Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Ne znam za force touch koliko je to korisno u stvarnosti,jeste zanimljivo ali verujem da treba vremena da se covek navikne na to.A sada da pitam za slike,jer koliko sam citao i gledao kada se nesto slika snimi se trenutak pre okidanja i trenutak posle pa se sve spaja u kratak video zapis,kako vec.

Live pictures, šta sa tim?

Ne znam za force touch koliko je to korisno u stvarnosti,jeste zanimljivo ali verujem da treba vremena da se covek navikne na to.
Navikneš se brzo, za jedan dan. Samo što je to individualno oko potreba, meni bi značilo kada bih imao pregled nepročitanih poruka, mejlova. Kao što je Mail aplikaciji, zadržiš prst i pojavi se ceo mejl a pokret levo ili desno arhivira ili označi kao nepročitano. E kada bi to moglo sa početnog ekrana u malom prozoru... Uglavnom se svodi na prečice. Ali i to ubrzava, recimo 3D na slušalicu za pozive i izbaci omiljene kontakte. Ali opet meni bi više značilo kada imam po 10-tak propuštenih poziva da brzo imam uvid koji su to pozivi.

Možda i bude jednog dana nešto slično.

Zasto se uvek 4k snimanje vezuje iskljucivo za 4K monitore/televizore? Jel znate koliko je primetna razlika u odnosu na 1080p cak i na 1440p/1080p monitorima? Na 4K monitoru/tv-u iskoriscavas punu beneficiju 4K snimanja, ali ne treba se voditi tim sto nemas takav monitor ili tv da ti ne treba 4K. Ko je probao, zna o cemu pricam.

Razlika je neprimjetna na mojoj fhd ST50 plazmi. Ne znam kako primjetiš razliku na telefonu od 5".

Primijetim ja razliku na m9 izmedju fhd i 4k snimka pa sta sad?

I to je razlika solidno primjetna ako su uslovi za snimanje dobri.

Ja na telefonu tu razliku ne vidim izmedju fhf i 4k niti zelim da je vidim,niti mi treba,to je telefon,a tv je neka druga prica.

Jel igra neko od vas Sniper 3D, nikako da izvalim odakle dolazi lik u misiji Gang Elimination, pa ako je neko dosao ili prosao to, neka pomaga..

Zasto se uvek 4k snimanje vezuje iskljucivo za 4K monitore/televizore? Jel znate koliko je primetna razlika u odnosu na 1080p cak i na 1440p/1080p monitorima? Na 4K monitoru/tv-u iskoriscavas punu beneficiju 4K snimanja, ali ne treba se voditi tim sto nemas takav monitor ili tv da ti ne treba 4K. Ko je probao, zna o cemu pricam.

To je iskljucivo zbog losije kompresije/kvaliteta video snimka u 1080p naspram 4K na iPhone-u, a ne zbog same rezolucije. U sustini, ako je isti kvalitet snimka i srazmeran povecanju rezolucije (kompresija/bitrate), naravno da ne bi video razliku na 1080P monitoru. Ovde je takav slucaj jer je bitrate za 4K veci od samom povecanja rezolucije.

Koliko vidim, 4K je 150 Mbps (8 miliona pixel-a), dok je 1080p 17.6 Mbps (2 miliona pixel-a). Otprilike duplo veci bitrate naspram rezolucije. Dakle, da iPhone ima 1080P sa 40Mbps+ birtate-om, to bi moglo izgledati bolje od 4K, na 1080p monitoru.

Poslednja izmena:
Ja ih ne koristim uopšte. Na HTCu sam dosta koristi njihov pandan Zoe. Na iOSu mi je ovo previše kratko. HTC je u to vreme imao 3 sekunde.

Nisu ni za poredjenje, Zoe je bila alatka gde si mogao da biraš frejm u te 3 sekunde i još puno toga, dok je live photos obična zezalica.

Jel je kamera ista kao na sestici?Citao sam neki test,kaze lik da razlike ima ali da je minimalna i da se ne moze uociti razlika izmedju slika sa sestice i 6s.Ali to najbolje znaju koji su imali oba telefona.

@Stig Settings >>> Notifications >>> Mail Stikliraj prvo allow notifications i onda udjes u svaki pojedinacni mail account i podesis za njega da li zelis notifikacije i kakve zelis da budu... Stikliraj Show in notification centre a mozes i da podesis da bude i na lock screen... Takodje imas skroz dole kad skrolujes da ukljucis Show Previews...

Nije ista kamera, znacajno je bolja na 6s... Ko ne moze da uoci razliku lagano kod oftamologa... :d

@The Stig Settings/Notifications/Mail/željeni mail nalog i tu uključiš prikazivanje u NC i na lock screenu.

Edit: akki bio brži.

Poslednja izmena:
Ja prenosim sta sam citao u testu,zato i pitam ovde.Jel je neko mozda imao prilike da uporedi slike sa 6s i 6s plus i slike sa npr S6,Note 5?

^ Imaš takvih testova koliko hoćeš na internetu. Nije mi jasno šta tebe konkretno zanima? Nabijaš jako veliki broj postova u poslednje vreme. Ako imaš 5S ili 6, kamera svakako nije deal breaker. U svakom slučaju ćeš dobiti jednu od najboljih kamera na mobilnom telefonu danas i to je to.

Koliko vidim, 4K je 150 Mbps (8 miliona pixel-a), dok je 1080p 17.6 Mbps (2 miliona pixel-a). Otprilike duplo veci bitrate naspram rezolucije. Dakle, da iPhone ima 1080P sa 40Mbps+ birtate-om, to bi moglo izgledati bolje od 4K, na 1080p monitoru.

~50, ne 150

Zanima me najvise kamera na 6s plus jer u januaru obnavljam ugovor i hocu da cujem komentare od ljudi koji imaju 6s.

Koje komentare hoces da cujes?
Da li je dobra? Dobra je.
Da li je najbolja? Verovatno ima i neka bolja.
Da li je bolja od zasebnih kamera/fotoaparata? Verovatno nije.

Ја сам имао 6 обичан, сад 6ес, мени је камера потпуно иста.
Ко да су кинези извршили интерполацију слике :Д

То није мана, јер је камера врх врхова. Једино је у лошем светлу слабија мало

Po podacima kompanije koja se bavi web analitikom, Apple je imao odličnu prodaju tokom božićnih praznika.
Prema njihovim podacima, čak 49% uređaja aktiviranih u ovom periodu su Apple uređaji:
qATW9CC.png

izvor: http://www.iclarified.com/53181/apple-continues-to-dominate-holiday-sales-charts

Evo i još jedan smešni speed test, ovog puta flagshipi 3 različita OS-a:
[YOUTUBE]qtBHW5Nn2zI[/YOUTUBE]

Rezultat testa mi je očekivan, sabija iphone, samo da je baterija bolja :)

Bolja baterija na 6S plus? :) Presao sam sa 6 plus na 6s i prvih par dana sam se smorio trajanjem baterije, nakon toga mojim normalnim koriscenjem baterija mi izgura dan ipo. Ja prezadovoljan. 6s plus može samo biti bolji po pitanju autonomije jer mi je 6 plus gurao dva dana bez problema.

Poslednja izmena:
6s plus je ok, ali je ogroman.6s ima očajnu bateriju, može da priča k'o šta hoće.
To "traje mi dan i po", meni ništa ne znači.
Sigurno nije ni blizu z2 koji trenutno nosim,a neću da idem na lošiju autonomiju.

Razlika jos i nije toliko strasna, 90% razlike u brzini je otislo na temple run ucitavanje dva puta. Mada kada su igre u testu iPhone ce sigurno uvek napraviti veliku razliku, em ima brz nand za ucitavanje, em manja rez, plus su bolje optimizovane igre. 6s plus je krenuo kasnije da pali temple run a zavrsio je pre nego sto je nexus i krenuo loading bar da pokazuje.

Poslednja izmena:
To ce se sve promeniti sa izlaskom s7 pa posle ponovo sa izlaskom ip7 i tako sve u krug :)

Nazad
Vrh Dno