Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Pa da, ako ti nije mnogo 1000din više, onda je bolja stvar. A i u opciji sa dve kertice govorna bi bila uvek na 2G, tako da bi i razgovori bili povremeno lošiji.

Prvo uzmes fon sa 2 kartice, onda pogledas da li mozes u Telenoru da dobijes ono 3x vise neta, pa mozes i 150GB dobiti za 2000, ili manje uz manje tarife. A Miks ostavis za minute/SMS.
LG G3 imas u Dual SIM varijanti tako da samo malkice doplatis i iscimas se oko prodaje :) Ali to ustedis tako sto manje platis tarife.

Inace, ako smemo znati, za sta koristis toliko neta? (da li je za neki Cloud, Deezer, YT, ili neki drugi tip protoka, jer za takve stvari se moze jeftinije proci)

Zvao Telenor da pitam za 50% ali rekli mi da moze smao ako imam neki postpaid br onda moze 50% ja rekao ok hvala dovidjenja tako da sam tu zavrsio sve. Pa znas kako i za skladiscenje slika i videa isto na Caludu koji sam kupio za 4$ 1TB mesecno, ja sam koristio u jednom trenutku Super Plus i trosio sam oko 30GB mesecno dva puta sam cak i prekoracio paket inace kada odem od BG-a u selo a idem skoro svaki 2 vikend onda koristim mobilni net na lap topu sto ume da pojede dosta GB a i dok vozim gledam neke serije online pa eto trose se MB sada sam presao na XL jer sam mislio da ce cu se opet navici na malo ali to je otislo brzinom svetlosti, sada sam opet u selu imao sam 350 MB, cim sam prikljucio lap top ode za 3 min ima ovde HDSP signal koji ide do 30Mb/s tako da sam kupio paket od 999 din i od juce do nanas mi je ostalo 13000 MB , pare mi nisu problem mogutoliko da se ispruzim pa zato mislim da cu ici na Super Plus jer tih 80 GB je vise nego dovoljno a ostalih 12 meseci cu da se patim :D

Poslednja izmena:
^ možda vozi stationary bike.
Želim da verujem da je tako.

Dok vozis gledas serije ? :/

To samo radim dok sam na Auto putu na krivudavim putevima i kroz naselje ne,mada i slusam pesme preko neta gledam spotove ili radio preko neta,skype isto viber, mozda zvuci kao nesto opasno ali namestio sam tako da ni slucajmo ni ne skrece pogled sa voznje, cak sam se iznenadio koliko vise pazim kada nesto radin na mobilnom u voznji nego bez njega...

Poslednja izmena:
Ma idi bre! Treba da naletim na tebe dok vozim i igram igre na play station-u!

Au brate, sta sam procitao..
Da neko prica telefonom, pise poruke, to sam cuo, al' da gleda serije na autoputu, to jos nisam..

Ako je ekran od barem 5" onda ok...Ne valja ako je manji! :)

I obavezno štiznici za sunce.da se spuste, da ne bije svetlo u display

Lepo sve to, ali gledati TV u toku vožnje je zaista neverovatno neodgovorno i nije uopšte za zezanje, bez obzira na iskustvo vozača. Dovoljno je svega par sekundi nepažnje...

Pustite vožnju i gledanje tv, to nije čak ni za šalu.
Ali, nešto drugo je ovde bitno.
Dobar 4g net, u mts 50gb 1500 din brzine 100/35 ili u telenoru 100gb brzine 50/15 takodje za 1500din i imate besplatne sve kanale (filmove, serije, radio), besplatne razgovore, besplatne poruke....

Čim ljudi ovo shvate, a shvataju veoma sporo, fiksni telefon, kablovska televizija, mobilni razgovori odlaze u prošlost.

Ne, lose je sto nema trzista za njega, inace bi bio koriscen puno, zar ne?:)

Ma kakvi nema trzista ja "placem" za jednim takvim paketom

Samo da bude akcija na snazi dok mi se zavrsi u junu predhodni ugovor i produzim na sledeci

A jos uvek po selima postoji gomila ljudi koji nemaju uslova za ADSL (bar ako ne VDSL, kablovska ili opticki:d) tako da ce im ovakav paket biti savrsen

O kvalitetu rada WiFi provajdera i njihovim paketima i brzinama ne treba trositi reci

Defcon, za tether i gledanje serija vec nemam predlog, vec vise mozda ideju da izmenis zivot :D Cloud mozes zasebno resiti, jeftino, medjutim serije i tether nikako.
Mada tebi uopste ne treba drugi fon za tako nesto, i u autu i na selu MiFi moze da bude net uredjaj, taman manje trosis bateriju telefona, i ostajes na 3G/4G.

Dobar 4g net, u mts 50gb 1500 din brzine 100/35 ili u telenoru 100gb brzine 50/15 takodje za 1500din i imate besplatne sve kanale (filmove, serije, radio), besplatne razgovore, besplatne poruke....
Gde ima cega besplatno?

Čim ljudi ovo shvate, a shvataju veoma sporo, fiksni telefon, kablovska televizija, mobilni razgovori odlaze u prošlost.
Kazi ti to Koreji i Japanu, oni jadni i dalje placaju KTV i landline, i nemaju mogucnost da uzmu pakete bez istih ;)

Ma kakvi nema trzista ja "placem" za jednim takvim paketom
Brale, ti i desp ne cinite trziste... i na ovom forumu nema primetan broj ljudi kojima je takav paket optimalan. Ili je nepotrebno previse, ili je malo, jer im treba flat. Tacno je nicija zemlja.. poneko se mozda nadje, ali to ne cini trziste.
Ovo je isto kao da kazem ja da postoji trziste za 2TB SSDove kod nas, jer znam sve 3 osobe kojima treba jedan ;) Ali to nije trziste... ni mini-svercer se ne bi za to angazovao, kamoli firma, koja ora i ateste da naplati :)

Samo da bude akcija na snazi dok mi se zavrsi u junu predhodni ugovor i produzim na sledeci
Zar ovo ne mozes vec da uzmes??? Jos pilicarenja ;)

A jos uvek po selima postoji gomila ljudi koji nemaju uslova za ADSL (bar ako ne VDSL, kablovska ili opticki:d) tako da ce im ovakav paket biti savrsen
Od kojih ni 1% nema potrebe za toliko GB, ili im je opet malo. Treba nesto slicno tome, ali sa mnogo vise ili FLAT netom.

Poslednja izmena:
Ко је најјефтинији са mifi уређајима и пакетима за исте?

Svi imaju MiFi uredjaje ako se uzima sa ugovorom, zavisi sta ti treba.
Telenor izgleda nudi najvise, ali samo postojecim korisnicima (ako je tacno da moze da se dobije 3x vise GB za postojece korisnike, pa izadje 150GB za 2000 recimo).

Mada i bez toga, 2000 za 50GB, sto VIP nema, a kod MTSa je ista cena.
VIP je extra za nize pakete, jer moze 50% da se dobije na trenutne cene uz MiFi uredjaj.

Poslednja izmena:
Brale, ti i desp ne cinite trziste... i na ovom forumu nema primetan broj ljudi kojima je takav paket optimalan. Ili je nepotrebno previse, ili je malo, jer im treba flat. Tacno je nicija zemlja.. poneko se mozda nadje, ali to ne cini trziste.

Ok al tek startovala akcija daj nek se "primi" u narod

Zar ovo ne mozes vec da uzmes??? Jos pilicarenja ;)

Ja ne mogu jos mi je aktivan stari ugovor

Od kojih ni 1% nema potrebe za toliko GB, ili im je opet malo. Treba nesto slicno tome, ali sa mnogo vise ili FLAT netom.

Mislim da ljudi koji su na selu, vikendici,zabacenm krajevima koji gotovo do pojave ovakvih tehnologija nisu ni imali mogucnost za internet ovo ce biti pravo otkrovenje

Zar ne vidis koliko je LTE tehnologija izuzetno velika konkurencija bakarnoj (kablovi) tehnologiji?

Pa ima i flat... Kome treba uzme onu mts turist sim i plaća dnevno 250din. Pa kako kome odgovara; 7500din za flat ili 1900din za 150~170GB... (ili kome je i to mnogo ima 50GB za 1500din)
Eto :)

Poslednja izmena:
Pa ima i flat... Uzme onu mts turist sim i plaća dnevno 250din. Pa kako kome odgovara; 7500din za flat ili 1900din za 150~170GB...

Jel kapira neko da ce mobilni internet postati primarna tehologija u svetskim telekomunikacijama za najvise 5god.

I sve propratne tehologije vezane za istu (VoISP, mobilna tv) ce eksplodirati u koriscenju

Svi imaju MiFi uredjaje ako se uzima sa ugovorom, zavisi sta ti treba.
Telenor izgleda nudi najvise, ali samo postojecim korisnicima (ako je tacno da moze da se dobije 3x vise GB za postojece korisnike, pa izadje 150GB za 2000 recimo).

Samo da budemo precizni do kraja. Telenor trenutno nudi najviše GB u punoj brzini ali mu je 4g ograničen na 50/15, dok kod mts imaš 100/35.
Što se tiče MIFI jedino mts ima MIFI koji podržava 150/50, dok kod telenora MIFI podrzava 50/15.

Jel kapira neko da ce mobilni internet postati primarna tehologija u svetskim telekomunikacijama za najvise 5god.
A ti ne kapiras da ce te na taj nacin mnogo vise kontrolisati i muzati nego sto mogu kroz bakar :) Dobices samo mobilnost, ali izgubiti novac i mnoge druge mogucnosti, a bakar ce nestati kao mogucnost ako se omasovi mobilna tehnologija dovoljno.

Samo da budemo precizni do kraja. Telenor trenutno nudi najviše GB u punoj brzini ali mu je 4g ograničen na 50/15, dok kod mts imaš 100/35.
Što se tiče MIFI jedino mts ima MIFI koji podržava 150/50, dok kod telenora MIFI podrzava 50/15.
Iskreno, smatram da je ovo prednost za Telenor. Brzine su vise nego dovoljne, a mnogo ce teze da se potrose paketi koji sa tim brzinama nisu uopste dovoljni.

Iskreno, smatram da je ovo prednost za Telenor. Brzine su vise nego dovoljne, a mnogo ce teze da se potrose paketi koji sa tim brzinama nisu uopste dovoljni.

Sa ovim se slažem sa tobom.

A ti ne kapiras da ce te na taj nacin mnogo vise kontrolisati i muzati nego sto mogu kroz bakar :) Dobices samo mobilnost, ali izgubiti novac i mnoge druge mogucnosti, a bakar ce nestati kao mogucnost ako se omasovi mobilna tehnologija dovoljno..

U ovom delu te u potpunosti nisam razumeo.

Video sam u telenoru poslovnica tc usce imaju mifi u izlogu i pise 150/50 Mbps.Koliko vidim na sajtu ga nema,ali eto tamo ga ima :)

Dobices samo mobilnost, ali izgubiti novac i mnoge druge mogucnosti, a bakar ce nestati kao mogucnost ako se omasovi mobilna tehnologija dovoljno.

Novac necu izgubiti najbolji pokazatelj ti je telenorova akcija gde za iste pare 3x veci paket

Druge mogucnosti navedi koje posto nigde ne primecujem te gubitke

Bakar svakako nece nestati vec ce mu se promeniti namena da se koristi u neke druge tehnologije i svrhe gde je mozda i kvalitetniji kao materijal

Video sam u telenoru poslovnica tc usce imaju mifi u izlogu i pise 150/50 Mbps.Koliko vidim na sajtu ga nema,ali eto tamo ga ima :)
Video, ali nisu umeli da objasne koliko je to u praksi. Džaba ako je mreža limitirana na 50Mbps, već imam njihov 3G MiFi.

Mreza jeste limitirana za klasicne sim kartice, ali za data kartice to ne mora da bude istina. ;)

Za sada je limit na 50/15, bez obzira koja je kartica u pitanju. Po meni to uopšte nije problem, već što za sada 4G signalom su vrlo malo pokrili.

Na kraju pitanje, pogubio sam se gledajući seriju na auto putu. Kod kog provajdera može da se koristi VoLTE? Zvanično da nije neka test faza.

Nazad
Vrh Dno