Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Nisam menjao status bar ikonice nikad.Probao sam taj Ultra Slim Rom,dobar je,ubaci slobodno.
Ovaj Kryptonian je za 5.1.1 al je bas romcina.

Vratio ipak na stock, lik jeste taj rom utanjio ali dosta servisa je tako obrisao, tako da dosta app i ne mogu koristiti naloge, kao i ostale stvari vezane za normalan rad telefona... Previse ga ocistio, a ima i kometara na xda..

Nego ko hoce na MM malo da tweakuje Xperia Home, moze da skine odlican modul za xposed na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3360895

Jedna od mogucnosti je i notification badges ;-)

1bafcbf945460139f7fe9da0a9b28b85.jpg

Sent from my Xperia

Poslednja izmena:
Stigao neki update preko wifija, nema na pc companinu jel to mm?

Ako je veliki stto se memorije tice onda verovatno jeste.Pa pise ti da li je system update i sta donosi kad otvoris update centar.

Neki sitan update bar kod mene. Verujem da je update bio za update aplikaciju

Sent from my D6503 using Tapatalk

Softver apdejt je bio...
Neki od 4 mb ili koliko već.

To je verovatno Sony Software update 3.1.2.A.0.9

Pripremaju se za OTA 6.0.1

Sent from my Xperia

Verovatno u maju :-D

Sent from my Xperia

Je l' ima neko iskustva sa popravkom slomljenog ekrana (touch takođe ne reaguje)?
Koliko bi otprilike koštalo?

Gledam vec neko vreme da zamenim bivsi G2 za Z2 pa da dam ocu, treba mu pretezno za fotkanje. Jel imaju neke boljke na koje bi trebao da obratim paznju? Takodje sta de dobija u originalnom pakovanju i kako ide sto se tice magnetnog punjaca? Unapred zahvalan. :)

Poslato sa Note 3 pomoću Tapatalk-a

Ako mu je kamera toliki prioritet a 16Gb memorije bez prosirenja ne predstavlja problem onda je bolje da mu uzmes nov Nexus 5X za oko 250e jer uz hdr+ ima za klasu bolju kameru od Z2 koja je uz to maksimalno jednostavna za rukovanje a tu je i bolji softver/podrska. Meni je Z2 kamera i dalje odlicna ali jednostavno nema sta da trazi pored Nexus 5X kamere, posebno ne u rukama starijeg korisnika koji bi se vrlo verovatno oslonio samo na superior auto mod na Z2 a isti je tezak hit n miss, posebno u low light uslovima.

Poslednja izmena:
Najmanji mu je problem da podesava rucno sve parametre, jer uglavnom slika dosta slika u istim uslovima - psi, po danu, pa mu to i odgovara. I snima, otprilike isti uslovi, isto sve. Takodje, budzet je nekih 180e za koliko sam i uspeo naci Z2 tako da 5x ne vredi da gledam.

Ma nema tu mnogo filozofije oko podesavanja jer ih je ionako mali broj ali za LL fotkanje ova kamera trazi stalnu kontrolu ISO vrednosti npr jer SA to odvrce na nepotrebno visoke vrednosti.

Budzet menja sve, cinjenica je da za 180-200e ne postoji bolji fon od Z2 ali opet sto se same kamere tice nije to tako veliki apgrejd sa G2 na Z2 kada su fotografije na dnevnom svetlu u pitanju, cak ni Nexus 5X kamera bez hdr+ u tim ''dnevnim'' uslovima nije u tako velikoj prednosti.

@ dex

Jesi video ovo - Android N Developer Preview Available For Sony Xperia Z3!

I mondovska verzija te vesti :d http://mondo.rs/a896040/Mob-IT/Vesti/Sony-Xperia-Z3-Android-N-Developer-Preview-azuriranje.html

Ovo bi moglo da znaci da ce Z3 kad-tad dobiti N android (koji valjda zvanicno treba da se pojavi na jesen 2016.) a posto Z2 i Z3 dele prakticno isti soc i ram memoriju.. logicno bi bilo da u najgorem slucaju bude nekih dobrih N Z3 based romova za dvojku :D

E sad, ako Gugl izbacuje N na jesen.. trojka nema sanse da dobije N softver pre pocetka 2017. godine (realno i malo kasnije) a u slucaju da i za Z2 izbace zvanicnu N verziju to bi znacilo da ce ovaj telefon biti podrzan prakticno 3 godine (iako je to u realnosti nesto kraci period jer uvek kasne za Nexusima, logicno) sto se u android svetu van Nexus serije nikada nije desilo a i sada su minimalne sanse al' ipak.. :)

Poslednja izmena:
Z3 port hsv :)

Moguce je, AB i AC dele iste drajvere, moguce je portovati. Samo dobar dev da se pronadje. Stvarno lepo od Sony-a :)

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Kako god, bice super ako se zbudzi N droid i za Z2, jeste da ce vecina korisnika do tada preci na noviji i bolji fon ali nije lose znati da ce na prolece 2017. moci da se kupi polovan Z2 za npr 120e koji ce verovatno raditi kao sat uz sve ostale prednosti koje nosi :)

@ Batak

Ocisti malo inbox, lose mu kesiranje :D

Ma nema tu mnogo filozofije oko podesavanja jer ih je ionako mali broj ali za LL fotkanje ova kamera trazi stalnu kontrolu ISO vrednosti npr jer SA to odvrce na nepotrebno visoke vrednosti.

Budzet menja sve, cinjenica je da za 180-200e ne postoji bolji fon od Z2 ali opet sto se same kamere tice nije to tako veliki apgrejd sa G2 na Z2 kada su fotografije na dnevnom svetlu u pitanju, cak ni Nexus 5X kamera bez hdr+ u tim ''dnevnim'' uslovima nije u tako velikoj prednosti.
Znam jasno mi je ali gledali smo i ostale stvari kod Z2 i u vecoj prednosti je u odnosu na G2 (snimanje videa, kvalitetnija izrada, ip68, 3gb rama, baterija), a doplata ce ispasti verovatno svega oko 40e.
Hvala ti u svakom slucaju.

I ako bi mogao neko samo da mi ispise sta tacno sadrzi originalno pakovanje i sta sve ide uz magnetni dock bio bih zahvalan.

Ja kad sam pricao da ce Z2 dobiti update posle 6.0 niste mi verovali,al eto garant ce biti N verzija za dvojku :)

@mikec pakovanje orignal sadrzi kabl,adapter za punjenje i slusalice(ranije su isle noise cancelling) sada pre ce biti da idu MH750.
Dock ne ide u original pakovanju,jedino ako ga neko daje inace uz telefon.

Ma sanse da Z2 dobije fabricki N softver su minimalne. Ali videcemo tek.. to bi znacilo 3 godine ''sony'' podrske sto je prakticno nemoguce i nikada se nije desilo otkad postoji android (naravno ne racunam nexuse).

@mikec pakovanje orignal sadrzi kabl,adapter za punjenje i slusalice(ranije su isle noise cancelling) sada pre ce biti da idu MH750.

Te MH750 su skroz dobre za jedne stock sluske samo nazalost vecina Z2 pakovanja kod nas od 2015. sadrzi ove sluske koje su neudobne i ispadaju iz usiju a i zvuk je dosta los, jednostavno ne vrede vise od par stotina din a vidim GT ih ceni 19.87e?! :d

Koristiti te mh410 uz bilo koji telefon/plejer jednostavno nema smisla.. pa na ali-u za 5-10$ ima neuporedivo boljih in ear resenja (batace, pohvali se :))

Poslednja izmena:
Gledam vec neko vreme da zamenim bivsi G2 za Z2 pa da dam ocu, treba mu pretezno za fotkanje. Jel imaju neke boljke na koje bi trebao da obratim paznju? Takodje sta de dobija u originalnom pakovanju i kako ide sto se tice magnetnog punjaca? Unapred zahvalan. :)

Ako je prioritet slikanje ja Z2 nikada ne bih ni pomislio da uzmem. Jednostavno kamera je najslabija karika na ovom telefonu. Mnogo bolja opcija je da se protegne, ili saceka dok skupi, do 5x jer je kamera mnogo bolja i ne mora da se zeza uvek sa stelovanjem.
Hsv, ociscen inbox. :)
Ajde da se pohvalim. Uzeh KZ HDS3 na popustu za nesto preko 6$ i sluske razbijaju. Odmah da napomenem da nisam mnogo merodavan po tom pitanju jer mi je bitno da bas razbija i da zvuk bude pristojan. Ja sam uz telefon dobio te drljave Sony sluske (ne in ear) i ove KZ su jedno 5 klasa iznad. Ono smece sam vratio u kutiju 5 minuta nakon kupovine.
Xperia Z2

Poslednja izmena:
@ dex

Jesi video ovo - Android N Developer Preview Available For Sony Xperia Z3!

I mondovska verzija te vesti :d http://mondo.rs/a896040/Mob-IT/Vesti/Sony-Xperia-Z3-Android-N-Developer-Preview-azuriranje.html

Ovo bi moglo da znaci da ce Z3 kad-tad dobiti N android (koji valjda zvanicno treba da se pojavi na jesen 2016.) a posto Z2 i Z3 dele prakticno isti soc i ram memoriju.. logicno bi bilo da u najgorem slucaju bude nekih dobrih N Z3 based romova za dvojku :D

E sad, ako Gugl izbacuje N na jesen.. trojka nema sanse da dobije N softver pre pocetka 2017. godine (realno i malo kasnije) a u slucaju da i za Z2 izbace zvanicnu N verziju to bi znacilo da ce ovaj telefon biti podrzan prakticno 3 godine (iako je to u realnosti nesto kraci period jer uvek kasne za Nexusima, logicno) sto se u android svetu van Nexus serije nikada nije desilo a i sada su minimalne sanse al' ipak.. :)

LOL ali Mondo je zakon :D hahahaha a bre ovi nam nedaju da menjamo z2 :D

Pa sta znam nesto i nisam preterano happy, nismo dobili full MM a kamoli da razmisljam za N.
Svaka njima cast, i daj boze da bar Z3 dobije taj N zvanicno - posto Z2 i Z3 u mnogo vecoj meri koriste za Concept i beta testiranje - Developer modeli.

Nego da se vratimo na Z2 pa ko voli, evo ovaj je obecao da ce posle prvog maja da pusti port za Z2 :D lik koristi xperia lsd :D
http://forum.xda-developers.com/xperia-z2/general/android-n-t3363661

Poslednja izmena:
Bice zeznuto. Mnogo je kompleksno portovanje sa N na MM uredjaj. Uspece verovatno, al' ne ocekujte cuda, da ce raditi bolje od stock based romova.

Edit: Ovo sto sam procitao sa xda... Koji kralj, svaka cast liku.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znam da je već bilo priče o svim pitanjima koje nameravam da postavim i izvinjavam se zbog toga ali ova tema je ogromna i sve je razbacano pa bi mi značio odgovor na jednom mestu. Razmišljam da pređem na MM pa me interesuje sledeće:

1. Kako se pokazala kamera u odnosu na LP? Prihvatljivo mi je da je ista, samo da nije gora?
2. Stabilnost i fluidnost u odnosu na LP? Postojebli neki problemi u radu?
3. Trajanje baterije?
4. Uopšteno imate li neku zamerku u odnosu na LP?
5. Može li se root-ovati MM i koliko je komplikovano? Koliko znam na LP je bila neka "lakša" i neka "teža" varijanta, koje su prednosti i mane samog postupka? Telefon bih root-vao da bih mogao normalno da koristim SD karticu i da bih pojačao blic. Svaki savet u vezi ovih stvari je dobrodošao.

Unapred hvala na svakom odgovoru i izdvojenom vremenu! :)

1.kamera je ista kao na LP.
2.Isto stabilan i fluidan maksimalno.
3.baterija ista,ako ne i bolja,ali u najmanju ruku ista.
4.zamerka losije kesiranje.
5.Root postoji kad flesujes prerooted MM firmware tj za sada jedino tako.
Takva ti je situacija na MM.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Znači da ne žurim sa prelaskom. Može li objašnjenje za root postojećeg Androida, King root je koliko sam razumeo jednostavniji, da li ima neko ali...? :)

Nema. Ovako ja radim:
1.Instaliram kingroot i odradim root
2.Skinem recovery i instaliram preko pc
3.Skinem supersu zip na sd
Restart u recovery i flesnem supersu
Restart telefona i izbrišem kingroot
The end
Nema prostije.

Da li radi root preko King na MM?

Sent from my Galaxy S5+

Nazad