Šta je novo?

Prevare i podvale na Benchmark forumu ?

Delevicu legendo :D

Tako treba sa gamadi.

Ne bih da ti stajem na muku, ali imao sam posla sa slicnim ljudima i sve sto znaju je da jos vise zavlace i pricaju bajke.
A kraja nema.. ne vredi ni najavljivanje, ni pretnje, nista ne vredi sa takvima, jer nemaju u dzepu nikad hiljadu dinara.
Pare koje steknu prevarom obicno idu na vracanje dugova, drogu i ne zadrazavaju se kod njih vise od par sati. Zelim ti srecu i da javis kako je ispalo na kraju.

Cirkus.. Jadna ta zena sa njim

Ne bih da ti stajem na muku, ali imao sam posla sa slicnim ljudima i sve sto znaju je da jos vise zavlace i pricaju bajke.
A kraja nema.. ne vredi ni najavljivanje, ni pretnje, nista ne vredi sa takvima, jer nemaju u dzepu nikad hiljadu dinara.
Pare koje steknu prevarom obicno idu na vracanje dugova, drogu i ne zadrazavaju se kod njih vise od par sati. Zelim ti srecu i da javis kako je ispalo na kraju.
+1
Nazalost ali istinito.

Kad si vec doputovao, trebao si da cekas dok se ne pojavi. A ne da odes kuci, potrosis pare za gorivo i onda ti kao posalje poruku

Pa ne bi se nikad ni pojavio. Nervozni je dobro opisao taj profil ljudi.

Pa to jeste taj tip, ali pojavio bi se nekad. Ne bi spavao u hotelu. Nego nije mi jasno da takvi ljudi postoje.

Imao je poznanik slican slucaj samo malo veci iznos,posle po godine obecavanja naravno nista...
I sta sad da radi a da ne napravi gresku tj da ne ucini nesto gde ce prevarant imati pravnu osnovu da se brani tipa pretnje,sila itd...
I on je bio kod lika par puta i uvek ga zena docekala,ovog naravno nikad kuci... ali je takodje primetio nervozu na zeni i skonta da je ona slaba tacka tj da niko ne moze da ti bude dosadan kao tvoja zena :)

Posto je znao adresu iskopa fiksni i krenemo celo drustvo vise puta dnevno,nista ne kulturno,na finjaka " trazimo gosn xy,znate duzan je..." pa preporucena pisma i telegrami na njeno i njegovo ime da se jave pa ko god je prolazio malo svratida se raspita o ocoveku itd... cak je i spremao oglas za lokalne novine tipa ako neko vidi coveka da mu javi jer nestao covek a trazi ga zbog duga.... (inace "sta ce selo reci" je vrlo mocno oruzje...)
Lik je posle 3 nedelje molio da prestane i licno mu na kucu adresu doneo novac...

Poslednja izmena:
Kad si vec doputovao, trebao si da cekas dok se ne pojavi. A ne da odes kuci, potrosis pare za gorivo i onda ti kao posalje poruku

Nisam imao toliko slobondog vremena. Imam i druge obaveze. Morao sam nazad za Bg. Ali bice prilike :)

@DukeLander

Ima srecu sto nije iz Bga. To sto si ispricao je jedan od nacina :)

ma pricajte vi sta hocete al bez fizickog naselja prema takvoj stoci retko ima vajde

Fizicko nasilje ce vise problema doneti onome koji ga primeni nego prevarantu.
Koliko god glupo zvucalo u ovom slucaju,hvala Bogu da smo postali takvo drustvo.

Koliko god glupo zvucalo u ovom slucaju,hvala Bogu da smo postali takvo drustvo.

Ako uspes da dokazes ko te je fizicki kaznio :) Drzava je legalizovala prevare do 15.000 koliko mi se cini. Isto je legalizovala i prevare preko stecaja. Odradis ljude , proglasis stecaj i ne moze ti niko nista po zakonu :) A da li ce neko primeniti posle toga i "zakon ulice" to zavisi od osobe koju si prevario.

Poslednja izmena:
Koliko sam ja upoznat svaka prevara iznad 5000din se tereti po sluzbenoj duznosti.

Tako je, ali samo u teoriji, u praksi u 90% slucajeva ne naprave ni zapisnik.

Ja sam razgovarao sa advokatom. Nema od toga nista. Prijavu predas u Beogradu, pa molis Boga da je neko procita. Ako ti Bog uslisi molbu onda se prijava salje tuzilastvu u Kg. Onda opet moras da molis Boga da je neko i tamo procita. Ako te bog ponovo pogleda, prevarantu salju poziv na saslusanje. On ce eskivirati pozive koliko kod bude mogao, kao sto to mnogi rade kada im stizu sabracajne prekrsajne prijave :). Sve da ga uhvate i privedu na saslusanje, tuzilac odredjuje ima li osnova za gonjenje ili ne....Ako ima , u najboljem slucaju mozes da ocekujes pravosnaznu presudu za jedno 4-5 godina. Ako prodje 3 godine i prijavu niko ne pogleda, slucaj zastareva i nikome nista. Toliko o tome koliko nas zakon stiti :)

Poslednja izmena:
Tako je, ali samo u teoriji, u praksi u 90% slucajeva ne naprave ni zapisnik.
A i kada napravi zapisnik uglavnom je dzaba trosio olovku i papir a tebi vreme..

Pre god dana mi obiju gajbu izvuku neke sitnice u vrednosti od 400,500e i naravno murija nista iako dobro znaju ko mi je upao u gajbu. Svi se oni znaju i medjusobno dele "profit"

Naopako :)
Promaklo

Dobio je ban sad. ( da ne bude zabune, ban je dobio zato sto je napravio novi accaunt i pravio se lud kao ne zna o cemu se radi, a ne zato zbog prevare)

Stavka 10 mu je bila najbolja :

10) MadCatz S.T.R.I.K.E 7 Gaming Keyobard,full pakovanje,NOVA sa polovnim VENOM Lcd-om koji je ostecen u transportu,ali radi tastatura i bez LCD-a.Placena 230e

A i on, koliko glup moras biti da postavis posle svega novi oglas

Poslednja izmena:
Bas sam cekao pauzu na poslu da napisem post :) Shvatio me ozbiljno i javljao se posle ovde na pm. Mobilni nije koristio.

Jutros mi je stigla posiljka. Nije mi poslao celu tastaturu vec je skinuo sa njegove venom. A ja treba da mu vratim taj osteceni. Medjutim izgleda da ce morati da posalje celu tastaturu jer je ovako neupotrebljiva. Da li nije kompatabilna sa ostatkom tastature sto je kod mene ili je i ovaj venom neispravan ne znam. Drajveri ne prepoznaju tastaturu tj venom. Probao sam na dva racunara i isto nece. Tako da nema funkciju :) Koliko sam video na netu, ljudima su u tom slucaju menjali tastaturu... Ako nema nacina da proradi , morace da vrati pare. Isto je bilo i sa ostecenim venomom ali sam mislio da je zbog toga sto je ostecen. Poslao sam mu pm, mada sad posle bana nece moci da ga procita, ali ima moj mobilni pa neka se javi. Inace taj osteceni venom sto je u oglasu je i dalje kod mene :) Sad moram da cekam da se javi da bi se dogovarali za dalje. A taman sam pomislio da je problem konacno resen....

Poslednja izmena:

Nešto se uzj...
Nego, jel ti ovo bot komentar ili stvarno misliš ovo za društvo?

Poslednja izmena:

Kako si uspeo da okacis komentar bez svog teksta?

Uz podrsku ljudi iz Mad Catza sam uspeo da koliko toliko sredim tastaturu. Tako da konacno nesto radi :) Deo radi deo ne radi, ali imam utisak da cemo resiti problem. Naravno da se KG nije ni javljao , ali kako god , saljem mu sutra ovaj polomljei venom kao sto smo se dogovorili.

Poslednja izmena:
Ne znam da li je dao oglas a da ne pomene njegov 5960x.Tu se provali da je on.

Da li sam dobro ispratio: taj lik sadasnji Biblicar je bivsi Kragujevcanin kao i DilerShop jel? Odnosno to je i OverClockingKing,KodMeneJeRadilo,Goxxxy,Dr.Arsanlagic,Kostolomac itd itd... ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno