Šta je novo?

Postavite slike sa kamere vaseg mobilnog telefona (Procitati prvi post u temi)

Poslednja izmena:
Hvala. Nije nokia 808 još za penziju :)

Malo negativnosti sa S5

Slikao sam preko MX Camera app sa direktno podesenim efektom,tako da je to original. :)

Jeste,nego je covek mislio verovatno da imam dve iste slike odjednom,a imao sam na nalogu i takvu,nego me mrzilo da kopam dok ne nadjem.

Xperia Z2

ove sa ajfona su 600 kb - 1mb i nemaju exif

Slao sam ih preko maila na pc. Nisam hteo preko usb da prebacujem da ne bi dopunjavao bateriju, testiram bateriju.

Slao sam ih preko maila na pc. Nisam hteo preko usb da prebacujem da ne bi dopunjavao bateriju, testiram bateriju.
Nasao sam šta je u pitanju. Kada šaljem iz Gmail app smanji slike. Kada šaljem iz fotografija (selekcijom više slika) šalje punu rezoluciju, ali neće da pošalje (isto i tada šalje preko gmail). Ajde neko sa iPhone da proveri, da li kada uđe u Gmail i šalje slike smanji težinu slike (umesto 4MB bude 1MB).

A zasto slike nisi direktno povukao na db nego si ih slao prvo na pc ?

A zasto ih nisi prebacio preko wifi file transfera npr?
Ovako nije za poredjenje

A zasto slike nisi direktno povukao na db nego si ih slao prvo na pc ?
Ne logujem se na ostalim modelima dok se ne odličim za koji ostavljam, dropbox, glavni mail, paypal, banka, face... tako hoću.

@slavisaj, da imam wifi kući bilo bi super, nisam još ubacio nikakav net ni kablovsku. Ganjam da mi puste super box, ako ništa uzimam sbb. Čekam novaka da vidim imaju li akcije primanljive, kada sam do sada izdržao, još mesec dana je miš.

S6
Auto, izvadio i okino bez fokusa (telefon sam fokusira):

Fokusirao, prosvetlio:

Poslednja izmena:
To je onda druga stvar ako nemas wifi .

Sto se tice ove dve poslednje fotke, bolja je prva, ova tamnija. Druga je jako posvetlena pa je izgorelo nebo, a to nije lepo za oko. Vidim da je sunce ili tako nesto u pozadini, ali postoje nacini da se to bolje odradi.
Hteo sam da skinem sliku pa da je odradim u PS ali nemam flickr pa ne mogu.
Edit: tek sam sad video da je povezan sa yahoo nalogom.
Obradio sam fotku mogu je postaviti ovde?

Poslednja izmena:
Otvori flickr :)
Evo slika + plus u folderu Edit je moja mala obrada, ako se pojavi iskačući prozor (ako nemaš nalog) klikni na No, thanks. Continue to view, zatim download.
https://www.dropbox.com/sh/h9voqx2ppsxyxl5/AAAo_irhYRx0UDjuKghwEAtNa?dl=0

Hteo sam da mi se vidi kuća, ona je u fokusu.
Već se smrklo, nije bio idealno za slikanje, sunca nije bilo. Baš da vidim šta ćeš da izvučeš na PS. Možda me nateraš da instaliram PS (podigao sam nov sistem skoro, samo osnovne stvari imam na pc).
U suštini sam zadovoljan kako se S6 snašao u toj situaciji, nije uopšte bilo ideala za slikanje. Može bolje da se izvuče u profesionalnom modu, ali nisam se prebacivao na isti, ovo je auto mod.

Poslednja izmena:
Evo, obradjeno u photoshop lightroom, samo sam pomerio slajder za shadows

Bolja ti je obrada na prvoj, ali je jos uvek nebo jako izbeljeno u sredini.
Instaliraj lightroom ili photoshop, mnogo je lakse.

To je zbog te mi2raw aplikacije, koja snima raw, tj ne obradjenu fotografiju, kao st snimaju oni malo bolji fotoaparati. Pa se onda takva fotografija obradi u nekom softveru, u ovom slicaju lightroom, naravno ne gubi se u kvalitetu fotografije kao kad editujes-obradjujes jpg format. Odlicna aplikacija ta mi2raw. Prvo je bila izradjena za xiaomi mi2/2s telefon, ali radi eto i na mi4

Imao sam Lumiu 1520 i 830 koje isto snimaju u raw formatu ali nisam znao da je tolika razlika u kvalitetu.Nisam neki strucnjak za oblast fotografije ali ove slike su po meni extra.

20151104155244.jpg

20151113134822.jpg

20151120125549.jpg

Prilozi

• 20151104155244.jpg
    20151104155244.jpg
    107.4 KB · Pregleda: 73
  • 20151113134822.jpg
    20151113134822.jpg
    89.4 KB · Pregleda: 74
  • 20151120125549.jpg
    20151120125549.jpg
    166.6 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Imao sam Lumiu 1520 i 830 koje isto snimaju u raw formatu ali nisam znao da je tolika razlika u kvalitetu.Nisam neki strucnjak za oblast fotografije ali ove slike su po meni extra.

Da zbog toga svi PRO fotografi, i oni koji nisu PRO ali se razumeju i zele najbolje iz svojih fotografija uvek fotografisu u RAW formatu. Ne zelim da ispadne da ja sad tu nesto pisem i pametujem, ali je tako.

Odlicne fotografije 1. mi je najbolja. Odlicno svetlo, 2. je isto dobra, ali mozda malo da ima manje neba, da si odradio ono pravilo o trecini ( fotoaparati imaju tu opciju u podesavanjima, a imaju i neki mobilni telefoni, to je ono kad je ekran podeljen na 3 dela horizontalno i vertikalno, ). Kod fotografije je najbitnije da to sto fotografises nije u sredini. Npr na tvojoj fotografiji ta suma je moglo bi se reci pa na sredini, ispod nje je voda koja je zanimljiva jer se vidi tok vode, dok je nebo plavo, nema oblaka, vise je jednolicno, i zbog toga bih ja odekao gornji deo fotografije skoro do pola.

P.S.
Neke od mojih fotografija
http://www.trekearth.com/members/slavisaj/photos/
http://www.treknature.com/members/slavisaj/photos/
http://www.treklens.com/members/slavisaj/photos/

Poslednja izmena:
Odlične, ima ih dosta, uživao sam.

Nazad
Vrh Dno