Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Jedno pitanje, verovatno glupo al ajde..
Koliko se realno ima mb u vip paketu ako se oni zaokruzuju na 100kb. Npr pricamo o coveku koji dosta koristi WhatsApp ako to ima nekog uticaja..
Npr realnih 1gb koliko je to prevedeno u vip-ove mb ? (Okvirno)
Ako ne gasis net onda oko 995. Ako gasis može biti mnogo manje.

Imajte na umu da VIPov sajt (i MojVIP app i slicno) ne ulaze u potrosnju koju VIP racuna, pa neko ko cesto preko appa proverava stanje, ili posecuje sajt, moze imati malo drugaciji pogled na potrosnju (bilo je i situacija gde sam imao vecu potrosnju na Data Usage nego sto je VIP na kraju meseca prijavio :))

I da dodam na svoj post prethodni (posto ne moze edit) 995MB od 1024MB je skroz realno da moze ostati, meni se potrosnja uklapala u 2-3% (Data Usage na Androidu) sa potrosnjom koju VIP prijavi.

Poslednja izmena:
Vip pri sklapanju ugovora I kupovini telefona nije izdao racun(nije preko firme, nego fizicko lice), da li moze vlasnik ugovora da ostvari garanciju samo uz ugovor?

Tako je kod njih. Za ostale operatere ne znam. Imas garanciju tokom ugovorne obaveze.

Ja sam od Vip-a kupio tablet 2011. godine i onda sam dobio fiskalni račun.
Prošle godine sam dobio od firme telefon; platili su u Vip-u 1 din i dobili su fiskalni račun.

Dobija se fiskalni, nego zaborave ili namerno ne daju ponekad... trazite! Imaju obavezu da izdaju.
Ja sam prosle uzeo MiFi i za dinar i za 2000, oba imala fiskalni.

Jasno je meni da treba da se dobije, ali ako nije? Da sam ja bio ne bi mi to promaklo ali s obzirom da je starija osoba....

Kod ove Vip ponude za prenos broja; jeli ima još neki benefit osim neograničenog interneta u prvih 12 meseci?

Popust na telefone, oko 10k valjda za S7/S7 Edge koliko sam video.

Kod ove Vip ponude za prenos broja; jeli ima još neki benefit osim neograničenog interneta u prvih 12 meseci?
Imas i "popust na telefon", koji zavisi od tarife (sve ima odmah na stranici: https://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/promocije/svaka-promena-donosi-nesto-dobro!.4425.html)
Ali telefoni su taman skuplji koliko je popust i plus nesto preko toga, pa nije stvarno popust :D
@Gizmo, popust zavisi od tarife, ne od telefona, koliko vidim na sajtu? Cene na stranici samog telefona, u odeljku "prenesi broj u VIP" u vec snizene cene! I uopste mi ne izgledaju primamljivo :( Mene ceo ugovor sa S3 i Smart1100 pre 4 godine nije kostao koliko samo S7 uz Nova 4 ;) Ne kapiram ko po tim cenama kupuje telefone vise iskreno.

Poslednja izmena:
Pa da,osakatili stare popuste i dodali ove uz tarife.. Realno mozda i gora situacija sada

Ok, video sam to za telefone. Pitao me prijatelj da prebaci kod njih, a mislim da ne bi uzimao telefon (uzeo skoro Xiaomi RN3). Ne znam jeli važi i onih 25% popusta na pretplatu bez uređaja.
U svakom slučaju otići će do njih. Ako mu nešto lepo ponude, možda i ja ispratim sa svojim brojevima...

Poslednja izmena:
Ako prenese broj, surf dobija 12 meseci samo ako uzme telefon. Ako uzme popust, nema surfa neogranicenog. (jedino da uzme onu najjeftiniju Nokiu uz Nova 2, ali bez popusta, a ona je 1rsd uz sve tarife :))

@fkl, jeste gora, pratio sam Z5 i S6 slucajno skroz, sada su vece cene sa popustom nego pre toga bez :)
Uz najvisu tarifu svi telefoni bi trebali biti 1RSD, ovako je ocigledno da su velike cene :(

Pa brt nigde vise nema najskupljih telefona za dinar.Ali ovo je sjajna ponuda kome istekao ugovor ili ga nema,1090 din mesecno,dobijes telefon i flat net.To stvarno treba iskoristiti ko je slobodan i bez UO obaveze trenutno.
A ko hoce najskuplje telefone,pa neka izvoli slobodno :)

Sad sam ih pitao preko chat opcije na sajtu. Rekli mi da može i 25% popust na pretplatu. Za UO bez telefona.

Ne treba prihvatati "najbolje zvanicne ponude trenutno", jer time dolazimo do problema iz mog potpisa :)

Ima inace, kod MTSa mislim da bukvalno svi telefoni uz Super+ se mogu za dinar dobiti (najskuplji doduse samo na 3 godine, ali kod Telenora su i jeftiniji telefoni uz najskuplji paket po 30.000, a kod MTSa uz najskuplji paket nisu). Mada je S7 izuzetak, cudno je skup kod MTSa i uz Super+

Postavio sam pitanje da sam video ponnudu za neograničeni net u prvih 12 meseci i da me interesuje da li postoji i popust ako ne uzimam telefon.
Odgovorili da bih imao 25% popusta.
Tu smo završili konverzaciju. Valjda je to to... :)

Poslednja izmena:
Meni izricito rekli u poslovnici da to ne moze.Za MNP i flat internet vazi od tarife NOVA 2 pa na gore,bez popusta ikakvog.Ima popust 50% ali onda nema flat,to je druga varijnta za MNP.

Ne znam kako računate ali cene su iste ili čak i malo povoljnije... Baš sam pratio cene ovih dana jer trebam nešto da uzmem... Npr. cene uz prenos broja za S7 uz nova 3 69000-5000-10% za keš 57,600= 466e, u slobodnoj prodaji je 750e... Lg v10 je 53000-5000-10% za keš 43200= 350e, u prodaji je 590e, s6 je uz nova 4, 52000-7000-10% za keš 40500= 328e što je jeftinije nego u oglasima na kp... Nisu vrh cene ali sasvim pristojne. Bolje da ne kačim cene u mts-u i telenoru... :)

I meni isto s tim sto kazu da nema 50% vec samo 25%. Bice da se preko chata nisu razumeli tj. da su mu odgovorili da postoji popust ako ne uzme telefon (ali kao deo druge promocije).

Bez onog popusta na pretplatu od 25% za UO bez telefona, ponuda im i nema nekog smisla. Barem za mene. Ok, imam neograničeni net prvih godinu dana, a onda druge godine imam svega 600MB (uz nova2, npr.).

Ne znam kako računate ali cene su iste ili čak i malo povoljnije... Baš sam pratio cene ovih dana jer trebam nešto da uzmem... Npr. cene uz prenos broja za S7 uz nova 3 69000-5000-10% za keš 57,600= 466e, u slobodnoj prodaji je 750e... Lg v10 je 53000-5000-10% za keš 43200= 350e, u prodaji je 590e, s6 je uz nova 4, 52000-7000-10% za keš 40500= 328e što je jeftinije nego u oglasima na kp... Nisu vrh cene ali sasvim pristojne. Bolje da ne kačim cene u mts-u i telenoru... :)

A da dodas oko 50% cene paketa, jer postoji i opcija da uzmes paket sa 50% popusta bez telefona, a telefon u oglasima? Za nova 3 to te dodje oko 20.000 :)
Cene u oglasima su velike trenutno, zato se i ne uzima odmah :)

Opet baci pogled, zavisi od telefona.. Evo mene najviše zanima ovde v10 i s7, v10 je preko oglasa 500e (najniža cena ako ga uopšte ima na stanju, bez garancije) + 162e pretplata nova 3 uz 50%, a na drugoj strani 350e+330e pretplata( neograničen internet uz garanciju na svoje ime)... Meni deluje kao sasvim ok cena... Ako se uzme veća tarifa, kome treba sve to izgleda još bolje, pogotovo za skuplje telefone... Uporedi cenu s7 telenor/vip/mts/oglasi...

Sa tim manjim nova paketima bio je jeftiniji mob ranije.. Veca su bila snizenja na mobove od tih 5000,7000din koje sada nude uz pakete.

Primera radi povecali su npr cenu s6 za 10k a ostavili ti popust u zavisnosti od nova paketa..

s7 po oglasima ima i za 650e, i sigurno neces kupiti po 700e koliko se nudi, uvek se cenkaju svi :( Zato se stave vece cene da bi se docenkalo do onoga za koliko prodavac zeli da proda :D
OK, mala je to razlika naspram cene u VIPu. Garanciju ne uzimam kao plus, svi telefoni koje sam kod nas zvanicno kupio su padali i lomili se, sve koje sam uzeo sa oglasa su padali i nijedan nije imao problema :) Tako da garanciju kod nas uzimam kao losu stranu!

Licno smatram da je ovo skupo za telefon, nepotrebno skupo, ali ko zeli S7, uospte nije losa cena trenutno kod VIPa.

Nemam pojma Loznice, verovatno si više pratio cenu s6 od mene, moguće da je skuplji, za v10 znam da na kraju isto ispada + dobijaš neograničen net... U svakmo slučaju opet je vip daleko najpovoljnije što se tiče telefona i plaćanja za keš, s7 uz negde oko 1700din pretplate, vip=57.600, mts=73.200, telenor=73.980... Zar je mala razlika u ceni? Još ko je dograbio vr u vip-u...

Slazem se,ako hoces da imas garanciju na svoje ime i ako hoces s7 daleko je najjeftiniji u vip-u

Vrh Dno