Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

I tako... dosao je i taj dan, kada je i Kopernikus poceo da stavlja korisnike iza NAT-a. :( Net uzasno lose radi ovako.
nat.png

I tako... dosao je i taj dan, kada je i Kopernikus poceo da stavlja korisnike iza NAT-a. :( Net uzasno lose radi ovako.

U to sam se u zadnjih tridesetak dana uverio više puta. Danas je net toliko kilav... Ali navikao sam se već, kad dođe vikend jedino rešenje je ne uključivati računar i čekati ponedeljak.

Izvini da li možeš nešto konkretnije da objasniš, ne razumem baš najbolje :) hvala

Pogledaj na google sta je to NAT, pa ces shvatiti. Ali ukratko, moj modem je dobio ovu IP adresu 10.31.0.15, dok mi je javna IP adresa potpuno drugacija i koju koristi jos ko zna koliko korisnika. Tako da, kada na primer uradim traceroute ka www.google.com, onda je jedan od hopova i ta javna IP adresa, koju mogu da vidim samo sa nekog externog servera. To bi mozda bilo ok, da im ovakva konfiguracija ne radi uzasno lose. Dosta se ceka da se uspostavi konekcija ka nekom serveru kada se bilo sta radi na netu, a kada uspostavi, onda radi tu i tamo ok. Cak i ping i traceroute www.google.com isto ima pauze.

Poslednja izmena:
Jedino što vredi pogledati su vesti od 19 i 22h, ostatak programa je klasično smaranje, uz izuzetak emisija kao što su pressing koju vodi Ćosić i poneki dokumentarac političkog tipa.

Fuj i za njega i za program...uopste mi se gade takve tv stanice i takvi likovi,a znamo ko je i sta je Ćosić,dok je bio preko i kada se vratio na b92.

Nzm da l' je neko primetio, ali ubačeni su teletekst i titlovi na određenim kanalima. Na PRO7, TV5Monde i RAI 1 ubačen TXT i titlovi, na ProSieben nemački TXT titl (automatski), a na TV5Monde francuski titl (automatski), francuski TXT titl i engleski TXT titl (svi rade). Na RAI 1 ubačen TXT i italijanski TXT titl koji je automatski uključen kada se prebaci na taj kanal, a u ponudi je i engleski TXT titl koji izgleda ne radi. Takođe na nekim kanalima ubačeni novi titlovi, a kao što je neko primetio na CBS Reality nema SR titl, ali ima hrvatski. Međutim, nzm da li je do mog TV-a ili je tako kod svih kad se prebaci taj kanal automatski je uključen rumunski titl, a u ponudi su još arapski (verovatno zbog ovih izbeglica ... ???) i hrvatski, a tu je i još mnogo TXT titlova kao što su bugarski, holandski, švedski, slovenački itd. od kojih nijedan ne radi koliko sam primetio.

Da, sve su to uradili i izgubio se titl na Disc Showcase HD kanalu. Ne znam da li je i kod vas tako ali meni su na HD kanalima titlovi nekako zrnasti, u lošoj nekoj rezolciji.

da li neko moze da napise sve frekvencije za digitalne i HD programe..?

Od 666 do 738... Ne znam tacno sve frekvencije... Nisam sad kuci pa ne mogu da proverim.

666000,674000,682000,690000,698000,706000,714000,722000,730000,738000

Ovo je prevrsilo svaku meru. I juce i danas internet ne moze da se koristi, packet loss ogroman. Izgovor "tehnicke podrske", je da ne mogu da uticu na to i da sam jedini koji se zali na te probleme iz tog IP pool-a (ima nas 91). Naravno kad ostale boli dupe, jer samo gledaju fb i yt, pa i nema veze ako net radi lose, nista ne gube. Evo dokaza za packet loss:
ping 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=28 ttl=54 time=15.4 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=29 ttl=54 time=16.9 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=30 ttl=54 time=15.0 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=35 ttl=54 time=20.4 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=36 ttl=54 time=20.9 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=37 ttl=54 time=17.6 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=38 ttl=54 time=16.1 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=39 ttl=54 time=24.7 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=40 ttl=54 time=16.3 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=41 ttl=54 time=17.0 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=42 ttl=54 time=19.3 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=43 ttl=54 time=17.1 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=44 ttl=54 time=17.9 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=45 ttl=54 time=15.7 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=46 ttl=54 time=15.8 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=47 ttl=54 time=16.8 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=48 ttl=54 time=15.0 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=49 ttl=54 time=17.1 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=50 ttl=54 time=17.1 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=51 ttl=54 time=16.2 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=52 ttl=54 time=16.8 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=53 ttl=54 time=17.7 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=66 ttl=54 time=16.3 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=67 ttl=54 time=17.7 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=68 ttl=54 time=16.5 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=69 ttl=54 time=18.6 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=70 ttl=54 time=20.8 ms
^C
--- 8.8.8.8 ping statistics ---
70 packets transmitted, 27 received, 61% packet loss, time 69026ms
rtt min/avg/max/mdev = 15.039/17.552/24.701/2.106 ms

Ovo gore je i dobro, nekad hoce da bude i 100% packet loss.

Zbog njih mi je propao posao, koji sam trebao da zavrsim ovog vikenda. Ne zanimaju me izgovori, placam im 30e svakog meseca, redovno vec godinama, a oni se ovako bahato ponasaju. Svako poverenje koje su kod mene imali, izgubili su.
Bezite od ovih pilicara!

Auhhhh,dobro je što mi nije istekao ugovor za adsl jer se već duže vreme razmišljam da pređem kod njih...

Zivim u Cupriji. Imam internet i kablovsku preko kopernikusa. Uzeo sam set top box preko kopernikusa. I do pre par dana sve je radilo normalno i bilo je nezavisno jedno od drugog,internet od digitalne televizije. Sada se desava sledece. Kad internet radi punom brzinom prosto je nemoguce pogledati bilo sta na kanalima preko digitalizacije. Kad internet radi na minimalnom rezimu rada,dakle npr.samo da se citaju neke vesti ili osvezava neka stranica,nebitno,ponovo kanali seckaju,preklapaju se boje i tako dalje i tako duze i nemoguce je gledati nijedan tv kanal. Napominjem da je do pre par dana sve radilo normalno,cak sam i skidao neke stvari sa neta maximalnom brzinom i signal na digitalnom set top boxu i na svim kanalima je bio savrsen izmedju 100 i 90 procenata kvaliteta. Sada kada se nesto skida na netu signal pada do 20 procenata i prosto je nemoguce pogledati bilo koji kanal koliko koci. Pre par dana je nesto radjeno i od tada se sve poremetilo. I sada je ovako lose vec nedelju dana iritirajuce je stvarno,pustis nesto da se skida sa neta ne mozes da gledas televizor,kraj price. Pre par dana su nesto cackali , palili – gasili ko zna sta je radjeno,cas imao signal pa nije pa opet jeste pa nije i od tada haos zivi. Tako je i kod komsije koji ima isto kao i ja,sve isto,net i digitalizaciju. Sta je to u pitanju i sta da uradim da se to vrati na staro ? Internet koristim preko onog Cisco rutera a digitalizaciju preko akcije sam uzeo set top box dvb-c ono kad su davali pre par meseci itd. Ocigledno nije do mene,jer je sve radilo kako treba i savrseno je bilo do pre par dana. Hvala drugari na mogucim odgovorima.

Ja se bas razmisljao da predjem na kopernikus kablovski sa telekom box adsl-a... ali kad vidim koliko se ljudi zale...
Isao sam u poslovnicu i pitao ljude kako radi kod mene u gradu, ubedjuju me da radi ok i da ima neke manje normalne prekide, ali kao bolji je nego adsl.... ne znam da li da im verujem...

Ovo je prevrsilo svaku meru. I juce i danas internet ne moze da se koristi, packet loss ogroman. Izgovor "tehnicke podrske", je da ne mogu da uticu na to i da sam jedini koji se zali na te probleme iz tog IP pool-a (ima nas 91). Naravno kad ostale boli dupe, jer samo gledaju fb i yt, pa i nema veze ako net radi lose, nista ne gube. Evo dokaza za packet loss:

Ah, da, čuveni izgovor "kako to da se samo ti žališ"... bagra... i mene su ovako nekoliko puta zavlačili, dok im nisam pismeno dostavio prigovor, i zahtevao odgovor u skladu sa Zakonom, sa citiranjem kaznenih odredbi, pa da vidiš kako se sledećeg dana odmah stvore i proveravaju celu liniju. Probaj tako, pošalješ im zvaničan prigovor, tražiš da reše problem u zakonskom roku, prihvatiš isključivo pismenu prepisku, a zahtevaš i naknadu štete, pa će onda drugu pesmu pevati.

Zivim u Cupriji. Imam internet i kablovsku preko kopernikusa. Uzeo sam set top box preko kopernikusa. I do pre par dana sve je radilo normalno i bilo je nezavisno jedno od drugog,internet od digitalne televizije. Sada se desava sledece. Kad internet radi punom brzinom prosto je nemoguce pogledati bilo sta na kanalima preko digitalizacije. Kad internet radi na minimalnom rezimu rada,dakle npr.samo da se citaju neke vesti ili osvezava neka stranica,nebitno,ponovo kanali seckaju,preklapaju se boje i tako dalje i tako duze i nemoguce je gledati nijedan tv kanal. Napominjem da je do pre par dana sve radilo normalno,cak sam i skidao neke stvari sa neta maximalnom brzinom i signal na digitalnom set top boxu i na svim kanalima je bio savrsen izmedju 100 i 90 procenata kvaliteta. Sada kada se nesto skida na netu signal pada do 20 procenata i prosto je nemoguce pogledati bilo koji kanal koliko koci. Pre par dana je nesto radjeno i od tada se sve poremetilo. I sada je ovako lose vec nedelju dana iritirajuce je stvarno,pustis nesto da se skida sa neta ne mozes da gledas televizor,kraj price. Pre par dana su nesto cackali , palili – gasili ko zna sta je radjeno,cas imao signal pa nije pa opet jeste pa nije i od tada haos zivi. Tako je i kod komsije koji ima isto kao i ja,sve isto,net i digitalizaciju. Sta je to u pitanju i sta da uradim da se to vrati na staro ? Internet koristim preko onog Cisco rutera a digitalizaciju preko akcije sam uzeo set top box dvb-c ono kad su davali pre par meseci itd. Ocigledno nije do mene,jer je sve radilo kako treba i savrseno je bilo do pre par dana. Hvala drugari na mogucim odgovorima.

Zovni ih i kazi im... kod druga je bio isti takav problem. Pa su dosli, i stavili nekakav filter i od tada radi normalno.

Ja se bas razmisljao da predjem na kopernikus kablovski sa telekom box adsl-a... ali kad vidim koliko se ljudi zale...
Isao sam u poslovnicu i pitao ljude kako radi kod mene u gradu, ubedjuju me da radi ok i da ima neke manje normalne prekide, ali kao bolji je nego adsl.... ne znam da li da im verujem...

Ne znam odakle si, ako mozes raspitaj se po komsiluku kako radi i od poznanika. Tako ces znati najbolje.. Zavisi od mnogo stvari kako ce raditi.. Ja ovde u Pazovi nemam nekih velikih problema, veo sam zadovoljan uslugom. A i vecina ljudi koje znam...

Poslednja izmena:
Iskljucio sam modem na dva i po sata i imao sam srece, dobio sam normanu javnu IP adresu i sada radi normalno. Ako ce vec da prebacuju korisnike nekad iza NAT-a, neka ga barem srede da radi kako treba, a ne da ima vise od 90% packet loss ka internetu (do njega je sve normalno).

Zasto Kopernikus nema AXN? Mislim da su oni jedini operater koji nema taj kanal?

Jel vam radi net u Jagodini? Ja nemam net zadnja dva sata. A digitalni signal je zadnjih nedelju dana katastrofalan.

U Smederevu od rano jutros nema Interneta, telefoni su im svi pogaseni, u bgu automat se javlja samo da bi ti nabijao racun i skidao minute. Zlo..

U Smederevu od rano jutros nema Interneta, telefoni su im svi pogaseni, u bgu automat se javlja samo da bi ti nabijao racun i skidao minute. Zlo..

I ja sam jutros zatekao da nema neta (povezan, ali nema IP adresu). Resetovao sam modem i nije hteo da se poveze. Iskljucio sam modem na 10-15 minuta i onda se povezao bez problema.

Moj modem neće da se poveže već ceo dan, izgubio sam jedan posao danas zbog toga a inače od 1.februara mi Internet ne funkcioniše najbolje odnosno dobijam pola od onog što plaćam. Sve mi izgleda da Kopernikus neće dobiti pare za februarski račun :)

Ja imam isto veliki packet loss, verovatno je svima tako. Sve je OK ostalo ali njihova podrska je nikakva. Ali bolji su od ADSL-a, bolje da izaberete nekog drugog provajdera, po meni SBB je najbolji ali ja nazalost nemam uslove za SBB.

Na moju žalost, ja imam mogućnost samo za ADSL (nikad više) i Kopernikus kablovski net. Wireless i 3G u startu otpadaju. Da je kroz moju ulicu prošla PTT kablovska, druga bi se pesma pevala odavno..

Ja imam isto veliki packet loss, verovatno je svima tako. Sve je OK ostalo ali njihova podrska je nikakva. Ali bolji su od ADSL-a, bolje da izaberete nekog drugog provajdera, po meni SBB je najbolji ali ja nazalost nemam uslove za SBB.

Iz ličnog iskustva, SBB je u poslednjih godinu dana znatno pogoršao svoje usluge, a bogami i podršku. Njihov sam korisnik više od deset godina i veoma sam razočaran, pogotovo od uvođenja UNIFI mreže, zato i prelazim na Telekom. :)

Ne znam stvarno što kukate na Telekom ADSl, ja ga koristim od početaka, sada u Box-u, 10/1mb brzina (realno 8,5/0.85).
Jeste mala brzina, ali radi bez greške. Ako 2-3 dana nije radilo dobro, i kada prijaviš, izlaze u roku od 48h na teren.

P.s. Danas svratio da pitam za dvb-c risiver i ispred mene red, ljudi se masovno žale na internet.
Zove neko telefonom i isto reklamira net a gospođa koja radi kaže: Pa lepo je vreme napolju, šetajte malo, a inače nije ni zdravo da toliko sedite pored računara...:sceptic:
Pametnome dosta, toliko o tehničkoj podršci....

Kopernikus je u nekoliko zadnjih dana sranj3, net katastrofa, sinoc opet nije imao i dan pre toga i dan pre toga i tako dalje, brzina im je isto sranj3, u nekoliko navrata mi pada na 0.6-1 download dok je upload 1-2MB, ovaj netis ruter je tek sranj3 koje samo zapucava i blokira, tako da su u nekoliko zadnjih dana poceli da me zivciraju mnogo, pa covek ne moze nista da radi

Nazad
Vrh Dno