Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Kod mene se to isto dešava ali imam Lumiu 950...ako si na telekomu probaj da promeniš profil. Naima kod mene ima dva profila jedan se zove MTS (gprsinterent) a jedan Telekom Srbija (gprswap). Na MTS profilu veza ludi i ne hvata 4G (tj dikonektuje se telefon kao lud) uopšte (i isto mi je pomoglo samo da fiksiram mrežu na 3g) a na profilu Telekom Srbija hvata 4 g bez problema i sve radi ok.

Tako da kod mene 4g radi upravo suprotno od ovoga što pričaju na formumu i u poslovnicama dakle MTS profil mi sa 4g ne radi, a Telekom Srbija mi radi (ima L ikona na telefonu).

Jedino što mi je brzina malo loša nisam prebacio 15 mb/s. Isto tako prvih 15ak dana kada sam aktivirao paket profil Telekom Srbija mi uopšte nije radio za data transfer.

I da kada prebacis na drugi profil imaš dugmece update profil ili tako nešto pa stisni i to...
Nadam se da ti ovo može pomoći.

Ovo samo govori o 4G mrezi u Srbiji...
Ne samo da je pokrivenost 4G signalom losa nego je i sama 4G mreza raspad...

Onako uzgred ja ne razumem ljude koji se greju na 4G kad kod nas ni pokrivenost 3G mreze nije kakva bi trebalo da bude...
Jdino ako im je bitno da pise 4G i/ili L u gornjem delu ekrana...
Jasno mi je da aparati to omogucavaju no uvek je tu jedno veliko ALI nije uvek samo do aparata...

E...evo nešto što sam primetio posle zadnje nadogradnje:
U imeniku, iako je podešeno da prikazuje samo kontakte sa Outlooka, pojavlju se i kontakti sa Skajpa!!!???
U stvari, kada uđem u imenik...tu je sve ok. Ali kada uđem u listu poziva, pa onda idem dole na ikonicu "People" tu se prikazuju svi kontakti - Outlook+Skype.
Kolega me zove, a na displeju umesto njegovog imena koje je memorisano stoji neki drugi naziv koji on ima na Skajpu.
Gledao sam po opcijama, ne vidim gde bih to mogao da isključim, ali ne videh tu mogućnost. Ako ugasim Messaging+Skype...nemam notifikacije o pristiglim porukama. Ako uđem u Kontakte i ugasim skype...opet sve ostaje isto.
Neka druga opcija možda???
Evo i sličica...

wp_ss_20160421_0003.png

wp_ss_20160421_0001.png

wp_ss_20160421_0002[1].jpg

Poslednja izmena:

Onako uzgred ja ne razumem ljude koji se greju na 4G kad kod nas ni pokrivenost 3G mreze nije kakva bi trebalo da bude...
Jasno mi je da aparati to omogucavaju no uvek je tu jedno veliko ALI nije uvek samo do aparata...

Centar Novog Sada, gradska biblioteka, Telenor signal na EDGE... Šta više reći?

Ma ne ložim se ja na 4G ja sam (iskreno sa kvotama koje naši operatori daju za internet dovoljan je i 2G :) )odgovorio čoveku šta je meni pomoglo da se telefon unormali...jel je problem što telefon potpuno poludi...

Да ли је успео неко да реши проблем вибера и не слања обавештења. До пре неки дан је све радило како треба а сада ради једино када отворим апликацију :( Дође ми да разбијем телефон, помагајте, шта ми је чинити?

Predji na Whats Up ;)

Да ли је успео неко да реши проблем вибера и не слања обавештења. До пре неки дан је све радило како треба а сада ради једино када отворим апликацију :( Дође ми да разбијем телефон, помагајте, шта ми је чинити?

Nije izgleda samo do win telefona. Kod sestre na samsung tek kad se uđe vidi se,danas kod drugarice na lg isto ne stiže za svaku poruku,ko zna sta oni čeprkaju. Meni isto juče nije stiglo obaveštenje za jednu poruku dok nisam ušao u poruke.
Tako da nema nekih pravila,men je do sada bilo ok i uvek stigne a juče zeza.

Poslednja izmena:
Nije izgleda samo do win telefona. Kod sestre na samsung tek kad se uđe vidi se,danas kod drugarice na lg isto ne stiže za svaku poruku,ko zna sta oni čeprkaju. Meni isto juče nije stiglo obaveštenje za jednu poruku dok nisam ušao u poruke.
Tako da nema nekih pravila,men je do sada bilo ok i uvek stigne a juče zeza.

Pisa sam vec i drugu na iphone 5s desava se ista stvar sa viberom .

Sent from mTalk

Ma, cackaju oni. Pre neki dan zvoni meni viber, ja da se javim, odmah se prekinulo, kad sam seo za komp... Na desktop viberu stoji propuste poziv od 12h popodne, taj isti koji mi zvonio 3 sata kasnije na tel!

Jel postoji neki efikasan način za sprečavanje otisaka prstiju na ekranu?? Nervira me kad vidim otiske po savršeno crnom ClearBlack displeju.

latex_rukavice2.jpg

Ja sam stavio staklo, i manje se vide otisci, ali se vide. I mene je nerviralo, ali sam se navikao..

Успео сам да решим проблем коначно. Обрисао сам вибер, угасио-упалио телефон и поново инсталирао апликацију. Сада опет све ради како треба јееееееее :) Ко има сличан проблем нека покуша на овај начин.

Poslednji zvanični je dobro odrađen.

Poslato preko mTalk

Pa daj mi oznaku :D Meni nekako ovaj Win 10 mnogo nestabilno deluje...

Poslednji je 10586.218

Sent from mTalk

Kada je izasao .218? Nesto ne mogu da se sjetim koji sam ja koristio, bio je bas bagovit...

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Izašao je 12.4. Dobar je taj build, ispravlja dosta grešaka, uskoro izlazi novi update, ako ne ove nedelje, onda 10.5.

Kako ste dobili taj build? Ja imam L640lte i OS build je 10.0.14322.1000. Strašno je bagovit, Asphalt 8 sam instalirao vidi se ikonica a druga ista takva samo malo transparentna i piše pending

Kako ste dobili taj build? Ja imam L640lte i OS build je 10.0.14322.1000. Strašno je bagovit, Asphalt 8 sam instalirao vidi se ikonica a druga ista takva samo malo transparentna i piše pending

10586.218 je samo za non Insider korisnike i za Insider Preview Ring, ti si verovatno na Slow ili Fast Ring-u i imaš Redstone verziju, koja tek treba da izađe za obične korisnike u 7. mesecu.

To ti je neki virus

To je Redstone test verzija i ima dosta bagova, što se očekuje i podrazumeva. Moraš da se vratiš na stabilnu verziju. Prvo na Wp 8.1 (osim za L550, 650, 950 i 950 XL koje dolaze sa W10M) a zatim na W10M preko Upgrade Advisor. Prvo ti instalira 10586.107 a zatim 10586.218.
Ako imaš neki problem (nemaš tastaturu, telefon koči ili se restartuje, aplikacije često pucaju) odradiš hard reset.

Uhhhhh ja sam sada na Win 10. Dakle, moram da preko Windows Recovery Tool obavim povratak na Win 8.1?

Na žalost, da. Ne možeš da se vratiš sa Redstone na TH2.

Danas sam uzeo svoju 640 DS i zadovoljam sam telefonom, iako je malo "osakaceniji" softverski od androida

Mene zanima da li neko ovde zna sta se desava sa aplikacijom Telenor Banke za wp? Posto mi treba za funkcionisanje

Nazad
Vrh Dno