Šta je novo?

Konfiguracija do 1500eura

Undenis

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2007
Poena
319
Poz ljudi planiram u neko skorije vreme tj tacnije kad izadje Pascal da sklopim masinu koja ce uglavnom sluziti za gaming. Sto se tice gaminga planiram 1080p da furam barem jos neke 2 god. minimum dok ovi 34" curved 4k monitori ne pojeftine malo. Sto se same kupovine tice uzimao bih verovatno sve kod nasih komsija osim ako ne naletim na nesto slicne cene kod nas. Svaka sugestija je dobrodosla.Konfa bi bila sledeca:

CPU: I5 6500 3.2ghz
GPU: Pascal 1070gtx neki
Hladnjak: Cooler Master Evo 212
Ploca: Asus Z170-A
HDD:Seagate 4TB NAS
SSD:Samsung EVO 840 500gb
Kuciste: Thermaltake Chaser MK-I
RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 2666mhz DDR4
Napajanje: Thermaltake Toughpowered Grand TPG 750w modularno

Hvala unapred

ili sacekati zen da se vide cena/performanse u odnosu na intel.

Pa to je onda ona klasicna situacija:
I5 + grafa 500E ili I7 + grafa 300E, to je situacija ako je ogranicen budjet.....ja sam za prvu opciju.
Znas kako ako bi zaista uzeo i7 korigovao bih neke druge stvari da bi recimo bilo i7 plus Pascal od 400e.Ali u svakom slucaju cu poslati dobrom komsiji izmenjenu konfu da mi izlista cene pa cu videti.U svakom slucaju sacekacu jos malo ionako sa kupovinom pa cu taman videti kako ce dx 12 I multitred da funkcionise zaista ovako Nam ostaje samo da nagadjamo.

Sto se tice posta iznad u vezi Zena sa Ati/Amd opcijom necu da imam posla xD

pa ne vidim sto uopste i pitas kad u sustini najbolje znas sta ces da kupis i sta je bolje.
Pa znam da necu amd ati kombo sigurno poenta je oko intela I5 Ili i7.

Ovako dobio Sam cene za i7 konfu Ovako:

Cpu: INTEL Core i7-6700K 4.00GHz 1151 BOX - 363 eur
Hladnjak: COOLERMASTER Hyper 212 EVO - 34 eur
Ploca: ASUS Z170-A - 140 eur
HDD: SEAGATE Barracuda 2TB 7200rpm 64MB SATA3 x2 - 130
SSD: SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E120B - 63eur
Optika: SAMSUNG SH-224FB/BEBE - 12 eur
Napajanje :EVGA G2 supernova 750W - 120 eur
Ram:CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz - 100 eur
Kuciste:ThermalTake Chaiser Mk I - 160eur

Sve ukupno oko 1150eura I ostaje mi 350e za Pascal.Ako se odlucim za i7 na kraju.Ako ne sve isto samo I5 6600k I 100eura vise u dzepu.Ovo je definitivno finalni build nista necu menjati osim proca.

Poslednja izmena:
I eto, opet se svodi na ono I5 + grafa 500E ili I7 + grafa 300E.
Zasto, bre, kuciste 160E,:hair: pa tu mozes da ustedis nekih 60E minimum.
Vidi ovu foru...grafa 970 kosta na KP oko340E, grafa 980 na KP kosta oko 510E,....a znas li sta dobijas sa tom 980 grafom...mogucnost da igras skoro sve igre na full HD na maximum grafiku na 60fps lock, dok je 970 nazalost daleko od tog scenarija...vidis sta dobijas za oko 170E vise.
Drugo, i7-6700K je HT procesor i zaista se ne zna jos da li ce biti benefita sa tim 'famoznim' DX 12 kroz taj Hyper Threading.
Zato je po meni, apsolutno bolje, I5 za 240E, usteda oko 120E i usteda na kucistu od oko 60E i sa onih 350E imas oko 500E za novi Pascal i imaces masinu i grafiku koja ce bukvalno da 'kida' igre na full HD, a bogme moci ce i na 2K solidno da sljaka....dobro razmisli.:,,:

Poslednja izmena:
Ali vidi, pa djabe DX12 kada igra nije napisana da iskoristi vise od cetiri jezgra, a nesto ne vidim da ima napredka na tom polju.
Jaoo, :S: crni DX 12, pa secam se koliko su samo obecavali napredka, pa ovde se vodila rasprava, malo je falilo da se pomisli, kako ce grafike uskoro moci i da skuvaju kafu sa taj DX12,:D,.... a proslo vec godinu dana i nema niti ijedne igre, niti nekog sabiranja memorije, niti nekakve optimizacije za multitreads....i kad sad nesto bude dolazilo, davace nam na kasicicu godinama.....pricali su neki ljudi koji rade u gaming industriji da ce trebati godine razvoja da bi se sve te stvari ostvarile i da bi sljakale kako treba....i opet, bolje I5 i grafa od 500E i vrhunski gaming, nego I7 i grafa od 350E...
Kada vidim neki I7 i neku 290X, ne znam sta da kazem, pa, ako nisi imao love ili ne planiras u buducnosti da kupujes grafe viseg ranga od te 290X, pobogu, zasto onda I7 proc, kad si mogo da imas I5 i neku 2X bolju grafu...cist pragmatizam. :rtfm:

Poslednja izmena:
Ne bacaj tolike pare na kućište, uzmi ovo i uštediš 100€ :)

Kod:
http://emmi.rs/ku%C4%87i%C5%A1ta-kuciste-raidmax-monster-ii.11.html?productId=54443

Pa u VipHouse cena je 15300,00din?

http://www.viphouse.rs/index.php?option=com_content&view=proizvod&id=27082&pid=107070

O kakvim 160€ pricas?

A osim toga sto bacas pare toliko na kuciste?

Gledaj da uzmes jacu konfiguraciju
Nemaju ga na stanju uopste u Srbiji a kuciste mi se dopalo jako I to je stvar koju cu koristiti I za sledeci komp sigurno, da uzmem neko od 100e tih 50eura mi nece nesto mnogo promeniti. A sto se tice full towera vise volim visak prostora za buducnost nego nesto gde cu morati da pazim u centimetar da li ce stati itd...

Poslednja izmena:
Ne druze taman posla nisi naporan zbog ovoga sam I pokrenuo temu. U ovom slucaju oboje velicina prostranost i naravno estetika ipak cu gledati ga svaki dan ***a. Jedino sto sam video da mi se dopalo pored ovog su neka NZXT kucista posto imaju solidan dizajn jedino sto me odbija malo je sto su ful plasticna.

Poslednja izmena:
fractal r5 je sasvim solidan za te novce

Ja vec 5god. imam Termaltake Big Tower kuciste

Naravno nemam ovaj model vec stariji koji su 2010god bili aktuelni

To bre prazno tesko ko olovo :D

Kod mene smo morali dvojca da ga nosimo na 5-ti sprat

Em tolike pare em da se iskilavis :D

Nzxt full plasticna? Siguran? Kakva li je to plastika kad se ja svaki put napregnemo da podignem s340 koje je jos manje od h440
Ja Sam gledao uglavnom na full towere od njih da budem precizniji NZXT phantom 530 I jos neke slicne njemu I bill su plasticni uglavnom. Za ta dva koja si naveo stvarno nisam gledao kakva su I od cega su.

Termaltake sve aluminium ima malo plastike oko 10%

prazno 17kg

obavezno gledaj da ima tockice da mozes da ga pomeras

Poslednja izmena:
Moj predlog za unapredjenje je malo veci ssd. Dajes xy para za komp a imaces prostora na ssd za dve krstene igre i OS. Jos ce samo vise prostora uzimati u buducnosti... Bolje dodaj 40 jura i uzni bar 240gb. A mislim da su u pravu ljudi sto sto se tice kucista. Bar bih ja tu ustedeo. Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno