Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Znam oko čega ste diskutovali vas dvojica.
To može da se kaže i za MT, do juče si koristio ovo, a sada ti smeta kada ti posle desetak aplikacija i pola sata ponovo učita Fejs.
Nije u tome stvar, stvar je da je sasvim normalno da se poredi kvalitet razgovora kod pojedinih telefona, i onda uletis ti i kažeš da ti to smeta, samo da bi kontrirao Ivanu.
Flagship mora da ima kvalitetan hardver potreban za razgovor, G2 je tu bio loš, ostao mi je u lošem sećanju...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Navedi mi jos jedan flagship koji ima probleme sa kvalitetom razgovora.
Ivan to potencira a mali je broj telefona kojima je to problem.

Xperia Z2

Pokušao sam da objasnim, ali ne ide. Nema veze. [emoji6]

Pa ne ide jer pokusavas da proguras pricu koja nema osnova. Jednostavno retko koji smartphone ima problem sa kvalitetom razgovora.

Xperia Z2

Pa ne ide jer pokusavas da proguras pricu koja nema osnova. Jednostavno retko koji smartphone ima problem sa kvalitetom razgovora.

Xperia Z2
Mislim da ima slusnih problema. Audiometrija I timpanometrija da se uradi. :)

Sent from BlackBerry Passport

Samo da se upisem u s7 crew! Dosao mi tel sa martovskim pacem, kontam da ni ne radim update!

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Samo da se upisem u s7 crew! Dosao mi tel sa martovskim pacem, kontam da ni ne radim update!

:) :) :) Ja se ne kajem zbog update, rjesio je problem sa preosjetljivoscu ekrana. A sto se tice baterije, nisam uspio da izvucem manje od 6h sot :)
Moj savjet, package disabler pro samsung, nova launcher prime i tesla unread, good lock i bog da te vidi :)
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:

neko napisa da se pokajao za tim pach i battery drain... Manijace, ipak si promenio fon.. :)

Sent from my iPad using Tapatalk

Kolega iznad je napisao, ali je vremenom skontao da je ishitrio sa izjavom.

Btw, nisam jos zamenio, samo sam kupio s7, sad cu da vidim sta cu da prodam :d

Edit: da li iko zna jel se aplikacije sa play stora posle odredjenog broja instaliranja moraju opet kupiti ili sta...vidim package disabler pro mi ne pise da je purchased vec moram opet da platim ispod 2$?

Poslednja izmena:

O cestitam ;)
:) :) :) Ja se ne kajem zbog update, rjesio je problem sa preosjetljivoscu ekrana. A sto se tice baterije, nisam uspio da izvucem manje od 6h sot :)
Moj savjet, package disabler pro samsung, nova launcher prime i tesla unread, good lock i bog da te vidi :)
Nosio sam S7 oko nedelju ipo dana i oduvao me je sa baterijom, bas vau utisak i to posle Note 5 i S6 edge +, prodao sam ga pre 3 dana i uzeo S7 edge od kojeg sam opet ocekivao taj vau utisak ali nista.. baterija jedva da je primetno bolja od S7, nesto ovde ne štima jer mi je Android System ili jedva ispod ekrana ili cak iznad ekrana, realno za ceo dan korišćenja ovo je skroz pristojan SOT za jos 40% baterije, ali mislim da moze jos bolje..

6bc17b9930bbe4e7246f2d1fb993a52b.jpg
3f50198734d5fd6b3860c4bfe47983f6.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Cinjenica je da posle april patcha android system skace na 20%, medjutim po meni me to samo brojka i nista vise. Rezultate koje sam postizao sa baterijom prije update, postizem i danas. Tako da ne bih rekao da april patch upropastava bateriju. Cinjenica je da ima ljudi sa S7 i S7E koji imaju android system drain, ali njima adroid system ide i do 50%. Ukoliko ne prelazi 21% pri 24h usage i 6h sota nema razloga za brigu. S7E bi trebalo da izvlaci 7h sot za 24h usage, sto si ti svojim screenom i potvrdio. Ja licno izvlacim minimum 6h sot sa poprilicnim drndanjem telefona za 24h usage, ili 5h sot za 48h usage.

Cu vam javim za koji dan. Inace na znam kako mislis da je prisic potvrdio 7h sot, kad nije ni 4 nagurao a nema jos 40% preostalo?

Sto se tice pomenutog package disablera, nesto im brljavi program, pise da rade na resavanju problema sa googlom.

Sto se samog s7 ovako na prvu tice, iskreno note 5 mi deluje kao dosta ozbiljnija sprava.

Cu vam javim za koji dan. Inace na znam kako mislis da je prisic potvrdio 7h sot, kad nije ni 4 nagurao a nema jos 40% preostalo?

Sto se tice pomenutog package disablera, nesto im brljavi program, pise da rade na resavanju problema sa googlom.

Sto se samog s7 ovako na prvu tice, iskreno note 5 mi deluje kao dosta ozbiljnija sprava.

Pa note 5 daje vise tj mozes vise stvari da odradis sa olovkom. Veci ekran takodje. Mislim da ti jedino s7edge moze izvuci" wow" sa onim zakrivljenim ivicama i vecim ekranom.

Sent from my iPad using Tapatalk

Mislim da ima slusnih problema. Audiometrija I timpanometrija da se uradi. :)

Sent from BlackBerry Passport
Bravo, doktore. Kako si ti lepo iz mojih postova izvukao takav zaključak, svaka čast. Detektivi bi ti zavideli na indukciji i dedukciji.

Pa dobro 6-7h, to je nesto sto se moze ocekivati od S7E. Nije to toliko bolja baterija od S7. Na xda sam gledao gdje ljudi kace po 9h sot za S7E. Pa onda ispod tonu komentara kako njihov ima jedva 7h sot. Po mom misljenju, S7 uz solidnu upotrebu 6h sot, nerealno je ocekivati vise od toga. Ja ga jos nisam uspio satrati za dan, tako da ga navece punim sa 30-tak % preostale baterije.

Pokušao sam da objasnim, ali ne ide. Nema veze. [emoji6]

Ne možeš da objasniš nekom ko ne zna za bolje. Nema razlike između 64kbps i flac. To je YT kvalitet, pogledaj-prepričaj standard/stručnjak.

@Proday, čestitam. Moglo bi da padne poređenje?

Hvala @Ivan I. Za poredjenje treba malo vise vremena da koristim tel. Ako te sta konkretno interesuje, pitaj slobodno.

Koliko pedometar realno troši bateriju?

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Ranije dok sam koristio sa note 4 s health, nisam primetio neku veliku razliku sa ukljucenim/iskljucenim istim.

Ne možeš da objasniš nekom ko ne zna za bolje. Nema razlike između 64kbps i flac. To je YT kvalitet, pogledaj-prepričaj standard/stručnjak.

@Proday, čestitam. Moglo bi da padne poređenje?
Vazno je da ti kvalitet ocenjujes jacinom izlaza. Vise puta su ti objasnjavali ali ne vredi.

Xperia Z2

Meni je baterija od poslednjeg apdejta katastrofa. Najviše mi jedu gugl servisi. Ovde je jedva 35 minuta sota.
9357403342cc8ab4888cc711e1000887.jpg

Sto mislis da je zbog update? Meni je recimo 3% google services. Oni jesu visoki ukoliko si samo na 3g. Ukoliko su toliki, to je neki drain nevezano sa updateom. Uradi hard reset.

Mislim da je od tada krenulo. Hteo sam da uradim hard reset ali nikako da uhvatim vremena. Uradicu ovih dana.

Google services meni vuce ukoliko sam na 3g, jer ne vidim nacin da iskljucim google service da ne vuce kad sam na 3g. Ukoliko sam na wifi google services mi je 2-3%. Mozda ima neki drain, odradi reset, pa probaj.

Pa upravo to i jeste problem kada si na mobile data...i dok se svi zale da im nesto nije u redu sa baterijom od poslednjeg updatea, onda nesto definitivno ne valja.

Meni je update ubio u proseku 30-45min sot na 24-30h koriscenja. Mislio sam da tripujem ali je tako

Ne znam drug stvarno, ne tvrdim da nema problema, samo tvrdim da ja nemam nikakav problem sa baterijom. 6h SOT na 24h usage mi je i vise nego ok, ne znam sta ljudi ocekuju od ovog telefona? Znaci 6h SOT bez you tube-a. Kazem ti, nasao sam komentare tipa meni S7E izvlavci samo 7h SOT??? Pa koliko bi, ko mate 7?
Cinjenica je da ima ljudi koji se zale na android system +50%, google services +30% itd. Koliko znam, to je bilo sa svakim telefonom, i najobcniji restart ili u najgorem slucaju hard reset e rjesavao problem. Kriviti update zbog toga sto android system vuce +50% mislim da je pogresno. Problem je vjerovatno u necemu drugom. Imam i ja taj update, doduse ja sam uradio hard reset posle tog update-a.
Ne igram igre, i nemam nesto mnogo aplikacija, ali ono u pozadini su mi stalno viber, whats, good lock, nova, tesla unread itd itd... Poslednji screen koji imam sacuvan je 37h usage i 5:20 SOT. Sad ga bas gledam i nista cudno na njemu, osim android system koji je 21%. I to je cinjenica da je on skocio posle tog april update, kod mene sa 9% na 21%, ali da sam primjetio manji sot, sta znam.... Ako je manji, to je nekih 5%, ne vise od toga. Nemam razloga da nekoga lazem i zavlacim.

@hunder - pa eto tako nesto bi mozda i potvrdio. Nekih 20-30 minuta SOT na 24-30h usage u mom slucaju. Ali vise od toga ne. Mada meni je to sad tesko da uporedim, *** ne koristim fon isto svaki dan.

Ja jos uvijek nisam uspio da ga ubijem ispod 15-20% za 24h upotrebe. U prosjeku mi ostane 30% na kraju dana.

Poslednja izmena:
Naravno da normalnim koriscenjem je bateriju nemoguce skroz iscediti za 24h ;). Nego onako kazem oseti se bar kod mene pad u trajanju. Vidim da nije ista pa mi to nanosi dusevnu bol :D

Nazad
Vrh Dno