Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja kopam sa 7970 i 7950 na istom rigu, kao i sa 280x, 7950 i 7970 na drugom, radi sve normalno.

meni iz nekog razloga nije hteo da pokrene 280x sa 290, doduse probao sam jednom i posle upario sve iste tako da postoji mogucnost da nisam nesto lepo podesio.

Kako cujem ovih dana se sklapa sve u sesnaest desetine rigova sa R9 380 ...sa 2 ili 4GB na sebi.....da li bi neko mogao da podeli neka iskustva i SC da vidimo koliko daju na kom naponu i frkevencijama - ethereum narafski :)

380 ti je ista 7950, tako da na recimo 950 MHz gpu i oko 1300 MHz mem očekuj oko 20 Mhash za ether. Ja imam jednu zakljucanu, ne mogu da menjam napon, i ona odmara u kućištu :)

Kako cujem ovih dana se sklapa sve u sesnaest desetine rigova sa R9 380 ...sa 2 ili 4GB na sebi.....da li bi neko mogao da podeli neka iskustva i SC da vidimo koliko daju na kom naponu i frkevencijama - ethereum narafski :)

sklopicu jedan 6x380 sa raidmaxom 1.2kw najnize radi na default frekvenciji 100W karta nema tu filozofije spusti se napon u trixu koliko moze i to je to 20mh po karti. Ne znam da li moze da se spusti frekvencija i da li je to reseno konacno.

Ovo sa Raidmaxom i 6 kartica ne verujem da je izvodljivo...ima da pukne kao kokica...

Cek ocete da kazete da R9 380 bez X oznake daje 20Mh/s jel se vi *****avate ili ste ozbiljni? ko ima kartu nek ostavi SS da vidimo i to cudo. Pa ja sa R9 280X jedva prebacam 20Mh/s 1020Mhz gpu.(vrti 20-22, recimo nek je 21 MH/s a cisto sumnjam da R9 380 moze na 20mhs)

Aj sad pomozite meni malo naso sam se u situaciji u kojoj ranije nisam bio Rig sa potpuno AMD proizvodima :

GA 970 UD3P ploca - 8GB memorije -Athlon X2 270 hoce li ovo raditi sa 4XR9 280X Iako ploca ima ukupno 5 pce slotova da li to radi sve kako treba? ne znam nikoga da ima nesto slicno, Koje risere da uzmem one obicne ili USb?

Uzimaj usb risere sa molexom naravno. Plocu nisam probavao tako da ne znam bas taj deo a ram dovoljan.

Aj sad pomozite meni malo naso sam se u situaciji u kojoj ranije nisam bio Rig sa potpuno AMD proizvodima :

GA 970 UD3P ploca - 8GB memorije -Athlon X2 270 hoce li ovo raditi sa 4XR9 280X Iako ploca ima ukupno 5 pce slotova da li to radi sve kako treba? ne znam nikoga da ima nesto slicno, Koje risere da uzmem one obicne ili USb?

jedna u slotu, 2 karte na nastavljanim obicnim x1-x1 bez molexa, i 2 karte na usb extenderima, 2 napajanja

Pogledajte prilog 193655

preduslov za crkavanje...spajaj extendere sa molexom i radi ono sto je risim predlagao,da svu struju vuku preko molexa sa extendera jer imas 2 napajanja

Meni su sve kartice inace na ekstenderima sa molexom i na jednom napajanju sto je sigurno, sigurno je.

ovako rade vec 2 godine, sa vremena na vreme ispipam sve kablove i plocu, ne greje se nista, kad sam koristio sa molexom zapucavala mi ploca, i spalio se extender tako da te sa molexom ne koristim

Poslednja izmena:
win 7 4x asus 280x 15.7.1 nabacio kao petu kartu tri-x 280x na btc pro h61 ...
menjao ekstendere menjao mesta kartama i gremlini ne odustaju vec tri sata da me jedu
win vidi sve 5 karte na jednoj znak uzvika
\ne ucitava joj gpuz klokove ostalo ucitava...
cuo sam za neki mod za 15.7.1 nemogu da ga nadjem nigde ...
evo sad pokusavam najnovije drajvere pa sta bog da

edit bezuspesno....

Poslednja izmena:
Trebalo bi brzinsko pitanje za Enermax 1000W 80+ Gold ima li ko iskustva sa njim?

6xgpu mod reio problem uspesno kopaju punom parom

asus strix r9 380 4gb - 4kom (ocovane) rade bez greske, jedno napajanje od 1kw - daju u proseku oko 19-20mhs

Poslednja izmena:
Te R9 380 mogu biti problematicne imaju 2x6pin to mu dodje 150w, logicno je da ona moze povuc vise pa ostatak trazi preko Extendera obavezno sa napajanjem da budu, da imaju 1x6+1x8pin ja bi ih odma uzeo imam dobre ponude, ali se razbijam zbog toga.
Malo sad gledab vezano za R9 380X MSI nije nikako izbacio tu karticu, bas cudno, a ostali proizvodjaci stavili 2x6pin cini mi se Gigabyte 1x8pin opet znaci isti problem.

asusova ima 1x8pin, svi extenderi su sa molexom, za sad bez greske. Imam i MSI bucnija je od Asusa.

goldi 8pin ne znači 150W.

Ne postoji na tom konektoru odnosno provodniku bilo kakvo ograničenje osim strujne zaštite na samom rejlu napajanja!

Dakle ako je kartici skupo (čitaj ima veči otpor) da vuče struju preko extendera povući će preko tog konektora više od 150W bez problema.

Problem je za provodnik i konektor (8pinac) jer tad trpe solidno opterećenje i greju se što može izazvati topljenje.

BTW. Kad već pričamo na tu temu da bacimo proračun:

Pogledao sam AWG 18 provodnik ima 1mm^2 u prečniku što teorijski znači da bi osmopinac (koriste se tri provodnika) mogao da progura i do 3x10A na 12V ~ 360W. Naravno to je gornja granica i pod uslovom da kartica povlači jednako po svakom provodniku. To u praksi nije slučaj ali ne bih se plašio za 200W koliko R9 380X sigurno neće prebaciti.

Poslednja izmena:
Pogotovo ako ne može da joj se snizi napon na barem 1.05 V ili manje...

Ti si to dobro objasnio, na isto sam i mislio, teoretski ono moze povuci, ali prakticno opet dolazimo da je 150w normalno za 1x8 pin a sve preko sto povuce pravi opterecenje, kad je karta ubodena direkt u plocu ostatak ce povuci preko pcex slota, ovako pokusace nadoknaditi preko 8pin-a a tad trpe prije svega kablovi (moze doci do zagrijavanja i topljenja i trpi sam izlaz na napajanju)...Uglavnom dobro si to razjasnio, mada sam to isto i mislio ;)

@storm tacno to ako se ne moze spustat napon jos veci problem, danas kopamo eth koji trosi manje od scripta, a mozda opet uskoro budemo nesto kopali zahtjevnije i tad ce karta jos vise da povuce struje, eto dodatni problema... sta hocu da kazem nije to ono sto nama treba za ovog posla, R9 380 i 380X nisu bas pogodne za nas ali u nedostatku Tahiti-a mora se sa svim kombinovati.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno