Šta je novo?

Windows (phone) 10

^ mene stalno pobijaju ovde šta god da napišem, a koristim 640ku + mi je 550ka dostupna svaki dan. Fanbojizam ravan Apple korisnicima.

Ja stvarno nema nista protiv korisnika Lumia/WP/W10m uredjaja (ali ne krijem da ih cesto ne razumem tj njhov izbor, fanbojizam, hajp) kao ni protiv svih tih telefona a nije mi zelja ni da flejmujem, jednostavno sam razocaran kako sve to radi u praksi na L550 i to je to. Naravno sad ce da me prozivaju kako lazem i kako to ''nije tako'', ''nije tako strasno'', ''sw je u beta fazi'' ''i dalje radi bolje od lag-krsdroida'' itd :d ali nema veze, ocigledno to tako mora :)

Osecanja si pokazao samo ti, sa preteranom kolicinom ostrascenih komentara za kratko vreme. Jedno je izneti stav, a drugo je galamiti i gusiti ostale.

Vidi, MS/WP teme pratim samo povremeno i uglavnom nista ne pisem u njima. A sada naravno da cu da napljujem djubre od proizvoda i to (zamisli) kroz nekoliko postova posle 5-6 dana koriscenja i definitivnog razocarenja, besa a ''osecanja tuge'' prepustam vama :)

Poslednja izmena:
Nismo nikakve bagove pominjali u PP, rekao sam ti da ne ocekujes ultra brz telefon, da se poruke nekad otvaraju 2 sekunde, i da generalno nemam vecih bagova. Tako i jeste. Al sad kad razmislim da, 520 i WP8 je brze radio za ove osnovne funkcije, a neke aplikacije se brze otvaraju na 550 a neke cak i sporije. Ne secam se o kojim bagovima si pricao/pricali.. nista konkretno nisam zapamtio osim nekog uopstenog pljuvanja "cale i ja smo razocarani, Wave je zakon" :)

Molim te, ne mešaj Šljamsung ovde. Njihovi telefoni su takve neoptimizovana gov*nca da ne zaslužuju pažnju. Kako su postali toliko popularni, nije mi jasno.

Da ne pominjem telefone koji se najvise prodaju? Stvarno si smesan.
Najpopularniji su jer su ljudi ocigledno zadovoljni i ne bi godinama u nazad rasturali sa tim jeftinijim modelima.

@ Lozac

Nemoj da vrdas, znas dobro sta sam napisao o problemima sa L550 u toj temi a i ovde i da sam ocekivao da ce apdejt os-a znacajno popraviti stanje a na kraju nista osim fluidnijeg otkljucavanja telefona koje je pre apdejta bilo katastrofalno a sada je nesto bolje, fluidnije.

Nije ni L520/525 ultra brz telefon ali radi daleko bolje i stabilnije od ove L550 a nisam ni ocekivao telefon brz kao ajfon 6s vec u najgorem slucaju uredjaj koji radi kao L525 ali sa naprednijim i boljim W10m, na kraju sam dobio telefon koji radi lagovito kao lagdroid star nekoliko godina a u isto vreme ima random zapucavanja ali dobro, ima nekakve zive plocice, to je tako ''so fresh'' :)

Poslednja izmena:
Ma bre samo si pomenuo sporo otkljucavanje ekrana na bildu koji si dobio sa telefonom i nesto kao los odziv ekrana (ne znam o cemu pricas). Nista drugo nisi napisao konkretno sta ti smeta i sta ne radi, samo random neka pljuvanja i vise prica o Androidu i wave-u. Daj da vidimo sta je to sto je tvom caletu nepodnosljivo, da proverim kod mene.

Ja stvarno nema nista protiv korisnika Lumia/WP/W10m uredjaja (ali ne krijem da ih cesto ne razumem tj njhov izbor, fanbojizam, hajp) kao ni protiv svih tih telefona a nije mi zelja ni da flejmujem, jednostavno sam razocaran kako sve to radi u praksi na L550 i to je to. Naravno sad ce da me prozivaju kako lazem i kako to ''nije tako'', ''nije tako strasno'', ''sw je u beta fazi'' ''i dalje radi bolje od lag-krsdroida'' itd :d ali nema veze, ocigledno to tako mora :)

Vidi, MS/WP teme pratim samo povremeno i uglavnom nista ne pisem u njima. A sada naravno da cu da napljujem djubre od proizvoda i to (zamisli) kroz nekoliko postova posle 5-6 dana koriscenja i definitivnog razocarenja, besa a ''osecanja tuge'' prepustam vama :)
Ljudi imaju različite izbore, i u suštini biraju ono što im se sviđa. Meni se sad više sviđa Windows OS na telefonu recimo...

Inače, nisam čitao sve komentare ovde, al sam primetio da si pomenuo da bi želeo za ćaleta telefon sa nekoliko aplikacija i koji bi lepo radio. Zašto ne uzmeš u obzir onda neki telefon sa windows phone 8.1, a koji bi kasnije mogao dobiti nadogradnju na windows 10 mobile (kad on bude doveden u red)? Evo, recimo ovaj što ja imam, lumija 532, je skroz super. I ćale uzeo isti telefon nekoliko meseci nakon mene. Od mana - samo bih naveo to da kamera nema autofokus, i generalno nije kao kamera na lumiji 630 recimo. Mada, to je ako pričamo o novim telefonima, čini mi se da si pominjao i polovne varijante doduše...

U glavnom vezano za w10m, sitni bagovi postoje, a tiču i čini mi se da su u svakom pojedinačnom slučaju skoro u pitanju aplikacije, a ne sam sistem. Jedino što su u pitanju aplikacije koje je Microsoft pravio, pa im to zameramo... Sa druge strane, pošto su bagovi vezani za aplikacije onda možemo računati da će lako biti rešeni. To ne kažem kao neki fanboj, neko je prosto tako... I dobro je da ima nas koji volimo nešto drugačije, da nema drugih operativnih sistema android bi vam vremenom postajao sve lošiji i lošiji po raznim parametrima jer niko ne bi imao ozbiljnu alternativu. Ovako, ako bi google hteo da vas "vuče za nos" imali biste windows telefone, ili telefone sa nekim drugim sistemom a koji ne bi mogli da se razvijaju da nije bilo nekoga ko bi ih koristio.

@ Lozac

Nemoj da vrdas, znas dobro sta sam napisao o problemima sa L550 u toj temi a i ovde i da sam ocekivao da ce apdejt os-a znacajno popraviti stanje a na kraju nista osim fluidnijeg otkljucavanja telefona koje je pre apdejta bilo katastrofalno a sada je nesto bolje, fluidnije.

Nije ni L520/525 ultra brz telefon ali radi daleko bolje i stabilnije od ove L550 a nisam ni ocekivao telefon brz kao ajfon 6s vec u najgorem slucaju uredjaj koji radi kao L525 ali sa naprednijim i boljim W10m, na kraju sam dobio telefon koji radi lagovito kao lagdroid star nekoliko godina a u isto vreme ima random zapucavanja ali dobro, ima nekakve zive plocice, to je tako ''so fresh'' :)

Ako se nekome ne sviđa lumia 550 i ne želi da čeka kad će Microsoft sve lepo dovesti u red, tu su razni drugi telefoni sa wp8.1, ne vidim u čemu je poenta diskusije. :) To je telefon takav kakav je (ne kažem da je loš!), vremenom biće i bolji kako budu softver dovodili u red. :)

Dobar je sistem kao promena, android malo po malo vuce na obavezu, kao da treba psa setati svakodnevno par puta, ja sam ga u zadnje vreme na taj nacin dozivljavao, a da nisu ispeglali win10 nisu, valjda hoce jer nemaju gde.

Nego jesi li ti skinuo nekako "vreme u Srbiji" app?

Ma bre samo si pomenuo sporo otkljucavanje ekrana na bildu koji si dobio sa telefonom i nesto kao los odziv ekrana (ne znam o cemu pricas). Nista drugo nisi napisao konkretno sta ti smeta i sta ne radi, samo random neka pljuvanja i vise prica o Androidu i wave-u. Daj da vidimo sta je to sto je tvom caletu nepodnosljivo, da proverim kod mene.

Lepo ti kazem da ne vrdas i da ne karikiras, evo ti post - http://forum.benchmark.rs/showthread.php?344830-Windows-%28phone%29-10&p=4517663&viewfull=1#post4517663

Tu sve pise, posle apdejta sistema u nekim situacijama kao da je malo ''prodisao'' ali svi navedeni problemi se javljaju i dalje i u sustini kao da se oseti taj neki ''nalet'' brzine i fluidnog rada ali dzaba sve to kad ima nedopustiva zapucavanja koja sam naveo a evo vidim i unique93 takodje ima ovaj fon i to vec par nedelja pa je izgleda tek juce/danas doziveo restart telefona pri slanju sms ili je mozda zbog bagovite tastature.

Nekoliko dana nista nisam pisao, sinoc sam apdejtovao i restartovao fon i ne vredi, ovo je nedopustivo ne za neke moje umisljenje standarde vec ne poznajem osobu koja bi prihvatila da nov telefon radi ovako, ironicno zato sam i izabrao Lumiu za oca a ne neki neproveren sam/lg lagroid koji se raspada (jos veca ironija je to sto jeftini LG androidi izgleda rade odlicno sto cu ovih dana i proveriti uzivo). Stvarno ne vidim caleta kako koristi telefon koji se raspada na nacin koji sam opisao a sve pod nekakvim ''okriljem'' kupovine koja je trebala da bude apgrejd u smislu OS-a jer je to bio glavni razlog za menjanje telefona.

Mozda sam baksuz, mozda vi imate neke specijalne verzije ali nikada ne lazem i kao sto mi je cilj da procitam koristan post pun tacnih, proverenih informacija tako mi je cilj i da ih napisem kada sam u mogucnosti.

Nadam se da ce vam telefonu raditi sve bolje i da ce W10m biti krsten os za par nedelja/ meseci a ja se odjavljujem odavde i nadam se da cu uspeti da zamenim fon sto pre.

@ Gari

Naravno, L925 sa WP8 ostaje kao opcija jer sam se vec uverio koliko je taj telefon dobar ali je problem sto su polovnjaci cesto sa unakazenim kucistima i uopste imam odbojnost prema srBskim oglasima, svim osim ovih non-buvljackih bench ;) A u odnosu na L550 sa desetkom cak mi i kupovina matore L920 deluje kao daleko bolja i stabilnija opcija ali opet ostaje problem kako naci krsten i ocuvan polovan fon.

PS fala bogu normalan clan koji ne napada da izmisljam, lazem a uz to iznese i par veoma korisnih predloga/informacija, respect :)

Poslednja izmena:
El ima neki lek za tu 550, moze da se vrati na 8.1 :-D znam da je izasla sa w10, samo pitam, mozda je ms imao backup soluciju :-D

Ja se secam, sa 8,8.1 nije bilo toliko patnje i toliko kukanja, ali zaista. To sto su neki vremenom postali toliko tolerantni sta god da MS zasere i njima je to ok, to je nesto drugo :p

@hsv imas na ebayu dosta 920 za solidnu kintu veoma dobro stanje da ne kazem skoro kao novi.

Poslednja izmena:
Mislim da ne moze 8.1 na l550.

Neko je pitao gore za Vreme u srbiji app, ja sam instalirao juce tako sto sam otisao na link iz tem direktno i skinuo.

Kakva bagovita tastatura? L1020, L925, L950... Ništa od navedenog nisam uočio sa .63, uostalom, probajte hard reset...
Treba da dobijem L550 uskoro, baš da vidim.. Inače, ona ne može na 8.1, ona dolazi samo sa W10... I ne vidim da je na wcentralu pljuju toliko, koliko ovde...

Testiracu 550 ovih dana, drugarica je uzela, ja cu joj dati moj Z2 :-D menjaza na par dana. Pokazatelj da je Ms zaista odradio taj sistem je najpre ako radi dobro na low end telefonima, 550... Ako je tu sve kako treba onda je MS uradio dobru stvar sto se toga tice.
Setimo se 520 <3 al da ne preterujemo naravno.

@hsv.stoned
Sve navedeno za L550 je toliko loše da bih ja lepo taj telefon vratio, reklamiraj, to što ti opisuješ je bukvalno fon koji ne radi...uzmi nešto što ti deluje bolje i ok...

Poslednja izmena:
Mislim da ne moze 8.1 na l550.

Neko je pitao gore za Vreme u srbiji app, ja sam instalirao juce tako sto sam otisao na link iz tem direktno i skinuo.

Probao, nije htelo ni to iako sam naravno bio ulogovan. Na kraju skinuo preko edge-a. :D Store je ne prikazuje. Sistem obecava, mislim da ce biti ovo bolje od androida kada ga utegnu, odnosno ako ga utegnu u zavrsnoj verziji pod uslovom da korisniku nisu neophodne neke specificne aplikacije kojih nema na windowsu.

Sve navedeno za L550 je toliko loše da bih ja lepo taj telefon vratio, reklamiraj, to što ti opisuješ je bukvalno fon koji ne radi...uzmi nešto što ti deluje bolje i ok...

Iskreno mene je sramota da vratim ovaj telefon jer sam svestan da je hardverski ispravan i jasno vidim da je problem u sw ali eto, pokusacu da vratim u vip i da se dogovorim sa njima za doplatu i neki skuplji model. Ne znam ni koji je rok u vipu za vracanje a jos sam se i ispalio i cekao nekoliko dana da testiram po malo jer nisam imao vremena + sam kasno apdejtovao sw ali ni to nije mnogo pomoglo a mozda sam izgubio dan-dva vremena i mogucnost za zamenu.

Setimo se 520 <3 al da ne preterujemo naravno.

Upravo na osnovu dobrih iskustava sa L520/525 sam i uzeo 550 ali ne vredi.. cisto sumnjam da je ovo hardver u pitanju, nisam lud ovo je 99.9% zbog bagovitog, nedovrsenog softvera.

Poslednja izmena:
Ne može nikako biti bolje od Androida niti funkcionalnije...brže-možda. To je bar po meni tako, pa native aplikacije zezaju... A aplikacije generalno su hroničan problem, pa recimo Viber nije imao update jako dugo...

Poslednja izmena:
Ja stojim i dalje iza svake sitnice koju sam naveo a tice se L550. Za pare koje sam dao za istu a to je 1din telefon je fenomenalan i tu nema price. Naravno da isti ne moze da se meri sa nekim jacim modelima koji su trenutno aktuelni ili cak sa nekim flagship uredjajima prethodnih generacija. Ali prosto to je izbor svakoga od nas, da li da uzme 4 god star Samsung koji je u svoje vreme bio vrh ponude ili da uzme skromniji uredjaj koji ima garanciju i podrsku.

Jedino sto priznajem od stvari koje su navedene ovde je to da W10 nije fluidan kao W8.1 i mislim da je to do samog sistema jer koliko sam video po testovima na internetu cak i 950 mi ne deluje mnogo tecnije. Rotkod moze da nam uporedi recimo 1020 vs 950 tj 8.1 vs 10 na njima. Sa druge strane to je stvar koju stvarno ocekujem da isprave.

Posto mi ovo nije primarni uredjaj ostavljam mogucnost da mozda neku manu sam i prevideo ali sve sto se ovde telefonu zamera bih itekako vec primetio. Sistem kao sto rekoh stucne tu i tamo, a situacija sa aplikacijama je sledeca(navodim one koje imam na telefonu):

6tag - losije nego na 8.1, dosta je spora, update ide jako brzo, potvrdio autor
AppRaisin - nisam je pre koristio, radi sasvim korektno ovde bez usporavanja
Deezer - isto kao na 8.1, bez problema
eBay - isto kao na 8.1, bez problema
Facebook Beta - radi ok ali se meni ne svidja sama app, kako prikazuje nove stvari i slicno, ni na 8.1 u tom smislu nije valjala, ne valja ni sad
Netflix - nisam je koristio ranije, bez problema
Nuntio - savrseno, voleo bih ovako nesto i na Androidu
Tapatalk classic - relativno lose, spora je i daleko u smislu funkcija od android verzije, no mtalk mi je jos gori tako da je ovo bar meni najveci minus trenutno
Twitter - ista kao na 8.1, radi brzo ali opet nije sa funkcijama kao Android verzija
Viber - vidno brze nego na 8.1
Whatsapp - isto kao na 8.1 sto je radila, bez problema

Za dobar deo aplikacija postoji ono "ucitavam" koje je izmedju 1 i 2 sekunde. Na nekim aplikacijama bilo one fabricke ili 3rd party je to samo prvi put a negde je to svaki put no obzirom na klasu uredjaja ne smatram da je to mana. Majka ima recimo taj neki Samsung, ne znam ni tacnu oznaku, Galaxy trennd nesto, pogldacu bas, ovo radi bolje u svakom smislu od onoga. Necu da pricam o fabrickim aplikacijama i tome koliko je za moj ukus sve ovde lepse odradjeno od dialera. sms aplikacije, kalendara, mail klijenta itd To je vec stvar ukusa. Cisto sam se drzao performansi uredjaja.

Isti posedujem mesec ipo dana, nijednom nijedan restart, nijednom nije blokirao i da nije bilo potrebnog resetovanja kad je isao insider update cenim da bi sve vreme bio upaljen od 11.12.2015. To ni sa OPO ne mogu vec moram povremeno da ga restartujem. Dakle da je telefon idealan daleko od toga, da je odlican izbor obzirom na cenu, svakako. Voleo bih da se navedu konkretni problemi da iste probam da reprodukujem i snimim da i ostali vide, svakako mi nije cilj da bilo ko kupi ovo na osnovu moje preporuke pa da se posle kaje.

Mislim da je MSFT odgrizao prevelig zalogaj i sada se muče da ga progutaju.

Trebali su nastaviti razvoj 8.1 i da polako puštaju 8.1.2, 8.1.3, 8.1.4, itd. i time bi imali vremena da polako implementiraju sve što su zamislili. Korisnici bi bili zadovoljni jer bi sistem i dalje bio stabilan i brz, a svakim apdejtom bi imali nešto novo. I naravno,ostalo bi im dovoljno vremena da se pozabave aplikacijama ili malo da su odrešili kesu i povukli developere da odrade što bolje app i isplatilo bi im se jer u ovo doba kvalitet sistema se kod većine meri količinom i kvalitetom aplikacija.

Ja ne znam zašto nisu pustili ni GDR2 svima, a tu su već upotrebili neke stvari koje su ubacili u 10ku.

Poslednja izmena:
Nadam se da ce vam telefonu raditi sve bolje i da ce W10m biti krsten os za par nedelja/ meseci a ja se odjavljujem odavde i nadam se da cu uspeti da zamenim fon sto pre.

@ Gari

Naravno, L925 sa WP8 ostaje kao opcija jer sam se vec uverio koliko je taj telefon dobar ali je problem sto su polovnjaci cesto sa unakazenim kucistima i uopste imam odbojnost prema srBskim oglasima, svim osim ovih non-buvljackih bench ;) A u odnosu na L550 sa desetkom cak mi i kupovina matore L920 deluje kao daleko bolja i stabilnija opcija ali opet ostaje problem kako naci krsten i ocuvan polovan fon.

PS fala bogu normalan clan koji ne napada da izmisljam, lazem a uz to iznese i par veoma korisnih predloga/informacija, respect :)

Ima maske (tj. poklopci za bateriju) da se uzmu u ProMobi, tamo su im oko 1000 dinara, al kako kazu, te su im original. Ipak, ne znam kako je to kad se kupuje na netu polovan telefon ili bilo gde, al ja sam prilicno paranoican kad je to u pitanju... Jeste, ima dosta onih koji prodaju skroz ispravan telefon, a koji ne koriste jer su prosto kupili neki noviji model (kao sto ja imam jednu skroz ispravnu Nokia Ashu u kutiji, koristio je dve godine), al kako da znam da taj neki lik nije zveknuo telefon o pod, pa zamenio displej nekim kineskim, i onda ga stavio u prodaju pre nego sto taj displej pocne da mu crkava (jer nije dobar kao oraginalni koji se razbio). Ipak, imam utisak da ovde ima dosta ljudi koji su iskusniji od mene po tom pitanju, i da bi umeli da izbegnu neke osnovne varke, al ja ne bih umeo, da neko hoce mogao bi da me presvuce i uvali los telefon, pa onda ja idem politikom: kupim nov telefon, koristim ga, znam da ga niko nije ostetio pre mene, imam moju garanciju. :)

@Darko1290

Ne znam sta da mislim, sa jedne strane uopste ne sumnjam u to sto si napisao tj ne sumnjam u to da pises istinu a sa druge strane sve probleme koje sam naveo sam sa L550 i win desetkom doziveo prakticno odmah (dok ti imas telefon mesec i po dana) a posle apdejtovanja koje nista posebno nije resilo sam se zesce smorio. A smem 1000e da dam da ovo nije do hardvera.

Da se ne bih dalje nervirao jednostavno cu pokusati da zamenim fon ali onda ostaje problem koji drugi model uzeti..

@ Gari

Mozda ce smesno zvucati ali umem da procenim prodavce preko sadrzaja, pismenosti, podataka i slika iz samog oglasa (neke stvari su jasne ''iz aviona'', mislim na primer kad vidis prodavca sa 0 ocena i nepismen tekst oglasa sa namerno mutnim slikama pohabanog uredjaja za koji tvrdi da je ''kao nov'' dok se na stolu vidi trash magazin Skandal a na tv-u pozadini Farma :d) i zato se drzim bench oglasa, cak sam i pitao jednog proverenog clana da li planira da proda L925 ali ima neke druge planove sa tim telefonom.. :)

Poslednja izmena:
Sasvim sigurno nije do hardvera jer ako jedna 520 na 8.1 koja je hardverski vidno inferiornija neke stvari radi brže nego 550 na W10 onda je to svakako zasluga samog OS-a. Imam obe pa mogu da uporedim. Međutim situacija se popravila i na W10 kroz ovih par insider build-ova pa se iskreno nadam daljem poboljšanju performansi. Videćemo šta sutrašnji .71 donosi. Ono što meni i dalje nije jasno tj buni me je evidentna količina problema koju si naveo a sve to na faktički novom telefonu gde ništa nije instalirano. To nije nešto što se neda primetiti u roku od odmah i složićeš se davno bi već internet brujao o tome. Evo i ovo sad kucam sa 550 i nije pukao Tapatalk mada je usporio sad malo pfed kraj, verovatno mu je dugačka poruka :)

Problem je sto obicni korisnici ne koriste te insajder buildove pa se zesce smore dok ne dodje klasican update sistema... Jako je mali procenat onih koji osete i to malo poboljsanje kroz te insider forme...

Znaci sutra izlazi novi apdejt, da li ce svi primerci (sa svih mreza) dobiti taj .71 sutra ili je apdejt vezan za mrezu i pristize sa odredjenim kasnjenjem? Posto sam u frci sa vremenom oko eventualnog vracanja uredjaja vipu..

Inace skoro nista nisam citao o ovom telefonu po netu, uglavnom sam se oslonio na utiske sa foruma i jedino cega sam se cimao to je onaj problem sa kamerom (pink-magenta linije) o cemu se i pisalo u 550 temi.

Evo sad guglam i nadjoh bagove slicne ili iste kao sto smo imali unique93 i ja - http://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_call/lumia-550-win10-mobile-keyboard-bug-makes-the/218678ee-ff38-4965-9efa-b31e7135a300

PS Evo i ovo sam imao i to jutros, posle apdejtovanja - http://forums.windowscentral.com/microsoft-lumia-550/403703-resuming-after-unlock-bug.html

A pisao sam vec i za bag da telefon po restartu zaglavi na nekom crnom ekranu.

Poslednja izmena:
I to stoji, kažem pad performansi je možda i najveća mana W10 u odnosu na WP8.1. Šteta što nemam 920 da uporedim ali cenim da bi i ona slično štucala na W10 kao i 550.

Znaci sutra izlazi novi apdejt, da li ce svi primerci (sa svih mreza) dobiti taj .71 sutra ili je apdejt vezan za mrezu i pristize sa odredjenim kasnjenjem? Posto sam u frci sa vremenom oko eventualnog vracanja uredjaja vipu..

Inace skoro nista nisam citao o ovom telefonu po netu, uglavnom sam se oslonio na utiske sa foruma i jedino cega sam se cimao to je onaj problem sa kamerom (pink-magenta linije) o cemu se i pisalo u 550 temi.

Najbolje je da odmah vratis telefon, jer ako je toliko softverski problem kod tebe onda nece biti skorije sredjen. Moje misljenje je da konacan w10m nece ni u naredna 2 meseca, jer em nije sistem sredjen, em moraju i firmware da pripreme sami.
A i bolje po tebe, nikad u zivotu nisam video da je neko ovoliki stres doziveo zbog jednog telefona, jos od 100e

Sutra izlazi insider .71. Doduše neko je okačio članak u kome piše da će ga svi dobiti odmah ali ja iskreno u to ne verujem. Ako je uređaj prijavljen na insider onog trenutka kada puste build isti je dostupan nevezano za operatera.

Za ovo drugo ne znam šta da kažem, žao mi je ako si doneo odluku zbog neke moje poruke ali ja stvarno ništa od onoga što si naveo izuzimajući lag nisam primetio.

Opusteno, ***a desava se i to da vecina telefona radi normalno ili relativno dobro a da samo odredjeni primerci imaju probleme, to se desilo i u Z2 temi kada je batak kukao na taj telefon kako iznenadjujuce lose radi (dok su svi ostali vlasnici tvrdili da njihovi telefoni rade normalno sto i jeste tacno) a posle manjeg apdejta je skroz promenio misljenje i poceo da hvali softver, na kraju je najverovatnije to bio neki sw bag ili je u vezi sa kernelom jer on im non-LTE verziju Z2 koja je zavrsila kod nas preko ko zna kakvih ''kanala'' nabavke.

Sta se ovo desava nemam pojma, uglavnom nadam se da ce vam sve Lumie raditi super na zvanicnoj verziji W10M :) A meni preostaje samo da zamenim fon u vipu..

@StDz
A i bolje po tebe, nikad u zivotu nisam video da je neko ovoliki stres doziveo zbog jednog telefona, jos od 100e

To je bes jer ne podnosim poluproizvode ili nekakve fantomske probleme sa uredjajima a rekao bih da si veci ''stres'' ti preziveo jer su ti izgleda osecanja prema ovom OS-u previse jaka pa ne mozes da podneses cinjenicu da neko iz ko zna kog razloga ima probleme sa tek kupljenim WP telefonom i da se zali na iste :)

Poslednja izmena:
Čitam sad onaj drugi link kojo si ostavio, ipak se na kraju ispostavilo da je hardverski problem u pitanju(šta to može da bude?) i da je to priznato od strane MS i da je uređaj zamenjen. Sa novim kaže da nema problema. Zanimljivo.

Što se ovoga sa tastaturom tiče, jel podešena bilo kakva predikcija i slično? Ja na svakom telefonu sve to odmah ugasim, najviše volim klasično kucanje, možda je i do toga ovde tj da zato nemam probleme.

I na kraju, koja verzija softvera je trenutno na telefonu?

Vrh Dno