Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledaj seriju sa nasim prevodom, lik ladno pola prevoda izmislio :d
Doduse jeste me i nasmejao. Treba imati i bujnu mastu onako da prevedes epizodu :d

Odavno ne skidam naš prevod, a ova neka verzija sa kodekom h265
Ima već ubačeni eng.

Poslednja izmena:
Lucifer..posle ove 4 epizode, odlicna.Definitivno se vidi da je snimljena u fazonu limunada serija devedesetih i to sa namerom.
Postace kult kao Nesa Bridzis, Sloter i Mic Bjukenon za desetak godina garant..[emoji1]

Lucifer..posle ove 4 epizode, odlicna.Definitivno se vidi da je snimljena u fazonu limunada serija devedesetih i to sa namerom.
Postace kult kao Nesa Bridzis, Sloter i Mic Bjukenon za desetak godina garant..[emoji1]
Eee? pa to mora da se pogleda[emoji102]

11.22.63 - 8/10 od mene!
Jako mi se svideo pilot, cak mi ni Franko nije toliko smetao, iako mi je malo tesko da ga shvatim ozbiljno, pogotovo kad krene da pravi one face, ali otkud znam, mozda se naviknem vremenom. Ima glumaca koji bi definitivno bolje izneli ulogu, ali sta je tu je, svidja mi se ideja, serija drzi paznju. Samo da ne krenu da padaju i prosipaju neke naivne fore kao sto se vec dešavalo posle pilota.

Flash sa Zumom je dobar, na kraju se to moglo očekivati.
Arrow malo slabija epizoda, videćemo ima li spasa za CC.

Jel ta serija Making a Murder toliko bolesna i sam sadrzaj iste, jel ima bas ogavnih scena? Na nju sam naisao na fb neki dan neka stranica je kacila, pa i to imam u planu :D

Mda, klasičan dokumentarac. Ima i tu uspona i padova, problem je (meni, a vidim i mnogima po netu) ušaltati se na način pripovedanja i prezentovanja informacija jer valjda svi očekujemo igranu seriju. Ima i par epizoda koje su (opet meni) bile prilično dosadne i prazne, u smislu da ima dosta prazne priče i ponavljanja a jako malo korisnih, novih informacija. Čak je i glavni protagonista, čovek oko koga se sve vrti...hm...prilično ne - dopadljiv. Ali svakako vredi i treba odgledati, što objektivnije ako je moguće, čisto da bi se videlo koliko je pravda rastegljiv i relativan pojam kako ovde u Srbiji tako i u belom svetu, a pogotovo u toliko željenoj destinaciji Ameriki :)

Ovaj time travel sa Francom je odličan ...

11.22.63

Steven King, J.J. Abrams režija (verovatno samo pilot).

Mda, klasičan dokumentarac. Ima i tu uspona i padova, problem je (meni, a vidim i mnogima po netu) ušaltati se na način pripovedanja i prezentovanja informacija jer valjda svi očekujemo igranu seriju. Ima i par epizoda koje su (opet meni) bile prilično dosadne i prazne, u smislu da ima dosta prazne priče i ponavljanja a jako malo korisnih, novih informacija. Čak je i glavni protagonista, čovek oko koga se sve vrti...hm...prilično ne - dopadljiv. Ali svakako vredi i treba odgledati, što objektivnije ako je moguće, čisto da bi se videlo koliko je pravda rastegljiv i relativan pojam kako ovde u Srbiji tako i u belom svetu, a pogotovo u toliko željenoj destinaciji Ameriki :)
Ja i dalje nisam odlucio a verovatno nikad ni necu moci da li je ili nije kriv. Dokumemtarac sam po sebi naginje na stranu odbrane. Nekako mi se uvek vrti ono gde ima dima tu mora da ima vatre. A i sam lik kako kazes je nedopadljiv, deluje vrlo sposobno e sad sta je zaista bilo...

Po meni nije kriv. Ali lakse je jednog redneka osuditi na dozivotnu nego spremiti celije za nekoliko stotina pripadnika vlasti, dobar deo policije, politicara i vidjenih ljudi u toj drzavi.

Cak i da je ubio, kriva je drzava koja ga je 18 godina drzala zatocenog za nesto sto nije ucinio i jos ga nevoljno pustila i nece da prihvate gresku.
Cak i kad su uhvatili pravog silovatelja iz prvog slucaja,svi odgovorni se i dalje cvrsto drze price da je ovaj kriv, i pored svih dokaza
U tom slucaju,drzava je od njega stvarno napravila ubicu(kako naslov kaze)
18 godina je dovoljno da puknes, ne da ubijes nekog slucajnog prolaznika, nego da ides i svetis se svima koji su te odvukli na robiju.Ne da opravdavam, ali bih razumeo takav postupak.Medjutim, da se sve to desi, bas u trenutku kada sprema ogromnu tuzbu, u to tesko mogu da poverujem.
ostavljam teoretsku mogucnost da mu je puklo nesto, zbog tolikog robijanja, pa je nesto utripovao, da ta devojka sprema nesto protiv njega,zbog one tuzbe,pa je napao i da je nesto poslo naopako, pa je ubio,mozda i iz nehata,ali cisto sumnjam, zbog ociglednog i namernog podmetanja dokaza.Sve ide na to da su mu napakovali.

Vreme ce pokazati, neko od odgovornih ce kad tad puci..ili ce se neko ubiti zbog grize savesti ili ce neko promeniti pricu naprasno.

Po meni nije kriv. Ali lakse je jednog redneka osuditi na dozivotnu nego spremiti celije za nekoliko stotina pripadnika vlasti, dobar deo policije, politicara i vidjenih ljudi u toj drzavi.

Cak i da je ubio, kriva je drzava koja ga je 18 godina drzala zatocenog za nesto sto nije ucinio i jos ga nevoljno pustila i nece da prihvate gresku.
Cak i kad su uhvatili pravog silovatelja iz prvog slucaja,svi odgovorni se i dalje cvrsto drze price da je ovaj kriv, i pored svih dokaza
U tom slucaju,drzava je od njega stvarno napravila ubicu(kako naslov kaze)
18 godina je dovoljno da puknes, ne da ubijes nekog slucajnog prolaznika, nego da ides i svetis se svima koji su te odvukli na robiju.Ne da opravdavam, ali bih razumeo takav postupak.Medjutim, da se sve to desi, bas u trenutku kada sprema ogromnu tuzbu, u to tesko mogu da poverujem.
ostavljam teoretsku mogucnost da mu je puklo nesto, zbog tolikog robijanja, pa je nesto utripovao, da ta devojka sprema nesto protiv njega,zbog one tuzbe,pa je napao i da je nesto poslo naopako, pa je ubio,mozda i iz nehata,ali cisto sumnjam, zbog ociglednog i namernog podmetanja dokaza.Sve ide na to da su mu napakovali.

Vreme ce pokazati, neko od odgovornih ce kad tad puci..ili ce se neko ubiti zbog grize savesti ili ce neko promeniti pricu naprasno.
Ne znam, ne kazem da je kriv ali dokumentarac je pravljen iz ugla odbrane.

Ne znam, ne kazem da je kriv ali dokumentarac je pravljen iz ugla odbrane.

Nije to ugao odbrane nego jedini ugao iz kog je moglo biti snimljeno. Videli smo motive i dokaze obe strane, kako se došlo do tih dokaza, argumente i jednih i drugih... Meni nije jasno kako je moguće da neko, i posle svega toga što su nam prikazali, može da posumnja u njegovu krivicu i ne vidi tako očigledno pakovanje? Kao da nismo gledali iste stvari.

Edit: Da ne bude zabune, možda je i on ubica, ali nije to uradio onako kako je tužilaštvo pokušalo da dokaže. Čak su bili tako aljkavi da ne da su samo sebe diskreditovali, nego su uspeli da i na njih posle svega gledamo kao na moguće ubice.

Poslednja izmena:
Hm, sve to uz činjenicu da se radi o poluretardiranom liku s izuzetno niskim IQ, tako da je sve moguće.
Moguće i da je onaj mali retard sve sam odradio.

Poslednja izmena:
Sve to uz činjenicu da je mogao da traži odštetu koju oni ne bi mogli da mu isplate, pa bi pola njih završilo u zatvoru.
ne bi me čudilo da mu se na kraju nešto 'desi' u zatvoru... naravno kada se malo slegne prašina.

Poslednja izmena:
Svaka čast tim ženama koje su sve to snimile. Retko se može videti ovakav nivo posvećenosti.

Da, i lepo se vidi napredak u snimanju, od prve do poslednje epizode...kroz taj vremenski period od deset godina..od studenata do profi rezisera.

Meni je kod Making a Murderer jedino smetalo to sto je
Stiven glup ko tocilo. Neke njegove postupke nisam mogao da skontam, i u nekim trenucima sam mislio da je kriv, i dalje to mislim kad sagledam neke stvari. Verovatno nije, ali je lik zesci retard. Lik nece da svedoci, svi misle da je kriv, napadaju ga na vestima, novinama, on ustane i kaze "necu da svedocim svi znaju da sam nevin."
Onda onaj klinac jos veci retard, nekako izgubis volju da budes uz glavne likove kad su tako glupi. Trenutak koji mu odlučuje da li ce ceo zivot da bude u zatvoru on na svako pitanje odgovara "I don't know"
Ona dva advokata su genijalci, mogu da zamislim koliko sad posle dokumentarca kostaju :-D

Meni je kod Making a Murderer jedino smetalo to sto je
Stiven glup ko tocilo. Neke njegove postupke nisam mogao da skontam, i u nekim trenucima sam mislio da je kriv, i dalje to mislim kad sagledam neke stvari. Verovatno nije, ali je lik zesci retard. Lik nece da svedoci, svi misle da je kriv, napadaju ga na vestima, novinama, on ustane i kaze "necu da svedocim svi znaju da sam nevin."
Onda onaj klinac jos veci retard, nekako izgubis volju da budes uz glavne likove kad su tako glupi. Trenutak koji mu odlučuje da li ce ceo zivot da bude u zatvoru on na svako pitanje odgovara "I don't know"
Ona dva advokata su genijalci, mogu da zamislim koliko sad posle dokumentarca kostaju :-D

Obedience to Authority ili Milgramov eksperiment, odlično prikazano u filmu Experimenter... kod klinca posebno izraženo.

Милграмов експеримент је низ социјално психолошких експеримената, који су први пут спроведени 1961. у Њу Хејвену. Експеримент је развио психолог Стенли Милграм са намером да тестира спремност просечних особа да се супротстави наредбама ауторитативне особе које крше властита морална начела или су у супротности с њиховом савешћу.

edit:
...i to što je lik ***** nije dokaz njegove krivice.

Poslednja izmena:
...i to što je lik ***** nije dokaz njegove krivice.

Isto tako nije ni dokaz nevinosti. Po meni - kriv je kao krivac u zemlji krivaca :)

Ne znam da li se zezaš ili si ozbiljan? Ne dokazuje se nevinost.

to je moderatorska logika i princip,ne zanimaju ti njih te tricarije poput prezumpcije nevinosti i sl. ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno