Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aj kad si na 2 sezoni supernaturala reci mi koja je epizoda sa onom crnkinjom i kamionetom koji sam ide i ubija. Valjda je 6 ili 7 tu sam negde stao kad se emitovalo a valjalo bi nastaviti...
Ima jedna sa kamionom i crnkinjom,ali nije u drugoj,nego u prvoj sezoni.13.epizoda Route 666.

Grimm konačno krenuo nazad na priču.

3 ključa su otkrili, šta mislite šta kriju?

Da li je neko odgledao prvu epizodu serije Vinil?

Pogledah je iskreno nije loše, obećava.

Poceo da gledam trecu sezonu The 100...serija me sve vise podseca na onu lezbo seriju LWord ili tako nesto....

Treća sezona ima logiku ko The Flash. ( :
Šteta, bila je zanimljiva.

Meni još nije totalna katastrofa, ali je zasad mnogo slabija ova treća od prve dve sezone.

Ja imam pametnija posla nego da izvlačim zaključke o egu i šta koji drugi forumaš misli.
Da se ljudi zatvaraju na osnovu inteligencije, to ja nisam nigde napisao, idi proveri. Čovek je osudjen pred sudom, i više sam sklon da verujem sudskim zaključcima nego onome što nam netflix predstavlja.
Svako uostalom nek izvuče svoj zaključak.
Haha, kako mi je milo kad vidim da nekog drugog napadnu jer ne mogu/ne žele da shvate o čemu priča, obično ja budem u toj situaciji[emoji1].
Baš sam hteo u tvoju odbranu da napišem sve ovo iz citata, onda vidim da si već odradio.

Dakle, da pokušam još jednom bez spojlera, niko ovde nije rekao da je zaslužio to šta mu se desilo zato što je retard, nego da je moguće da je to uradio zato što je retard.

Gledaj slobodno. To što unapred znaš o čemu se radi ne kvari ugođaj, bar meni nije. Nije to takva serija. Čak mislim da je velika većina pre gledanja znala o čemu će se tu otprilike raditi... pa i sam naziv serije nagoveštava mnogo.
Znači, misliš da i pored toga što je sve to ovde već prezvakano i analizirano vredi gledati? Iskreno, pre nego što sam ovde sve to pročitao, jedino sto sam znao je da je lik bio nevin u zatvoru 18 godina i da je hteo da tuži zbog toga i da su mu posle toga navodno smestili ubistvo... Nikakve detalje nisam znao vezano za istragu ili učesnike. A onda pročitam ovde kompletnu analizu serije, istrage, učesnika do detalja i mislim se nema svrhe gledati i trošiti vreme kad je ovde sve već lepo "objašnjeno". Ali, ako kažeš da vredi pogledati, gledacu.
Digresija... da li se to meni čini ili je u pitanju "trend pod pritiskom" popularizacije LGBT zajednice u velikoj većini novijih serija? Imam utisak da su pojedine scene u serijama radjene na silu a u svrhu prikazivanja LGBT kao nečeg potpuno uobičajenog i normalnog... Ja licno stvarno nemam ništa protiv njih ali mi smeta način kako i u kojoj meri se to implementira u serije, a čega nije bilo do skoro. Lezbo/gay momenti u serijama su postali potpuno očekivani, bilo da se radi o pravim lezbo/gay odnosima, bilo da su samo aspiracije likova u pitanju... Ne znam zašto samo to mora da se "prisiva" na serije po svaku cenu...

Dakle, da pokušam još jednom bez spojlera, niko ovde nije rekao da je zaslužio to šta mu se desilo zato što je retard, nego da je moguće da je to uradio zato što je retard.

Kada uzimaš ovakvu mogućnost u obzir, to da li je retard ili ne, ili sudiš po njegovom iq-u, poreklu, rodbinskim vezama, boji kože... to se zove predrasuda, i kao takva ne može biti razlog ili opravdanje za ovakvu osudu. Ali te predrasude po meni ovde i nisu najveći problem. Problem mi je fenomen da će neko pre verovati na reč nego što će verovati sopstvenim očima.

Kada uzimaš ovakvu mogućnost u obzir, to da li je retard ili ne, ili sudiš po njegovom iq-u, poreklu, rodbinskim vezama, boji kože... to se zove predrasuda, i kao takva ne može biti razlog ili opravdanje za ovakvu osudu. Ali te predrasude po meni ovde i nisu najveći problem. Problem mi je fenomen da će neko pre verovati na reč nego što će verovati sopstvenim očima.
Mislis ocima stvaraoca dokumentarca

Gledali smo dokumentarac. Stvarna dešavanja, likove, dokaze... Nije to bila fikcija ili izmišljotina.
Ma koliko izgledalo neverovatno ono što smo videli se stvarno desilo i snimljeni dokazi stvarno postoje.

Poslednja izmena:
Mislis da ne postoji nijedna stvar koja je izostavljena a koja inkriminiše Averija. Mislim nisi stekao takav utisak i tok narativa i svega ostalog? Ne kazem da je tako ali ja tako dozivljavam onih 10 epizoda.

Možeš lako da proguglaš za sve te stvari koje su kao izostavljene u dokumentarcu, a na koje se tužilaštvo počelo pozivati posle emitovanja serijala. Ono što se tamo pominje je još veća parodija od onog što su pokazali na suđenju.

Poslednja izmena:
Vikinzi se vratili u velikom stilu... odlična prva epizoda nove sezone.

Predrasuda bi bila kad ne bih poznavao materiju i lupetao gluposti paušalno. Ovde znam njegov IQ, slušam šta, kako i kojim glasom priča, vidi mu se i pedigre, vidi mu se history, gajba, posao, izgled, pogled, postupci, "neću da svedočim" momenat... što bi za moj IQ bilo sasvim dovoljno da procenim da li se radi o retardu ili ne. Pri tome, ako misliš da je to pežorativan termin, nije. Običan medicinski termin za ljude sa takvim mentalnim sposobnostima.

Sigurno si gledao Ko to tamo peva i verovatno se sećaš one scene na kraju filma kada ekipa krene da bije one cigane 'jer se zna ko ovde voli da krade'. E to je predrasuda.
Isto je i ovde. Čovek mora da je ubica jer je retard.

Poslednja izmena:
Јел гледа неко овде The Originals?

Al sam se ja zatrpao sa serijama...Trenutno gledam:Lucifer,Supernatural(stigao do druge sezone,12.epizode),Better call Saul,11.22.63,a planiram da krenem i Flash...☺
Glat bih preskočio sve osim Better call Saul, za Lucifera, prva ep i više nego dovoljno, Supernatural puna kapa kad naleti na Foxu, ovo 11.22.63 ne znam šta je, a Flash i sl zaobilazim.
Preporučio bih od trenutno aktuelnih Modern family i Shameless.

Ја сам се много затрпао.. Пратим ја мсм 9 серија.. Записујем до које сам еп стигао хаха

Meni plejer beleži šta sam gledao. Ranije sam pamtio okvirno, pa pustim nekoliko epizoda, dok se setim dokle sam stigao ☺

Доста серија гледам онлајн тако да.. Ал иначе добар програм за то је Seriesguide. Штиклираш шта си гледао, пише кад је следећа епизода.. И виџет има..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno