Šta je novo?

Office konfiguracija

• Začetnik teme Začetnik teme Srle22
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srle22

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2012
Poena
225
Imam masinu iz potpisa, ali kako klinac raste sve je manje prostora za mene na tom racunaru.
Hteo sam da uzmem neku polovnu konfiguraciju koja bi bila dovoljno dobra za normalno surfovanje po netu, i rad u officu. Tek toliko da mogu da napisem par stvari za posao, da primim e-mail i malo da se informisem po netu.
Koji je neki minimum performansi potreban da to korektno funkcionise? Mislim pre svega na procesor i kolicinu RAM-a.
Unapred hvala na savetu.

Pa u principu bilo koji C2D procesor bi ti zavrsio posao. Evo sad vidim na oglasima C2D e5400 2.7ghz i maticna G31 (ona ima integrisanu grafiku) za 2800din. Ako nisi zahtevan korisnik, tj ne otvaras 68 tabova odjednom, dovoljno ti i 2gb rama uz 32bit windows.

nema potrebe za 2gb,4gb ddr3 je 2k dinara (evo ja moju i to SS nemerem prodam za te pare) a koliko se secam g31 koristi ddr3.4gb i 64bit OS su ipak mnogo,mnogo udobniji.

zovnite kostu da mu sklopi racunar...nadji SS modul od 4gb na 1.5v i radice 99,999999 posto.na kraju krajeva,2x2gb 1333mhz kitovi su malko skuplji.ploca moze i OEM,kao i komplet,platice manje.bitno je jedino da je donekle standardnijeg formata...

Za ovu mašinu ne treba SSD

Bolje ssd nego hard od 1tb koji nece ni koristiti do kraja.
Drugar ima slicnu varijantu samo amd...athlon ii x2 250,2gb rama...stavio ssd od 128gb prodisao mu komp.

Poslednja izmena:
najrealnije resenje je neki polovni laptop .... za tipa 150--200e .... ako radi radice zauvek ... i ima i monitor ... i sve sto mu treba n\z njemu ... moze da ode u WC i radi ako deca prave haos po kuci ... a moze i da ga skloni da ne smeta ...

polovan laptop od 150e ne bih preporučio ni najcrnjem dušmaninu.

lutrija je šta će na njemo prvo da otkaže- grafika (pečena, podgrevana) , matična (isto), ispravljač, o hlađenju da ni ne pričamo.
hdd je sigurno 100% u sentinelu (hau jes nou) , a optički uređaj sigurno radi. zoki kaže.

polovna napajanja, laptopovi i hard diskovi se NIKAD ne kupuju.
jer se (jeftino) prodaju tek kad im nešto ozbiljno zafali.

Poslednja izmena:
polovan laptop od 150e ne bih preporučio ni najcrnjem dušmaninu.

lutrija je šta će na njemo prvo da otkaže- grafika (pečena, podgrevana) , matična (isto), ispravljač, o hlađenju da ni ne pričamo.
hdd je sigurno 100% u sentinelu (hau jes nou) , a optički uređaj sigurno radi. zoki kaže.

polovna napajanja, laptopovi i hard diskovi se NIKAD ne kupuju.
jer se (jeftino) prodaju tek kad im nešto ozbiljno zafali.

Za laptopove i napajanja se slazem,hardove polovne kupujem,akoje nesto radilo 150 dana i 100%/100% sto ga nebih kupio.

konfiguraciju koja bi bila dovoljno dobra za normalno surfovanje po netu, i rad u officu.

Za oko 100€ imas polovne brend masine sa G6xx S1155 procesorima , 4GB DDR3 , HDD 320-500GB.Kasnije ubacis i3 ili i5 i miran si godinama.
Sigurno ce da traju duze od najjeftinijih "kineza" koje kupis nove za 150€.

sve je to realno preskupo za njegove potrebe,kamoli i5.ovako,moz' nadje 775 c2d za 350din,plojku za tepsiju ribe (bez c2q podrske,ahci-ja...),malo se iscima za ddr2 i voila.

Za oko 100€ imas polovne brend masine sa G6xx S1155 procesorima , 4GB DDR3 , HDD 320-500GB.Kasnije ubacis i3 ili i5 i miran si godinama.
Sigurno ce da traju duze od najjeftinijih "kineza" koje kupis nove za 150€.

Tako nesto cu i da potrazim.....polovnu brand name konfu do 100EUR (ni cent vise)......to ce da radi bolje od ovih novih "ko zna kojih" masina......a o upgrade-u sada ne razmisljam, mada ko zna.....

Ako neko ima, ili cuje da neko prodaje nesto slicno, slobodno neka prijavi.....odoh da citam oglase.....

Poslednja izmena:
Ja sam letos za 60€ naleteo na A6-5400K, Biostar A55 ploču, 2x2 GB RAM-a i Chieftec od 350W 😀 Kućište sam uzeo od stare kante, i tako moji roditelji dobiše upotrebljih PC za surf, skype i office 🙂

Socket 1155 nije bas od juce, tako da konstatacija da ce raditi duze od novoga Kineza je diskutabilna. U svakom slucaju se slažem da su brend mašine dobro rešenje, ali treba znati da se te mašine najčešće prodaju posle određenog vremena intenzivne eksploatacije (pošte, banke i sl).To ti je kao dilema hoces li novog Punta ili Golfa koji je presao 200.000. Golf je bolji, ali Punto je nov.

A za win 10 nebi trebalo da bude problema, proveris na netu u svakom slucaju dali je hardver koji kupujes podržan.

Poslednja izmena:
Ma za 100 evra mora da se prihvati i izvesni rizik. Nesto nam se korisnik puno premislja,a ko se premislja obicno se zahebe.

Ma za 100 evra mora da se prihvati i izvesni rizik. Nesto nam se korisnik puno premislja,a ko se premislja obicno se zahebe.

Ne premisljam se previse ali volim da budem nacisto sa bitnim stvarima za kupovinu. A do sada se nisam prevario kada sam na ovom forumu trazio savet, pa tako i sada prvo pitam sta ne znam, pa onda radim dalje.....

Zaboravih da zavrsim temu....Kupio sam Acer brand masinu Veriton M480g (Intel E5700, 4GB DDR3, 320 GB HDD) za 80EUR. Mozda je moglo i malo jevtinije da se nadje po oglasima, ali ovo sam kupio preko jednog drugara od coveka kod koga on kupuje brand masine za firmu i koji je provereno korektan. Uz to dobio sam i tri meseca garancije, sto bas nije cest slucaj. A racunar je u takvom stanju da bi covek pomislio da je nov, a i ne cuje se dok radi.....sramota me bilo da se cenkam kada sam ga otvorio i video kako je ocuvan.
Nisam se setio ranije ovo da napisem jer me povukla zelja za igrom, pa sam ubacio umesto E5700 Xeon E5440 uz pomoc ekipe sa teme "Moj 771 na 775 mod" (Onaj Pega je bas Doktor za tu radnju).....Malo je bilo zezanja sa BIOS-om, pa mi jos stigao procesor iz Kine na kome je bio lose uradjen lem mod, ali sve se to resilo i sada sve radi kao podmazano.......mnogo lepa masinica, ja prezadovoljan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno