Šta je novo?

PotPlayer (naslednik KMPlayer-a)

Šta beše selektujem da uvek učitava titl iz foldera, a ne one sa blurey? Učita on titl uvek, ali moram ručno da izaberem Srb, on pusti Eng titl ako im u filmu.

Mislim da nema te opcije bar kod ne mene.
Morala bi biti...

UgBDJuB.png

A ja sam isao na desni klik-preferences-skins. Tu je bilo stiklirano windowframe i tad nema klizaca levo od minimize.

Šta beše selektujem da uvek učitava titl iz foldera, a ne one sa blurey? Učita on titl uvek, ali moram ručno da izaberem Srb, on pusti Eng titl ako im u filmu.

Ideš na preferences, pa subtitles, pa na language/sync/other i tu pod "preferred language" ukucaš "Serbian, Ser, Srp", a pod 2nd preferred languages možeš da ukucaš "Croatian, Cro, Hrv".

Tako će prvo da ti učita srpski ili hrvatski titl (u zavisnosti šta si skinuo) umesto embedovanih titlova u samom fajlu-kontejneru.

Isto tako možeš i da pod "Subtitle priority" (opcija iznad "preferred language") da izabereš "prefer external subtitles" umesto "default (recommended)".

Isto to možeš da uradiš i sa audio streamovima ukoliko skidaš filmiće od Rusa sa ruskim-ukrajinskim audiom pored originalnog. Preferences, pa audio, pa language/sync/other i onda pod "language" ukucaš "eng, English, und, Undetermined".

Tako će da ti pušta prvo engleski ako ga ima, a ako ga nema pustiće ti uglavnom originalni jezik (španski, francuski, tajlandski itd) pre ruskog ili ukrajinskog kojih uglavnom ima kod filmova skinutih od Rusa.

Našao sam opciju zahavljujuću tebi, evo je:

Prilozi

• 2016-01-05_195047.png
    2016-01-05_195047.png
    179.2 KB · Pregleda: 93
Našao sam opciju zahavljujuću tebi, evo je:

To je to, a ispod možeš da ukucaš i koji jezik ti je primaran kao što sam već objasnio, ako kojim slučajem skineš film sa već nekim eksternim titlom na drugom jeziku, što nije redak slučaj.

Ja sam odradio sve ono što sam opisao u prethodnom postu i sve mi fercera kako treba, zvuk, titlovi...

Podesio sam isto. Hvala.

Kako namjestiti prevod da ide ispod slike, tj na crnim straftama?

Ovako ...

Screenshot (71).png

To je to, hvala puno! Sve sam bio podesio kako treba sem ovu prvu opciju "Display subtitles on overlay"

Kako da film bude preko celog ekrana, bez ovih crnih traka iznad i ispod slike:

Desni klik/Aspect Ratio - fit to window

Ako hoces da upropastis originalan aspect ratio onda mozes to da radis, inace se to ne radi :)
To je verovatno remux koji ima ugradjene "crne trake"...

Nije remux, ali ajd možda sam se zezno.

Sa http://jell.yfish.us/ skinem:
Jellyfish-55-Mbps-1080p-h264

Jellyfish-120-Mbps-2160p-h264:

I monitor i TV su iste rezolucije:

Poslednja izmena:
I taj sample ima ugradjene crne trake, ne znam u cemu je problem.

Pa onda neka ručno podešava zoom dok se crne trake ne izgube. Mislim d ajde na dugme +, a sigurno ima i opcija preko pomoćnog menija.

Kako da znam koji fajl ima crne trake a koji ne? To je do snimka, ako ima crne trake onda ne može da se skloni?

@nemanja123, zumiranje upropasti sliku.

I kako 1080p.WEB-DL.DD5.1.H.264 bude full bez crnih traka sa ovom rezolucijom a predhodni bluray ne :wave:

Pa koju verziju koristis? Nemam pojma koja je kod mene, verovatno neka 12-ak meseci stara i u Aspect Ratio postoji (fit to window) podesavanje koje sam napisao.. a vidi i pod Aspect Ratio Settings.

Poslednja verzija 64bit:

Našao sam.
Enter, normalna slika:

Ctrl + Enter, ceo ekran:

Izdužena je slika, mora da se skine fajl bez crnih traka. Kako da znam koji fajl nema crne trake :wave::mad:

Po rezoluciji, odnosno odnosu stranica (porediš sa svojim monitorom), ali nema nekog standarada pa se bolje navikni na crne trake ili razvučenu sliku.

I kod mene je x64 ali verzija stara ko zna koliko.

Zasto bi menjao to? Predvidjeno je da bude tako, keep aspect ratio je preporucena opcija.

Poslednja izmena:
Filmovi uglavnom nisu snimani u 16:9 odnosu, samim tim ako ne želiš crne trake imaš dve opcije: izduživanje koje si ti uradio koje deformiše sliku i zumiranje koje ne deformiše, ali odseca deo sa strane.
Ogromna većina enkodera koji rade blu-ray ripove ne enkodira donju i gornju crnu traku, pa im je rezolucija 1980x800 obično. Neki kao Grym to rade i zato je kod njih 1920x1080 sa crnim trakama, iako to nema smisla.
WEB-DL-a ima raznih, neki koji su netaknuti sa iTunesa, a neki su reencode. Ne mora da znači da će WEB-DL i BDrip imati isti aspect ratio. I gomila WEB-DL-ova ima crne trake.

Poslednja izmena:
Ti Ivane kao da po prvi put gledas filmove koji su u "bioskopskom" formatu :)
Ti filmovi su snimljeni tako, i tako treba da budu i pustani. Nikakvo razvlacenje i zumiranje slike nije dobro za pravilan prikaz filma.

Svi nekompresovani bluray/remux filmovi imaju ugradjene crne trake. Nemaju samo oni koji su u snimljeni u 1:78 aspect ratiu (takav je trenutno aktuelan uglavnom u televizijskom programu), ali ima i nekih filmova, uglavnom su to animirani filmovi.

Ovi gore su 1.78:1.
@peja, hvala na objašnjenju.
Nervira me što je recimo HBO HD u full preko celog TV, kada skinem 1080p BluRay od 30-40GB on ima crne trake. Bolje ispadne gledati HBO HD.

Ako ti toliko smeta to, onda gledaj hbo hd a mi cemo kao i do sada da se mucimo sa bluray ripovima sa crnim trakama ;)

To sto ti hoces da uradis je nemoguce bez deformisanja slike ili odsecanja jednog dela slike.

Poslednja izmena:
Na HBO-u je sigurno zumirana slika, nema drugog rešenja.
Šta fali dobrim 1080p ripovima od ~15GB? :)

Fali im sto imaju crne trake :D

Vrh Dno