čemu ti pišeš čovče pričaš o njihovoj nesposobnosti i ne odgovornosti, pa da li su nesposobni ili nisu ja to ne znam ali znam samo da nema baš puno modela sa win 10 koji se prodaju na tržištu tj mi ovde govorimo samo o modelima iz Microsoft kuhinje,a što se tiče procene o njihovom udelu na tržištu je pitanje koliko su one merodavne i validne. Naravno da kada poredimo tržište gde su Kinezi onda tu dolazi do toga da su MS nesposobni i neodgovorini. To o čemu ti pišeš da je njihov Flagship koji je izradjen kao tenk (cim su raskrstili sa Nokiom batalili su premium materijale sto je samo dokaz MS pohlepe i neodgovornosti) je neviđeno lupetanje tebi je poklopac od telefona neko merilo premijuma, ko je to rekao i gde si to pročitao!? Tačno je da prodaju na tone i to na nerazvijenim trzistima zašto da ne ili je merilo kvaliteta samo ako prodaješ na skupom tržištu!? Da li si ti stvarno ubeđen da je MS nesposoban i ne odgovoran???? To što si naveo je tvoje mišljenje da ne kažem ubeđenje bez nekih ozbiljnih činjenica tako se može razgovarati dan noć, a da se ništa ne kaže, na kraju ne razumem u čemu je poenta!?

BTW ja sam i dalje ubeđen da je 950 extra telefon i voleo bih da ga kupim naravno čim dođem do neke kinte. Ali ovo je pod forum o Lumiji 550 zašto pišemo ovde?

Poslednja izmena:
Zaboravio si da napises da kad sledeci put budes menjao fon to nece biti android vec windows fon, daj bre dobaci do te brojke od 1k za ovaj mesec :d

Ima u potpisu, tako da nema potrebe za tim.

Zaboravio si da napises da kad sledeci put budes menjao fon to nece biti android vec windows fon, daj bre dobaci do te brojke od 1k za ovaj mesec :d

Otvorio sam temu pa možete tamo da se preselite i diskutujete o nedostacima Windows 10 os i prednostima drugih os u odnosu na isti :) e da i nepada mi na pamet da ikad više uzmem android.

Poslednja izmena:
Najjace da cu da gubim vreme na polemisanje sa hardkor MS boticima u nekakvoj pateticnoj temici u win podforumu :)
Ovde pisem o (nazalost) uglavnom losim iskustvima sa L550 softverom a ako ti to smeta imas ignore opciju.

NIKAD VISE LAGDROID!!!!
НИКАД ВИШЕ БАГДРОИД!!!

МАЈКРОСОФТ ЈЕ <3 СРБИЈЕ!

Bukvalno se pola teme sastoji od pljuvanja jednog coveka. Ako ti ne odgovara kazes jednom I dosta, e sad ako nabijas broj poruka, onda je to vec opravdano

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Isto vazi i za tebe - imas ignore opciju :) Ili citaj i nerviraj se, to je tvoj problem.

Mislim da bar 2 nedelje nista nisam pisao ovde jer me mrzelo a u medjuvremenu se ispostavilo da su bagovi i dalje tu (samo u manjoj meri) i da problemi nisu vezani za micro sd karticu.

Ovo je IT forum i naravno da cu da pisem o manama uredjaja koji koristim, posebno kada je do januara u temi sve bilo ''ok, dobro, odlicno do savrseno'' (a zna se da su svi w10m telefoni do tada radili katastrofalno lose tj do .29 builda provereno ocajno) i onda je posle pocelo sve polako da se ''odmotava'' kada je nekoliko nas pocelo da pise o manama ovog telefona tj raspad softvera, posto je sam uredjaj hardverski vise nego dobar ;)

Ako mislite da sam nekakav ms/win ''hejter'' evo imate u temi jos nekoliko clanova koji su navodili brojne probleme sa raznim buildovima na 550, psyhound je koliko znam dugogodisnji WP korisnik ali je covek realan i nece da skriva mane uredjaja. Ili jednostavno ''nema srece'' sa M$ beta build lutrijom kao ni je i jos nekoliko clanova dok svima vama sve radi tako ''savrseno''.

Isto tako bih i hvalio ovaj telefon da sve softverski radi kako treba i u skladu sa ocekivanjima. Kao sto sam i x puta pohvalio hardver, ekran, kameru, zvuk - za ovu klasu.
Ali posto nije tako onda neka se usijane ms fanboj glave jednostavno pomire da su pisati o manama softvera sve dok ne nadjem build koji radi kako treba a onda ce fon verovatno da ide jednom detetu na poklon a caletu uzimam Nexus (posto vidim da te zanima zasto se jos uvek smaram sa ovim telefonom).

Poslednja izmena:
Isto vazi i za tebe - imas ignore opciju :) Ili citaj i nerviraj se, to je tvoj problem.

Mislim da bar 2 nedelje nista nisam pisao ovde jer me mrzelo a u medjuvremenu se ispostavilo da su bagovi i dalje tu i da problem nije vezan za micro sd karticu.

Ovo je forum i naravno da cu da pisem o manama uredjaja koji koristim, posebno kada je do januara u temi sve bilo ''ok, dobro, odlicno do savrseno'' (a zna se da su svi w10m telefoni do tada radili katastrofalno lose) i onda je posle pocelo sve polako da se ''odmotava'' kada je nekoliko nas pocelo da pise o manama ovog telefona tj raspad softvera, posto je sam uredjaj hardverski vise nego dobar ;)

Ako mislite da sam nekakav ms/win ''hejter'' evo imate u temi jos nekoliko clanova koji su navodili brojne probleme sa raznim buildovima na 550, psyhound je koliko znam dugogodisnji WP korisnik ali je covek realan i nece da skriva mane uredjaja. Ili jednostavno ''nema srece'' sa M$ beta build lutrijom kao ni je i jos nekoliko clanova dok svima vama sve radi tako ''savrseno''.

Isto tako bih i hvalio ovaj telefon da sve softverski radi kako treba i u skladu sa ocekivanjima. Kao sto sam i x puta pohvatio hardver, ekran, kameru, zvuk - za ovu klasu.
Ali posto nije tako onda usijane ms fanboj glave jednostavno neka se pomire da su pisati o manama softvera sve dok ne nadjem build koji radi kako treba a onda ce fon verovatno da ide jednom detetu na poklon a caletu uzimam Nexus.

Nema niko ništa protiv da pišeš o problemima i šta te nervira konkretno ali ti pišeš o svemu drugom osim o problemima koje imaš. Najlakše je pametovati, a garant nisi uradio onako kako je trebalo da uradiš i ko zna koji build koristiš. Nemoguće je da telefon jedno vreme radi ok i da posle nekog vremena imaš problema na koje se samo ti žališ.

Eto.. klasika za M$ zilote, ''znaju bolje od tebe sta si uradio'' (tj po njihovom tripu - pogresio :d), ma vi ste ljudi show kakav se ne vidja tako cesto :)

Na ovom buildu sam samo zato sto vise necu da se smaram i kockam sa beta djubretom koje izbacuje MS, ovo je jedini build koji je radio krsteno (tj stabilno ali i dalje uz povremeno kilavu fluidnost) - jedno vreme a onda su ponovo poceli da se javljaju random restarti (redje nego pre ali to jednostavno ne sme da se desava) a ima tu jos brdo sitnih bagova kao i ono izvacivanje odredjenih aplikacija iz ram-a bez ikakvog razloga.

Sve to imas napisano na prethodnim stranama, mislio sam da sam konacno nasao krsten build i tih nekoliko dana smo bili zadovoljni kako radi fon i zbog stabilnosti a i fluidnost se popravila.

I onda sam resio - neka ga na ovom buildu dok ne vidim sta cu, na povremene (i dosta redje) restarte covek se navikao ali najvise smaraju ta izbacivanja fb/vb iz ram memorije koja mogu prilicno da nerviraju.
A vise su mi se smucili hard reseti pa onda skidanje aplikacija, podesavanja i sl. sto moram da uradim jer se cale bas ne snalazi sa tim stvarima niti ima vremena za zayebanciju.

Ali nema veze, posto je i ovaj build nestabilan apdejtovacu ovih dana kad uhvatim vremena, mozda su neki novi bolji i stabilniji. Ako se ispostavi da fon radi bolje onda do jaja, ako i dalje bude kilavio onda.. bar neka dete igra igrice.

Poslednja izmena:
@hsv, na kom si sad bildu? Ja sam nabacio .242 jer sam mislio da će mi možda rešiti neke probleme pošto je .218 popravio nešto sitnica, ali opet mi se za par sati počelo dešavati isto što i ranije.
Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk

Ne znam brate, pisao sam pre nekoliko nedelja o tom odusevljenju kada sam mislio da je konacno stigao krsten build, evo ovde imas utiske: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?363079-Microsoft-Lumia-550&p=4599512&viewfull=1#post4599512

I onda posle nekoliko dana krenuse (vratise se) problemi: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?363079-Microsoft-Lumia-550&p=4605163&viewfull=1#post4605163

U medjuvremenu nisam nista pisao a svi problemi koje sam pominjao u danasnjim postovima su se ponovo javili.

Koji je tacno build stvarno ne mogu da se setim a cale je na putu, napisacu veceras/sutra, kada uzmem fon i proverim to.

Meni i dalje nije jasno kakva su ovo variranja.. nekima navodno radi savrseno, nas nekoliko imamo brojne bagove i probleme sa svim verzijama W10m a najvise me cudi da je taj build koji sam pohvalio nekoliko dana radio odlicno i onda su se problemi jednostavno vratili a u medjuvremenu sam zakljucio da nisu vezani za neispravnu micro sd karticu a vidim da je do istog zakljucka dosao i psyhound na oba telefona (L550/640) ili samo na jednom od njih? Nebitno, ovo su krajnje cudni tripovi..

Poslednja izmena:
Matori se ne žali na svoju 550ku od kako je legao ovaj apdejt firmvera što je došao, ali njemu za pozive, poruke, malo FBa i igrica ni ne treba da leti.
Nisam je imao već duže u rukama tako da tu ne mgu ništa da tvrdim.

Ja sam .218 kod mene podigao tačno po uputstvima i svega par sitnica je popravljeno što se tiče brzine i pucanja nekih app.

Podigao sam .242 preko insajdera u nadi da će rešiti još nešto. Isto odrađeno sve pažljivo po uputstvu i čak sam eliminisao SD karticu iz priče, da bi mi se odmah isti dan pojavio jedan od standardnih problema koje vučem još od prvog insajdera pa kasnije i na zvaničnim.

Poslednja izmena:
Matori se ne žali na svoju 550ku od kako je legao ovaj apdejt firmvera što je došao, ali njemu za pozive, poruke, malo FBa i igrica ni ne treba da leti.
Nisam je imao već duže u rukama tako da tu ne mgu ništa da tvrdim.

Ja sam .218 kod mene podigao tačno po uputstvima i svega par sitnica je popravljeno što se tiče brzine i pucanja nekih app.

Podigao sam .242 preko insajdera u nadi da će rešiti još nešto. Isto odrađeno sve pažljivo po uputstvu i čak sam eliminisao SD karticu iz priče, da bi mi se odmah isti dan pojavio jedan od standardnih problema koje vučem još od prvog insajdera pa kasnije i na zvaničnim.

NA insajder verziji je ocekivano da imas problema li sam ja u krivu? Ispravi me ako gresim bez ljutnje

Ja ću odustati od objašnjavanja, majke mi... Znači ovima lakše ulazi u pedu nego u glavu ili se samo prave ludi...

Ja sam sce probleme pisao o zvaničnom bildu i nadao sam se da će .242 popraviti, ali nije... ZNAČI SVE PROBLEME IMAM OD PRVOG INSAJDERA PA PREKO SVIH ZVANIČNUH BILDOVA! Je l' sad jasno???

Osim toga, ako se ne razumeš, ne pametuj! Release preview dobija zvanične bildove koji će se puštati svima, ali je razlika što ga dobijaju nešto ranije od neinsajdera tako da ovo nije insajder bild već sledeći zvanični. Zato sam i odradio nadogradnju u nadi da će se nešto popraviti jer su mi živci sve tanji i sve manje imam strpljenja za Microsoftova s**nja...

Ja ću odustati od objašnjavanja, majke mi... Znači ovima lakše ulazi u pedu nego u glavu ili se samo prave ludi...

Ja sam sce probleme pisao o zvaničnom bildu i nadao sam se da će .242 popraviti, ali nije... ZNAČI SVE PROBLEME IMAM OD PRVOG INSAJDERA PA PREKO SVIH ZVANIČNUH BILDOVA! Je l' sad jasno???

Osim toga, ako se ne razumeš, ne pametuj! Release preview dobija zvanične bildove koji će se puštati svima, ali je razlika što ga dobijaju nešto ranije od neinsajdera tako da ovo nije insajder bild već sledeći zvanični. Zato sam i odradio nadogradnju u nadi da će se nešto popraviti jer su mi živci sve tanji i sve manje imam strpljenja za Microsoftova s**nja...

ne pametujem nego te lepo pitam jer si napisao da si preko insajdera podigao, al dobro sad ne ljutim se ... Sta je novo doneo ispravio taj 242?

Poslednja izmena:
Vidim ovo telefonce trenutno na akciji oko 100e, isplati li se uzimati?

Vidim ovo telefonce trenutno na akciji oko 100e, isplati li se uzimati?

Stavi te pare sa strane pa kad dodjes do 140 eura onda da kupis neku zver tipa RN2, ovaj telefon samo kao uz tarifu tipa za 1 din kao poklon ... nije za glavni telefon :)

Poslednja izmena:
Cuj nije za glavni telefon..

Sent from mTalk

Sad su ušli u modu PRIMARNI i SEKUNDARNI telefoni ☺ !
Ima se u ovoj Srbiji i za taj luxuz, pogotovo kod biznismena kojih je , vidim, na svakom koraku.

PS. A jel koristite i primarne i sekundarne računare.......

Ima se, ekonomiju nam upoređuju sa Irakom i trenutnom Libijom. < ne zezam se ovo je ozbiljno

Pa ne, bas tako i govori uvek Vodja, treba da trosimo, i da tako povecamo nas BDP. :D A za nasu ekonomiju, dobro je ne uporedjuju sa Sirijom. :p

Salu na stranu, stvarno ni meni ne ide u glavu kako neko to ima "sekundarni" telefon... A Lumija 550, nisam je koristio, ali rekao bih da je odlicna za 100 evra. Meni je jedini nedostatak tog telefona sto nema dual sim varijantu. Sad za slicnu cenu moze da se kupi i Lumia 535.

Zašto šalu na stranu kad bolje u prvi plan. :) Šta je tu čudno što se ima sekundarni telefon. Evo, ja sam više nezaposlen nego zaposlen a imam i sekundarni telefon. Ništa manje nego Nokia 301. Kvalitet glasa u pozivima fenomenalan kad razgovaram sa sagovornicima koji imaju skupe telefone a baterija prosto razbija koliko traje. :D

Ovde se govori o smart uređajima!?
Šta će nekom dva smart fona npr?
E to me zanima, ali stvarno, ako izuzmemo slučajeve švaleracije i sličnih akcija.

Primarni mora da bude neki fancy i on se nosi samo kad se izadje u grad da se pokaze u drustvu i taj se cuva kao oci u glavi a sekundarni je za svakodnevno drndanje kad ih niko ne gleda ;)
Ma srpska posla,nemaju za gace al imaju dva telefona ;)

Pa ne bi mi bili mi da to ne radimo. :D

Vrh Dno