Šta je novo?

Izgleda da su uvedene reputacije?

Da li ste za uvodjenje reputacija?

• Ukupno glasača
    108
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam za to da se proba ovaj sistem, po ovim pravilima koje je kutija napisao deluje kao nešto što ima smisla.

^ Po tim pravilima ima smisla al' ja i dalje mislim da sve to nije potrebno.. ali dobro, mozda se ispostavi da je korisna funkcija :)

Uglavnom vecini ljudi fali ''thanks'' opcija jer bi se na taj nacin manje zatrpavale teme a u isto vreme svako moze da se zahvali za savet, pomoc itd.

Poslednja izmena:
Nisam za 'dislike' jer moze biti zloupotrebljeno, za neki vid 'lajka' jesam..

Meni se recimo sviđa sistem sa reddit-a gde se postovi koji skupe određen broj "dislajkova" minimiziraju, što uglavnom održava teme čistim od trolova i botova. To je jedina dobra stvar koju sam primetio kod ovakvih sistema...

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da to umanjuje moju/nasu zelju da napravimo korak u pravom smeru?

Ne, nego potvrdjuje ono sto si rekao. Pisem u temi trecu/cetvrtu poruku a zapravo nemam pojma o cemu se radi. Reputacija bi to mogla da promeni, da natera ljude da malo promisle i "obrazuju se" pre nego sto nesto napisu na forumu.

Inače, za mladje koji polako zaboravljaju svoj maternji jezik, zbog anglo-latino-srpskog koji se nameće i silom i milom, reputacija znači ugled.
Dakle kad kažete "on ima reputaciju na forumu!", to je kao da ste rekli "on je ugledan forumaš!" /Sklop rečenice nije uvek isti, tj skoro nikad, kada se koriste latinizmi i izvorne srpske reči./
Biće u nekoj od sledećih epozoda "Srpski na Srpskom"...
Za ovo bih mogao dobiti makar 5 uglednih bodova?

Poslednja izmena:
Moze :) pisem u tefter!

Meni se recimo sviđa sistem sa reddit-a gde se postovi koji skupe određen broj "dislajkova" minimiziraju, što uglavnom održava teme čistim od trolova i botova. To je jedina dobra stvar koju sam primetio kod ovakvih sistema...

Da, taj sistem je odlican. Videcu sta mozemo da uradimo po tom pitanju, ja ne odlucujem sam niti imam pristup kodu.

A ja mislio ti neka faca...

Ja mislim da je uvođenje reputacije promašaj. Umesto normalne argumentovane diskusije i razmenjivanja mišljenja dobićemo slepo prihvatanje ko zna kakve većine, a to vodi samo u još veće zatupljavanje.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je uvođenje reputacije promašaj. Umesto normalne argumentovane diskusije i razmenjivanja mišljenja dobićemo slepo prihvatanje ko zna kakve većine, a to vodi samo u još veće zatupljavanje.

+1

Po mom misljenju covek je rekao sve.
Ako sortiranje postova bude isljucivo po najvecem broju preporuka onda nam se crno pise.
Ispavno bi bilo po mom misljenju da se automatski postovi redjaju hronoloski, sa tim da ima filter po broju preporuka.
To je po meni neko resenje koje ima najvise smisla. U sustini, ljudima koji su malo duze na forumu ne treba nikakav thanks meter, oni sami znaju ko ima dobre savete a ko prica samo da bi nesto rekao.
Jedinu koristi od thanks dugmeta mogu imati novajlije koje mahom zele da nadju u kratkom vremenskom intervalu resenje za svoj problem.

Nije losa fora. Moze da se proba.. :)
Da li ce poboljsati forum iskreno ne znam..

Kako neće, polupamo minuse lg fanboyevima i da više završimo sa tom pričom :D

Jedan bi TY, drugi misle da je nepotrebno. Jedan bi +-, drugome to smeta. Jedan bi samo Like, drugom smeta....

Ja se divim moderatorima :)

Nema šta da se diviš moderatorima, pogledaj rezultate ankete 42:42 :)

Capture2.png

Ima ona narodna prica sa magarcem :)
Svijetu se ne može ugoditi

Nisam ni znao da ima glasanje,sada je 43:42 :)

U vezi Like: na primer trebalo bi uvesti zbog teme Razmena pozivnica za torrent trackere zato što je trećina teme zahvaljivanje na pozivnici.

Da li neko ima pozivnicu za...

Imam ja, baci mail na PP.

Hvala.

Poslao.

Hvala još jedanput.

Mogu da se ubace zahvalnice i brojac za iste, s tim sto bi bilo ograniceno u kojim temama/podforumima bi postojale uopste (po meni bi trebalo da budu samo u IT temama/podforumima). Tipa, to sto se nekome svidja/ne svidja neki film ne bi trebalo da ima veze sa pouzdanoscu tog clana na IT forumu. Iz istog razloga reputacija nikada ne bi bila objektivno merilo.

Vec vidim potpise koji obavezno idu sa takvim stvarima:
Lupi mi jedan tnx!, Pliz,klikni na rep+!, Dont forget to like!

Mada bih voleo da vidim npr Igoritzin rejting :)

^ Neće takvih potpisa biti jer ne posećuje ovaj forum takva ekipa ljudi.

Ako bude samo "thanks" dugmeta, biće to kao na SK forumu. Malo da digne ego, malo da pomogne oko zahvaljivanja, ali neki generalni problem ili slično koji bi mogao nastati uvođenjem zahvalnica... toga neće biti, siguran sam.

Da dodam da mislim da ne treba da bude javno postavljeno i da upada u oči_

"Ovoj poruci se zahvaljuju sledeći članovi: Mika, Žika, Ivana, Dragana, Marko, Ilija i još bezbroj članova" tako da ne pravimo vašar od foruma, već treba na primer u nekom uglu diskretno da stoji samo broj koliko se članova zahvalilo i to je to, a ko želi može da klikne pa da pogleda ko se sve zahvalio.

Vec vidim potpise koji obavezno idu sa takvim stvarima:
Lupi mi jedan tnx!, Pliz,klikni na rep+!, Dont forget to like!

Mada bih voleo da vidim npr Igoritzin rejting :)

Za to cemo da banujemo bez razmisljanja. Pravila ce biti jako striktna.

Биће корисно у појединим ситуацијама, али кад крену оне дискусија "сад ће теби чича да објасни неке ствари"...створиће се контра ефекат.
Ја сам само за позитивну оцену.

Neizvesno do kraja :)
Mene samo zanima, ako je 48:48, kako je moguce da obe opcije imaju po 50.53% glasova?
Neko je igrao siguricu, glasao 2x :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno