Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Pozdrav svima,

Skinio sam eu rom 5.10.22, preimenovao u update.zip, ušao u recovery, wipe... i onda na 4% javi error. To se događa i sa 5.11.26.

Sad da li da probam preko twrp to flashat. Osnosno glavno pitanje mi je šta ako mi i prilikom flashanja twrp-a javi grešku? Hoće li mi ostat Mi recovery. Strah me da ne završim u bootloop.

Pozdrav svima,

Skinio sam eu rom 5.10.22, preimenovao u update.zip, ušao u recovery, wipe... i onda na 4% javi error. To se događa i sa 5.11.26.

Sad da li da probam preko twrp to flashat. Osnosno glavno pitanje mi je šta ako mi i prilikom flashanja twrp-a javi grešku? Hoće li mi ostat Mi recovery. Strah me da ne završim u bootloop.
Nemoj da flesujes iz recoveryja, već iz Update aplikacije, ne moraš ni da preimenujes...

Probao sam i to, ali jednostavno nikako neće, uvijek javlja error. Sad mi se čini najbolje probat preko twrp, ali me onda brine ovo što sam pitao.

Došao je sa miui 7.00.66.00

Hvala probaću ovo, nije bilo do autostarta jer su bili cekirani tamo...
A moguće je i da je do roma (poslednji), možda će sa nekim novim flesom da se odglavi ...

Napisao sam ti vec. Nije do roma tj do konkretnog roma. Problem se javlja, retko ali javlja, na svim verzijama dev romova. Sacekaj sledeci ili vrati stari do sledeceg.

Pozdrav svima,

Sto si stavljao matoru verziju? Kad si skinuo taj rom? Ta verzija je bila pola dana pa skinuta i ponovo postavljena ispravljena. Ti imas tu sto je stajala pola dana, odakle ti samo nije mi jasno!? Sad imas zakljucan MiRecovery tj mozes da instaliras samo zvanicne Xiaomi romove ili ako instaliras TWRP onda mozes i ostale. Ima neko resenje da se vrati otkljucan MiRecovery ali ja ga ne znam. Potrazi na miui.eu.

Poslednja izmena:
A ništa, stavit ću twrp i preko njega. Valjda će sve proć u redu. Hvala svima

Probao sam i to, ali jednostavno nikako neće, uvijek javlja error. Sad mi se čini najbolje probat preko twrp, ali me onda brine ovo što sam pitao.

Došao je sa miui 7.00.66.00
ja isto imam miui 7.00.66.00 i planirao sam da ubacim 5.26.00 ili kako već pa ajde ako uspešno updateuješ da kažeš kako ... a ja ću napisati svoja iskustva sa updateom

Jozoo da li tebi radi MiRemote?
ja aplikaciju imam ali nemam onu ikonicu na lock screenu i kad startujem miremote aplikaciju ne mogu da uparim ni sa jednim uređajem

Ne radi mi Mi remote i baterija je slaba. Ode mi otprilike 1% baterije za 1-2 min Wi-Fi surfanja, što je očajno. Valja li tebi update preko updater app? Kakva je baterija?

Ne radi mi Mi remote i baterija je slaba. Ode mi otprilike 1% baterije za 1-2 min Wi-Fi surfanja, što je očajno. Valja li tebi update preko updater app? Kakva je baterija?

Pa tek sam ga dobio arcim ga non stop pa baterija ne izdrzi ceo dan
Kad kazem arcim to je uglavnom sve po netu surf, viber, taptalk, shazam, aliexpress ...

Update cu za vikend sad nemam vremena pa cu napisati kako je proslo

Neko je napisao da je 7.0.66.0 neki "cudan" i da kad odradim update bice bolje

Jel imas ti problem sa prikazivanjem prvog reda u sms porukama?

I da li imas problem sa mobile data, cesto ispada sa 3g, 4g ... Wifi je ukljucen stalno i kad "izadjem iz dometa wifi" ponekad se ne nakaci na 3,4g vec moram da iskljiucim wifi pa onda posle nekog vremena proradi 3,4g ... a koliko kapiram to treba automatski da se desi zar ne !?

To sam za sada primetio kao bugove/probleme ... aj napisi ti sta ne radi pa da uporedimo da li je do roma, da popamtim sto vise tih problema da vidim sta ce se desiti posle updatea

Ja sam napisao čudan zato što je to neka verzija prodavca koji je shipovao tel. Znaci nit je official nit je onaj sa xiaomi.eu
Zato se može desiti da ima pregršt ne registrovanih bugova koje niko ni ne pokušava da sredi jer samo stavljaju tu verziju i to je to.

Poruke su mi u redu, nisam primijetio to s Wi-Fi, ali mi baterija bode oči. Javi se kad odradiš uptade da kažeš kako je proslo

На 5.11.26 MiRemote ради. Знам да раније није радио али у којој верзији су га средили немам појма

ne verujem nesto....pre ce mi kinez uvaziti garanciju koje nema :) nego ovde neko.....
inace ovde prodaju za 180 evra TD verziju i 90 posto ljudi prodaje TD verziju na kp....radi sve za sada naravno...ali ko ti garantuje da nesto nece da se promeni?

Zbog divljanja kursa dolara očekujem da će me LTE verzija iz Kine nakon plaćene carine i PDV-a izaći tačno 200EUR i slažem se da se može kupiti u Srbiji za iste ili manje pare.

Ja kad sam hteo da kupim ovde taj telefon (početkom novembra) samo jedan prodavac je bio ispod 210EUR i on se nije javljao na pozive i SMS-ove 3 dana.
Meni lično, garancija od Gearbesta uliva više poverenja nego garancija "Patak-Dača-i-pačići-mobil-shopa".

Windows 10 rom je dostupan za Xiaomi Mi4, sta mislite, hoce li ga napraviti za jos neke Xiaomi telefone, recimo za RN2, posto je prilicno popularan?

Ja bi probo, cisto iz zezanja...

Napisao sam ti vec. Nije do roma tj do konkretnog roma. Problem se javlja, retko ali javlja, na svim verzijama dev romova. Sacekaj sledeci ili vrati stari do sledeceg.

Sto si stavljao matoru verziju? Kad si skinuo taj rom? Ta verzija je bila pola dana pa skinuta i ponovo postavljena ispravljena. Ti imas tu sto je stajala pola dana, odakle ti samo nije mi jasno!? Sad imas zakljucan MiRecovery tj mozes da instaliras samo zvanicne Xiaomi romove ili ako instaliras TWRP onda mozes i ostale. Ima neko resenje da se vrati otkljucan MiRecovery ali ja ga ne znam. Potrazi na miui.eu.

Kad idem flashat twrp preko Mi recovery, opet javi grešku. Neznam šta dalje pokušati?

Kad idem flashat twrp preko Mi recovery, opet javi grešku. Neznam šta dalje pokušati?
Ok, ovako. Do pre mesec dana si mogao preko updater-a da ubaciš xiaomi.eu romove al više NE MOZE zato što su developeri iz miui-a prestali da dele encrypt ključeve ovima sa xiaomi.eu. Preko updater-a možeš da staviš 5.10.22 i to je ja mislim poslednja koja može preko updater-a bez twrp-a.
To važi samo ako sa official prelazis na xiaomi.eu rom.
Skini 5.10.22 i moći će preko updater-a

Ma nema šanse i 5.10.22 i 5.11.26 i sMiui i twrp... svugdi baca error

Ma nema šanse i 5.10.22 i 5.11.26 i sMiui i twrp... svugdi baca error
Sto ne probaš global beta sa miui foruma? Officialni rom, isto je dev samo sto je update svake 2 nedelje umesto sa xiaomi.eu svake nedelje

Poslednja izmena:
Našao sam ovo, ali problem je što nisam rutan za flashify...

HOW TO FLASH TWRP RECOVERY VIA FLASHIFY
Warning: Redmi note 2 only (other phone need specific image)
Me and this forum are not responsable for any damage. Do at your own risk

1. download flashify app from playstore and give root acces
2. download img of twrp for redmi 2 note and put in your sd card (I prefer sdext root folder)
3. Open flashify, select "recovery image", find the img file you've downloaded
4. confirm flash, wait until it's done
5. you're now ready to reboot in twrp pressing "reboot now" from flashify.
you can also turn off your phone, press power and volume up and you'll be in twrp.

Kakva je situacija sa global developer romom što se tiče bloatwarea, baterije i google apps?

Poslednja izmena:
Tempered glass sa Gearbesta :(
uploadfromtaptalk1449325340745.jpg

Za 2$ ne izgleda toliko loše, samo što i po komentarima, često dolazi polomljeno, što govori da kvalitet očekivano i nije bas naj naj...

***, некад су паковали у сендвич од 5, 6 сантима стиропора. Сад шаљу у танком оригиналном паковању.

meni je isto to staklo stiglo bez krpica i bilo cega, samo klot staklo. ali je bilo upakovano prilicno dobro, sundjerasta pena sa obe strane i nije se polomilo. kapiram da ga je to kinez koji prodaje upakovao tako. zalepio sam, perfektno je cucnulo na telefon, i ok je staklo skroz.

Gde u Bg-u moze da se pazari folija i silikon?

Gde god vidis one maskice za druge telefone ti pitaj naravno poveca je sansa da nemaju za note2 al trazi negde gde ti je najblize. Ja sam drugi dan to kupio jer je telefon u ruci klizav nerealno platih silikon i foliju ukupno 800-900 din mislim ali silikon mnogo znaci za rukovanje. Ja kupih na karaburmi u jednom TC na malom standu sa silikonima maskicama i folijama itd .

Telefon mi posle duzeg vremena napunio RAM memoriju slobodno 400-500 mb te ja resetujem fon i oslobodi se memorija na ''standardnih'' koliko mi cesto stoji 1 GB slobodno od ukupno 2 GB. E sad posle reseta imenik mi pokazuje sve kontakte sa sim kartice + iste pokazuje i na telefonu(iako ih nisam ni ubacio na fon a kontakte cuvam na kartici) stim da sam podesio da mi samo prikazuje sa sim kartice kontakte tako da sve kontakte imam duple. Sta sam propustio ovde necu da mi pokazuje sa fona kontakte jer ih tu i ne snimam?

Nazad
Vrh Dno