Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene je isti slucaj kao kod ZorMi. Kuca nije na moje ime, a ugovor se vodi na moje ime. Nisu mi tada trazili nista od vlasnickih dokumenata, mada od tada ima 4 godine pa je sada mozda drugacije. U svakom slucaju nista te ne kosta da pokusas da potpises na svoje ime.

Hvala na odgovoru. Mogu samo da dodam za ovaj deo što se tiče LK: kad sam poslednji put išao da joj očitam LK, u kopirnici mi rekoše da je izbacilo da joj je isteklo pre skoro godinu dana. Zašto joj odmah nisu izdali doživotnu, ni meni nije jasno.

Ukoliko je lična karta sa čipom, rok važenja je maksimalno 10 godina, bez obzira na godine starosti korisnika. Ukoliko je lična karta bez čipa, onda je rok važenja (pod uslovom da je lice u trenutku izdavanja starije od 65 godina) doživotno. U stvari, da budem precizan, obično se dobije na 40 godina (pretpostavljaju da lice neće doživeti tako duboku starost). Sve se ovo odnosi na biometrijske lične karte, da ne bude zabune.

Da li mogu da uzmem STB(D3i) ili kako se već zove, od keve koja je na jednom kraju grada i uključim kod sebe na drugom kraju grada, naravno imam priključak na mrežu?
Dakle da li uređaj prepoznaje neko čvorište ili fercera bilo gde se uključi?

Па D3i ваљда иде преко интернета и требало би да ради. Ако је ипак D3, углавном ради мада је боље да се проба.

Zasto Telekomov ADSL ima manji i stabilniji ping od SBB-a?

Na prvom delu slike je ping ka Google-u na Telekom ADSL-u (testirao kod ortaka), a na drugom delu slike je SBB-ov ping ka Default Gateway-u.

Prilozi

• ping_adsl_sbb.jpg
    ping_adsl_sbb.jpg
    469.4 KB · Pregleda: 245
Telekom oduvek ima najbolje rutovanje prema svima i najmanje pingovanje samim tim, e sad kad bi jos Telekom imao ftth to bi bilo jos manje i bolje za online gaming

Kod mene uvode FTTB, malo su spori sa radovima...provukli su creva do zgrada, zakopali su ih, samo jos kablove da dovuku i postave opremu.

Na testu je ping ka SBB-ovom Default Gateway-u, znaci ka prvom ruteru od mene i opet Telekom ima bolji rezultat.

Mislim da je ta razlika i zbog razlike u tehnologiji - infrastrukturi...

Meni preko IE najmanji ping:

Ovo je preko wifi. Sa chrome je 8.

Samo i***t kao ja moze da uzme sbb za gaming.. Ping do cvorista varira 2-120ms.

Pazi sad ovo pitanje! Recimo da imam dve lokacije na kojima već imam SBB kablovsku i internet(jedan vlasnik za jednu lokaciju, jedan vlasnik za drugu).I recimo da hoću da na jednoj lokaciji promenim paket i dobijem Ubee EVW327N.Kada to sve završim,hoću da recimo taj novi uređaj fizički odnesem i uključim na tu drugu lokaciju da bih proverio da li će da radi(internet!!! .. pa i sve ostalo ako može).Da li je to izvodljivo?Ovo me interesuje prevashodno zbog interneta.Da pojasnim: na toj drugoj lokaciji gde hoću da prenesem novi uređaj je veliki prostor*stan je u pitanju* i ima dva zida koja dele modem od desktop računara,pa mi mnogo pada brzina interneta.Pošto su mi iz SBB-a rekli da je Ubee EVW327N noviji i jači uređaj ,ali ne znaju sa sigurnošću koliko,moram to da proverim pre nego što bih prelazio na novi paket na toj drugoj lokaciji!!!! Hvala

Recimo da imam dve lokacije na kojima već imam SBB kablovsku i internet(jedan vlasnik za jednu lokaciju, jedan vlasnik za drugu).I recimo da hoću da na jednoj lokaciji promenim paket i dobijem Ubee EVW327N.Kada to sve završim,hoću da recimo taj novi uređaj fizički odnesem i uključim na tu drugu lokaciju da bih proverio da li će da radi(internet!!! .. pa i sve ostalo ako može).Da li je to izvodljivo?Ovo me interesuje prevashodno zbog interneta.Da pojasnim: na toj drugoj lokaciji gde hoću da prenesem novi uređaj je veliki prostor*stan je u pitanju* i ima dva zida koja dele modem od desktop računara,pa mi mnogo pada brzina interneta.Pošto su mi iz SBB-a rekli da je Ubee EVW327N noviji i jači uređaj ,ali ne znaju sa sigurnošću koliko,moram to da proverim pre nego što bih prelazio na novi paket na toj drugoj lokaciji!!!! Hvala

...(jedan vlasnik za jednu lokaciju, jedan vlasnik za drugu)...
Da li time mislis jedan isti vlasnik na dve lokacije, neko ko ima dva stana i dva ugovora kod SBB-a na jedno (svoje) ime?

I recimo da hoću da na jednoj lokaciji promenim paket i dobijem Ubee EVW327N.Kada to sve završim,hoću da recimo taj novi uređaj fizički odnesem i uključim na tu drugu lokaciju da bih proverio da li će da radi(internet!!! .. pa i sve ostalo ako može).
Da li je to izvodljivo?
Izvodljivo je u svakom slucaju - kao proba. Mozes da odneses modem/HG kod komsije ili na drugi kraj grada i da probas, ranije sam i sam to probao (dok su bili samo modemi) i Internet je radio bez problema. Kazem, mozes da probas u svakom slucaju pa ako radi ok...

Ono sto moze, eventualno, da napravi problem u nekom trenutku je to sto je po papirima uredjaj vezan za coveka i njegove podatke a u podacima pise i mesto/prebivaliste/ulica... Ako to njima ne smeta tehnicki ili ako ne proveravaju ili ako to inace moze a nije "obnarodovano" iz bilo kog razloga... onda si zavrsio posao.

Ovo me interesuje prevashodno zbog interneta.Da pojasnim: na toj drugoj lokaciji gde hoću da prenesem novi uređaj je veliki prostor*stan je u pitanju* i ima dva zida koja dele modem od desktop računara,pa mi mnogo pada brzina interneta.Pošto su mi iz SBB-a rekli da je Ubee EVW327N noviji i jači uređaj ,ali ne znaju sa sigurnošću koliko,moram to da proverim pre nego što bih prelazio na novi paket na toj drugoj lokaciji!!!! Hvala
UBEE radi bolje od predhodnih HG-a po pitanju WiFi varijante (kablom svi isto rade, naravno) ali ipak zavisi od konfiguracije prostora, prepreka... pa mislim da ti niko sa sigurnoscu ne moze nista reci osim ovo sa pocetka recenice.

Pozdrav!

E TO , HVALA TI PUNO.

Inače ovde se nisam dobro izrazio **...(jedan vlasnik za jednu lokaciju, jedan vlasnik za drugu)...**
Mislio sam jedan vlasnik za jednu lokaciju, drugi vlasnik za drugu,ali ti si odgovorio jer si pomenuo komšiju :D
Još samo kad bih imao neko uputstvo da namestim modem na drugu lokaciju i da ga posle vratim, a da ne zeznem nešto.

To menja situaciju, ali ne mora da znaci - svaki uredjaj se veze za podatke vlasnika ugovora (adresa...) tako da moze da bude problem. A ne mora jer se ne zna kako bas to monitorisu sto se tice D3. Internet sam i ja licno i svojevremeno kad sam ja to probao ali i realativno nedavno jos dosta ljudi i svima je to radilo sa modemom. Ni ja ni bilo ko koga ja znam da je nosio uredjaj nije probao u vezi TV-a nego samo internet-a (jer je to bilo aktuelno a ne TV) i to je radilo bez ikakvog problema.

Ostaje ti da probas, kod komsije ili u tom konkretnom stanu... neko rece pre par godina, parafraziram, "SBB-u je bitno da se racuni placaju redovno i onda je sve u redu" a ima logike u tome...

Nema sta da namestas. Odneses UBEE, ukljucis u struju, povezes koaksijalni "iz zida" (ne mozes da pogresis), povezes UTP sa kompjuterom (ne mozes da pogresis) i to je to. Ukljucis UBEE i sacekas da "dodje k' sebi" a to traje duze ngo kod svih dosadasnjih modema i HG-a... treba da svetle sve lampice osim TEL 2 - ako imas telefon u paketu - ako nemas telefon u paketu onda mora da svetle sve osim TEL 1 i TEL 2. Konstantno, bez treptanja, svetle POWER, DS, US i ONLINE (i TEL ako to imas u paketu) a 2.4 GHZ i 5.0 GHZ svetle ali "trepcu".

Sednes za kompjuter, ukljucis kompjuter i - srecno. :)

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Link?

Cisto da se razjasni ko je napravio ovaj flajer...

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ko ovde prodaje maglu?

Lepo :) verovatno odgovor na sutrasnju vip akciju..

Вероватно неко будуће издање или реклама уз ово али делује превише стварно да не би било тачно. Свеједно, могли су и једни и други да понуде и мање, слично би прошли, мада им и овако није неки додатни трошак.

Realno, bilo je za ocekivanje da ce SBB naci partnera za mobilnu telefoniju,
jer United Group - Telemach u Sloveniji je kupio jednog mobilnog operatera
i tako sada nudi sva cetri telekomunikaciona segmenta. Posto u Srbiji nije na
prodaju ni jedan mobilni operater, oni su pronasli partnera u Telenor-u.

A VIP-u se je priklonio Orion telekom.

Poslednja izmena:
Uh, ovo bi moglo da bude dobro. Jedva cekam detalje.

Poslednja izmena:
Jel zna neko na koju adresu se šalje receiver od Total TV-a kad zelim da raskinem ugovor? Sad me zvala operaterka iz call centra i rekla mi adresu ali nisam zapamtio :D

To za Vip i Orion traje od 24.decembra, vise od 2 meseca.

Uskoro Superset = SBB + Telenor "quad-play" usluga. Sutra je predstavljanje.

Ovim na trzite ulozi drugi quad-play igrač pored Telekoma (ili treći, nisam pratio "brak" između Oriona i Vipa).

Telemach Slovenije pre izvesnog vremena kupio je Tušmobil provajdera i postao prvi quad-player u United grupi, ciji je SBB deo.

Poslednja izmena:
:D Osim prvog posta cela strana je o tome... ne citas/gledas...

Mada, dobro je sto si otvorio novu temu za to, da se ne zatrpava ovde...

Pozdrav!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno