Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Resetovanjem na fabricko stanje iz opcija "Menu" na daljincu pa "Podesavanja > Tehnicka podesavanja >Sistem info" pa "OK" na daljincu pa strelicom na dole na daljincu odaberes "Pocetna podesavanja". (ne vidi se dok se ne dodje strelicom)

Resetuje se na fabricko stanje, traje malo duze od klasicnog reseta i treba da se slede uputstva sa ekrana ali je jednostavno.

Ako ni to ne pomaze onda je nesto crklo, mora zamena. (u vecini slucajeva)

Pozdrav!

Mene i dalje zeza upload u večernjim satima,pre nikad nisam imao nikakvih problema i čudno je što to nije stalno,parametri koliko se ja razumem a kačio sam ih na prethodnoj strani su ok...DL i ping su super ali kad ne radi upload skoro nikako ssve sporo učitava i surf je otežan...

Džabe se nama žališ, jedino rešenje ti je da zoveš SBB dok usporenje traje, i budeš uporan (zoveš više puta, ako je potrebno).

Broj call centra: 19900 (radi 24/7)

Resetovanjem na fabricko stanje iz opcija "Menu" na daljincu pa "Podesavanja > Tehnicka podesavanja >Sistem info" pa "OK" na daljincu pa strelicom na dole na daljincu odaberes "Pocetna podesavanja". (ne vidi se dok se ne dodje strelicom)

Resetuje se na fabricko stanje, traje malo duze od klasicnog reseta i treba da se slede uputstva sa ekrana ali je jednostavno.

Ako ni to ne pomaze onda je nesto crklo, mora zamena. (u vecini slucajeva)

Pozdrav!

Uradio sam po tvom savetu, ali sam ostao bez kablovske. Čekao sam sinoć oko 30 min, ostavio (rekao si malo duže traje), jutros pogledam isto piše:

Izvadio sam kabal za napajanje, isto stoji, nema kablovske. Šta sada?

Poslednja izmena:
Uradio sam po tvom savetu, ali sam ostao bez kablovske. Čekao sam sinoć oko 30 min, ostavio (rekao si malo duže traje), jutros pogledam isto piše:

Izvadio sam kabal za napajanje, isto stoji, nema kablovske. Šta sada?
Sada znas za ubuduce, pamet u glavu i ubuduce ne slusati Scekine savete.
Pozdrav!

Vidim, pomogao si coveku do jaja! (kao i uvek, besmislice si u stanju da pises u svakoj t3emi, narocito licno, a da kazes nesto korisno - jok)

@Ivan I. - Pa napisao sam, nesto je crklo, najverovatnije je hardverska greska u pitanju. Samo zamena i nista drugo. Cak i ako proradi nejverovatnije ce uskoro isto ili drugacije. Cim ne moze da odradi "Pocetna podesavanja".

Ima jos nesto sto mozes da probas ali ne mogu da se setim kako ide, kombinacija dugmica koje treba pritisniti da se uradi tehnicki reset, da se resetuje bukvalno sve i da primi i firmware i sve ostalo... Kad nadjem, potrazicu (imam negde zapisano...) pa cu da napisem.

Mada je najverovatnije "crk'o" uredjaj.

Pozdrav!

Volume - Channel + i - i stand by (sve zajedno, drzis dok se ne pojavi...). To je za D3V2 ali ne mogu da nadjem za 2100. Probaj, mozda je isto (ne secam se, davno sam to radio. treba da se desi kao ovo sa klipa na 1'27".

https://www.youtube.com/watch?v=_0yMrph6K0E

Potrazicu jos.

Pozdrav!

Izvadi se iz struje, ch- vol- i guide se pritisne u isto vreme i drzi se pa se onda vrati strujni kabl (nema prekidac sa zadnje strane) i drzi... prikaz na ekranu treba da bude kao u DOS-u! (trazicu i dalje, ne mogu da nadjem konkretno za 2100)

Poslednja izmena:
Kod ovog modela cisco pds2100 je drugačiji raspored, predpostavljam da je u pitanju ista kombinacija za tehnički reset. Ide kombinacijom istovremeno pritisnuto GUDE + strelica gore + strelica dole, ali to se radi odmah kada uključite dekoder u struju. Uradi do "done" ali posle izbaci isto kao gore sa slike.
Probao sam i sa tvojom kombinacijom kao kod starog modela, strelice dole, levo i desno istovremeno, ništa.
Mora zamena, opereter je rekao da će me kontaktirati za zamenu, ko zna kada će to biti. E maler, a večeras vaterpolo, još zvao ortaka kod mene na vaterpolo.

Poslednja izmena:
Dok ti ne donesu novi risiver koristi analognu, imaš bar kanale iz osnovne ponude.

Da, nju koristim od sinoć, velika razlika u slici na 50" sa analognom i HD, a rts je bar HD, to mi je hendikep zbog vaterpola večeras.
Što je najgore, taj dekoder je skoro nov, koristi se dvadesetak dana, baš sam se razočarao u kvalitet opreme.

Šta je najbolje sada da tražim, kada već donose novi dekoder, D3cam?

Pa ubaci onih 15 FTA digitalnih kanala. Tu ti je i RTS HD

Sent from mTalk

Kako da ih ubacim?

ps.
1xCI+ je oznaka za CAM odnosno Common Interface Plus? To je to što mi treba za D3cam?

Poslednja izmena:
U settingsu TV-a za izvor signala sa antena prebaciš na DTV i uradiš scan. Tako je barem kod LG-a. Sa D3 cam nemaš napredne usluge i VoD.

Zvao sam korisnički. Sa D3 cam nemam 72 sada unazad i video klub, to mi nije mana.
D3 cam se plaća 1900din.
Ima li neko da podeli isustva sa D3 cam? Kako radi u odnosu na dekoder D3? Slika? Brzina prebacivanja kanala?

Slika ista prebacivanje malo sporije

Sent from mTalk

Sporije :mad:

U settingsu TV-a za izvor signala sa antena prebaciš na DTV i uradiš scan. Tako je barem kod LG-a. Sa D3 cam nemaš napredne usluge i VoD.

Izabrao sam digitalne, to bi trebalo da je to kod samsunga? Ili nije to? Stavio potpunu pretragu, sada čekam.

@Ivan I.
Probaj ovo, iskljuci resiver iz struje, pritisni i drzi Standby dugme(power dugme), vrati kabal nazad u njega i nastavi da drzis dugme, trebalo bi da povuce software ispocetka

Poslednja izmena:
Ništa nisam dobio gornjom pretragom i digitalnih, imam ove opcije u pretrazi:

@m@ke , probaću.

Verovatno je to. Idi na potpuno

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Šćeka ima Samsung. Pošalji mu PP

Sent from mTalk

Jel neko krči ton na RTS 1 HD?
Gledam vaterpolo, kad pričaju krči nešto, a na običnom SD kanalu ništa.
Drugi HD kanali isto ne krče.

@Ivan I.
Probaj ovo, iskljuci resiver iz struje, pritisni i drzi Standby dugme(power dugme), vrati kabal nazad u njega i nastavi da drzis dugme, trebalo bi da povuce software ispocetka

Na kratko si udahno nadu, jer je počeo update:

Ali, kada završi ista greška piše na dekoderu i nema slike.
Hvala svakako :)

Verovatno je to. Idi na potpuno

Probao sam, nema digitalnih kanala nikako, samo analogni.

Jel neko krči ton na RTS 1 HD?
Gledam vaterpolo, kad pričaju krči nešto, a na običnom SD kanalu ništa.
Drugi HD kanali isto ne krče.

Meni se takođe dešavalo, samo na RTS 1 HD, na drugim HD kanalima ne.

Drugari imam problema sa netom svakih par dana. Tacnije, na svakih par dana net zaglupi (lampice pocnu nepravilno da svetle), adapter od modema (sa slike) iskljucim, odmah ukljucim i proradi. Jel zna neko koji je razlog tog zaglupljivanja?

Prilozi

• IMG_20160123_210928.jpg
    IMG_20160123_210928.jpg
    845.4 KB · Pregleda: 158
Meni se desava na sport klubovima hd da ton krci a takodje i na rts 1 hd.I sad se desava.Ne znam sta moze da pravi problem.I slika na sport klubovima povremeno secne po malo.Ide u intervalu od po tridesetak sekundi da je slika ok a onda povremeno secne.I sve tako ukrug.Izgleda da na momente oslabi signal pa onda dodje kako treba.

Jel neko kontaktirao korisnicku podrsku u vezi tog krcanja i sta je uzrok tome?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno