Šta je novo?

Torrentovanje bez ventilatora

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

a c a

Uticajan
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
1,625
Moja oprema  
Laptop
HP 8570p
Mobilni telefon
Realme 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ruter na kablu, SBB. Skidanje torenata 24/7. Apsolutno bez ventilatora, znaci buka 0 dB ako izuzmemo samo hardove.

Koje su mogucnosti?

1. neki eksterni hard sa mogucnoscu kacenja i konfigurisanja rada na LAN. Sta? Koji? Kako se koristi na jos 2 racunara u mrezi? Iskustva?
2. neki Netbook. Da li svi rade bez ventilatora? Koji da ima mogucnost kacenja sto vise eksternih hardova i istovremenog rada u mrezi?
3. neki Laptop. Koji sa sigurnoscu moze da radi non-stop a da ne ukljucuje ventilatore?
4. neki htpc. O tome ima tema ali nesto slabo ide sklapanje, problem je uglavnom napajanje jer nema vise Antec Phantoma.
5. nesto peto?

Asus WL-500gP + eksterni USB HDD. Ja ga koristim za 24/7 download svega zivog. Potpuno je necujan jer nema nijedan ventilator. Ubacis u njega modifikovani firmware i picis 🙂 A sva podesavanja i ubacivanje novih downloada pristupas preko web-a.

Pa i ja koristim winXP, ali pristupam eksternom disku preko mreze. Mapirao sam ga kao mrezni disk i pristupam mu normalno kao i svim diskovima ;-) Luda sprava totalno sta sve moze!

Ajd malo glupo pitanje (ja sam duduk za mreže):
Jel može da se koristi (Asus WL-500gP) za bilo koji vrstu interneta?
Konkretno Beotel ADSL?

Jel može ovo da tera npr. rapget isl. za download sa RS-a? Imam premium pa da skidam tako jer mi ova download mashina ipak pravi malu bukicu a najvishe se chuje HDD.

PS2 stari ima vent, siguran sam i za PS3, kao i xbox, te stvari se greju dosta. jedino mozda onaj noviji 'slim PS2'
pa verovatno ima dosta sad tih rutera sa USB-om.. ( mislim da ima i HDD-ova sa Ethernet portom ako vec nisu pomenuti.)

I mene zanima odgovor na ovo pitanje. Mnogo bi mi lakše bilo kada bi mogao da izbacim download PC i umesto njega stavim neki nečujni ruter.

Probao sam sa laptopom i zaista je tih, al ga burazer odnese na faks.

Ima li neki ruter da može da skida sa RS/MU/HF premium-a na USB HDD i da ima gigabitne LAN portove?

Neki predlog u 2016 god. ? Imam sbb, njihov HG, ali bih uzeo šta je potrebno da to zamenim.

U 2016. treba uvesti u jednačinu i potrošnju struje tako da se kao rešenja nameću Raspberry Pi 2 i ovi Windows Mini PC mašine (bilo šta sa Intel Z3735F procesorom):

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_187681.html

oni se za godinu dana kroz račun za struju sami otplaćuju.

Poslednja izmena:
Slažem se Aco, sem struje i buka, ne želim da mi radi PC noću i troši struju.
Mini PC, Win 10? Ovo mi deluje kao nešto što tražim. Ima li negde tema ovakvim uređajuma, Mini PC?
Treba mi nešto za za bežičnu reprodukciju filmova sa PC na TV (veliki BluRay fajlovi 30-40GB), razdvojio bih PC i TV koji su povezani preko hdmi. Takođe me zanima torentovanje, gasio bih noću PC. Ovakav uređaj sve to završava?

Mini PC, Win 10? Ovo mi deluje kao nešto što tražim. Ima li negde tema ovakvim uređajuma, Mini PC?
Treba mi nešto za za bežičnu reprodukciju filmova sa PC na TV (veliki BluRay fajlovi 30-40GB), razdvojio bih PC i TV koji su povezani preko hdmi. Takođe me zanima torentovanje, gasio bih noću PC. Ovakav uređaj sve to završava?

HTPC tema
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?185980-HTPC-konfiguracije-rešenja-saveti/page92

Pogledah temu, vidim da tu sklapaju, kupuju pojedinačne komponente. Kupio bih neko gotovo rešenje, nisam vičan da sam sklapam i budžim, ne razumem se, zato mi je ovaj Mini PC primamljivo rešenje za torrentovanje i puštanje filmova sa pc na tv (mada je u sam uređaj mini pc). Deluje zanimljivo i LattePanda za koji ste postavili link.

Poslednja izmena:
Ne znam samo koliko su Atom i Raspberry sposobni za to.

Ovo gore je x264, ostaje jedino mana podrška za x265?

Sto, da neces mozda da pustas preko ove male naprave 4K h265? 😀
Sa takvim materijalom ce se i mnogo skuplji klasicni racunari oznojiti 🙂

Poslednja izmena:
Ivane, neko mora da zaprvači, da naruči isproba sve i onda uradi review, nema druge, onda ćemo iz prve odavde da saznamo kakve su mašine. Po onome što sam pogledao na youtube-u ja bih naručio, čim dođem do neke kinte.

Sto, da neces mozda da pustas preko ove male naprave 4K h265? 😀
Sa takvim materijalom ce se i mnogo skuplji klasicni racunari oznojiti 🙂

Zanima me 1920 x 1080p, Blu-ray, a h265 je stvar koja se sve više koristi, treba misliti unapred.
Recimo film Burnt, skidam 1080p Blu-ray od 34GB :
kfVxmSh.png

Sada je film u h264, za par meseci noviji film može biti u h265, zato mi je bitno da ima podršku i za h265 i da vrti Blu-ray.

@a c a, koju bi naručio? Niko od domaćih jutubera nije testirao?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno