Šta je novo?

LG G4

G4 radi bolje zato sto ima vise funkcija :D .... Ćoeće... [emoji53]

Pa razmisli malo o napisanom pa ces mozda i skapirati. Kad gledas da li nesto bolje radi ne mozes posmatrati samo brzinu otvaranja imenika i dialera. Bolja baterija plus mogucnost promene, ir blaster, 1gb vise rama, ois, bolji ekran. Pametnom ce bolje da radi, sto je i normalno. Kupite brate svi nexuse da jos malo pojeftine ostali telefoni. Ili idemo na pricu sta je ko video i izlogu i pratio yt recenzije...

Mislim da je čovek rekao da Nexus bolje radi zbog odsustva opcija koje ima konkretno G4.

Ne kazem da ko gleda kako telefon radi na osnovu funkcija koje poseduje i nacina na koje iste obavlja ce sigurno pre izabrati g4. Osim toga g4 gura vecu rezoluciju, a ponasa se dosta bolje pod opterecenjem.

However, when it comes to the power user experience, the shortcomings of this processing package did show up. There have been plenty of times where I have been able to overload this device, especially with just 2 GB of RAM, which seems kind of paltry, with the expectation of at least 3 GB nowadays. There are three different tasks that I do on a regular basis, with them being GPS navigation, a lot of listening to music or podcasts in the background, and using the camera. In a situation where I was listening to a podcast while using the GPS navigation, and needed to take a picture of something, the camera would unfortunately not load at all.
Everything remains smooth for about 80% of the time, and for the most part, transitions and opening, closing, and switching between apps are snappy. The device also performs at its peak when it isn’t getting warm, but after some demanding usage, where the phone starts to heat up a little bit, is when instances of slow down are seen. It’s not wrong to say that the performance is very smooth, but that is something that will unfortunately not be seen a 100% of the time. Granted, this might be true for a lot of smartphones out there, but the Nexus 5X tended to face these issues more often than not.

Ne znam ni koji djavo ulazim u raspravu sa youtube telefondzijama, sve sto govorim je iz licnog iskustva, ne mora da znaci da je 100% tacno ali je uvek maksimalno iskreno. Ne vidim razlog zasto bih nesto sto je bolje reklamirao kao losije.

Znači lično si upoređivao 5x i g4?
Radio si sve moguće testove i zaključio da je g4 bolji telefon.How yes no.

Ti problemi sa iznenadnim lagovima i staterima ima svaki snapdragon 808 telefon pa ni 5x nije izuzetak, mozda je lg ponovo nasvirao svoje telefone pa ce kao g2 i g3 da dobijaju zute fleke po ekranu u 99% slucajeva posle mesec dana koriscenja.

Poslednja izmena:
Da, koristio sam oba, i to kao svoje licne telefone. G4 mi je lepse radio zato i savetujem kad je vec ista cena da se kupi bas on. Da nije 370e savetovao bih da se uzme nexus ali posto im je ista cena prednost ide g4 modelu. Inace trenutno sam na samsungu, ali se ne trudim kao pojedini da na sve nacine pljujem i nalazim mane lg telefonima. Ja nisam rekao da je nexus los uredjaj ali je kategorija ispod cetvorke. Sad sto se kod nas prodaje kao da je perjanica je druga stvar. How yes yes.

Ti problemi sa iznenadnim lagovima i staterima ima svaki snapdragon 808 telefon pa ni 5x nije izuzetak, mozda je lg ponovo nasvirao svoje telefone pa ce kao g2 i g3 da dobijaju zute fleke po ekranu u 99% slucajeva posle mesec dana koriscenja.

Nexus ima zutu out of the box https://www.reddit.com/r/Nexus/comments/3pnfzr/nexus_5x_yellow_screen/ :) Salu na stranu mislim da se nece vise tako cesto desavati zute mrlje, citao sam negde o ekranu za g4 gde se pricalo da je radjen tako da lepak moze da izdrzi malo jace temperature, a svemu tome doprinosi i blago zakrivljenje.

Nexus ima zutu out of the box https://www.reddit.com/r/Nexus/comments/3pnfzr/nexus_5x_yellow_screen/ :) Salu na stranu mislim da se nece vise tako cesto desavati zute mrlje, citao sam negde o ekranu za g4 gde se pricalo da je radjen tako da lepak moze da izdrzi malo jace temperature, a svemu tome doprinosi i blago zakrivljenje.

Zanimljivo, jel si guglao sada i nasao svaki los clanak za 5x?? Meni sigurno ne pada na pamet da trazim tako nesto za g4.

Dobar je g4 realno. Ako ljudi mogu da predju preko njegove izrade ( flagship modeli konkurencije 2 koplja ispred) , cinjenice da nema senzor za otisak ( iako ga kinezi stavljaju u mobove od 100$) i UI koji moze da bude neprijatan(licno meni jedan od najruznijih uz miui) ,onda nema bolje kupovine.
Ove sve nabrojane "nedostatke" ce g5 ispraviti,makar se ja nadam..

Poslednja izmena:
Realno telefon je plastikaner najgori, gori je od prethodnih g telefona.

Svakako ga 90% korisnika nece nositi bez zastite tako da materijal od koga je izradjen i ne donosi neki poseban osecaj. Nisi ti drzao 5x kad ti je g4 plastikaner najgori.

To o 90% korisnika i kejsovima/zastitama stvarno ne znam odakle vadite.. Od ljudi koje znam a da koriste smartphone situacija je 50% 50%.

Pa ne nosim ni ja telefon od 150-200e :D Ali sve preko ide u case, *** takva je situacija da je jeftinije gledati ruzan telefon nego polomljen :)

Ja kada sam uzeo onaj sa plasticnim ledjima, kao kinder jaje. Kozni poklopac popravlja utisak prilikom drzanja, deluje udobnije i kvalitetnije. Mislim da nisam drzao telefon koji deluje jeftinije u ruci od g4 sa plasticnim ledjima.

Poslednja izmena:
Oko mene velika većina nosi telefone u najobičnijim silikonima. Mogu na prste da nabrojim ljude koje nose telefon bez zaštite. Još se čude kada vide mene da ne nosim nikakav case. Preterujete sa izradom telefona. Ne vole svi metalne ili staklene telefone. Meni se recimo nikada nije sviđao nešto m8 a svi ga hvale na sva usta. Manja je verovatnoća da se isto "kinder jaje" razbije posle jednog nezgodnog pada kao s6 npr. Može da se promeni baterija i ubaci sd kartica za čas. Ili je to postalo totalno nebitna stvar?! Porediti lg ui i miui, daj Loznice budi malo ozbiljniji. Tw na samsung-u ti je prihvatljiv a lg ui nije. Nešto te ne vidim da pljuješ tw. O čemu mi pričamo ovde? Otisak prsta jeste minus. Uvek se gledaju negativne stvari. Ovaj telefon ima toliko dobrih strana a vi uvek ističete negativno. Dok sam imao note 4 uvek sam pričao šta mi se nije sviđalo kod njega, sada isto to radim. Ali treba biti malo realan. I opet, po hiljaditi put, ko hoće nexus neka kupi nexus.

Poslednja izmena:
Ja kada sam uzeo onaj sa plasticnim ledjima, kao kinder jaje. Kozni poklopac popravlja utisak prilikom drzanja, deluje udobnije i kvalitetnije. Mislim da nisam drzao telefon koji deluje jeftinije u ruci od g4 sa plasticnim ledjima.
Pa kad voliš Samsung ili iPhone - zato ti ovaj izgleda kao kinder jaje - inače jaje je drugačijeg oblika od telefona
Pogledaj na Google kako izgleda jaje - ako neznas kako javi se na pp pa da ti napišem tutorial

Što se tiče LG UI ja koristim Nova launcher kao što sam koristio na Nexus 4 i ne vidim razliku u UI između Nexus 4 i G4. A dok sam neko vrijeme koristio native LG UI meni nije nimalo smetao.

Inače pokušaj donošenja objektivne odluke koji telefon je bolji je besmislena i nezrela. Kome je baš bitan otisak prsta i čist android NJEMU je bolji Nexus a kome je na primjer potreban dosta veći memorijski prostor NJEMU je bolji G4. Kome je bitan zvuk njemu je bolji neki HTC a kome je mnog bitnija kamera prije će uzeti neki LG ili Samsung. Nekome je bitan metal a nekome plastika nije nikakav poblem i vole lakši telefon. Dakle nema apsolutnog pobjednika. Meni recimo nije toliko bitan vrhunski zvuk jer nemam tako istančan sluh ali mi je kamera dosta bitna pa mi je bolje promišljeno uzeti G4 nego neki HTC. O tome se radi. A što se memorije tiče iako sam nedavno uzeo G4 već u njemu imam SD od 64 GB. To sa Nexusom ne bih mogao, a opet nekome drugom to nije bitno. Dakle na kraju se svodi na to kome je šta potrebno. Jedan je bolji u jednom a drugi u drugom, svako sebi bira po svojim potrebama.

Ovaj video treba poslati onim Lumia fanovima sa raznoraznih portala koji se kunu u WP zbog brzine i fluidnosti a nazivaju Android drndoidom, krsoidom i sl.
Btw, Z5, wtf? :-D
Pustili su telefon u prodaju sa beta softverom, w10 je očajan.

G4 ima samo sporije paljenje, učitavanje aplikacija je rame uz rame sa iP6s, možda čak i za nijansu brže. Ja fluidniji telefon nisam koristio, doduše nisam probao ovogodišnje Nexuse i iPhone, ali su danas razlike toliko male da je razlika u brzini praktično neprimetna.

Video je po meni bezveze. Brzina butovanja je nebitna. Neka se telefon upali i za 5s, džabe sve ako je spor u radu. Imajući u vidu koliko je kasnio sa startovanjem u odnosu na S6 i 6s, za mene su pobednici G4 i Z5. Opet kažem to je po mom mišljenju jer ne vidim svrhu merenja brzine podizanja 3 različita sistema.

Ma test k'o test.. u svim ostalim koje sam gledao (bez butovanja) G4 razbija koliko brzo radi a i MT deluje bolje nego na Samsungu.
Z5 je posle apdejtovanja brzi u tim testovima od pocetnog softvera, verovatno nije brzi od G4 (zbog S810) ali je tu negde sa Nexusom 6P koji takodje ima taj problematican cipset..

Treba ovih dana da probam jedan G4 ''full plastic'' verziju..

Poslednja izmena:
Šta zbam, Flex 2 sa S810 ne radi sporije od G4. Bar ništa primetno sporije. E sad, nije sve i do hardvera, dosta je tu do optimizacije.

Po meni je G4 do 400e bestbuy. Ja sam za moj uzeo 3 kožna poklopca (crni, braon i bordo) tako da sam miran na duže vreme, konačno. :D

Šta zbam, Flex 2 sa S810 ne radi sporije od G4. Bar ništa primetno sporije. E sad, nije sve i do hardvera, dosta je tu do optimizacije.

Po meni je G4 do 400e bestbuy. Ja sam za moj uzeo 3 kožna poklopca (crni, braon i bordo) tako da sam miran na duže vreme, konačno. :D

moze na PP gde si uzeo zadnje strane za G4

Posalji i meni gde si uzeo maskice kozne :)

Nazad
Vrh Dno