Treba da te brine jer je trend da se smanjuje kolicina MB.@alfa A što bi me interesovalo koliko koreanci ili egipćani plaćaju ili troše? Možda me recimo više interesuje koliko u paktima imaju u Austriji.
Npr. onaj sto gleda serije dok vozi autoputem samo, ali nikako u naseljenom mestu? Da, bas normalnoEdit: Koliko se sećam iz 4G teme, ali i iz ostalih, nisam jedini, ima nas ipak mnogo nenormalnih koji se ne uklapaju sa 1GB![]()
skresajte potrosnju mobilnog neta na minimum
jer ce uskoro doci jos vece kresanje MB u paketima. Ne u najvisim mozda, i verovatno ne u srednjim da bi se nekako "motivisao"" narod na skuplje pakete, ali bice kresanja paketa ispod 1000RSD.
Pomešao si, MK sam bio dao kao primer za jeftin fiksni telefon i kućni netSta treba da gledam, Makedoniju kao primer?
Ti nisi uopste tipican.Cekaj covece kako da skresem potrosnju na minimum kada mi paket od 50GB ode do 10-tog u mesecu?
Ne koriste svi mobilni net nebi li gledali YT klipove i serije
Neko to koristi i u profesionalne svrhe gde idu mnogo vece kolicine podataka koje se salju u firmu
Sto je OK kada je FLAT, tj. ne smanuju ti brzinu, ne uvode FUP, i nema ogranicenja kao sto ima za mobilni net.Iskreno ja net od kad znam za sebe nisam placao ispod 1000din. mesecno cak i dok sam koristio dial-up vezu.
Da vidim... bilo ga je pre 4-5 godina u USA, ukinut skroz pre 3 godine.Operateri polako uvode i flat mobilni net
Mucak... ja ti naveo koliko je smanjena kolicina neta, ti opet nesto suprotno?a ne da smanjuju količinu.
Hmm, nakon sto su smanjili prilicno MB u paketu?Eto i mts duplira količinu za deo UO, a vip daje duple megabajte za ceo ugovor za produženje.
Nisam pomesao, nego sam se nasalioPomešao si, MK sam bio dao kao primer za jeftin fiksni telefon i kućni net![]()
Ti nisi uopste tipican.
Imas i pakete od 500GB za poslovni mobilni net u MTSu ako ti bas treba. (Svega 400e)
Operateri polako uvode i flat mobilni net, a ne da smanjuju količinu. Eto i mts duplira količinu za deo UO, a vip daje duple megabajte za ceo ugovor za produženje. Nema tu reči o smanjenju. Količina neta u paketima polako postaje praktično jedina stvar kako mogu da pridobiju ili sačuvaju korisnike.
Sto je OK kada je FLAT, tj. ne smanuju ti brzinu, ne uvode FUP, i nema ogranicenja kao sto ima za mobilni net.
Da vidim... bilo ga je pre 4-5 godina u USA, ukinut skroz pre 3 godine.
Bas se uvodi... tako sto nestaje![]()
U normalnim zemljama se uvode WiFi hotspots, koji su dostupni korisnicima te mreze.
Kao sto ce verovatno Telenor da ponudi UniFi.
Ali kolicina MOBILNOG neta ne raste. Ponude nesto sto izgleda bolje od postojeceg, ali iskljucivo na skupljim paketima.
Ali kolicina OPADA.
Pa nije konstanto vise, pricam vec nekoliko puta da se smanjuje u UK i DE, to je EvropaMa kako hoćeš, nisam obraćao pažnju za koreju, japan, egipat; pogledam ponekad australiju i evropu pošto me to zanima jer ponekad tamo putujem, pa zato kazem da megabajte u paketima nude konstantno više.
Anygate je dostupan u verovatno 30% Koreje, barem 30% Seula (to je javni free wifi, ima ga na ULICAMA cak, bilo ga je u mom stanu, radi brze nego bilo koji komercijalni net kod nasLakoća pristupa i dostupnost wifi nije ni za poređenje sa mobilnom mrežom. Osim u kući, kancelariji i kafiću...
Pazi, jedno je da ti treba za posao, to je nesto specificno.Ako je tebi dovoljno 500MB, stvarno nemam ništa protiv, samo ne treba sve da ubeđuješ da treba svi da se uklapaju u to. Meni je dovoljno 120-150min i 20sms-a, pa ne pričam kako svi treba da se u to uklope.
Ne, ti si prosle godine mogao uzeti mTel karticu i imati neogranicen netZnaci po tebi je resenje da me neko finasijski odere da bi ja mogao normalno da koristim jel tako?
Ne, to se uvodi na kucnom netu, i nije nuzno zlo, vec je nacin da se ubije net neutrality, tj. da pocnu da naplacuju na osnovu toga za sta koristis net.FUP je nuzno zlo zbog ovih nenormalnih koji seduju po 600 torenta
Ne poredim, vec mi samo pratimo svet, nalaze nacine operateri da vise zaradjuju - videli su sta radi u svetu. Desp je poceo kako su svetu raste koliko se MB daje u paketima, i da FLAT postaje standard, ja samo pokazujem da nije takoTi poredis USA gde je pokrivenost optickim kablom gotovo 70% njihovog kontinenta (USA+Kanada)
? Kakve ovo veze ima? Pa hotspots su BESPLATNI tim korisnicima, bukvalno su samo nacin da se rastereti 3G/4G a ne da se nesto dodatno zaradi..Uvodi se jer znas zasto? Zato sto su ogromne pare dali da bi zavrsili opticku mrezu pa sada gledaju da na sve nacine naplate to
No clue? Kakve ovo veze ima?Kolika je pokrivenost teritorije Srbije optickim kablom u procentima u odnosu na sve vodece drzave EU i koliko zaostajemo po tom pitanju za njima voleo bih da mi odgovoris?
UniFi-a sada ima na svakom cosku gde ima SBB home gateway-a.A oni koji u svom mestu nemaju UniFi oni da crknu jel???
Prvo treba da se VRATI na onoliko koliko je bilo, pa tek onda moze se reci da moze rastiRasce kod nas jer u mnogim krajevima alternativa ne postoji
Anygate je dostupan u verovatno 30% Koreje, barem 30% Seula (to je javni free wifi, ima ga na ULICAMA cak, bilo ga je u mom stanu, radi brze nego bilo koji komercijalni net kod nas), ima jos jedan (ne secam se imena) na oko 15% teritorije dostupan svima. Preko toga, posto je svako korisnik OLleh ili SKT-a, ima pristup njihovim WiFi hotspotovima, kojih ima SVUGDE. Ceo Seul ti je pokriven WiFi-em skoro.
JA sam imao skoro svugde WiFi besplatan, kao stranac (imao OLleh net u kuci, dobijam Olleh wifi pristup po zemlji). Nije mi ni trebao mobilni net. Tu i tamo gde nema dometa za net, nije bio problem, pomerim se 5m i imam domet.
Tacno, to nije za poredjenje sa mobilnim netom... posto radi bolje nego mobilni net kod nas, bukvalno, i to prilicno.
Ne, ti si prosle godine mogao uzeti mTel karticu i imati neogranicen netU stvari pretprosle, tako nesto...
Ne, to se uvodi na kucnom netu, i nije nuzno zlo, vec je nacin da se ubije net neutrality, tj. da pocnu da naplacuju na osnovu toga za sta koristis net.
To da se uvodi zbog torrentasa je spin.
? Kakve ovo veze ima? Pa hotspots su BESPLATNI tim korisnicima, bukvalno su samo nacin da se rastereti 3G/4G a ne da se nesto dodatno zaradi..
Ja bi voleo da mi ti odgovoris: da li bi uzeo 50/50 za 20 funti ili 100/100 za 25GBP kod BT-a u UK? Ili nekog drugog operatera tamo, nebitno?
Ili bi radije nas 50/2 za nesto manje?
UniFi-a sada ima na svakom cosku gde ima SBB home gateway-a.
Ali da raste kolicina, bez da raste cena, nece.
Ja pričam o celoj Evropi da se povećava količina interneta u paketima, pa i u UK; juče ih je pomenuo Septimus, gde imaju "mali" paket sa 12GB i veliki - flat (naravno sa "pravilima"). Razlika nekoliko funti.
Ide se u tom smeru.Kad budem video takvu pokrivenost i kvalitet WiFi hotspot-ova kod nas onda i treba da smanje sve na mobilnom internetu.
Zabrani torrente, ali ne uvodi FUP. To vec moze da prodje. FUP je samo nacin da ti uvedu jos placanja. Shvatices to jednom... kada bude kasnoFUP je spas za sve nas koji internet ne posmatramo kao neki izvor ispunjenja svih zelja koje nismo u stanju sebi da stvorimo
A zasto je to FLAT? Ima ljudi kojima treba 5TB mesecno.. recimo meni za posao i treba 5TB jer stalno skidam ili uploadujem memory dumps, koji su u ovo doba 8-32GB po komadu, oko 1-30GB kompresovani. Srecom ja imam kucni net..Ste strane jako pozdravljam uvodjenje paketa od recimo 500GB mesecno po FUP pravilima koji je takoreci FLAT paket
Uzmem pass od nekoga koga znam tamo i imam besplatan wifi. Ili kupim za 5eur tiket za wifi, koji mi nedelju dana daje pristup svim Wifi-evima tog providera.Jesu besplatni za one koji im placaju paket sa mobilnim, internetom, televizijom i fiksnim pa kao evo vam WiFi besplatan![]()
Pitam te ozbiljno za ova dva - sta bi izabrao?10Gb/10Gb za 250GBP![]()
Sto ce se vremenom menjati.UniFi ima tamo gde postoji SBB mreza, a to ne da nije na svakom cosku nego nije ni u svakom gradu za manja mesta da i ne spominjem
Vec sam rekao, ne uzimaj PROMOCIJE u obzir. Ovo je za postojece korisnike neki promo, ko zna dokle ce trajati. Kada svako moze to da dobije odmah, kao standardnu ponudu, tada je mozemo uzeti u obzir.Mislim da te Telenorova akcija sa 3x vise saobracaja za iste pare potpuno demantuje.
Gde konkretno to ima FLAT? Iskreno sam gledao, i nije FLAT, cak ima i vidnih ogranicenja, tipa 12GB na Three-u je limit za sharing, preko toga samo na mobilnom sta se potrosi. MiFi ide do 20GB samo.Ja pričam o celoj Evropi da se povećava količina interneta u paketima, pa i u UK; juče ih je pomenuo Septimus, gde imaju "mali" paket sa 12GB i veliki - flat (naravno sa "pravilima"). Razlika nekoliko funti.
Kako to mislis da je manje upotrebljiv?Wifi je svakako mnogo manje upotrebljiv u odnosu na mobilni net (naročito 4G), pa ne bih to ni da uzimam u obzir. Kome znači nešto unifi, pozdravljam, ali meni ne.
Cekaj malo... MTS je nudio standardno 50GB vec koju godinu za ~2000, uvek je bilo 50% popusta (tj. ~5 ggodina koliko ga ima i na postpaid pakete). Kako je to povecano kada je nesto vec postojalo?Cene nece tako lako rasti,a koliko znam i secam se,telenor je imao neke pakete prosle godine za 3000 i kusur je davao 50gb,sad za 1900 daje 50gb.Ko je stari korisnik daje cak 100 li 150.MTS jako dugo nije menjao cene a pre toga su bile vece....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari