Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Ma pusti oficijalni rom. Skini developer ppsljednji i uzivaj. Multi plus gapps plus root

ja sam instalirao taj 5.11.5 i na njemu mi wifi nije radio kako treba na jednom ruteru, pa sam ga zamenio za prethodni 5.10.29 koji radi perfekt na svakom polju

ja sam instalirao taj 5.11.5 i na njemu mi wifi nije radio kako treba na jednom ruteru, pa sam ga zamenio za prethodni 5.10.29 koji radi perfekt na svakom polju
Meni je taj dosao sa telefonom i sve je radilo isto, al onda ovaj stavih, mada kad se vraca na stariji rom onda mora wipe date, jel tako?

Stigao je fon konacno! Eno ga kod devojke, sad ne mogu da se smirim na poslu. :)
3750 dinara troskova.
Koliko vidim svi cesto menjate firmware. Koja je najbolja opcija za nekoga ko ne bi stalno da cacka? Miui7 da puknem i to je to?

Ја и све ради како треба
Раде ти нотификације (за Viber и WhatsApp нпр) док је угашен екран? Мени нису, видим да их доста пројављује исти проблем. Вратио сам се на 5.11.5. Само прегазио и све ок.

Раде ти нотификације (за Viber и WhatsApp нпр) док је угашен екран? Мени нису, видим да их доста пројављује исти проблем. Вратио сам се на 5.11.5. Само прегазио и све ок.
Ево сад сам и то проверио.Искључен екран, искаче преко пола екрана Вајбер.

Мада који год да су баг пријављивали да се јавља, ја га нисам имао... Не знам на коју фору али је тако

Poslednja izmena:
Sve sam odradio kako treba ali opet nemam nishta u root access, samo rootchecker i Flashify, nemam adaway i super su...
Sa obe ruke se krstim i polako dizem ruke.
jel dobija neko poruku
Your sim card is not activated
ja sam na vipu, ali radi normalno, samo smara do jaja

Poslednja izmena:
Ovako,
juče stigao RN2 :) inače namjenjen ženi.
Naručio sam ga sa to2c, i stigao je izgleda sa stable miui sa xiaomi.eu... ***a, prvi put se susrećem sa miui pa nisam siguran... uglavnom nema nikakvih dodatnih aplikacija, ima GP, i ima aplikacija kingroot, sa kojom sam ga root-ovao, i ima izbor više jezika... e sad pitanje, kad odaberem srpski, font bude ćirilični i prilično ružno izgleda jer su slova previše razmaknuta, a i prevod nije kompletan... kad prebacim na hr to je onda OK i daleko više je urađeno prevoda... da li je i kod drugih tako? za sad je na engleskom...ali bi ga prebacio na srpski ako postoji miui koji ima to kvalitetnije odrađeno...

edit: sad gledam neke SS pa vidim da za taj miui sa xiaomi.eu tamo gdje piše koji je miui piše između ostalog i xiaomi.eu... a toga nema kod mene... možda su ovi sa to2c nešto skarabudžili...

Poslednja izmena:
Ћирилица јесте "шири" фонт сама по себи али мени то сасвим ок изгледа,
uploadfromtaptalk1447851030282.png

Ево сад сам и то проверио.Искључен екран, искаче преко пола екрана Вајбер.

Мада који год да су баг пријављивали да се јавља, ја га нисам имао... Не знам на коју фору али је тако

***, мени је то први баг. Сачекаћу петак.

Poslednja izmena:
ma to kod tebe izgleda sasvim OK, ovo kod mene je baš ružno, postaviću večeras sliku, telefon je sad kod žene...
vjerovatno će večeras ići ubacivanje nekog od xiaomi.eu rom-ova...

Jel moze iko da mi odgovori, da li adaway i supersu vam stoji u security/permission/root access ?

stoji adaway...

uradi wipe lepo svega. instaliraj adaway, pokreni ga, izbacice ti gresku da nemas rut, ugasi ga i udji u security app. MORA da bude tu, i to samo on. za super su niko ne moze da ti kaze jer ga nemamo instaliranog

uradi sve od nule I NEMOJ DA INSTALIRAS FAKIN SUPER SU VISE!

Poslednja izmena:
Kupih telefon kod domaceg "dobavljaca" za 185 E(nije prime ,td-lte 2015051 pise na kutiji). Prvi utisci odlicni. Nigde nema zutila sto se pominje na ekranu koristim flux na kompu pa znam sta je zutilo :) jednostavno bela je bela. Proverio ekran je tianma.
Sto se tice baterije nem pojma jos je rano dok se malo "formira" i ona i moje misljenje.
Klizav telefon odma stavio najjeftiniju foliju i silikon pozadi sad lepo lezi u ruci.
Ima par nekih kineskih aplikacija al ih preskacem i koristim sta mi treba sa google prodavnice.Igre lete dok se iza kamere lepo greje al ne moze se jaje isprziti mozda posle 2-3 sata igranja to cemo jos videti.
Kamera ok ja sam prosecan korisnik.
E sad ono vazno android verzija 5.0.2 i MIUI 6.7.2.0 stable kontam da je budjava verzija jos gledam koja je mana il vrlina update da se odradi jer mi nudi update.Sve mi radi ok.
Za sad zadovoljan videcemo dalje.

jel dobija neko poruku
Your sim card is not activated
ja sam na vipu smara do jaja

To ti se pojavljuje jer nisi registrovan taj broj na micloud ili koja već beše aplikacija koji ima neke opcije npr kad te zove neko koga nemaš u imeniku proverava taj broj u njihovoj bazi da ti kaze ko te zove. Ignoriši to ili disable-uj.

E sad ono vazno android verzija 5.0.2 i MIUI 6.7.2.0 stable kontam da je budjava verzija jos gledam koja je mana il vrlina update da se odradi jer mi nudi update.Sve mi radi ok.
Za sad zadovoljan videcemo dalje.

Jel 6.7.2.0 LHMCNCH?
I ja imam tu stim što su meni izbrisali sve njihove aplikacije čak i Mi remote i Mi store i što me iznerviralo iskreno.
Nisam jos updatovao jer nisam siguran šta da ubacim ali ta miui 7 verzija ima samo engleski i kineski. Na ovoj verziji koju sad imaš ima neki bag što troši bateriju bas puno pa na novijoj verziji radi mnogo bolje.

XIAOMI je zakazao predstavljanje novog uređaja za 24.novembar pa se nadam da je popravljena verzija ovog telefona sa kojom bi mogli da izađu na svetsko tržište i tim da izbace i global miui za ovaj model.

P. S. Ako neko zna ko ili gde u srbiji ima Tempered Glass za ovaj tel neki mi javi na pm molim. Zvao sam dva oglasa sa kp i kažu da nemaju više za ovaj tel.

Poslednja izmena:
Aha jeste 6.7.2.0 LHMCNCH. Hmm pa nisam radio ni na jednom fonu ni rootovanje nit tome slicno pa ono ne bih se bavio tim sportom(ako bash bash ne moram). Ako je vec poznato da srce bateriju onda cu stavim taj novi update sto se nudi.

Aha jeste 6.7.2.0 LHMCNCH. Hmm pa nisam radio ni na jednom fonu ni rootovanje nit tome slicno pa ono ne bih se bavio tim sportom(ako bash bash ne moram). Ako je vec poznato da srce bateriju onda cu stavim taj novi update sto se nudi.

Javi utiske kad budeš odradio.
Ja jesam al ovaj ne bih ratovao jer sam ga kupio u radnji gde su mi dali garanciju al su mi naglasili da rutovnjem i menjanjem softvera osim stable romova poništava garanciju a s'obzirom da sam ga kupio juče ne bih odma čačkao.
Srče zbog nekog procesa koji nisam provalio koji je. Piše mi Phone Idle 68 posto potrošio bateriju a Display 23 posto a to tako ne bi smelo ni u ludilu

Javi utiske kad budeš odradio.
Ja jesam al ovaj ne bih ratovao jer sam ga kupio u radnji gde su mi dali garanciju al su mi naglasili da rutovnjem i menjanjem softvera osim stable romova poništava garanciju a s'obzirom da sam ga kupio juče ne bih odma čačkao.
Srče zbog nekog procesa koji nisam provalio koji je. Piše mi Phone Idle 68 posto potrošio bateriju a Display 23 posto a to tako ne bi smelo ni u ludilu
Kod mene trenutno 55% Screen i 35% Idle hmm jesi pogasio Google update i ostale one gluposti sto hoce sve da updatuje i GPS !?

Kod mene trenutno 55% Screen i 35% Idle hmm jesi pogasio Google update i ostale one gluposti sto hoce sve da updatuje i GPS !?

To je zato sto si ga koristio. Kad ga ostavis preko noci i ujutru kad se probudis Phone idle ce ti biti vece od screena. Meni tokom noci kad ga nisam koristio potrosio 35% baterije.
Koliko imas Screen - On time i koliko ti jos ostalo baterije?

Pa da vidi se iz aviona mada sto neko rece lepo lezi na oko kad se uvece cita nesto e sad kolko smeta u svakodnevnoj upotrebi ne znam al nije u redu. Ja sam licno preuzeo telefon pa sam video da sve lepo radi probao poziv, pogledao kameru, preoverio 3G itd. Kao sto rekoh nije u redu to sto su uradili koliko % ljudi bar ovde sa foruma ima "zuti" ekran ?

To je zato sto si ga koristio. Kad ga ostavis preko noci i ujutru kad se probudis Phone idle ce ti biti vece od screena. Meni tokom noci kad ga nisam koristio potrosio 35% baterije.
Koliko imas Screen - On time i koliko ti jos ostalo baterije?
Не би смео преко ноћи толико да ти потроши. Ја га скинем са пуњача у 7 и до неких 9 га чачкам минимално, сат и евентуално нека порука и буде 98-99%, некад и 100

Vrh Dno