Šta je novo?

Antutu Score 74430

pa i meni je live radio bez problema... doduse maps aplikacija je crashovala kad sam bio u live sesiji, ali to sam pripisao tome sto nije instalirano. kad sam instalirao sve radi perfekt...

mogao bi neke igre da probam, samo mi nista ne pada na pamet...

skinuo sam 4.4 rc2 sa onog sajta sto si mi dao

na amd laptopu leti
na prastarom netbooku radi solidno, ali antutu mi crashuje tako da ne mogu da trstiram
koji si ti skinuo tacno fajl?

skini rc 3 jesi instalirao ili je to sve live?

verujem da ce raditi sasvim pristojno kad ga instaliras...

fajl se zove android-x86-4.4-r3

evo ti link do fajla: http://sourceforge.net/projects/android-x86/files/Release 4.4/android-x86-4.4-r3.img/download

kako sam ja uradio... prvo sam sa acronisom napravio butabilni usb da smanjim particiju na kojoj mi je windows, posto sam imao samo tu jednu particiju. onda sam napravio novu particiju i formatirao je u ext3 (ovo nije potrebno ali mi je pomoglo posle da slucajno ne omasim particiju na koju cu da instaliram). onda sam pokrenuo instalaciju androida i on te pita gde ces da instaliras, rekao sam mu na tu ext 3 particiju. pitao me je da li hocu grub, ja reko hocu, onda mi je rekao da vidi da ima windows i da li zelim da ga dodam u grub, ja reko hocu. onda me je iz nekog razloga pitao da li zelim da formatiram neku particiju, i ja sam rekao ne jer nisam bio siguran koja je to particija, mozda je to bila ona mala windowsova particija sto je uvek pravi.

e sasvim pristojno moze da se koristi i bez touch screen-a, znaci scroll radi u browseru, radi i kad udjes u settings recimo. moze bas ok da se koristi sa misem.... ja da imam neki stari netbuk napravio bi dual boot, jer sto da ne 🙂 ne postoje aplikacije za windwos koje su danas tako lepo optimizovane, tipa da gledas yt na takvom hardveru iz browsera secka... pa i sam browsing je manje zahtevan nego u windowsu jer nema flash...

Poslednja izmena:
pokusao sam da instaliram kitkat rc 2 na usb flash, ali nikako da ga pokrene, dok live radi

da li je bezbedno da instliram na hard od netbuka?

moguce je da meni ne radi kad instaliram, jer kazem da necu grub

Poslednja izmena:
bezbedno je skroz... ako te ne mrzi napravi img sistema i posle samo vratis

skini onaj fajl sto sam ti linkovao bre, pusti rc 2

evo skinuo sam, pravim usb sad

edit: ovi programi ga ne vide jer je .img format
moram da konvertujem

Poslednja izmena:
evo muku mucim, ni jedan program nece da mi napravi butabilni usb od .img fajla, a convertori mi se zale da ne mogu da konvertuju :/

jos mi je lili creator ostao da probam

sad sam tek video da ima da se skine i .iso fajl

ccc

Radi super rc3 kao live usb, ali ne mogu da instaliram pa to ti je, kada god instaliram i on zavrsi, samo zabode i kaze da particija nije butabilna

Poslednja izmena:
Ne znam, i ja isto pratim, stvarno se pitam jel sam glup xD
Ali ni na live nece da mi radi ni jedan benchmark, takodje nekad rotira ekran zbog neke aplikacije i ne mogu da vratim jer netbook nema senzor. Vrv najbolje radi na hardveru koji je pravljen da bude tablet.

Poslednja izmena:
pa ni ovaj moj nema senzor i nije mi se desilo tako nesto... doduse ja nisam nesto mnogo ni cackao. instalirao sam wacom aplikaciju za beleske i kad sam je pokrenuo zarotirala mi je ekran, ali kad sam izasao iz aplikacije vratio se na normalno sam. ima program neki koji rotira ekran sigurno

uspeo sam da instaliram, samo sam napravo bootable usb preko rufusa

sada cu da vidim kad se butuje, da li rade benchmarksi

edit:
nista, instalirao sam 4.4 rc3 na hard, ali opet ni jedan benchmark nece da bekne :/
nema veze, bar radi

inace na netbuku mi mnogo bolje radi rc2 koji je android 4.4.2 nego rc3 koji je android 4.4.4

Poslednja izmena:
ovo je sve work in progress.... mada me cudi da je android zahtevniji od windowsa xp koji na tim netbucima radi dobro...

koliko sam ja shvatio jedna od ideja ovog x86 androida je da se napravi savremeni os za stare asus eeepc masine

upravo na tom netbooku i probam
ali ne znaci mi mnogo ako ne rade aplikacije kako treba

isto sam primetio da na tom eeepc rezolucija nije dobra
dok na drugom laptopu jeste

Evo pokusavam vec celo posle podne da pokrenem android sa bootabilnog usb stika. Napravio sam bootabilni usb preko unetbootin programa
i u biosu podesio da se bootuje sa usb-a prvo, i nikako nece. Upitanju je asus vivopad note 8

Evo pokusavam vec celo posle podne da pokrenem android sa bootabilnog usb stika. Napravio sam bootabilni usb preko unetbootin programa
i u biosu podesio da se bootuje sa usb-a prvo, i nikako nece. Upitanju je asus vivopad note 8
Probao bih neki neki drugi softver za kreiranje boot usb a

Ovaj, unetbootin je preporucen na sajtu androidx86, do sada mi je uvek odradjivao dok sa se bakcao sa linuxom. No probat cu i sa nekim drugim softverom

da, napisali su da moze unetbootin i lili. jel mozes ti na tome da butujes sa usb-a bilo sta"? neki drugi linux, ili tako nesto?

@slavisaj I kod mene isti slučaj sa Toshiba Encore. Isprobao sam sa više programa za pravljenje bootabilne fleš memorije i neće. Nisam probao da butujem drugi Linux, ali Windows sam instalirao na taj način bez problema.

Nisam probao da bootujem linux na tabletu, ali na PC jesam i radilo je sa unetbootin.
U biosu od asusa sam cak i pokusao da iskljucim asus boot, i da bude samo sa usb-a, i nece uvek se botuje windows

Kako ste instalirali android na win tabletu? Ako moze neko da napravi kratko uputstvo? Citao sam na sajtu koji ste spominjali na 1. strani, samo mi nije jasno ovo oko dual boot, kako treba da se instalira GNU GRAB boot loader? i jel neophodno?

pa pozeljno je ako hoces da ti ostane i windows na tabletu...

Kako ste instalirali android na win tabletu? Ako moze neko da napravi kratko uputstvo? Citao sam na sajtu koji ste spominjali na 1. strani, samo mi nije jasno ovo oko dual boot, kako treba da se instalira GNU GRAB boot loader? i jel neophodno?

tesko mozes da instaliras na windows tablet koji nije ustvari laptop kojem se skida ekran, a ne tablet kojem se kaci tastatura
u sustini, ako nemas lak pristup biosu, vrlo je moguce da neces moci da instaliras

svi ti windows 8.1 tableti dolaze jako zakljucani po tom pitanju, a i dolaze sa jako malo skladistenog prostora

Nisam proveravao kakav je pristup bios u, ali da ima malo prostora ima, tj nema ga [emoji23]
Asus transformer 100 ha je u pitanju, sa Win 10,ako nešto znači.

Neka ostane neko vreme ovako, pa možda jednog dana nesto pokušam. Voleo bih da imam Android jer je veoma jednostavan i dobar za multitasking. Neke osnovne aplikacije bih samo držao, i kontam da bi 8gb prostora bilo dovoljno.

Ma neko je na forumu instalirao andorida na Asus tabletu, sad cu bas naći...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno