Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

makarena@
dakle od pocetka sledece sezone arena sport krece sa prenosima premier lige,meksicke lige i francuske kosarke,da li mozda imas jos nekih informacija sta mozemo ocekivati od novih liga na areni za sledecu sezonu...

Makarena@

Pisao si da ce telekom da podigne brzine neta,a dali se mozda zna kada ce to biti?Mesec-dva ili sest?

Spremaju nove box pakete koji ce ukljucivati vece brzine neta, ali tacan datum pocetka te promocije jos uvek niko ne zna, najvise se suskalo o kraju marta i pocetku aprila, otprilike za kada je planiran i start njihovog kablovskog kanala zabavnog sadrzaja, medjutim to ce zavisiti i od napretka radova na modernizaciji njihove mreze, posto se trude da sto vecem broju korisnika obezbede tehnicke uslove za vece internet brzine, tako da se moraju sve te stvari poklopiti, mada gotovo je sigurno da ce cela akcija krenuti makar pre kraja proleca.

makarena@
dakle od pocetka sledece sezone arena sport krece sa prenosima premier lige,meksicke lige i francuske kosarke,da li mozda imas jos nekih informacija sta mozemo ocekivati od novih liga na areni za sledecu sezonu...

Da, meksicki fudbal krece sredinom ili krajem jula, engleski fudbal krece pocetkom avgusta, dok francuska kosarka krece pocetkom oktobra, te tri stvari su obezbedjene i potpisane.

Od ostalih noviteta, ceka se rasplet oko nove Evrolige, jer postoje snazne indicije da ukoliko ABA liga potpise taj famozni desetogodisnji ugovor koji bi joj garantovao ucesce, Arena ce imati punu podrsku svih ex-yu klubova da preuzme TV prava na sebe, jer se uveliko spekulise da Uleb namerno pravi drasticnu reformu takmicenja i jos zatvoreniji sistem lige, da bi jos masnije naplatio prenose televizijama i uzeo veci prihod od oglasivaca, tako da postoji ozbiljno verovanje da ce svi dosadasnji ugovori sa televizijama biti raskinuti i da ce TV prenosi opet biti na trzistu, ali dok se tako nesto i zvanicno ne potvrdi, i dok se ni ABA ligi ne ponudi usesce u tom novom takmicenju, Areni ne preostaje nista drugo nego da strpljivo ceka rasplet i vidi da li postoje sanse da dovede novu Evroligu na svoje kanale.

To je to sto se tice tih malo vecih noviteta, isto ce tako sacekati da vide sta Fiba planira da napravi sledece sezone, da li ce to njihovo novo takmicenje kao odgovor novoj Evroligi biti atraktivno i da li ce mozda ukljucivati i nase klubove, narocito ukoliko Uleb ispali ABA ligu, sto i nije nemoguce, od ostalih prenosa, Arena bi volela da pojaca ponudu tenisa i moto sportova, medjutim jos uvek nema nikakvih konkretnih informacija, takodje voleli bi i da americki sportovi imaju vecu zastupljenost u njihovoj programskoj semi, medjutim tako nesto je realnije da se desi one tamo godine, a pominjao sam vec i da imaju usmeni dogovor oko prenosa portugalske fudbalske lige, isto tek od one tamo godine, nista nije potpisano, ali su dobili nekakve garancije da ce imati pravo prece kupovine, za sad to je sve sto znam.

makarena@
kakva je situacija sa vimbldonom i formulom 1 za ovu sezonu,negde sam procitao da sport klub ima ugovor na 5 sezona za vimbldon i da je on potpisan 2011.

Hvala na svim informacijama , makarena.

Meni nije jasno zašto su svima njima cilj ti ekskluzivni sadržaji, kad ogroman broj ljudi uopšte ne može da bira provajdera.

I sad neko ne da arenu ogromnom broju korisnika da bi ih naterao da urade šta? Ne mogu apsolutno ništa.

Ili sbb ne da sport klub hd nikom drugom. A ti ljudi ne mogu na sbb.

Sve to mi je besmisleno.

Ja sam na radijus vektoru i u tom smislu sam imao sreće da sam na jednom od retkih provajdera koji ima i arenu i sport klub.

Mnogo su mi važne te stvari, jer me samo to na tv-u praktično i interesuje. Briga me za kvalitet usluge u celini ako nemam ono što mi se gleda.

Baš se zakomplikovalo sve ovo, nadam se da ćemo doživeti neko zakonsko rešenje koje neće dozvoljavati ovakve gluposti.

U konkurenciju ne računam to što mogu da uzmem neki iptv, jer mi to apsolutno ne odgovara.

I ja koji sad treba da potpišem ugovor ili da menjam provajdera ne mogu nikako da znam sta ce sledeće sezone biti ni sa fudbalom ni sa košarkom.

Ako ima još neki info oko košarke i šta bi mogao da bude očekivan razvoj, bio bih zahvalan.

Poslednja izmena:
Hvala na svim informacijama , makarena.

Meni nije jasno zašto su svima njima cilj ti ekskluzivni sadržaji, kad ogroman broj ljudi uopšte ne može da bira provajdera.

I sad neko ne da arenu ogromnom broju korisnika da bi ih naterao da urade šta? Ne mogu apsolutno ništa.

Sve to mi je besmisleno.

Ja sam na radijus vektoru i u tom smislu sam imao sreće da sam na jednom od retkih provajdera koji ima i arenu i sport klub.

Mnogo su mi važne te stvari, jer me samo to na tv-u praktično i interesuje. Briga me za kvalitet usluge u celini ako nemam ono što mi se gleda.

Baš se zakomplikovalo sve ovo, nadam se da ćemo doživeti neko zakonsko rešenje koje neće dozvoljavati ovakve gluposti.

U konkurenciju ne računam to što mogu da uzmem neki iptv, jer mi to apsolutno ne odgovara.

I ja koji sad treba da potpišem ugovor ili da menjam provajdera ne mogu nikako da znam sta ce sledeće sezone biti ni sa fudbalom ni sa košarkom.

Ako ima još neki info oko košarke i šta bi mogao da bude očekivan razvoj, bio bih zahvalan.
Ok je to ne mogu mnogi da biraju ali oni ukinu suparnickoj strani i uskrate ljudima to.
Ako ne mozes da das na svojoj tv kvalitetni sadrzaj aj da ne damo suprotnoj strani nasu ekskluzivu.
Prosto i jadno razmisljanje SjBBa.
Ptt je imao i SK 1 i 2 ali i AS a SjBB samo mnogo sbojih SK.

Manje vise su svi upoznati sa situacijom u BiH, stvarno je zalosno sto se sve to desava i sto je uopste dozvoljeno da se nesto tako desi, nista bolje nije ni u Srbiji, a nema ni naznaka da ce se situacija menjati, ono sto je Telemach kod vas, to je SBB kod nas, znaci to je jedna te ista firma, United Group, formirana udruzivanjem najjacih operatera u regionu, pod patronatom investicionog fonda Mid Europa Partners, da bi ih posle kupio pregobati KKR.

Sport Klub je u njihovom vlasnistvu i slazem se sa tobom da je to najbolji sportski kanal u regionu, ne kazem to samo zbog trenutne programske seme, vec su inace veoma stabilni i imaju sjajnu perspektivu, naravno da i oni posluju u odredjenom minusu, ali je to zastitni znak skoro svih takvih kanala, jer cene sportskih prenosa rastu iz godine u godinu, pa je gotovo nemoguce pokriti sve te troskove i povratiti sav taj ulozeni novac, a to je i razlog zasto takvi kanali po pravilu posluju u sklopu neke vece kompanije, inace tesko da bi i postojali.

Savetovao bih ti da ne donosis nikakve ishitrene odluke na osnovu necega sto procitas na nekom forumu, narocito ukoliko bi to rezultovalo i nekakvim finansijskim troskom ili slicno, ne znam kakva je situacija kod tebe i kakve su ti sve opcije u pogledu izbora operatera, ali ako si doneo cvrstu odluku uradis nesto, a sto se kasnije lako moze ispostaviti kao pogresan potez, onda bolje malo sacekaj dok ne budes imao vise informacija, cisto da bi bio siguran.

Da, istina je, Premijer liga prelazi na Arenu od sledece sezone, ali to kaze neki anonimus na nekom internet forumu, znaci to je obicna spekulacija, ja prvi ne bih tako nesto uzimao zdravo za gotovo, ne znam da li se na jos nekim mestima sirom interneta iznosi isti takav info, to cak nije ni bitno, moze jos deset anonimusa da se kune u verodostojnost toga, a i dalje ne treba potpuno verovati u takve tvrdnje, lepo se saceka na zvanicno saopstenje i posle toga se donose konkretne odluke, da li ce ta vest biti saopstena za par nedelja ili ce se malo duze cekati, to zna samo IMG Media koja je kupila prava na englesku ligu, ona mora da sklopi ugovore sa desetinama klijenata i mora da cvrsto stiti svoje interese, dok svaki njen klijent koji je sklopio ugovor sa njima mora da postuje zakon o tajnosti, dok ne dobije dozvolu da izadje u javnost, jer nisu cene i uslovi saradnje identicni, kao ni pregovori.

Telemach je najbolji operater u BiH, sto se tice kvaliteta usluge, u cene ne ulazim, tako da bi bilo logicno da se svako prebaci kod njih ukoliko ima tehnicke uslove za to, i naravno ako mu odgovara cena, identicna je situacija i u Srbiji, ovde je SBB svetlosnim godinama ispred svih i ubedljivo su najbolji izbor, na stranu cene i neke druge stvari, e sad, ako ljudi menjaju operatere samo zbog nekog kanala koji trenutno prenosi neku fudbalsku ligu i cija se programska sema svake godine menja, vise ili manje, to je vec dosta klizav teren, ja bih ti savetovao da ako ti je toliko stalo do Premijer lige, ipak malo sacekas sa promenom operatera, taman ce tih 60 dana da istekne pa ces znati da li se ukinuti kanali vracaju ili ne, a u medjuvremenu mozda budu i neke zvanicne informacije u vezi engleske lige, pa ces definitivno znati kako stoje stvari, jer stvarno si u teskom polozaju, a ljudima ne treba previse verovati ni u stvarnom zivotu, a kamoli na internetu, dok operatere treba birati na osnovu kvaliteta svih njihovih usluga, a ne samo trenutne programske seme na nekom kanalu.

Hvala puno na odgovoru.Zivjeli cheers

Ja danas posle 10 godina nisam vise na ptt-u.
Iskreno se nadam da ce ptt preziveti ovaj udarac SjBBa.

Svima nam je u interesu da konkurencija bude sto brojnija i bolja, ali iz komunikacije sa sluzbenicima PTT-a, mislim da njih apsolutno bas briga za sve sto se desava. Na novonastalu situaciju ne mogu da uticu, ali onda kada mogu, to ne rade. Da ne ulazimo u polemiku zastarelosti ponude (internet, telefonija, VoD...). Ja sam ih se kurtalisao pre ovog debakla sa SK, jer su bili bezobrazni (ne bih sad o problemima i glupostima koje su pravili). To bih uradio i ranije da su ostali pri odluci da skrembluju celu digitalnu ponudu. Dok su bili jedina opcija, cutao sam i trpeo, sada kad imam alternativu, dovidjenja.

Ja se takodje nadam da ce se probuditi iz zimskog sna koji traje 10 godina i vratiti u igru. Do tada, bicu na nekom drugom provajderu.

Mene samo zanima ko je branio ili brani Ikomu i poštarima da imaju Eurosport HD kanale,nisam znao da Eurosport kao pan evropski kanal ima Monopol !!!Molim Makerenu da mi otkrije ko stoji iza Eurosport zavere.
Zašto optužujete SBB za novonastalu situaciju???????SK imaju: Ikom,Radijus,Kopernikus,da li je to SBB monopolista ili pak država ima neke svoje probleme????
To što neko voli da poštari ne propadnu samo govori o tome da ovde neki nikovi trebaju da imaju status PR službe dotičnih provajdera.

Poslednja izmena:
Ako na mene ciljas ja ne da ne radim u ptt nego si ga omasio debelo a ako znas da citas video bi da sam upravo presao sa ptt na Ikom.
Pa SjBB je monopolista time sto bira i ucenjuje kome ce sta dati, lepo je @makarena objasnio.
Napisao covek lepo da su ih ucenjivali SK golfom i Grandom ili cime vec i da su trazili ludacke pare za to znajuci da ovi nece/nemaju/ne mogu da im to isplate e zato je monopolista jer ucenjuje time sto je SK njihov kanal a oni su potpisnici ekskluzivnih prava ne odredjene dogadjaje.
Ja bih bas rekao da ti radis u PR sluzbi SjBBa.

A zašto si se ti osetio prozvanim?
Zbog ovoga:
Iskreno se nadam da ce ptt preziveti ovaj udarac SjBBa.

To što neko voli da poštari ne propadnu samo govori o tome da ovde neki nikovi trebaju da imaju status PR službe dotičnih provajdera.

Jel ti sad malko jasnije?
A sto je lose pozeleti nekome srecu u biznisu pogotovu sto se sa istim rastajes?
Jel trebamo da mrzimo? Mozda neki od vas i mrze dal ptt dal nekog u svom okruzenju, ja sam covek koji ne zna da mrzi i nikom ne zelim zlo, naprotiv.
E to mnogo govori i o nekima ovde a i o meni.
Ptt za ovih 10 god mi ni 1RSD nisu dale ali ja njima jesam mnogo i nije mi zao i opet kazem nadam se da ce ovo preziveti jer sam u razgovoru sa covekom iz Ikoma saznao da on ima 50 adresa kojih je dobio da odradi za predhodnih 3-4 dana posle NG, samo in a gde su mu ostale kolege?

Evropska kosarka je u velikom haosu, klubovi zive od danas do sutra, cak i ovi najbogatiji su smesni u odnosu na prosecne fudbalske klubove, sve sto se desava na relaciji ULEB - FIBA je diretkna posledica nedostatka novca u kosarci, a dobro se zna da su TV prava i sponzori najveci izvor prihoda, oko toga se uvek vodi najveca borba, ULEB uvodi kompletnu reformu Evrolige samo da bi nekako nacinio to takmicenje profitabilnijim i privlacnijim za razne oglasivace, ugovori ce se potpisivati sa klubovima za koje se veruje da ce uvek imati dobar budzet na raspolaganju za dovodjenje kvalitetnih igraca, niko ne garantuje da ce i ABA liga biti deo tog projekta ili ne, kao sto i niko ne garantuje da se sve to nece raspasti vec za dve-tri godine, bez obzira sto je planirano da taj novi zatvoreniji sistem traje minimum deset godina, price kako zele da se u buducnosti prikljuce NBA ligi su smesne, na drugoj strani FIBA ide u neku drugu krajnost, oni hoce da nekako kopiraju fudbal i da naprave takmicenje gde bi sve nacionalne evropske lige imale svoje predstavnike i gde bi se buduci ucesnici odredjivali samo na osnovu njihovih rezultata, a ne drugih faktora, medjtuim to ne pije vodu posto su gotovo sve lige u raspadu, a klubovi jedva prezivljavaju, tako da je tesko prognozirati konacni razvoj situacije, u svakom slucaju, prvo treba sacekati i videti na koju ce stranu otici ABA liga, a onda ce poceti da se kristalise i situacija oko prenosa.

Poslednja izmena:
Ja danas posle 10 godina nisam vise na ptt-u.

Kazi mi da li si bio vezan ugovorom ili ne, ako jesi na koju foru si raskinuo?
Kod mene u Smederevu problem je sto na mojoj lokaciji jedini kablovski operater Posta Net, a druge alternative su samo u iptv-u ili d3i-u. Imamo jos jednog kablovskog operatera u Smederevu a to je kopernikus, ali oni nisu prosli kablovima na mojoj lokaciji.
Najveci moj problem je sto sam zaljubljenik u formulu 1 i moto gp, pa bi me zanimalo ako makarena@ ili neko drugi zna, jos koliko sezona ce sport klub prenositi iste?

makarena@
kakva je situacija sa vimbldonom i formulom 1 za ovu sezonu,negde sam procitao da sport klub ima ugovor na 5 sezona za vimbldon i da je on potpisan 2011.
Najveci moj problem je sto sam zaljubljenik u formulu 1 i moto gp, pa bi me zanimalo ako makarena@ ili neko drugi zna, jos koliko sezona ce sport klub prenositi iste?

Ne znam uopste kakva je situacija oko bilo kog teniskog turnira, jer tu se cesto desava da se koristi vise posrednickih agencija prilikom kupovine TV prava, evo na primer kada Sport Klub zeli da kupi neke sportske prenose, to se nikada ne radi direktno, vec SBB ima brojne registrovane firme po raznoraznim poreskim rajevima, i onda neka od njih kupuje prava, pa ih posle prodaje Sport Klubu, fora je u tome sto ta fiktivna firma plati jednu cenu, a onda "samo na papiru" proda ta prava po znatno nizoj ceni SK-u, sve se to naravno radi da bi se sto vise umanjili poreski troskovi, jer drzava oporezuje onu cifru koja je prijavljena od strane SK-a, bez obzira sto i sami znaju da je SBB sigurno platio znatno vise, medjutim to je postala uobicajena praksa svih dovoljno vestih i mocnih privatnih kompanija, otvaraju gomile fiktivnih firmi po Luksemburgu, Kipru i slicnim mestima, pa onda nesto sto kupe za jedan iznos, kasnije "prodaju" drugoj firmi pod okriljem iste kompanije drasticno jeftinije.

Tako da je za odredjene sportske sadrzaje koje trenutno ima SBB, gotovo nemoguce saznati pravu duzinu trajanja ugovora, osim ako to sami ne objave ili ukoliko to ne objavi firma od koje su kupili prava, pod uslovom da je to bio izvorni nosilac prava, a ne neka od gore napomenutih firmi koje su registrovane samo da bi "posredovale" izmedju prave firme koja prodaje i krajnjeg kupca, cuo sam da je Sport Klub odlicno obezbedio brojne teniske turnire, e sad kako i na koji tacno nacin, to stvarno ne znam, slicno je i u vezi moto sportova, koristili su identican mehanizam, mada sama Formula 1 nije bas toliko bitna, recimo MotoGP je popularniji u Srbiji, kosta manje, gleda se vise i prolazi znatno bolje kod oglasivaca.

Sve to mi je besmisleno.

Istina je da ogroman broj ljudi ne moze da bira provajdera, ali upravo zato operateri zele da imaju sto vise ekskluzivnog sadrzaja kojim bi privukli i sve te tudje korisnike, ako ne u potpunosti, onda makar da ih nateraju da uzimaju neke njihove usluge preko kojih bi mogli da gledaju kanale sa atraktivnim sadrzajem, ako neko zeli da gleda Arenu, a nema je u ponudi kanala njegovog kablovskog operatera, onda preko Telekoma moze da uzme MTS TV ili da kupuje pojedinacno utakmice preko Klik Sporta, ili moze da uzme poseban Arena paket preko Polarisa, a ima i preko Klik Pinka opciju da gleda Arene, s druge strane, ako neko zeli da gleda SK, a nema tehnicke uslove da uvede SBB kablovsku, onda moze preko njih da uzme D3i, a isto tako moze da uzme i NetTV Plus, tu je naravno i mogucnost da uzme Total TV, naravno da bi bilo bolje da svi kablovski operateri imaju i sve Arene i sve Sport Klubove, medjutim sta da se radi kad i Telekom i SBB zele da budu apsolutni lideri na trzistu, a korisnici ispastaju.

makarena@,
znači bežanija od Sport kluba?:D

Sve to zavisi od ukusa, ja recimo smatram da je engleska liga uzasno precenjena i uopste ne volim da je gledam, dok na primer spansku (i nemacku) ligu obozavam, a od kosarke jedino NBA gledam, tako da ce meni i dalje Sport Klub biti znatno jaci od Arene, ako se gleda samo programska sema, komentatori me nerviraju i kod jednih i kod drugih, tako da cesce gledam sport preko Interneta, nego sto to radim preko TV-a, plus ne volim sto se godinama vodi nekakav virtuelni rat izmedju korisnika razlicitih operatera, pa se stavljaju na stranu one televizije cije kanale mogu da gledaju, a u stvari su zrtve direktnog sukoba dve kompanije.

Sport Klub je pogresio sto nije postovao odredjena pravila kada je Premijer liga u pitanju, inace tesko da bi IMG agencija dala prednost Areni, vec bi ih pustila da se ravnopravno bore za kupovinu TV prava, ovako je Arena imala otvoren put ukoliko bude spremna da plati trazeni iznos, drzava je uletela sa parama i tu je bio kraj price, oko nove Evrolige videcemo kako ce se razvijati situacija, ABA liga ce imati kljucnu ulogu i oni favorizuju Arenu, tako da su to neki faktori koji ne idu na ruku SK-u, medjutim isti taj Sport Klub je prethodnog leta platio spansku ligu otprilike kao sto su kostale italijanska i francuska liga zajedno, znaci tu negde oko 16 miliona evra za produzetak ugovora na jos tri sezone, nisu to bas male pare.

Moj najveci problem sa Arenom je taj sto niko zivi ne zna sta ce se desiti kad Telekom vise ne bude u drzavnom vlasnistvu, to je veliki znak pitanja koji stoji nad njenom glavom, dok je na primer Sport Klub u bezbednim rukama i ima svetlu buducnost, a takodje uvek ce imati i vecu gledanost i bolje prihode od oglasivaca, sve dok budu imali bogatu ponudu tenisa, ljudi malo precenjuju fudbal i kosarku jer misle da svi muskarci samo to gledaju, medjutim tenis ih sije iz godine u godinu, postaje sve popularniji i u kladionicama, plus zaboravlja se da niti svi muskarci pate za sportom niti samo oni gledaju TV, procentualno zene vise vremena provode ispred malih ekrana i zestoko se potcenjuje njihov udeo u gledanosti sporta, upravo one prave tu drasticnu razliku u korist tenisa, tako da je opet na kraju krajeva sve ovo pitanje ukusa, evo recimo ljubitelji americkih sportova su uvek najglasniji, ali gledanost tih americkih liga na televiziji je mizerna, oglasivaci ih ignorisu, a prenosi preskupi.

Mene samo zanima ko je branio ili brani Ikomu i poštarima da imaju Eurosport HD kanale,nisam znao da Eurosport kao pan evropski kanal ima Monopol !!!Molim Makerenu da mi otkrije ko stoji iza Eurosport zavere.
Zašto optužujete SBB za novonastalu situaciju???????SK imaju: Ikom,Radijus,Kopernikus,da li je to SBB monopolista ili pak država ima neke svoje probleme????

Nema nikakve Eurosport zavere, jednostavno Posta i Ikom nemaju para za njihove HD kanale, cak i njihovi standardni kanali su preskupi za nase uslove, SBB je prebogat i moze da kupi sta kod pozeli, dok Telekom ima vetar u ledja od drzave, pa i oni ne manjkaju sa parama.

SBB snosi deo krivice za novonastalu situaciju, dok drugi deo snosi drzava jer je svojim odnosom prema Posti totalno unistila njihovu ponudu, naterali su ih da masno placaju Arene i da ih gurnu u pay ponudu, iako je vlasnik tih kanala ista ta drzava, a onda je taj glupi rat izmedju Telekoma i SBB-a direktno doveo do toga da Posta izgubi i SK kanale, samo zato sto ima istog vlasnika kao i Telekom, ali najvece zrtve ovog konflikta su kao i uvek korisnici.

Ikom ima tri SK kanala zbog kojih je bio prinudjen da uvede jos gomilu drugih koje nije ni zeleo, a sve to placa toliko papreno da im jedva ostaje dovoljno novca koji bi mogli da iskoriste u unapredjenje ponude i modernizaciju svoje mreze, za Radijus i Kopernikus ne znam pod kojim su uslovima dobili SK kanale, pa ne bih da gresim dusu, ali pretpostavljam da su to papreno platili, na ovaj ili onaj nacin, a time i dodatno umanjili budzet za nesto novo.

Drzava ima svoje problem, a SBB jeste monopolista, cilj svake firme je da postane dominantna na trzistu, tako da je potpuno razumljivo zasto oni maksimalno koriste poziciju u kojoj se nalaze, da imamo zdravu drzavu, onda bi se borila protiv tog monopola, medjutim ona ne samo da je omogucila da do toga dodje, vec i sama to cini u nekim drugim sektorima, nije Telekom nikakvo nevinasce, ono sto oni rade sa Arenama sve vise i vise lici na sve ono sto radi SK.

Posta nikada nece propasti, to sto je njihov KDS deo poprilicno zapusten, jer ne dobijaju onoliko novca koliko im treba, ne znaci da su i ostali sektori Poste u takvom stanju, a to sto ih ja tu i tamo branim, nije zato sto podrzavam njihov trenutni model poslovanja, vec zelim da odvojim ljude koji su zaduzeni za kreiranje televizijske ponude, od onih koji sede u komisiji i odlucuju da li ce i koliko novca odvojiti sa neke nove kanale, cak sta vise vec sam rekao vise puta, ko god ima tehnickih mogucnosti da napusti Postu i ode kod nekog drugog operatera, bilo bi pametno da to sto pre i uradi, SBB je svakako najbolji moguci izbor, bar kad se gleda kvalitet cele ponude, u cene ne ulazim, ali sta da rade svi oni korisnici koji ne mogu da promene provajdera, ostaje im jedino alternativa sa Telekomom, ali sta ako im i on nije po volji, bezveze je sto je takva situacija i sto je drzava dozvolila da se to desi.

Ako mogu da primetim,ne plaćaju oni eurosport HD kanle svojim parama ,već parama korisnika direktno iz pay paketa ,pa ne vidim problem da ih uvrste u pay ponudu.Bar ikom ima 6 ili više pay paketa.Na primer ako Ikom naplaćuje 600 dinara arene a pošta samo 200 i kusur onda stvarno ne vidim gde je tu problem i za jedne i za druge da plate eurosport preko ovog ili onog pay paketa.
Ja bar znam za neke od njih kako su došli do SK-a kanala, a to je da su ih vala pošteno i platili i to ne malo ali su napravili takve smart pakete od kojih mogu sve to i da plate.Ikom recimo naplaćuje HRT kanale,ko im brani.Ko brani pošti da skocka pametnije i profitnije pakete,ko im brani da uvedu eurosport HD kanale i da time koliko toliko spreče odlazak većine u Ikom posle ove ujdurme oko SK???
Telekom ako je cvećka onda je to mirišljava cvećka jer za razliku od SBB-a imaju arene totalno posebno za kupiti,dok SBB nema nikakvu varijantu da se samo SK kupe posebno ,što čini veliku "mirišljavu"razliku.
Meni se čini da je samo država u tom glupom ratu ili sa građanima ili građani protiv nje.Takođe mi se čini da ta država jednostavno ne zna da napravi pare.Telekomu kad pogledaš boks pakete,pa to je kao da digitron još nije izmišljen.Kad pogledaš recimo IKom, odnosno privatnika-kapitalistu ,odmah vidiš da je sa profitnom namerom kockao takve pakete koji gađaju u sve budalištine box paketa i da sasvim lepo pametnog korisnika teraju od box paketa.Šta god pogledaš ,shvatiš da je box ne isplativ.Ja samo mogu da zamislim onolikih silnih hiljada zaposlenih koji nisu u stanju da pobede jedan mali i sitni Ikom,sramota.

Poslednja izmena:
Kazi mi da li si bio vezan ugovorom ili ne, ako jesi na koju foru si raskinuo?
Kod mene u Smederevu problem je sto na mojoj lokaciji jedini kablovski operater Posta Net, a druge alternative su samo u iptv-u ili d3i-u. Imamo jos jednog kablovskog operatera u Smederevu a to je kopernikus, ali oni nisu prosli kablovima na mojoj lokaciji.
Nisam bio vezan UO samo prvih 2 godine.

Svima nam je u interesu da konkurencija bude sto brojnija i bolja

Ja bi da dodam da STVARNA konkurencija je u interesu velike vecine (znaci sem onih koji moraju da konkurisu :D), medjutim kod nas ne postoji to uopste.
Postoji dogovori, neke sitne peripetije, ali sve je to podela trzista samo! Da nije tako, Telekom i SBB bi odavno oduvali konkurenciju.

Ako mogu da primetim,ne plaćaju oni eurosport HD kanle svojim parama ,već parama korisnika direktno iz pay paketa ,pa ne vidim problem da ih uvrste u pay ponudu.
Postoji minimum korisnika ili fixni iznos koji operater mora platiti za pravo koriscenja necega, tako da ne moze samo u Pay ponudu da se uvrsti.

Šta god pogledaš ,shvatiš da je box ne isplativ.Ja samo mogu da zamislim onolikih silnih hiljada zaposlenih koji nisu u stanju da pobede jedan mali i sitni Ikom,sramota.
Smatras da vecina ljudi gleda sport i da im je to jedini razlog za ovog ili onog operatera. Osim mog brata od mojih poznanika ne znam nikoga kome je sport uopste zanimljiv, a kamoli bitan. (a ni on ne placa nijedan sportski kanal, niti gleda van standardne TV ponude, tj. ne gleda preko neta negde)
Sigurno neko ima bolju procenu od mene (tj. zna cifre), ali ljudi kod nas najvise gledaju njesra, i sve posebne ponude pay kanala ih uopste ne zanimaju. A dosta njih i ne zele da plate ista vise od osnovnog.

Poslednja izmena:
Telekom ako je cvećka onda je to mirišljava cvećka jer za razliku od SBB-a imaju arene totalno posebno za kupiti,dok SBB nema nikakvu varijantu da se samo SK kupe posebno ,što čini veliku "mirišljavu"razliku.
Nemaju zvanicno ali ti ne daju ako ne kupis jos glupih kanala tipa golf klub i slicno po paprenim cenama koje su skuplje od AS.
Inace AS su sastavni deo Telekom ponude pa se ni ne placaju posebno ne postoji pay paket za AS osim HD a to je nesto drugo, SD AS se ne placa na mts-u vec je deo osnovne ponude.

PLAZMA, greškom si ostao ulogovan na Sky UK nalogu.

Ahaha vrh bravo @Santa nasmejao si me brate do suza kako si primetio vrh.
Bravo imas like od mene [emoji106] [emoji106]

Izvinjavam se, tek sad videh da je nick PLASMA banovan, tako da je razumljivo.

:D Kako sam znao da treba ovu temu da pratim ovih dana! :)

Od pre par dana značajno poboljšanje na PoštaNet-u: sada možemo da pratimo i TV Hram :p

Ako mogu da primetim,ne plaćaju oni eurosport HD kanle svojim parama ,već parama korisnika direktno iz pay paketa ,pa ne vidim problem da ih uvrste u pay ponudu.Bar ikom ima 6 ili više pay paketa.Na primer ako Ikom naplaćuje 600 dinara arene a pošta samo 200 i kusur onda stvarno ne vidim gde je tu problem i za jedne i za druge da plate eurosport preko ovog ili onog pay paketa.
Ja bar znam za neke od njih kako su došli do SK-a kanala, a to je da su ih vala pošteno i platili i to ne malo ali su napravili takve smart pakete od kojih mogu sve to i da plate.Ikom recimo naplaćuje HRT kanale,ko im brani.Ko brani pošti da skocka pametnije i profitnije pakete,ko im brani da uvedu eurosport HD kanale i da time koliko toliko spreče odlazak većine u Ikom posle ove ujdurme oko SK???
Meni se čini da je samo država u tom glupom ratu ili sa građanima ili građani protiv nje.Takođe mi se čini da ta država jednostavno ne zna da napravi pare.Telekomu kad pogledaš boks pakete,pa to je kao da digitron još nije izmišljen.Kad pogledaš recimo IKom, odnosno privatnika-kapitalistu ,odmah vidiš da je sa profitnom namerom kockao takve pakete koji gađaju u sve budalištine box paketa i da sasvim lepo pametnog korisnika teraju od box paketa.Šta god pogledaš ,shvatiš da je box ne isplativ.Ja samo mogu da zamislim onolikih silnih hiljada zaposlenih koji nisu u stanju da pobede jedan mali i sitni Ikom,sramota.

Eurosport salje operaterima svoje kanale u HD rezoluciji, a operateri ih onda prosledjuju svojim korisnicima u SD rezoluciji, medjutim ukoliko neki operater zeli da iste te kanale distribuira i u izvornom obliku koji dobija, nije dovoljno da ih samo gurne u neki pay TV paket i da od ostvarenog prihoda placa njihovo emitovanje, vec od Eurosporta dobija neke sasvim druge uslove koji ukljucuju i vecu cenu emitovanja SD kanala, zatim odredjeni iznos koji je obavezan za HD kanale, a tek kao slag na tortu ide podela plena od pay TV paketa i to u procentualnom odnosu koji njima najvise odgovara, jer ne zele oni da im profit zavisi samo od broja buducih pretplatnika na dodatni paket koji ukljucuje i njihove kanale, vec u samom startu zele da se obezbede, inace nista od visoke rezolucije, a trenutno u Srbiji te zahteve jedino mogu da ispune SBB i Telekom, dok drugi jos uvek imaju velike rupe u budzetu.

Ikom naplacuje Arenu tacno onoliko koliko mu je potrebno da bi uopste platio Telekomu njeno emitovanje, nista ne zaradjuje i nista ne gubi, oni takodje dobijaju signal u HD rezoluciji, ali nemaju dozvolu da ga u istom obliku prosledjuju svojim korisnicima, a kako stvari stoje, tesko da ce je i dobiti u neko dogledno vreme, dok AS5 mogu samo da sanjaju, nije bas da nesto naplacuju HRT2 i HRT3, jer ti kanali su im u okviru paketa gde ima gomila nekih drugih kanala koje Ikom masno placa da bi ih imao u ponudi, izmedju ostalih SK Golf, Lov i Ribolov, nekoliko decijih i nekoliko HD kanala, oni najvecu zaradu uzimaju od osnovne pretplate, dok su im cene svih pay paketa uskladjene sa troskovima distribucije kanala koji se tu u njima nalaze, HBO takodje salje signal svim operaterima u HD rezoluciji, ali posebno naplacuje njihovo emitovanje u SD obliku, za razliku od HD oblika, kao sto i posebno naplacuje kada neko zeli da ima i Cinemax u ponudi, vlasnici kanala uvek gledaju da ugovor o distribuciji ukljucuje neku fiksnu osnovu koja se dobija kada se pomnozi odredjena cena sa brojem ukupnih korisnika, a da na sve to dodje i odredjeni procenat od pay TV preplatnika, plus naravno jos vise novca ako su u celu pricu umesani i HD kanali, na kraju uvek ispadne da se operaterima najvise isplati porno paket od pay usluga, jer ove ostale jedva uspevaju da otplate, mislis da Ikom ne bi vratio u svoju ponudu CNN, Boomerang, Cartoon Network, Viasat Explorer, Viasat History i uveo jos neke atraktivne kanale, naravno da bi to vec sutra uradili kada bi mogli to da plate, medjutim nemaju prostora u budzetu i onda moraju da se krpe kako znaju i umeju.

Posta naplacuje Arenu znatno manje, ali i oni su na nuli, to je tek jedna smesna prica sta se sve tu izdesavalo, krenimo redom, Arena je za Postu uvek bila besplatna, cak i pre dve godine kada im je Telekom dao odobrenje da je mogu emitovati i u izvornom obliku, ali da te HD kanale gurnu u nekakav pay TV paket koji bi sadrzao i sve ostale pay kanale koje mogu tu da gurnu, da bi cena bila sto veca i da bi se sto vise ljudi upecalo, pa da profit dele na ravnomerne casti, dok Arene u SD obliku mogu i dalje da emituju u osnovnoj ponudi, zatim su u Posti kreirali nekakav Mega paket koji je ukljucivo gomilu stranih kanala, dosta porno kanala i cetiri Arene u visokoj rezoluciji, cena je bila visoka, taj paket je imao uglavnom mizernu prodaju, polovina je isla direktno Telekomu, a od druge polovine su placeni vlasnici ostalih kanala iz tog paketa, naravno da ljudi iz Poste nisu bili zadovoljni kako je sve to izgledalo, a jos manje su bili zadovoljni njeni korisnici koji su svakoga dana urgirali da se napravi nekakav iskljusivo sportski pay TV paket, jer ne zele svi da placaju uporedo i dokumentarne i decije i porno kanale, onda je pre nekih godinu dana stiglo novo naredjenje iz Telekoma, da Posta mora ukinuti sve Arene iz osnovne ponude i da mora poceti da placa fiksnu cenu njihovog emitovanja po ukupnom broju Postinih korisnika, a onda kad su im ovi rekli da dobijaju dosta zahteva da se Arene razdvoje od porno i drugih kanala, Telekom im je dao zeleno svetlo da osmisle sportski pay paket, da njegova cena budu najminimalnija moguca, a da ceo prihod od buducucih pretplatnika salju direktno njima, pa je na kraju Posta ostala samo sa Arenama u HD obliku za koje Telekomu placa i fiksnu cenu i sav prihod ostvaren od pay paketa, a to im je itekako unistilo finansije, kad se tome doda i paprena cena koja se placa za HBO i Cinemax kanale u HD obliku, gotovo ne ostaje nista u budzetu, nakon sto su im ukinuti SK kanali, dobili su AS5 HD, medjutim i nju placaju Telekomu pod istim uslovima kao i ostale cetiri Arene, a tek treba da se vidi da li ce biti novca za ubacivanje neceg novog.

Sve bi ovo bilo drukcije da su prvobitni vlasnici Arene i ljudi iz SBB-a uspeli da uspostave dugogodisnju saradnju, da i jedna i druga strana nisu bile toliko pohlepne, ne bi tako brzo prekinuli ono sto se poceli, Arena je trazila da osim prihoda od pay paketa dobija i neki fiksni mesecni iznos, SBB je trazio da SK ima pravo prece kupovine za sve sportske prenose na trzistu, a ono sto ne zeli prepustice Areni, plus naravno da CAS Media uzme Arenu pod svoju kontrolu kad je u pitanju prodaja reklamnog prostora, niko nije zeleo da popusti i sve se u trenutku raspalo, pa je i AS izleteo iz ponude SBB-a i okrenuo se jos jacoj saradnji sa Telekomom, sto je kasnije i rezultiralo njihovoj prodaji drzavnom preduzecu koje je u tom trenutku mislio da ce biti privatizovano, ali je pogresilo u proceni, inace da nije doslo do razlaza i da je SBB zadrzao Arenine kanale u svojoj ponudi, onda bi tadasnji vlasnici Arene najverovatnije prodali svoje AS kanale kompaniji koju su najvise merkali, a to je T-Com.

Telekom sasvim fino posluje, evo recimo po nekim poslednjim podacima koje imam, SBB trenutno drzi malo vise od 40% trzista, a ranije je to bilo znatno vise, dok je udeo Telekoma stigao do skoro 25%, Posta drzi oko 7%, Kopernikus 6%, Ikom 5%, Radijus 5%, a ostatak cine zajedno svi ostali operateri, u zadnjih nekoliko godina samo se Telekomu moze pripisati konstantan rast, SBB je u padu, a drugi su u manje vise nekom pat polozaju, Telekom posluje veoma dobro i ove godine ce to biti jos izrazenije posto su dobili najvecu finansijsku injekciju ikada od strane drzave, prodaja box paketa ide sasvim zadovoljavajuce, a od ovih novih paketa na prolece se ocekuje da privuku jos vecih broj korisnika, opet ponavljam, po meni je SBB ipak ubedljivo najjaci operater, ali su i jedni i drugi monopolisti kojima nikada nije dosta, pa svi ostali operateri ispastaju zbog tog rata koji ce biti sve zesci u periodu koji dolazi.

Ja se samo ne slazem da su dobili "inekciju" od drzave, vec im je dozvoljeno da trosee novac od dobiti umesto da uplacuju u budzet, verovatno? Velika razlika, jer da drzava direktno daje novac Telekomu... cisto sumnjam, ima Telekom masnu kolicinu kesa.

I posle se ovi veliki TV monopol-ucenjivači-šišači-derači igrači bune kada im šering i piraterija uništavaju posao.Pa posle svega što je Makerena napisao ,normalnom čoveku jedino preostaje da ode na CS,neki stream IPTV i da se ratosilja kojekavih ucena i podmetačina na miliom načina.Uvek sam protiv pirateririje ali je ona nekada jedino lekovito sredstvo.
Ja sam svoje probleme rešio tako što sam uzeo originalnu i legalnu pretplatu SKY, i gledam sport u HD paketu za neki pristojan novac i baš me briga za ove prvoklasne ucenjivače i zelenaše.Sreća te bog izmisli satelitsku antenu.

Poslednja izmena:
Jako sumnjivo da kad je @plasma banovan odmah posle njega se javlja SKY uk koji kao i plasma pljuje ptt i pritom hvali satelit a sam plasma je to milion puta rekao da ima satelitsku da bog pozivi istu i sve hvaleci satelitsku.
Sad odjednom i ovaj i to bas kad su mutirali plasmu.
Samo sto sad kulturnije pise nihe drcan kao na plasma nalogu ali lako se provali, @Santa je prvi uocio ocigledno.
Pametnom dosta, modovi admini vama nista nije sumnjivo tu?

Nazad
Vrh Dno