Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Mislim da je kamera bolja na note 3, i ekran je veći, sve drugo je na strani sonija po meni.

Kamera nije mi prioritet bitno mi je da ima dosta romova i da je bootloader ne zaklucan da mogu na mira da flesujem romove posto vise mi note 3 dosadio i nema vise interesni romova

Kako mogu da proverim dali je bootloader zaklucan ? I na sta da obvrnem vnimanije dali nesto nije u redu ?

Bootloader je uvek zaključan i garancija se gubi nepovratno otključavanjem, imaš romova koji mogu i na zaključan bootloader.A za proveru kucaš u dialer *#*#7378423#*#*

Isto i garancija mi je ne bitna bitno da moze da se otkluca :) videcu danas dali je dobro socuvan ako je uzimam i bacam se na fleshovanje

Bootloader je uvek zaključan i garancija se gubi nepovratno otključavanjem, imaš romova koji mogu i na zaključan bootloader.A za proveru kucaš u dialer *#*#7378423#*#*
Si suguran? Mozes vratiti drm kljuceve, imas alat za backup i restore.

Za taj service menu ima jednostavna app koja je precica do tog apka koji otvara taj menu, mnogo lakse nego svaki put kucate kod.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thunderboltsoft.xperiaservicemenu

Sad ce neko reci da sam lenj :p

Poslednja izmena:
Možeš ti vratiti ključeve ali status otključanog bootloadera ostaje u sonijevoj bazi pa će znati da je čačkao nešto.

Verovatno ako odkljucas bootloader preko Sonyevog sajta, a sta bi sa metodom ako ides preko Flashtoola?

Ne znam za tu metodu.Jel radi to sigurno?

Ja zadnji put na Arcu radio sve proslo ok ;-) za sada nemam potrebe iskreno da odkljucam BL na Z2 iaovako ce za mesec, dva biti M na njemu ;-)

Ja bih otključao da probam neki aosp ako je tako kao što kažeš.Baciću pogled danas da li može tako da se otključa.

Koja je fora kad je zaklucan i otklucan bootloader ? Ja znam da ako je zaklucan ne moze da se rutuje bar kod samsung nema bootloader tamo je samo CF-auto root ili flesovanje neki CWM ili TWRP pa moze da se flesuje romova

Ove možeš da rutuješ na zaključanom bootloader-u i da flešuješ sony based romove, moraš otključati ako hoćeš aosp.

Znaci to je fora a kako odi sa unroot i vracanje na fabricki FW ima neki poseban tool kao kaj samsung sto je odin

Kod samsung je bitno samo da se napravi backup na efs i posle moze sta hoces da flesujes taj efs je za imei neznam dali je i tako kod sony

Pazi u Advanced/Trim area prvo odradis backup pa onda ides na opciju BLU pa u fleshmodu ga odkljuca... Flashtool je zakon.

Znaci to je fora a kako odi sa unroot i vracanje na fabricki FW ima neki poseban tool kao kaj samsung sto je odin

Kod samsung je bitno samo da se napravi backup na efs i posle moze sta hoces da flesujes taj efs je za imei neznam dali je i tako kod sony
Kakav crni emai ;-) kod Sonya nemas muke za to ;-)

Ja mislim da kod svi androida je preporacano da se uradi backup na efs particii ima ljudi koji su korumpirali i na nexus 5

Makedonac ne komplikuj stvari mani se Samsunga oni to zakomplikuju za razliku od Sonya koji je vise developer friendly ;-) Sony je medju prvima omogucio unlock bootloadera, zvanicno.
Mislim da to dosta govori o tome..

Kad nabavis Z2 pitaj slobodno sta treba ima ko da te uputi, ima nas ovde dovoljno ;-) ama bas sve moze i root, un root, bl unlock/lock, recovery (dual recovery)....

Da napomenem xperia flashtool drajvere za fast boot i adb u w10 mozete iskljucivo instalirati u test modu, pa ko ima muke oko toga da zna.
Znaci pre instalacije test mode on, posle instalacije test mode na off.

bcdedit -set TESTSIGNING on

Posle instalacije

bcdedit -set TESTSIGNING off

U device manageru proveriti obavezno u flash modu dali je ucitao drajver, za svaki slucaj.

Poslednja izmena:
Ne znam za tu metodu.Jel radi to sigurno?

Chobby mozes provereno sa flashtool-om da otkljucas BL.Ja sam tako tkljucao svoj na Z2.Samo uradi backup DRM kljuceva i to je to.A BL se uz flashtool otkljucava uz jedan/dva klika,prosto.

Ubacio sam onu kamera 2.0 aplikaciju koju imaju Z5 serija i cini mi se da su slike za nijansu jasnije u manual modu,a i solidno brze fokusira od one prve. :)
Probajte pa javite. :)

Mene nervira što Camera API 2 ne postoji. I zašto to nije obavezno za sve uređaje. Google ionako propisuje pravila koja moraju da se poštuju, kako bi mogli da budu sa Play Services i Store.

I mene to nervira, mislim da ovaj senzor može više od ovoga što trenutno imamo.Nadam se da će u 6.0 to omogućiti.

I ja se mislim da je ovaj senzor sposoban za dosta vise,mada cisto sumnjam da ce to omoguciti,ipak to treba da je jedna od glavnih stavki novih modela.

Ne znam sta vi ocekujete od kamere na 6.0 ali valjda je jasno da ni Z5 app nije dobila opcije koju su se cekale, sta tek onda ocekivati od telefona koji ce uskoro biti star 2 godine?

Nema nista od toga, mozda ce Z2/3 dobiti zvanicno tu novu app ali ''full'' manual mod nema sanse, samo se nadam da nece degradirati softver sa novim 6.x apdejtom i ovako da ostane bice dobro, npr M2 kameru su unakazili sa (za taj telefon) poslednjim apdejtom.

Inace nije ovaj senzor sposoban za dosta vise, sto se tice dinamike/wb/eksp/boja.. izvukli su skoro pa maks. i to je odlicno, jedino taj agresivan pp detalja (crop) sto moze bolje da se odradi, posebno u najvisim rezolucijama.

Evo nekoliko panorama sa google app.

Poslednja izmena:
Jesu, ali su takođe rekli da rade na popravci za M2.

Ma cameru na Z2 su doveli maltene do maksimuma sto se tice kvaliteta fotki.Nema vise mutnih uglova i problema sa fokusom koji su bili do 4.4.4
Nije sto su moji telefoni,ali od modela iz 2014 S5 Plus koji slika bolje od obicnog S5(softverski bolje odradjena kamera) po dnevnoj svetlosti i bolji od Z2,ali uz Z2 od modela iz 2014 ne znam da neki ima da ima bolju kameru.G3 je u klasi,ali ipak nije to taj kvalitet po meni.

Ma cameru na Z2 su doveli maltene do maksimuma sto se tice kvaliteta fotki.

Nisu, maksimum za taj senzor bi bio da ima detalje skoro kao RX serija recimo ali sa losijom dinamikom i LL performansama zbog dosta manjeg senzora od 1'' iz RX.

Ovako su svi parametri veoma blizu skupih i kvalitetnih sony fotoaparata ali je post-processing (detalji po cropovima) namerno osakacen u odnosu na najbolje iz njihove ponude.
Konkretno Z2 ima veoma slican PP kao sony kamere od 150-250e a sto je najjace od njih je jedino canon S serija bolja :d Zato i nema ozbiljnog napretka na tom polju kada je sony u pitanju.

Poslednja izmena:
Videh u oglasima da je jedan clan prodao Slim Armor za Z2.. ima li ko iz teme taj SA?
Zanima me kvalitet izrade i koji materijal je u pitanju, zavrsna obrada (da nema npr neke ostre, slabo obradjene ivice unutra koje bi izgrebale telefon).

Ja mislim da original slim armor ne postoji za Z2, verovatno su to kopije a njihov kvalitet je upitan.Meni treba uskoro da stigne cruzerlite bugdroid, uzeo sam i 64gb karticu i sad sam miran :)
45cdff00c38df225780ce3023768ba6c.jpg

Jel to bese Spigenov proizvod? Vidim poznat mi naziv.. a sad vidim i da su te kopije po 2-3$ na ali-u, kod nas nekoliko stotina din, ko zna kakva je zavrsna obrada u pitanju mada na slikama deluju lepo.

I u pravu si, evo sad trazim i ne postoji original SA za Z2.. u sustini nosim ''go'' telefon a imam style cover i graphite black teracell silikon kad zatreba zastita ali mi je sivo-crna kombinacija slim armora delovala bas gotivno, bar ovako na osnovu slike - http://www.cullenstore.com/image-product/img878-1425860706.jpg

Sad gledam kartice, najjeftinija UHS Samsung 128Gb 7900 din kod nas, nije losa investicija za buducnost :D posebno ako je garancija 5 godina. Ipak cene su malo preterane, pa toliko kosta 2Tb hard disk..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno