Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

To je uglavnom samo za internet pakete, ali ponekom radi i na govornom paketu. Razlike u brzini ja nisam primetio u odnosu na internet apn.

Poslednja izmena:
Danas sam setao gradom, i ceo NS je pokriven Telenor 4G signalom, FULL signal u celom gradu. od juce.

Мени је на Лиману 2(иза Максија) у стану имао 4 црте од 5..

Danas sam setao gradom, i ceo NS je pokriven Telenor 4G signalom, FULL signal u celom gradu. od juce.
Da, ti si prosao svih 124780 ulica koliko ima Novi Sad, i mozes ovo da izjavis :D

Kako je lepo kada neko ovako nesto kaze, a zna da je fizicki nemoguce i 1% od onoga sto je rekao :) :) :)

Ja rekoh ono sto je tacno. A tvoje misljenje me ne zanima.

Nisam reko sve ulice, vec ceo grad, ko neveruje nek proveri, ja nisam nasao mesto bez 4G.

Poslednja izmena:
Evo ga Stena 2 :D

Futoški put nema 4G, Vršačka, Subotička... Tako da ceo grad u smislu centar i futoska pijaca nije ceo grad.

Stena je barem politicki pricao, pa nisi mogao ovako matematicki da ga ubijes u potpunosti :)

I posle neko meni kaze da sam je neobjketivan po pitanju MTS vs. Telenor, kada nikada ni 1% ovoga nisam izjavio za MTS :)

***. Zeznuo si se pošto živim u tom kraju i 4G nema ni od korova.

Mozda covek ima bolji telefon, sa nekim jačim prijemnikom, šta sad..

Lik ima full signal, ja nikakav.

65056824.jpg

Treba proveriti, jer ako su npr. pustili signal na 800mhz, neće se videti na svim telefonima.

Poslednja izmena:
800mhz neće ni puštati u gradu.

Ne znam, 4G signala ima i u Sremskoj Kamenici, pretpostavljam da je u pitanju bazna stanica iz NS, jer nije signal nije stalan i prebacuje se na 3G povremeno.
Isto npr. signala ima skoro odmah nakon isključenja sa autoputa (nešto pre Dallas nameštaja), ali se onda mestimično gubi.

Poslednja izmena:
Па НС је раван :) па пошто има десетак БС са 4 Г, није чудно ухватити трагове сигнала било где, па и и делу Каменице.

Nauči koja frekvencija čemu služi, pre nego što budeš bezobrazan.
800mhz je za ruralna područja, nije za grad jer teško probija kroz zidove zgrada.

Čuj 4G po celom gradu :D
U 2016. god. ni 3G nije svuda dostupan ...

Nebitno koja mreža .

U Kamenici nije tako loš signal, a tragova ima skoro do Beocina

Ако је судити по 3Г, 800 MHz 4Г ће прво пустати у руралним срединама па на крају у градским. А ове године сигурно неће стићи до села, тешко и до свих општина, или можда само уз аутопут поставе... И можда Мтс стигне до неког мањег места...

Poslednja izmena:
Pa što se muče uopšte sa 1800mhz po gradovima?
Kada imaju opciju da časkom pokriju ceo grad sa 800 mhz.

Pa čovek je gore napisao da će prvo po selima da montiraju 800mhz.
Zašto ako im je u gradovima mnogo veći broj korisnika, valjda to treba da im bude prioritet?

1800 ima veći kapacitet, a 800 bolje pokriva. Mogu da koriste šta gde hoće, na njima je.

Ma kakva sela, gluposti, 800Mhz ce tek sada da krene sa radom, to sto pokrije 8-10 baznih stanica 1800Mhz, moze jedna od 800Mhz pa ti vidi.

S'tim da je tacno da 800Mhz ima manji kapacitet.

Poslednja izmena:
Pošto je @Djilkos napisao da u Vršačkoj i Futoški put nema 4G (ako još uvek koristi meizu m2 n), onda može biti da su za sada pustili na 800mhz. Jer tamo ima 4g signala. Ili su pak danas uključili još stanica. Na telefonu nemam način da znam frekvenciju. Snimio sam malo dok sam prolazio, postavicu slike kasnije.

Па баш због малог капацитета на 800 Мhz и неће (највероватније) скоро пустити по градовима! А ја сумњам да ће и било где до краја године. Платили су скупо те дозволе, па баш и немају пара да се разбацују опремом „по неким селима где је мала зарада" (то је њихова логика).

Nazad
Vrh Dno