Šta je novo?

Windows (phone) 10

Uradio sam reset sa kombinacijom tastera.. i za sad deluje da sve radi.. mislim makar imam tastauru, videcemo da li ce biti jos koja zackoljica :) hvala

Ja sam dva puta morao da radim hard reset. Prvi put jer nisam imao tastaturu. Nakon toga 4 sistemske aplikacije nisu htele nikako da se instaliraju, čak ni nakon soft reset-a. Nakon 4-5 neuspelilh pokušaja update-a poslao sam preko Windows Feedback 75 izveštaja i odradio drugi hard reset. Nakon toga je sve radilo kako treba.

Inace, sto se tice one price sa podsetnikom, ipak bi trebao da radi kao sto je i na wp8.1, tj. ako se stavi nesto za prekosutra, pa da bude za "ceo dan", trebalo bi se pojaviti ceo dan ranije. Ono kod mene je bila greska sto se nije pojavljivalo na plocici...

Razmislicu i o alternativama, mada mi za sad nije neophodno: dovoljno mi je da koristim kalendar prosto kao svesku u koju belezim sta kod dana imam da radim, a sacekacu da oni to isprave. Mislim da se do daljnjeg ni ne vracam na wp8.1, samo zbog ovoga se ne bih vracao, a sto se tice nekih drugih raznih aplikacija - pogledacu u nekom momentu sta sve ima od aplikacija sa tom svrhom, ali ako bih instalirao neku - onda bih hteo da to bude aplikacija koja bi mi ucitala ovaj kalendar koji sada koristim. Posle bi se vratio na ovaj kalendar, i onda bi trebao rucno da unosim sve sto sam imao u tom nekom drugom, a i sad bi u taj neki drugi trebao da unosim rucno sve sto imam u ovom trenutnom. Sa druge strane, ne zelim ni da se ulogujem sa microsoft nalogom na neku "random aplikaciju" nekog "random autora". :)

Na live tile kalendara mi stoji podsetnik od pre dva dana, koji je naravno obrisan u kalendaru. Lumia 640, win 10 (.63). Da li je neko imao sličan problem?

Sent from mTalk

Nesto sto nikako ne mogu da shvatim, ubacis uzasni izum hamburger meni, ajd nema veze, ali zasto su morali sa leve strane kao svi ostali? Koliko ima desnjaka a koliko levaka u svetu? Verujem da je odnos 80/20.. Znaci ne mogu da ga dohvatim na 4.7..

Sent from mTalk

Pa ne moras pogoditi ikonicu dovoljno je da gde god sa leve strane povuces od ivice i otvara se meni.

Sta sa leve strane, bas moram pogoditi ikonicu tacno..

Sent from mTalk

Nista moja greska, sada sam proguglao i vidim da wm10 ne podrzava swipe sa leve ivice da otvori hamburger meni.

Pretpostavio sam, kao 'slucajna' greska ;)

Sent from mTalk

A ko se seca podrzavao je to u predhodnim verzijama, wp8, wp7 swipe na obe strane, npr photo hub, music... Kao i ostale app. Degradiranje klasicno.

Podržava, treba samo da se ubaci pojedinačno za aplikacije. Groove ima swype . Photos nema potrebe za tim, možda One Note,Store treba da ubace podršku. Nije odmah ubačeno već novembra, zato i većina ne podržava još.

Poslednja izmena:
Na live tile kalendara mi stoji podsetnik od pre dva dana, koji je naravno obrisan u kalendaru. Lumia 640, win 10 (.63). Da li je neko imao sličan problem?

Sent from mTalk

Mislim da se meni tako nesto jos nije dogodilo, mada mozda i jeste, al da sam zaboravio... U svakom slucaju, onda ga cackam tako - pravim neki novi event za danas, pa ga premestam u neki dan unapred da bi mi nestao, i tako... Dok mi ne nestane, mada, slazem se, gubljenje vremena. :)

Za hamburger meni, i meni je bezveze da meni otvaram tamo odozgo sa najgore moguce strane ekrana, mada je lako dohvatiti ga kad se ekran "svuce" na dole. :)

Evo ss,ali sam sinoc pogasio skoro sve sync app tako da je malo bolje

Mada cini mi se da opet slabo drzi.Pogledajte prilog 191226Pogledajte prilog 191227Pogledajte prilog 191228

System ti malo više troši,meni je na oko 30%

Da li ti je ovako podešeno.

3f66d4dfffa070640f78d0be9cb7e3ba.png

Možda ti Edge vuče ako ostavljaš tabove upaljene. Gasi ih kad izlaziš,pominjali smo i sms sync da troši .

jeste,isto kao kod tebe.Pa ne znam onda do cega je....

Gasim tabove na edge uvek,sync skoro sve app iskljucen,osim za mail i app sa vreme.

Poslednja izmena:
Evo mojih ss sa L535 koje sam obećao.
Sinoć je, oko 18h, skinuta sa punjača i sada ima 78% baterije (3G+WiFi non stop):
wp_ss_20160129_0001.png i wp_ss_20160129_0002.png.
Isklučen messahe sync, slanje podataka na never i Basic i isključena skajp integracije.

Ako MS ugasi Lumiju i pređe na Surface, gasi li i zvainčnu podršku Lumijama W10
i šta mislite kako će ta odluka uticati na developere da li će tek onda prestati da pišu za WP?

Paaa, Surface linija telefona biće prepakovane i debrendirane Lumije ;)
Da je M$ imao tehnologiju izrade istih pravio bi ih odavno, a ne bi kupio Nokiju kao odskočnu platformu...

Paaa, meni se ne sviđaju ni 550 ni 950 na oko, tako da ako je to dizajn i budućih MS uređaja onda njah,
zadržao bi se na 735 (eventualno 830 ali me brine slaba baterija),
pa me stra' da kad izbace Surface totalno zapostave stare Nokie :) .
A, šta mislite?

Logicno, sasvin normalna stvar. Iovako su optereceni, jos im treba unlimited support za Nokia telefone, ih.

Mozda gresim, ali 1020 i 1520 vidim kao kvalitenije telefone po pitanju konstrukcije same maske u odnosu na 950, veci, manji.

Šta bre opterećeni, ogromna softverska kompanija, pa ne može da izbaci jedan završen OS,
daj molim te, još treba da ih sažaljevam što su opterećeni, kako da ne.

Ništa onda, hvala vam na odgovorima, pratim razvoj situacije dalje, i nadam se.

W10m će se kao i drugi mobile OS usavršavati u letu i sa bezbroj apdejtova.
U svakom slučaju gajim simpatije prema WP platformi.

Gajim i ja iako koristim Android sada, nemam nista protiv da naprave konacno nesto da valja, i da povrate bar 3% ove god, zaista ako krene prica i osvoje i 10% trzista do 2020 to ce bre za njih biti vrhunski rezultat, za tako nesto treba developerima gurnuti silan kes, e sad tezak je to zadatak, iako je MS master, djabe kada ga slave ignorise.

Gajim i ja iako koristim Android sada, nemam nista protiv da naprave konacno nesto da valja, i da povrate bar 3% ove god, zaista ako krene prica i osvoje i 10% trzista do 2020 to ce bre za njih biti vrhunski rezultat, za tako nesto treba developerima gurnuti silan kes, e sad tezak je to zadatak, iako je MS master, djabe kada ga slave ignorise.

Ko zna kakvo će tržište biti za 5 godina, kako su sada telefoni hit već za par godina mogu biti zastarela tehnologija.

Greska, dokle god pije ovakav koncept vodu, tehnologija nece i nema potrebe da drasticno napreduje. Tj nije da tehnologija ne napreduje, nego mi kupujemo znatno degradiran tehnoloski otpad, predvidjen za mase.
A vidim lose ide Apple-u i Googlu...ih
Primer baterije za telefon vec 10godina kruzi prica o super bateriji koju punis jako brzo i gura smartphone po par dana..
Ima milion primera,GPs koji se koristi u Americkoj vojsci vec 30god... Itd

Poslednja izmena:
Da postavim pitanje ovde posto je najaktivnija tema. Da li double tap to wake koristi neki od onih senzora?

Mora da koristi i proximity senzor da se ne bi otključao u džepu.

Kao i za onu Peek foru, predjes rukom iznad ekrana da bi prikazao sat i datum...

a da, zaboravio sam na to. nadam se da ce na 550 da omoguce double tap to wake..

Nazad
Vrh Dno