Šta je novo?

LG Nexus 5X

Vlasnici 5x koliko vam je glasan zvuk kada slusate muziku preko sluski ? Koliko sam citao na tom polju je 5x jedan od najlosijih mobova..

Ako ste slusali muziku na telefonu pre 5x mogli bi da uporedite zvuk :)

Niko da prokomentariše?

Na nexus-u se ne sluša muzika, već se uživa u fluidnosti... :D

Misliš da nexus korisnici nemaju sluha? :D

Isti ili nešto glasniji od G3, sa G3 slušalicama. Ja nisam hteo da komentarišem jer meni ne veruje, pročitao je na Phoneareni neki mali broj za 5x [emoji102]

Nisam to rekao... :D Njima je fluidnost i redovan update muzika za uši tako da je sam zvuk totalno nebitan... ;) Trolujem malo ljudi...

Isti ili nešto glasniji od G3, sa G3 slušalicama. Ja nisam hteo da komentarišem jer meni ne veruje, pročitao je na Phoneareni neki mali broj za 5x [emoji102]
Tebe cu da slusam koji si poslednji put odslusao pesmu na mobu kada je nokia bila broj 1 u svetu.. :)

Nije samo phonearena nego svi sajtovi plus xda indusi.

Ocekujem pravi odg na ovo pitanje,od ljudi koji redovno slusaju muziku na mobu.

Edit
Audio quality is perfectly clean, not very loud

The LG Nexus 5X demonstrated perfectly clean output in the first part of our audio test. When working with an active external amplifier the smartphone produced excellent scores top to bottom. The only downside to its performance was the below average loudness.

It's a similar story when you plug in a pair of headphones - the stereo crosstalk is barely affected, while the other readings remain as good as they come. Audiophiles will certainly be pleased, but volume levels remain unchanged, which prevents us from giving it full marks.

Poslednja izmena:
Pa to ti je onda nesto slicno kao na petici, kvalitet ok samo tiho. Verovatno imas programe uz koje ga mozes malo pojacati.

samo ti slušaj te gluve indijce

After comparing Nexus 5X with other phones (Galaxy S3, Moto G2 & Moto G3), i found that the speaker volume, in-call volume & volume in headphones is exceptionally low.
I found a similar topic for Nexus 5 & realized that it was an issue with early lot for Nexus 5.
https://productforums.google.com/forum/#!topic/nexus/UT8wYBiEY2U

Nexus 5 vs Nexus 5x:
AWOLNATION - Run: What can I say... Clarity, miles better! Leagues better! The bass is louder in the 5x. I mean the N5 has a weaker bass than the dedicated solution! Vocals are much more pronounced in the 5x than the N5.
With this one song, I'm skipping tracks to the most demanding.
Seven Lions - Worlds Apart (FLAC): Intro, ambiance is way off in the N5. Dissipates very quickly in the N5 (no wonder why I decided to get the E18 for mobile dedicated DAC/AMP) whereas the 5x (with the EQ tuned for proper flatness) does wonders. Vocals are not as clear and micro details are not picked up as well in the N5. Clarity, again ... awlful in the N5 compared to the 5x. The "wub wub" sections are also clearly not well defined. It's like someone took the Mona Lisa and turned it from a BMP to a JPEG via MS Paint. Forget the cymbals in the intense sections with the N5. Everything got muddier.
I'm just going to end this test early. It's obvious and reminiscent why I stopped listening to the N5 audio from day one (came from a LG G2x at the time which had a well respected Wolfson DAC).
Conclusion:
The 5x has a great audio experience short of a dedicated audio system. For those who don't care or can't "hear" that much into the music, it's great out of the box and you can get away from having a dedicated solution. It is also by far an exponential upgrade to the original Nexus 5 with most of the shortcomings easily remedied by proper EQ tuning, or not if you prefer more bass and better vocals.
https://www.reddit.com/r/nexus5x/comments/3psg5g/my_nexus_5x_audio_experience/

Znaci sada su reddit indusi merodavniji od onih na xda.. Lepo.
Ja cu ipak i dalje da verujem gsmareni. Do sada nisu nikada omanuli

I dalje cekam odg clana koji voli da slusa muziku :)

Poslednja izmena:
I, na kraju kakav je zvuk iz prve ruke naših benčmarkovaca?

Znaci sada su reddit indusi merodavniji od onih na xda.. Lepo.

I dalje cekam odg clana koji voli da slusa muziku :)
Ako je bolje od petice onda ne znam sta dramis. Meni je muzika bila pre bitna dok sam isao u srednju i na faks pa mi je trebalo, sada slusam eventualno jednom mesecno, u klonji zvuci svaki dobro :d

Sutra cu u avionu da slušam, pa ću preneti utiske kad sletim.

@ fkl

Gde bre nisu omanuli.. odavno im ne verujem kada su testovi zvuka u pitanju mada su im uglavnom tacne informacije oko jacine izlaza tj zvuka. Bitan je subjektivan osecaj onoga sto cujes a tu je bugarska arena omanula xx puta mada oni taj subjektivan osecaj slusanja muzike i ne pominju vec samo rade ta neka merenja koja su cesto sumnjiva (npr po njima G3 sa S801 ima malo ''cistiji'' izlaz''/bolji zvuk od LG V10 sa premium Sabre DAC-om koji se nalazi cak i u preskupim plejerima, oce to).

Verujte samo svojim usima, ako ti nije smetala jacina izlaza za slusalice sa Nexusa 5 nece onda ni sa 5X, kvalitet samo moze da bude jos malo bolji posto je qualcomm to unapredio u odnosu na SD800.

A bar je taj Nexus lako rootovati i budziti po xda, imas onaj viper mod a verovatno i jos neke sound modove..

Na kraju, kvalitetniji zvuk ces slusati uz Nexus 5X i neke nove slusalice od 100$/evra nego uz LG V10 sa prehajpovanim pistons slusalicama
;)

Poslednja izmena:
Ne rootujem vise mobove o tome se radi.. Full stock do kraja :) (na n5 vec 2meseca full stock)

Inace se slazem,zato sam i sastavio onakav post kada sam postavljao pitanje..

Poslednja izmena:
Imas Nexus a ne rootujes? Pa to je najveci android greh :d

Zezam se, ja bih rutovao samo zbog reklama mada bi me verovatno povuklo vremenom da probam i te neke modove za zvuk, displej, mozda kameru. Romovi me uopste ne zanimaju, stock je stock.

Opet kazem, ako si bio zadovoljan sa N5 zvukom minimalne su sanse da se smoris uz 5X, prosto nema logike da audio kvalitet bude losiji, samo moze da bude malo bolji.
Jos od pre nekoliko godina telefoni imaju daleko bolji kvalitet zvuka nego sto to ''zasluzuju'' slusalice koje prosecan korisnik bode u telefon.. jesu dobre te piston i slicne za 15-20$ ali isplati se uloziti malo vise para (100$/e) u in ear sluske posebno ako ih neko cesto koristi i ocekuje sto bolji zvuk, kome trebaju jednom mesecno naravno da ne treba da trosi pare.

Evo ti jedan komentar, obrati paznu na sve ovo:
Just got my 5X. On first impression, it's not any worse than a Nexus 5, and perhaps slightly better.

The big issue is that wired headsets (Xiaomi Piston) that worked perfectly on the Nexus 5 don't work at all on the 5X. No sound, no mic, and controls don't work. There are threads on xda and androidcentral about this, so I know I'm not alone. No solutions. First hypothesis is that Google/LG changed the headset standard, but we'll see as the situation develops.

Standard headphones (HiFiMan RE-0), work fine. Plenty of power from the 5X to drive them, even at 64 ohms. That's in a quiet room however, the true test will be if I can get enough volume to still be audible on a noisy subway platform. Nexus 5 really couldn't do it without Viper4Android, we'll see how the 5x does in a couple of days.

Poslednja izmena:
Na 6p zvuk preko slusalica je tisi ali bolji od s6 npr.

Problem je sto se ja dosta vozim po raspalom gsp prevozu a opste je poznato koliku buku proizvode nase krntije od buseva :) zato mi treba sto glasniji izlaz makar kvalitet bio prosecan

To mu dodje nesto kao kada radis u stampariji ,ne mozes da cujes kolegu na 1m od sebe :)

Poslednja izmena:
Ne rootujem vise mobove o tome se radi.. Full stock do kraja :) (na n5 vec 2meseca full stock)

Inace se slazem,zato sam i sastavio onakav post kada sam postavljao pitanje..

Stoji, truba je da se na n5x ili 6p stavlja Viper4Android jer mora da se rutuje, a kad se rutuje, nema automatskih updatova, a kad ih nema, nexus uredjaj po meni gubi smisao.Ali bez Viper4Android je zvuk katastrofa, na sluske od 100+e...stok ekvalajzer je uazs, mada je uzas na 99% android uredjaja BEZ Viper4Android...sve i da ocu da rutujem, nemam adapter za transfer sa kompa na 5x...tako da cu da vidim shta cu...ali svaki uredjaj sa Viper4Android ima zvuk za 10+, zaista.

Problem je sto se ja dosta vozim po raspalom gsp prevozu a opste je poznato koliku buku proizvode nase krntije od buseva :) zato mi treba sto glasniji izlaz makar kvalitet bio prosecan

To mu dodje nesto kao kada radis u stampariji ,ne mozes da cujes kolegu na 1m od sebe :)

Velika glasnoca steti bubnim opnama ;)

Znam ali *** :) to je samo oko sat vremena na dan

@fkloznica Evo uradiću SS, samo mi reci gde se nalazi to? :D

uploadfromtaptalk1457991894070.jpg

uploadfromtaptalk1457991900486.jpg

Vrh! :D Oduševljen sam, prosto leti a i baterija mi je skroz dobra, glat izvučem 8 sati SOT.

Vrh Dno