Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ovo je odlicno, zato i rekoh da sam video neka iznenadjujuce dobra kesiranja sa G4/V10 na MM-u.
Stvarno nikada nisam verovao da ce LG imati toliko bolji softver od Samsunga ali eto, i to je moguce :)

Pa vi biste sa G2 onda odlepili, meni kesira 100 mb posle par dana. Jedino prva dva dana moze oko 300 mb

Da ja to zamisljam ovako: Upalis telefon, odmah proveris stanje kesiranih aplikacija, zatim stigne ti sms, procitas, pogledas stanje kesiranih aplikacija, odgovoris na sms pa pogledas stanje kesiranih aplikacija. Te dozvolis da se ekran sam ugasi, pa ga upalis pa pogledas stanje kesiranih aplikacija. Stigne ti nova poruka na viberu ili wa, pogledas, odgovoris, pa proveris stanje kesiranih aplikacija. Onda se osmehnes, pa upalis youtube i startujes neku igru, upalis mail i onda se setas izmedju aplikacija i proveras naravno stanje kesiranih aplikacija i ako neka aplikacija ispadne iz memorije pocastis telefon socnom psovkom i onda nastavis dalje sa multitaskovanjem. Zatim dodjes kuci ili ako si vec kod kuce, legnes da spavas i navijes alarm da te probudi negde oko 2-3h ujutru da proveris stanje kesiranih aplikacija, kako se krece dok je tel. bio u mirovanju. Ako je u medjuvremenu stigla neka notifikacija, naravno ponovis sve one prethodne radnje i recimo sat vremena kasnije nastavis da spavas. A kad se probudis ujutru, sta je prvo sto ces da uradis (pre odlaska u toalet i obavljanja ostalih fizioloskih potreba :p)..verovatno si bio blizu ali pored provere stanja kesiranih aplikacija ima da okacis screenshot u temu predvidjenu za taj telefon da svi vidimo tvoje rezultate :)

Ovo je otprilike standardna procedura koju sprovode svi clanovi bench foruma koji koriste Android telefone :)

Opet je bolje nego ispasti magarac i kupiti refabrikovani iphone 5s sa oznakom "se"..[emoji13]

Zašto mi, ne izbacuje, nikakvo obaveštenje, kada prikljucim slusalice?
Zvuk, u slusalicama radi, ali ne izbacuje nikakvu ikonicu,kao i kada nisu prikljucene .

Nije bas tako. Ume da iznervira kada igrate neku igricu u kojoj poteze vucete na 5-10-15 min i u medjuvremenu pogledate neki YT ili izblejite na forumu i kada se vratite u igricu.. ona ispala iz RAM-a i ponovo se ucitava.

Pa nije bas tako, ali evo ti primer, slusas muziku npr preko firetube-a, otvoris browser da nadjes lyrics, stavis to u pozadinu jer hoces da vidis nesto na instagramu. Eto to ti je vec jedno 400MB. I sada zamisli ako ne moze da kesira ni 200. Pa ja bi izludeo da moram da cekam da se nesto ponovo pali. Nisam valjda uzeo fon sa 2 ili 3 gb rama da cekam. Plus ako imas kao ja, twitter, instagram, wa, viber jedino nemam fb, volim da kada radim znam da moze odredjene operacije da odradi bez problema.

Zašto mi, ne izbacuje, nikakvo obaveštenje, kada prikljucim slusalice?
Zvuk, u slusalicama radi, ali ne izbacuje nikakvu ikonicu,kao i kada nisu prikljucene .

Zato sto je oduvek tako, bar kod gugla

Poslednja izmena:
A cemu ti sluzi Instagram? Ozbiljno, posto ja nemam nista od tih socijalnih peeping tom aplikacija..

Pa nije bas tako, ali evo ti primer, slusas muziku npr preko firetube-a, otvoris browser da nadjes lyrics, stavis to u pozadinu jer hoces da vidis nesto na instagramu. Eto to ti je vec jedno 400MB. I sada zamisli ako ne moze da kesira ni 200. Pa ja bi izludeo da moram da cekam da se nesto ponovo pali. Nisam valjda uzeo fon sa 2 ili 3 gb rama da cekam. Plus ako imas kao ja, twitter, instagram, wa, viber jedino nemam fb, volim da kada radim znam da moze odredjene operacije da odradi bez problema.

Zato sto je oduvek tako, bar kod gugla
Lol, nisam imao pojma.
Mada, nisam nikada ni kacio slusalice.

Ali bitno da imaš telefon sa 4gb rama da zoveš i šalješ poruke.Čovek je objasnio čemu služi multitasking koji samsung nema.

U medjuvremenu sam se prebacio na chroma + elemental x jer je izasao update za pure nexus, ja ga dirty flashovao i nije hteo posle toga da startuje. Imao sam backup, ali nisam hteo da ga vracam jer sam zeleo da isprobam Chroma. Stavio sam i xposed. Lepo radi, nema laga, sad sam na 53% i 2h30min SOT. Jedina zamerka je zaista kvalitet zvucnika za multimediju, to je jedino sto mogu da mu zamerim za svo ovo vreme. Odlicna kupovina u ovom cenovnom rangu, samo da ne pocne da me svrbi da ga menjam.

Ma ne moras da se pravdas, nego mi je i dalje cela ta ideja oko Instagrama i slicnih stvari cudna...ja ni twitter nalog ne bih imao da mi nije trebao zbog kontakiranja ebay tehnicke podrske :D

Zanimljivo bi bilo istraziti kako koristimo telefone. :) Svasta bi se tu saznalo.

Ja ti mogu reci da svoj mobilni telefon koristim za pozive, sms, viber, wa, mail, radio i deezer striming i poneku igru..viber, wa sam koristio kako bih zaobisao limit sms poruka koje imam na tarifi (mada sad ih imam 3000 pa mi to ni ne treba) i limit minuta (kojih imam malo, samo 120). Iskreno za sve ostalo koristim racunar. Ali mislim da su se ljudi previse vezali za mobilne i socijalne mreze i postali su previse asocijalni, ali to je neka druga tema.. :)

Da ja to zamisljam ovako: Upalis telefon, odmah proveris stanje kesiranih aplikacija, zatim stigne ti sms, procitas, pogledas stanje kesiranih aplikacija, odgovoris na sms pa pogledas stanje kesiranih aplikacija. Te dozvolis da se ekran sam ugasi, pa ga upalis pa pogledas stanje kesiranih aplikacija. Stigne ti nova poruka na viberu ili wa, pogledas, odgovoris, pa proveris stanje kesiranih aplikacija. Onda se osmehnes, pa upalis youtube i startujes neku igru, upalis mail i onda se setas izmedju aplikacija i proveras naravno stanje kesiranih aplikacija i ako neka aplikacija ispadne iz memorije pocastis telefon socnom psovkom i onda nastavis dalje sa multitaskovanjem. Zatim dodjes kuci ili ako si vec kod kuce, legnes da spavas i navijes alarm da te probudi negde oko 2-3h ujutru da proveris stanje kesiranih aplikacija, kako se krece dok je tel. bio u mirovanju. Ako je u medjuvremenu stigla neka notifikacija, naravno ponovis sve one prethodne radnje i recimo sat vremena kasnije nastavis da spavas. A kad se probudis ujutru, sta je prvo sto ces da uradis (pre odlaska u toalet i obavljanja ostalih fizioloskih potreba :p)..verovatno si bio blizu ali pored provere stanja kesiranih aplikacija ima da okacis screenshot u temu predvidjenu za taj telefon da svi vidimo tvoje rezultate :)

Ovo je otprilike standardna procedura koju sprovode svi clanovi bench foruma koji koriste Android telefone :)

Zaboravio si da između toga treba promeniti kernel, rom, wipe.... eee. Nemaju oni kada ni da koriste telefon i da hoće.

Da, da... Dokazi im :)
Vazno da gruva bas i prija usima, sve ostalo je nebitno. Je l' da ;)

Jel ima neko problema sa iznenadnim restartima telefona, desilo mi se pre 5 dana prvi put a posle toga sve cesce i cesce, danas npr 2 puta. Da ne pravi neka aplikacija problem? Imam instaliran N ali do sad je sve radilo super ne znam zbog cega bi sad pravio problem.

Meni 6p radi super stabilno. Nijedan restart, nijedan FC. Doduše, još uvek je na MM... Nemam vremena da probam N.

Ljudi, mozel mi neko pomoci oko kamere sa 6p. Evo o cemu se radi. Slikam uglavnom cerkicu, koja na istom mjestu i istom polozaju ne moze da bude duze od 1 sekunde :) Treba mi brza kamera, tj koja ima brz auto fokus. S6 sam imao i posle kvara na OIS-u sam je prodao i uzeo P8. Sad ne mogu da se sjetim tacno, ali te kamere su bile mnogo brze pri autofokusu u low light od V10 kojeg sam prodao danas. Kakav je po tom pitanju 6p? V10 pri nekom low light okruzenju treba i po 2-3 sekunde da fokusira i da slika i pri tome je slika na displeju istrzana, tj nije kao na S6. Gledam neke review sa S7 i bukvalno je svejedno dal je slikano po danu ili low light. I u low light on fokusira u djelicu sekunde. Ali ne mpgu da nadjem nikakav snimak da vidim kako to izgleda na 6p.

Vrh Dno