goldi
Slavan
- Učlanjen(a)
- 21.12.2010
- Poena
- 475
Nisi upucen Fury- X zbog HBM-a ima ocajne performanse treba mu mislim oko 4 mjeseca kad bi ovakva isplativost ostalo sto je jako velik period. Nisam bezveze spomenuo R9 390.Ne razumem šta ti znači "otplatim je za 2 meseca". Čime, rudarenjem? To onda nema nikakve veze sa objektivnim sagledavanjem upotrebe kartice u domenu korišćenja kako je koristi 99.X % kupaca.
Što se tiče igara - obrnuo si uzrok i posledicu. Nije tačno da meni ne valja nijedna igra u kojoj AMD karte imaju prednost, već se jednostavno radi o tome da su te igre ili opskurne ili iz žanrova koji su u velikom padu ili jednostavno irelevantne. Važnije je kako će se karte ponašati u naslovima kao što su Witcher, Fallout, Doom, Far Cry, Project Cars, Division, Dying Light, Just Cause, Deus Ex i slični, pa potom u moru free-to-play naslova nego kako će se ponašati u malom (relativno posmatrano) broju usko orijentisanih igara koje nikada neće steći veću publiku. Dakle, ne radi se o tome šta se meni lično dopada, već koja kompanija ima prednost tamo gde se obrću zilioni.
Oko optimizacija za konzole i logike da će AMD biti optimizovaniji zbog njih - ja mogu da odem korak dalje od tebe, pa da ustvrdim da mi nećemo videti poštenu DX12 igru dok ne dođe na red naredna generacija konzola (što zapravo ne bi bilo ništa čudno) jer developeri ne žele da "donose drugačije iskustvo na PC i konzole" (tj. neće da se cimaju), pa je samim tim cela tvoja logika kupovine AMD kartice koja će ti biti "dugotrajnije" potpuno obesmišljena. Uostalom, ako "otplatiš" 390 za 2 meseca, što ne uzmeš Fury X pa je "otplatiš" za 4 meseca i "ostane ti džabe". :d
O ukusima necu raspravljati rekao sam ti i ranije tebi se nesto svidja neka igra meni ne, ali to je ok postujem stvar ukusa
Nvidia ima bolju saradnju sa razvojnim timovima to sve stoje, ali vremenom zapostavljaju starije kartice tipa kepler, dok kod AMD starije kartice dobivaju optimizaciju, u tome je poenta sto sam se uopste ukljucio u ovu raspravu... naravno dosao je reviewsrb sad ce on to testovima da dokaze
Nemaju svi novca i uopste ne mjenjaju svi grafike cim nesto novo izadje, a ti koji ne mjenjaju grafike ko carape njima je svakako u interesu da im u buducnosti grafika bolje radi da dobiva optimizacije a ne da gubi na performansama ili ti nakon sto je kupi sazna da mu je od radnje do kucnog praga negdje iscurilo pola gigabajta RAMA