Šta je novo?

Sony Xperia Z3

http://www.aliexpress.com/item/Top-brand-wsken-usb-magnetic-cable-For-Sony-Xperia-Z3-Z2-Z1-charging-adapter-charger-cable/32317410545.html - Magnetni punjac (kabal) sutra pocinje popust - 7.55$

http://www.aliexpress.com/item/NILLKIN-Super-Frosted-Shield-Case-For-Sony-Xperia-Z3-L55-With-Screen-Protector-Retailed-Package-Free/2045424915.html - Frosted shield za Z3 - 6.47$ isto sutra popust.

I Nillkin Amazing H+ tempered glass (pozadi i napred) ce biti 7.64$. Bolje kupiti kod kineza malo kvalitetnije i sacekati nego davati ovim nasima po 800-1000 dinara za staklo prodaju od pola dolara. :)

^Identican je zvuk, evo upravo sam odgledao TWD i probao sam da stavim prst cuje se ok na oba, identican je.

Šta znači sasvim dobro puni?
Koliko Ampere pokazuje?

Hm, nemam sad kuci original kabal micro usb nego od nekog slabijeg samsunga, sa njim pokazuje 950, a sa magnetnim nagura na 1550, cini mi se da nije bila tolika razlika, samsungov je i punjac od 2.0A

Cekaj nije mi jasno sa istim punjacem u zavisnosti dali na njega stavis micro usb ili magnetni kabal imas razlicite amperaze punjenja, to mi nekako nije logicno, struju punjenja odredjuje punjac, kakve veze ima sa kablom.

Da, sa istim punjacem ( onim djelom sto ide u struju ahahaha) i micro usb kablom te magnetnim kablom, različito puni. Pa ne bih ja rekao da ne moze biti do kablova, provjeravao sam prije, sa dosta njih, tanki, debeli onaj sony-jev, kratki neki, sa produznim usb-om itd, i razlike su osjetne, pogotovo ako je neki slabiji punjac tipa sony 0,850A. Uz Z3 sam dobio sad od 1,5A ali ipak bolje ostvaruje sa ovim od samsunga 2A.

Da, sa istim punjacem ( onim djelom sto ide u struju ahahaha) i micro usb kablom te magnetnim kablom, različito puni. Pa ne bih ja rekao da ne moze biti do kablova, provjeravao sam prije, sa dosta njih, tanki, debeli onaj sony-jev, kratki neki, sa produznim usb-om itd, i razlike su osjetne, pogotovo ako je neki slabiji punjac tipa sony 0,850A. Uz Z3 sam dobio sad od 1,5A ali ipak bolje ostvaruje sa ovim od samsunga 2A.
Moze biti do kabla,ja sam isprobavao originalni punjac na nekoliko kablova i svaki puni razlicito...

Ovaj Sony je totalno nenormalan, brže se puni Z1 od Z3, naručio sam AUKEY Quick Charge 3.0, ista cena kao 2.0 i kompatibilni su u nazad, pa ćemo se igrati.

Mislim da je ce biti mala razlika s obzirom da samo Z3 namenjen za Japansko trziste podrzava quick charge 2, struju punjenja koliko znam odredjuje procesor mobilnog a ne punjac, neka me neko ispravi ako gresim.

Svi procesori u bilo kojoj verziji Z3 imaju QuickCharge 2.0 međutim Sony je samo na japanskim modelima softverski uključio tu opciju, tako da može da se aktivira QuickCharge i na Z3 sa nekim od kernela koji pružaju tu mogućnost.

Koliko mu treba od 0 do 100 da se napuni sa fabrickim punjacem?

Meni je oduvek punio 2h od 2-100% sa originalnim magnetic dock'om.

Narode, ima li vlasnika Z3 dual (eventualno Z3+ dual) na temi?
Interesuje me kakva su iskustva i da li je 6.0 stigao i za ovaj model?

Opasno se lomim izmedju ova dva modela, a razlike u cemni prakticno i da nema...

I mene zanima to za dual, a ne pomazu ni ove razlike u verzijama: d6683 vs d6633 (procitao sam samo da tu ima neke razlike u LTE, a nisam ni istrazivao koje su konkretne posledice u spoju sa nasim mrezama).

I uopste, postoji li neki znacajan razlog zbog kog ne bi trebalo uzeti dual sim generalno, ili samo treba izbegavati d6683?

I mene zanima to za dual, a ne pomazu ni ove razlike u verzijama: d6683 vs d6633 (procitao sam samo da tu ima neke razlike u LTE, a nisam ni istrazivao koje su konkretne posledice u spoju sa nasim mrezama).

I uopste, postoji li neki znacajan razlog zbog kog ne bi trebalo uzeti dual sim generalno, ili samo treba izbegavati d6683?
Kod nas će raditi, barem koliko sam ja gledao, 6653 podržava više EU LTE bandova u odnosu na 6683, ali oba rade na 1800 (band3) koji koriste sva tri operatera

Pa nema razloga da ne uzmes taj dual sim ako imas dobru ponudu.Nije stvar da li treba uzeti ili ne nego da li je tebi potreban dual sim,a sto se funkcija tice 4G radi kod nas na svim modelima.

Hmmm, da, ja cu najverovatnije ići na Z3+ pre svega zbog 32GB, baterija će morati da trpi, inače, ja imam ponudu za Z3 dual 310 a Z3+ dual 315 evrica

^ Z3+ je izgleda dobio MM apdejt kada i Z5 serija
original.jpg

Tako da je to prednost za Z3+, obicna trojka dual bi trebala da dobije apdejt do kraja aprila (mada se prica da za dual verziju uvek malo kasni u odnosu na Z3) i to ce vrlo verovatno biti poslednji veci apdejt za taj telefon dok je za Z3+ logicno da ce dobiti i N ali sumnjam da ces zadrzati fon duze od 6 meseci :)

Na 3+ je trajanje baterije (u realnoj upotrebim, ne u surf testovima) verovatno bar 15% losije od Z3.. nagadjam ali mislim da je tako.

Na kraju Z3+ ima i malo bolju kameru od Z3 iako dele prakticno isti senzor.

Poslednja izmena:
Onda uzimaj Z3 Plus,bolji je telefon,noviji,bolji sortver kamere ima,jaci procesor,duzu podrsku,2900 mAh je vise nego dovoljno za toliki ekran te rezolucije.
Evo meni Z5 sa istom maltene batrerijom kao Z3 Plus traje bas lepo(mozes da vidis u Z5 temi).

Onda uzimaj Z3 Plus,bolji je telefon,noviji,bolji sortver kamere ima,jaci procesor,duzu podrsku,2900 mAh je vise nego dovoljno za toliki ekran te rezolucije.
Evo meni Z5 sa istom maltene batrerijom kao Z3 Plus traje bas lepo(mozes da vidis u Z5 temi).
Video, tome se i nadam da su sredili malo S810 i da će ti važiti i za Z3+, da je razlika 50eura, pa i da uzmem Z5 dual, ali ovako još ne, za 5-6 meseci možda...

Moguce da trajanje baterije na Z3+ uopste nije tako lose, verovatno nije u rangu starog Z3 ali ne bi trebalo da imas problem sa autonomijom..

WaVR85S.jpg

I na kraju crni Z3+ deluje vrhunski mada smara glossy ram.. ipak zvucnici su lepse uklopljeni nego kod Z3.

Poslednja izmena:
Moguce da trajanje baterije na Z3+ uopste nije tako lose, verovatno nije u rangu starog Z3 ali ne bi trebalo da imas problema sa autonomijom..

I na kraju crni Z3+ deluje vrhunski mada smara glossy ram.. ipak zvucnici su lepse uklopljeni nego kod Z3.
Samo bronze :), dugo ga merkam, samo zbog boje
11cb51811ca2fa7e16cccc333b61a48b.jpg

E, posle njega, može Z5 grafit crni...

Poslednja izmena:
Da, dobar je copper ali mi nekako bolje deluje Z3 u toj boji, ovaj Z3+ mnogo sljasti, zbog glossy rama pre svega:

[YOUTUBE]ZSpQdymPyvw[/YOUTUBE]

Da, dobar je copper ali mi nekako bolje deluje Z3 u toj boji, ovaj Z3+ mnogo sljasti, zbog glossy rama pre svega:

[YOUTUBE]ZSpQdymPyvw[/YOUTUBE]

Stoji, ali, posto vec ne uzimam Z3, onda ide kompromis Z3+ ali u copper boji, prezivecu vec nekako taj sljasteci ram :)

Poslednja izmena:
Moguce da trajanje baterije na Z3+ uopste nije tako lose, verovatno nije u rangu starog Z3 ali ne bi trebalo da imas problem sa autonomijom..

WaVR85S.jpg

možda su lepše uklopljeni ali dosta slabije sviraju................:wall:

verovatno je već bilo ali.............

Poslednja izmena:
Naručen Z3+ copper, pa se vidimo, od ponedeljka nadam se, na toj temi...

Ooo svaka cast.Bas mi je drago da ce neko imati i taj fon od clanova sa foruma.
Pitam se kakav li je osecaj u ruci nositi tako tanak telefon(samo 6,9 mm)
SAvetujem ti pre da uzmes neku futrolu :)

Šalju DHL-om, gledao ja za 6p.. Na tu cenu idu špediterske usluge, pdv, carina... Tako da bolje da kupiš z5 na kp... :D

Da li je neko uzimao skoro z3 u mts, zanima me da li je zaključan?

Nazad
Vrh Dno