Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Meni je skoro 150 MB trošio po testu. Ako koristiš aplikaciju odeš u results, odabereš koje hoćeš merenje i ispod brzine ti piše koliko je MB potrošio za up i dw

100mb za skype voice poziv??? No chance. 10mb jedva. 600kb je po minutu meni trosio otprilike.

Bezanijksa kosa-MTS... 1 ili 2 crte....tek kad se sidje do studenjaka pojacava se signal'mnogo brze mi se trosi baterija kad je na 4g-verovatno od jurnjave mreze za signalom.nego posto imam paket mix xl,sad cu od 1 feb imati 2 gb net....danas mi ostalo 500mb,pa ajde malo da se igram'dal je moguce da mi je speedtest na aerodromu-pocepao je i brzinu i potrosnju 90/35...ali imam osecaj da mi je skinio 100mb'kako je to moguce meni kao laiku'znam da mi je skype trosio na 3g za 10 min odprilike isto 100mb'probacu kasnije bas opet skype,dok ne potrosim preostalih 300mb..pozdrav

Radi speedtest na kraju meseca ako preostanu megabajti :)
100 mb nije uopšte za čuđenje - toliko i troši ...

hvala na odgovorima...bio je skype video poziv...videcu kasnije...pa kolko minuta izdrzi :)

Pozdrav!

Juče sam potpisao ugovor za Box 3 paket Telekoma Srbija u sklopu kog je dostupna 4G mreža. Dobio sam novu „kombo” (multi) karticu 3-u-1, gde je moguće samostalno odlomiti plastiku i izabrati odgovarajuću veličinu za uređaj. Da li je ta kartica USIM, tj. da li je moguće koristiti 4G mrežu preko nje? Radnica mi je dala nju uz tvrdnju da je to 4G kartica.

20160302_162044.jpg

Telefon je LG G3, režim mreže je podešen na GSM/WCDMA/LTE, 4G mreža je dostupna u Apatinu gde živim, telefon pronađe mt:s RAT : LTE mrežu, registruje se na nju, ali od 4G mreže ni traga... Da li sam dobio odgovarajuću USIM karticu ili je nešto drugo u pitanju?

Pozdrav!

Juče sam potpisao ugovor za Box 3 paket Telekoma Srbija u sklopu kog je dostupna 4G mreža. Dobio sam novu „kombo” (multi) karticu 3-u-1, gde je moguće samostalno odlomiti plastiku i izabrati odgovarajuću veličinu za uređaj. Da li je ta kartica USIM, tj. da li je moguće koristiti 4G mrežu preko nje? Radnica mi je dala nju uz tvrdnju da je to 4G kartica.

Pogledajte prilog 194147

Telefon je LG G3, režim mreže je podešen na GSM/WCDMA/LTE, 4G mreža je dostupna u Apatinu gde živim, telefon pronađe mt:s RAT : LTE mrežu, registruje se na nju, ali od 4G mreže ni traga... Da li sam dobio odgovarajuću USIM karticu ili je nešto drugo u pitanju?
To jeste USIM kartica.

Ako ti ne radi 4G proveri sa radnicom u Telekomu da li ti je čekirala opciju da koristiš 4G u njenom softveru. To je potrebno samo u Telekomu, za druge mreže ne treba, a mnogi radnici Telekoma za to ne znaju.

Zvao sam Telekom na 0800100100, izgleda da je to bilo u pitanju. Evidentirali su zahtev, operater mi kaže da bi mi 4G trebao biti aktiviran u narednih 24 časa, javiće mi kada se to desi.

Hvala Ogisha. hi.gif Javiću da li je problem rešen.

А шта ће вам брже ;) С обзиром на количину интернета коју дају на не-дата картицама, и 10 gbps је много...

Proradio 4G cheesy.gif, hvala Ogisha!

20559e4b_bc84_4d75_ab52_f493f1b30b9d.jpg

Poslednja izmena:
Da li je neki provajder omogućio i razgovore preko 4G? Za mts znam da nije.

Evo članak o VoLTE I na srpskom je, o VIP-u.

Znači ništa još. Hvala.

Можемо бити задовољни ако стигне и до краја године, а можда неће...

Jel neko ima informaciju kada ce i da li ce mts da pusti 4G za sve tarife a ne samo za XL i vece ?

Нема потребе, 3г је довољно брз за обичне пакете, ако укључиш 4г на мањим пакетима има да ти издува као ништа..

Znaci ipak pustili 4g za sve ?
Moram otici po usim karticu

Hahaha hvala na brzom odgovoru upravo aktivirah 4G uz miks M i odmah radi. Ko ima karticu samo pozove kor. servis.

Super,napokon su se otvorili :) sada mi ostaje samo cekalica u redu od oko 30min + da mi zamene karticu

Bice zanimljivo pratiti kako im sada radi 4g mreza kada pocnu da je koriste i ljudi sa slabijim paketima..

Nazad
Vrh Dno